Arkadaşımın nişanına 0.25 gram götürcem 1680 lira tuttu basit kaçmaz dimi çalışanım ama borcum var yakın arkadaş sayılır
2 ay
Arkadaşımın nişanına 0.25 gram götürcem 1680 lira tuttu basit kaçmaz dimi çalışanım ama borcum var yakın arkadaş sayılır
Sizi zora sokmayacak şekilde bir meblağ götürebilirsiniz. 1 gram altının daha azı da olabilir nakit para da olabilir. Sizin tasarruffunuzda. Düşünmeniz yeter. O tarz bir hediye getirmeyip sadece özel günümde yanımda olan biri de benim için çok özel ve kıymetlidir. Bu nedenle ayıp olmaz bence.
Bütçen neye elveriyorsa en güzel hediye odur. Önemli olan bu mutlu gününde arkadaşının yanında olman ve ona verdiğin değer; samimiyetin her türlü hediyeden daha kıymetlidir.
Kafanı yorma. 0.10 santim lik paketli has altınlar satıyoruz. fiyatı 600-800tl bir şey... 0.10 gr lık al paketli sanki 1 gr gibi yapmışlar genişliğini ama kıldan 8x ince 😂😂😂 Yazın bol satıyoruz. Millet rahat rahat takıyor 🤭😛😛😛
Senin katılman düşünmen yeter bence bunu bir yarışa dönüştürmenin anlamı yok herkes gücüne göre gönlünden ne koparsa destek olur ne demiş eskiler az varan candan çok veren maldan
Cevap
26Cevap
Arkadaşlık nişan hediye miktarında değil, niyet ve samimiyette önemli. Borcunu düşünüyorsan küçük de olsa katkın yeterli ve anlamlı gelir.
Niye ayıp olsun yA düşünmen yeterli takılmayın şunlara
0.25 gram diye satılan altın mı varmıs bea ama bence o paraya eşdeğer bir yabancı para vb taksan daha guzel durur 0.25 gr yerine bütçene sözüm yok sadece görselliği değiştirmen adına diyorum aynı değerde baska bir takılabilir ürün
2022'de arkadaşıma çeyrek takmıştım 1600 liraydı... şu an gram bile 1680... soruna cevap vereyim.. para taksan anca 200 takarsın...0.25 1680 lira fazlasıyla iyi..
Ben hiç takmam daha iyi 😅 onu elıme alıp takı sırasına girmeye utanırım. hiç bana göre değil böyle şeyler. Bana göre yakın arkadaşa en düşük çeyrek gider.
Yakın arkadaşsa en azından çeyrek altın tak 👍
Normal arkadaşa 0,25 gr takılır. Paranın hiç bir değeri yok son zamanlarda.
@Uskskdks Yakın arkadaşa 0,25 gr az olur. Bu benim şahsi düşüncem 👍
Tamam borcu olabilir o zaman nişanda bir şey takmaz düğünde çeyrek takar.
@Uskskdks Biliyorum çeyrek altın 1,75 gr ediyor. Yakın arkadaş ömründe kaç defa evlenecek?
Çeyrek altın çok pahalı derken?
15 bin TL çok büyük bir para mı?
@Uskskdks ya sen cimrisin ya da ben bonkör.
@Uskskdks Akraba dediğin akrep cinsiyse biz ona düşman diyoruz. Yakın arkadaş dediğin farklı bir şey.
@Uskskdks Yakın arkadaş demek akrabadan daha yakın demek 👍
Senin arkadaşlık anlayışını bilmiyorum ama benim kitabımda yakın arkadaş demek can ciğer kuzu sarması gibidir. Gerekirse canını bile verirsin. Sen daha bir çeyreğin hesabını yap.
@Uskskdks çok zor arkadaş edinirim
Gerçekten yakın arkadaşınsa sorun etmez. Maddi değeri önemli değil, gitmen onun için daha değerli olacaktır.
Takının büyüğü daha çok düğünde veya nikahta takıldığı için nişanda zaten bence fazla bir şey takmak gerekli değil.
Ben dert etmezdim; ama içimden "Hay Allah" derdim.
Zora sokarsan kendini bir anlamı kalmaz boş ver
Hiç bir şey götürmemek gibi bir durumda var o yüzden dert etmeyin altın altındır.
Bence senin arkadaşın, düğününde altın takılacak niteliklerde biri değil.
Makul, fazlasına hiç gerek yok senin düğününde o da zorlanmasın
Bu senin maddi gücün ile alakalı varsa yaparsın yoksa yanında olman bile yeterli
O değerde euro ya da dolar götürmek daha mantıklı
Neden ayıp olsun ki. Bütçen onu elveriyorsa bu gayet normal
O.25 gram nasıl oluyor ya?
Üflesem uçar gider :))
Çeyrek çok pahalı bugün 1680 TL yarın 2000 normal bence sıkıntı yok
Oda sana aynısını alır ne ektiysen onu bicersin.😀
Önemli olan düğüne katılım sağlamış olmanız. Hediyenin önemi yok. Dostluk herşeyden daha değerli.
Düğün yapmak vs bu devirde ne saçma. Herkes altın alıp götüremez kş
Zorunluluk olmamalı ki zaten borcun varmış düğün de değil Nisan yani çok yük etme kendine
Ayıp olmaz herkes bütçesine göre hediye götürür
Normal bence bu zamanda
Dert değil önemli olan düşünmek
Önemli olan durumunuza rağmen ince düşünmeniz
eskiden nişanda bir şey takılmaz sadece düğünlerde takı takılırdı
Ne azi istersen hic goturme
Bu devirde normal
Yakın değilse yeter
Bütcen buna müsade ediyordur neden kötü olsun ki
yoo yeterli bir maktar
Düşünmen yeterli kafi gelecektir bu kadarı
Bence ,2 bin tak 0.25 absürt kacar