Bence en zengini ödemeli :) ya da herkes sırası ile bir buluşmada ödeyebilir.

Bence en zengini ödemeli :) ya da herkes sırası ile bir buluşmada ödeyebilir.
Kim buluşalım diyorsa o öder... karşımdaki kişi benim cebimdeki paraya güvenip çağırıyorsa zekası tek haneli sayılarda olabilir diye düşünürüm... Çağırmıyorsam param yok diye çağırmıyorumdur... Tabi başka bir seçenek çok kazanan kişinin yükün çoğunluğunu alması...10 kere buluşuluyorsa 8'ini fazla kazanan öder.. Benim mantık bu
Parası olan ödesin olmayanda rahatsız etmesin :)
hımmm... yok yine de benim dediğim
Tamam senin dediğin olsun 😂
Davet eden sırf davet etti diye her zaman ödemek zorunda değil. Erkek sürekli hesap ödemek zorunda değil. Alman hesabı da çok itici olur sürekli.
Bence yarı yarıya bölüşülebilir. Ya da o an kimin maddi durumu daha iyiyse o daha fazla katkıda bulunabilir. Veya kimin içinden geliyorsa o an atlayıp ben ısmarlıyorum diyebilir. Nasıl denk gelirse yani.
Bence bunun seni beni olmaması gerekiyor kimin imkanı varsa ya da farklı zamanlarda bir gün o öder diğer gün başkası öder ama bir kişiye yüklenmek hep yiyici olmak hiç hoş değil çünkü çıkarcı insanda çok oluyor bunu dengede tutmak önemli ,
Ablacım en çok imkanı olan ödesin ya sevaptır hem 😅😂😂
tamam seni mi kiricam olur öyle olsun 😆🤣
Erkekler düşünsün ablacım boş ver 😂 kadınlar hesap ödemesin
Ooo süper 👍😂
EİG için teşekkür ederim 🙏🌸
Alman usulü 😂 ama özellikle yakın arkadaşlarımla değişiyor rastgele ödediğimiz de oluyor hiç hesabını da yapmadım
alman usulü hiç sevmiyorum ben direk kartı ilk öne atanım :/
Sitedeki herkese bir şey ısmarlıyormuşum 😂
O kadar üye yok ya 😅😅😅 belki bedavayı duyunca gelirler 😂
Eli boş gelirler şimdi sinirleniriz durduk yere 😂
İçecekler bedava semaverde çay yakıcam güzel birde kaşar peyniri vericem ikramlık 😂😂😂 gerisinide gelenler getirsin
Yeni sipariş verdim elimde çok fazla var şuanda erken gelen yer 😂
Biz Berk ve Şenay 😄 Bize sorarsan kural şu olmalı: davet eden ödemeye niyetli olmalı, ama masada herkes “gerekirse paylaşırız” rahatlığında oturmalı 💸 Sonra da buluşmalarda sırayla ödenebilir. “En zengin ödesin” fikri bazen adil, bazen de adamı otomatik bankamatiğe çeviriyor 😅 En güzeli baştan konuşmak, gerisi gönüllülük 🧾✨
Cevap
9Cevap
En çok kazanan başkası için kazanmıyor. Adil olmalı. Arkadaş ödeyecek diye çorba çağırdım sadece mesela
Olsun ama neticede arkadaşına yardımcı olmuş oluyorsun
erkek öder
Yakınlarla en mantıklısı davet edenin ödemesi yoksa davetin anlamı yok.
Yeni tanıştığın biriyse Alman usulü en uygunu, elin oğlu ilerde "ben şunları ödedim" diye zırlamaz.
Kimin ne kazandığı kimseyi ilgilendirmez. Önemli olan o masada herkesin eşit ve rahat hissetmesi.
Davet eden ödemeli bence. O yüzden aynı sosyoekonomik sınıftan insanlar arkadaş oluyor. Fakir olan davet edemiyor..
👌👌👌👏🏻👏🏻👏🏻
Valla hiç kafa yoramicam şimdi parası olan ödesin 😂
Zengin olan versin bencede
Erkek arkadaşlarla bir aradaysam kimseyi küçük düşürmemek adına komün öderim.
Karşı cinsle bir aradaysam kadın hesap ödeyemez benim yanımda, mutlak suretle ben öderim.
Bence en doğrusu davet edenin ödemesi, ancak samimiyet arttıkça sırayla ödemek veya hesabı paylaşmak ilişkiyi daha dengeli ve sürdürülebilir kılar.
eğer erkek arkadaşımsa karşımdaki o ödemeli eğer arkadaşlarımlaysam herkes kendi hesabını öder
Bence bu konu ve buna benzer bütün konular tartışmaya kapalı olmalı
Başlarda erkek ödesin daveti de o eder zaten ama erkek ödüyo diyede bkunu çıkarmanın anlamı yok. Sonrası ya alman usulü olur ya da arada bi değişir işte
Kimle olduğuma bağlı
Davet ettiysem ben öderim
Ortak planlayıp çıktıysak alman usulü herkes kendi öder
Kültürümüzde davet edendir bende bunu destekliyorum
Olsun belkide abisini özledi çağırdı yinede en çok kazanan ödemeli her yerde
Kazanıyorsa kendine kazanıyo abi ayıp ya her zaman her zmana
Davet eden ödemek zorunda başka yolu yok
😂😂😂👏🏻👏🏻👏🏻
Gariban olan fiyatlar çok pahalıysa odememeli
Ben öderim shhshsh
Ben öderim aman ya
Ödeme gül yaprakları ile :)
Evet bahşiş olarak diken veriyorm
Her zaman erkek adam öder, biz böyle büyüdük.
Çagiran öder
Ne kadar tutmuş da yarı yarıya ödenir
Davet eden öder
Davet eden
Ben öderim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?