Soruyu okurken düz mantık algıladım içeriğine girince iş değişti... İddiali kimseler genelde palavracı tip diye adlandırdığımız kimselerden oluşur. Ülke olarak genel bir bakış açımız var :D İddiali kişilerin kanıtlamasını yapmayan her kimse benim kültür olarak değil şahsi olarak %100 sahtekar olduğuna ve sürekli böyle yapacağına inancım artar. İddia ediyorsan kanıtlayacaksın arkadaş yoksa nefret ederim. Döverim falan :D şiddetin haklısına evet dermişim sakin sakin :D
İddialı biriyim bu yüzden iddialı insanları çekici bulurum. Yalnız benim için önemli olan boş iddialardan ziyade, iddialı olduğu konuların altının dolu oluşudur.. Boş ego kasan bomboş insanlarla dolu ortalık. Biri kendine güvenmeli evet ama boş kibirle karıştırmamalı bu durumu.. Ne insanlar görüyorum mesela her konuda yıkılıyor görünüşte ama iki cümleyi yanyana getirmekten aciz.. İddialı ama mütevazı olmayı da bilen insanlar her zaman daha çekicidir benim için.. Dolu insanları severim boş teneke kafaları değil.. Keyifli günler..
İddiasını içselleştirmişşe, yani iddiası ona artık bir hal olarak elbise gibi giyşnmişşe yani çığırtmıyorsa o zaman iddisına bakarım bana uyuyor mu uymuyor mu? Uysada uymasada içselleştirmişşe saygı duyarım ama çok iddialıları pek tasvip edemiyorum yani sevemiyorum. Şimdi tam diyemiyorum net çümlelerle ama O hırçın taaa dağların başından içinde bir tabiat ve kuvvet bir alem olan bütün etrafına faydalı olan hani akan dereler varya hani o iddialı dereler onlar denizle birleştiği yerde sus pus olur. En büyük iddia Teslim olmaktır belkide.
İddialı konuşan tipler boş teneke gibi adeta sadece sesleri çıkıyor. İddialı iddialı laflar edip sonra bir bir o ettikleri lafları afiyetle yerler. Ve öyle insanlar çok iyi yalan söyler, kaşı gözü ayrı oynayan, kıvrak, güvenilmez insanlardır diye düşünürüm. Örneklerini tanıdık, gördük ve tecrübe edindik bir güzel. :))
Kötü anlamda sözüm yok lakin onca iddiadan sonra performası da görmek lazım. Boş havayla yaşıyor ise o havayı süper söndürürüm. :) her iddianın altında bir başarı lazım.
Karşı cinsin iddialı olanı dediğimizde kastettiğimiz şey nedir? Cinsellik manasında iddialı olmak mı, entellektüellik olarak iddialı olmak mı, kültürlü olmak mı, sosyal olmak mı, eğlenceli olmak mı vs vs. Soruyu biraz daha açarsanız ona göre cevap vereyim.
iddialı olmak ve kendine güveni olmak farklı şeylerdir benim için.. iddialı olmak , cüretkarlık ve çevreye caka satmak , kendini pazarlamak gibi anlamlar taşır.. kendine güveni olan insan ise, abartı olmamak kaydıyla dik duruşu olmak ve bir şeyin yapılması gerektiğinde geri durmadan o şeyi yapmak anlamına gelir. ilkine sahip olan insanlar genelde kibirli, basit ve tehlikeli insanlardır benim gözümde. ilkinden uzak dururum. kime neyi ispatlamaya çalışıyorsun derler adama..
çok aşırı iddiaalı olması kendisine güvenmesi bir şeyler gizlediği manasına gelir.. Bu gizlediği şey en sonunda ortaya çıkıyor.. ilgi alaka heves bitiyor haliyle
Özgüven ve Ego arasında aslında görünmez bağlar vardır bunun farkında olan insan hayatındaki dengeleri oturtabilmiş insandır. İddialı olma özelliği biraz da budur ve karşısındaki insanın dikkatini elbette çeker. En azından benim kesinlikle çeker.
Kendini mental ve fiziksel olarak geliştirmiş Özgüvenli insanları kadın-erkek olsun severim. Ancak özgüvenle kibirli olmak arasında ince bir çizgi var onu aşmamış olmalı.
@eminehanıms her konuda iddialı birisi ise zaten uzaklaştırır beni kendinden ben merkezciliğe girer, aşırı olmayan kendine güvenen birisi hoşuma gider.