Beş buçuk ay oldu, TOKİ ücret iademi neden geri alamıyorum Ziraat Bankasına yatırmıştım İstanbul başvurusu
2 ay
Beş buçuk ay oldu, TOKİ ücret iademi neden geri alamıyorum Ziraat Bankasına yatırmıştım İstanbul başvurusu
Normalde çoktan yatması gerekiyor ama yoğunluktan olabilir. Standart süreçte iadelerin kura çekiminden sonraki 5 iş günü içinde yapılması gerekir. Ancak İstanbul gibi yoğun başvurunun olduğu projelerde veya teknik aksaklıklarda bu süreç uzayabilmektedir.
TOKİ iade süreci maalesef bazen çok yavaş işliyor 😕 Özellikle İstanbul başvurularında yoğunluk fazla oluyor.
Genelde önce kura sonuçları kesinleşiyor sonra listeler TOKİ’den bankaya geçiyor banka da bu listeye göre iade yapıyor. Arada evrak eksikliği ya da IBAN–TC eşleşme sorunu olursa süreç uzayabiliyor.
En net yol şu:
TOKİ Çağrı Merkezi’ni ara ya da mail at
Ziraat’te başvurduğun şubeye kimlik ile gidip “TOKİ başvuru iade durumumu kontrol eder misiniz” de
E-devlet üzerinden ilgili TOKİ projesi kısmında “başvuru durumunu” kontrol et
Bankadan “kayıt görünmüyor” cevabı alırsan mutlaka TOKİ’ye yazılı talep oluştur. Pes etme sürecin peşini bırakmayınca genelde çözülüyor 💪
Cevap
2Cevap
Yoğunluktan olabilir ama yine CİMER'e yaz derim.
İnternet subesinden alabilirsin iade
cimere yaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?