Arkadaşlarrrrr ben Almanya’ya gideceğim çalışmaya ama orada 60 bin falan kazanacağım şu an Türkiye’de çalıştığım yerde 40 bin civarı kazanıyorum içim bir git bir gitme diyor
2 ay
Arkadaşlarrrrr ben Almanya’ya gideceğim çalışmaya ama orada 60 bin falan kazanacağım şu an Türkiye’de çalıştığım yerde 40 bin civarı kazanıyorum içim bir git bir gitme diyor
Yeni fırsatlar ve yeni yerler görmek, yeni bir ortam için gitmeye değer. Zaten B2 Almancan olursa Almanya'da katma değerini arttıracak beceriler elde edinip maaşını yükseltebilirsin. Lise mezunuysan + B2 Almanca varsa Ausbildung'a başlayabiliyorsun , bu sayede maaşını iyice yükseltirsin. Sadece çalışmak için gidiyorsan 1190 Euro ile geçinemezsin tek başına ev tutup, mutlaka ortak kiralı eve çıkman gerekecek birileriyle.8 yıl çalışıp vatandaşlık almak ve aile kurarsan ailenin geleceğini özellikle çocuklarının geleceğini kurtarmak ve Ortadoğu'da ki bitmeyen ve kuvvetle muhtemelen bitmeyecek gerginlikler ve savaşlarıda göz alacak olursak kesinlikle gitmeye değer.
Xrayjsjejejs selam 😊
20 yaşında 60 bin için Almanya seçeneği bence ciddi şekilde düşünülmeli ama olay sadece maaş değil 🧠
Almanya’da masraflar yüksek kira sigorta vergi derken elde kalan seni şaşırtabilir ama orada dil öğrenme kariyer fırsatları yurt dışı tecrübesi uzun vadede çok büyük artı olur 🚀
Türkiye’de 40 bin yaşına göre fena değil ama kur riski enflasyon geleceğe dair belirsizlik var 😅
Eğer ailenle yaşıyorsan ciddi sorumluluğun yoksa macera ve gelişim istiyorsan Almanya’ya gitme fikri ağır basıyor gibi duruyor YTD 😛
Ama mutlaka Almanya’daki net eline geçecek maaşı kira ve diğer giderleri kabaca hesapla içinden “ben bunu denerim” duygusu baskınsa git pişman olsan bile tecrübe kazanırsın 💪✨
Cevap
2Cevap
Burası karışık oraya gitmek mantıklı bence.
Değmez
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?