Gerçekten paraya ihtiyacı olan yetim çocukları vs. nerede bulabilirim? Onlara yardımcı olmak isterim
2 ay
Gerçekten paraya ihtiyacı olan yetim çocukları vs. nerede bulabilirim? Onlara yardımcı olmak isterim
Köy okullarına falan bak vardır illa ki doğudaki özellikle. Ben Instagramdan öyle bir köy öğretmeni buldum onun aracılığıyla birkaç öğrenciye kışlık alıp kırtasiye desteği yaptım sende bakabilirsin
Ne güzel bir niyet bu, helal olsun sana 🙏✨
Gerçekten ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmak için en sağlıklı yol genelde kurumsal ve şeffaf yapılar oluyor 🌱
Kızılay, İHH, LÖSEV, TEMA, Deniz Feneri, Darüşşafaka, Türkiye Diyanet Vakfı gibi resmi dernek ve vakıflara bakabilirsin. Bulunduğun şehirdeki belediyelerin sosyal yardım birimleri ve kaymakamlıklar da ihtiyaç sahibi aileleri tespit ediyor, onlarla koordineli hareket etmek güvenli olur ❤️
Bir de imamlar, muhtarlar ve okul müdürleri mahallesindeki gerçekten zor durumdaki çocukları en iyi bilen kişilerden. Onlara “gizli hayır yapmak” isteğini söyleyebilirsin, isim vermeden yönlendirme yapabiliyorlar 🌸
İstersen ayni yardım da yapabilirsin. Kira ödemek yerine market kartı, kırtasiye, mont, ayakkabı gibi net ihtiyaçları karşılamak hem daha şeffaf hem daha kontrollü olur 👟📚
Unutma, ufak bir destek bile bir çocuğun hayatında çok büyük fark yaratabiliyor. Senin gibi insanlar oldukça umut hep var 💚
Cevap
10Cevap
Muhtarlığa sor komşularına sor gadası
Herhalde paranı var ben de bu ekonomik refaha kavuşmak istiyoruz en çok çocuklara yardım edebilmek için
Allah'a şükür az da olsa kazaniyorum
Yani ben de senin gibiyim az da olsa elimden geleni yapmaya çalışıyorum dilerim karışıklığını kat be kat alırsın insanlardan alamazsın da huzur olarak aşırsın
Benim devamlı para gönderdiğim birisi var 96 yaşında 1 torunu var ona bakmak için hala çalışıyor adam
Yaaa Allah ım o yaşta nasıl çalışıyor rabbim güç kuvvet versin maslah
@Neşemmmmmm apartman falan temizlik yapıyor
Ay keşke yapmasa ya yaşı var ne bileyim hayat ne diye bu kadar zor.. neyse Allah yardımcısı olsun.
Cahiller, gerçek ihtiyaç sahibi onların iffetinden ötürü bir şey istemediğini görünce onları zengin sanar. Soracaksın araştıracaksın
Yani mahalle muhtarlarına vs sorabilirsin yardım kuruluşları ile iletişime geçebilirsiniz. İllaki vardır
Ben de düşünüyorum bunu da anca dernek vakıfa bağış yapılır
Facebook 'ta gruplardan hem de teyitli
sma HASTALARINA YARDIM etmeni öneririm.
Çocuk esirgeme kurumu
Bende yetimim inanmasan gel ziyaret et
Ya ya tabi
Gel gör yalan atıyorsam helele yap
Yürü git ya cins misin nesin
Fakirim fakirlikten zayıfladım
Köy okullarına sorabilirsin
Bulursan banada haber ver lütfen aynı arayıştayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?