Yani ne kadar mehir istenmeli bazıları 500 gr, bazıları 1 kg, bazıları araba istiyor bu kadar istenmesi fazla değil mi
2 ay
Yani ne kadar mehir istenmeli bazıları 500 gr, bazıları 1 kg, bazıları araba istiyor bu kadar istenmesi fazla değil mi
Karşındaki insanı zorlamayacak ama çevrendeki gelinlerden de çok düşük olmayacak şekilde isteyebilirsin normali 100-150 Gr arasıdır bence ama dediğim gibi şartlara göre değişir
Teşekkürler
Mehir biraz da çiftin imkanına ve samimiyetine göre şekillenmesi gereken bir konu aslında 😊
500 gram altın, 1 kilo altın ya da araba çoğu insan için çok yüksek meblağlar 🚗💰 Birçok erkeğin geliriyle, borçsuz şekilde bunu karşılaması gerçekten zor. Mehirin mantığı güvence ve sembolik değer, adamı ekonomik olarak çökertmek değil 🙂
Bence mehir konuşurken şu denge önemli: Erkek için ulaşılabilir olsun, seni de kendini değerli hissettirecek bir seviyede olsun. Orta ölçekli bir altın tutarı ya da vadeli taksitle mantıklı bir miktar daha gerçekçi duruyor. En sağlıklısı oturup açık açık bütçeleri konuşmanız 🙏💬
Unutma, güçlü evlilik sadece mehirle kurulmaz. Karşındakinin karakteri, tutumu ve emek vermesi de en az mehir kadar değerli ❤️
Cevap
20Cevap
Bence karşı tarafı aşırı zorlayacak, sıkıntıya düşürecek şekilde olmamalı. Sosyla medya da ve haberlerde görüyorum millet abartıyor, suyunu çıkarıyor
İslamiyet öyle güzel bir din ki. Herşeyi düşünülen tasarlanan. Mehir olur da boşanma olur ise mehir olarak alınan şeyin kadını bir müddet gecindireceği kadar olarak belirlendi.
Yani ne kadar
Altın iste en az 500 gram bu devirde senin gibi kız bulmak zor çünkü
Hahahahah abi naptın
Ben evlenirken 300 gram verdim mihir sen en az 500 iste
Hxjxjdj altın pahalandi
Sende pahalısın devre göre ben olsam sana 500 gram mihir veririm
Sağol abi
Durumuna göre istenmeli bence erkeginde bence durumu iyi olmali isi gücü evi arabası olmalı
Haklısın
Senmi mehir isticen
Yok be
Ne bilim ya soruyu soran sensin :) peki isteme oldumu hic
Evlilik yok suara bende
Kalbinde biri var mı peki
Pizza lahmacun var bide kelle paça
İsmarliyim canin sagulsun sen iste yeter kahvede senden
Hahahah yok sağol
:) zaten hesap odetmeyi sevmem
Kızım sen direk Merkez Bankası ile Evlen ya hani Alt tarafı yani anlamadım ben
Hahaha knk ben değilim
Bu zamansa bunları verecek erkek tarafı bulursanız evlenin
Bdbdhdh
Evleneceğim kadın en az 1 kilo altın vermeli bana yoksa evlenmem
Hahahahah ibre tersine döndü
Bu zamanda bunları vercek erkek varsa evlenin hemen
Bdbdjd
Asdjh
Türk kızları tokatlayacak erkek arıyor maşallah 😁😁
Bddhxd ben değilim la
Nxjxjx
Karşı tarafı çok zorlamayacak bir şey olmali
Bncede
Senin a*ın altından olsa o kadar etmez 500 mü 1000 gram mı diye soruyo hey allahım
Sen öldürcn herhal adamı
Ndjdjd
Karşı tarafı zorlamamak gerek.
%100 katılıyorum
Sizin gibi düşünenden Allah uzak etsin bankayla evlen kızım sen direk
Bn istemiyom la
Kim İstiypr
Öylesine sordum
Gönülden bağ varsa bir hurma bile yeter
Mehirimde ne istersen kabül
Kadın erkek eşit değil miydi ne iş
Bence 1 kg az olmuş ağırlığınca istenmeli