Kira 25k eve hadi 10k gitse kendimizden kıssak köşeye 50 k ile birikim yapılır mı her ay. Artık kendimi asıcam. Biliyorum bir kaç kişi şükürsüz falan diycrk ama hedefleri yüksek insanlara yetmiyor. büyük işler yapmak istiyoruz ama hiçbir şry elde edemiyoruz çok afedersiniz götğmğzü dişimize takıyoruz grce gündüz çalışıyoruz. Ama olmuyor. İstediğimiz yerlere grlicez yeni yasalar çıkıyor. Gerçekten hakkımızla ve helaliyle yapıyoruz her şeyi vergilerimizi tam yatırıyoruz. Ne krediye bulaşıyoruz ne bir şeye ama yok yani sorun bizde mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılsorun sende değil ülkeyi yönetenlerde yönetenlere herseyi beleş birde yandaş holdingler şirketler var vergisini vermeyrn vergisini görmezden gelen maliye var Allah sonumuzu hayır etsin zor bende 60 bine yakın kazanıyorum ama isterse 200bin oldu alım gücü azaldı TL değerini kaybetti enflasyon tavan yaptı %200 kere dayandı. hersey pahalı 10 yıl önceki hali özlüyorum evler ucuzdu mutluluk ve huzur vardı ama herseye burnunu sokarsan olacağı bu herseye müdahale edildi bağımsız kurumlarımızın yetkileri alındı vs vs söylenecek çok şey varda her doğru her yerde söylenmiyor maalesef doluyum inanki. maliye vsvs hükümet gariban insanlara yüklemiyor zaten açlar ama oy veren kesim yine var temennim ülkemin kurtulması bu kaostan fırsatçı insanlarda çoğaldı önceden azfı ekonomi kötüye gittiğinden beri dahada çoğaldı buna sebeb olanlar utansın utanırmı orasını bilemem bende vergimi veriyorum amenna boynumun borcu ama hakkımız yemiyor değilim şart taze dinamik gen beyinleri görmek istiyoruz artık Saygılarımla
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılçinle bizim ülkeyi kıyaslama adamlarda üretim var bizde var mı neyse tartışacak dğielim sizinle anlayan birisi gelsin
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılHedefini küçült bebeğim sen de etin ne Budun ne bir de hedefine bak hedefini küçült hedefini burası dünya çok uçmayın yoksa elinizdekilerden de olursunuz Ben senin almış olduğum maaşın yarısına daha azını alıyorum hiç de şikayetim yok Elimizdeki ile yetinelim anlayışınız yok hep daha fazlası hep daha fazlası Sorun açgözlülüğünüz başka bir şey değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYapılabilecek en büyük hatalardan bir tanesi istediğinden daha azına kendini sıkıştırmak (bunu yorumlara istinaden yazdım). Geçinme konusuna gelirsek, elbette daha az harcamaya odaklanırken daha fazla kazanamazsınız. Hayallerinizin ve hedeflerinizin büyük olması güzel, demek ki içinizde o potansiyel var. Ancak burada bir çok etken var, çünkü bu çok faktörlü bir konu. Mesela kıtlık psikolojisi ağır basmış, bilinçaltı blokeleri olabilir veya psikolojik bloklar olabilir paraya karşı veya minnettarlık üzerine biraz daha odaklanmak gerekiyor olabilir, numerolojik olarak kendinize bakmanız gerekebilir tanımak adına kendinizi ve anlamak adına. (Çok yardımcı olur). Yorumlarda genel olarak kısıtlı ve sınırlı inançlara sahip olan bir çok insanın cevaplarını gördüm “hayallerinizi kısmanızı, ayağınızı yorgana göre uzatmanızı, sorunun devlette olduğunu vs.” gibi kalıplaşmış klip düşünceler sunuyorlar, halbuki bu çok faktörlü bir konu ve tek bir çözümü, tek bir doğrusu yok.
00 Yorumla
1 yılEvet durum basit. Azıyla tamah eden insanlara bir şekilde asgari ücret yetiyor ve haline şükür eden çok insan var ancak. Kazandığımızdan fazlasını harcarsak ve sermaye birikimi yapamazsak, gerçekten geçinmek büyük bir dert. Bunun için online iş kurulması gerektiğini düşünüyorum. Hedefi yüksek olan insanlar hem normal, hemde online iş yapması gerekli ki hedeflerini tutturabilsin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
57Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılgeçinilir bence
00 Yorumla Sorun sizde değil, artık maliyetler o kadar yüksek ki ayağı uzattıkça yorgan kısalıyor. Geçim zor hele ki İstanbul gibi bir yerde daha da zor. 60 bin dediğiniz minimal kazanç olarak geçiyor artık.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılvalla biz ek dersler şu bu anca 40a yaklaşan memur kazancıyla koca bi aile geçiniyoruz. geçinmek isteyince geçiniyosun. ayağını yorgana göre uzatarak. ama extra birikim yapmak istersen daha fazla çaba sarfetmen daha çok tasarruflu olman gerek. bu kişisel bi şey.
02 Yorumla
Soran1 yılÖğretmenler 40 tan fazla alıyor ya
Cevap sahibi1 yılhayır babamın aldığı maaş ek ders ve nöbetlerle ancak 40 oluyor hangi öğretmenler onlar? resmi belgelerle sabit rakam ortada? zaten maaş ve ek ders farklı zamanlarda yatıyor aynı anda bile değil.
Gizli Üye(36-45)1 yılSorun sizde evet. Neden diyeceksin, ne kadar olursa o kadar harcar insanoglu. Her rakama sizlanir bu bir fıtrat yani 200 olsa gelir yine laf eder, 20 olsa yine yetmez der. Bunun gibi düşün. Ayrıca sen 60 la sızlaniyorsan millet asgari ya da 20-30 la geçiniyor çoğu kişi yani sen azınlık biraz daha üst seviye oluyorsun. Ayrıca bu hesapta bir yanlışlık yok mu kira 25 gider 10 diyorsun nasıl 60 dan 50yi kenara birikim koyuyorsun
07 Yorumla
Soran1 yıl60 eşimin kazancı 25 benim kazancım eklemeyi unutmuşum
Cevap sahibi1 yılOlsun yazdığın doğru sonuçta yüksek bir rakam toplam olarak bu gün 6 yazılarımın arkasındayım
Cevap sahibi1 yılYanlış ekleme yapmış klavye ama sonuç olarak evet sizde sorun
Soran1 yılTamam teyze sensin
Cevap sahibi1 yılİşine gelmedi bu kafayla sen ev değil 4 duvarı zor bulursun 🤣
Soran1 yılAynen teyzem açlıktan ölüyoruz şu an ya 😂😂
Cevap sahibi1 yılYok fazla harcamaktan öleceksiniz Allah boşuna ev nasip etmiyor 🤣 hadi hep beraber gülelim
Gizli Üye(18-24)1 yılKardesim ya hedefin suanlik cok buyikki bu para az geliyor , ya az calisiyorsun , ya da kendini kandiriyorsun. Kazandigin maas ne ise ona gore hedef koy. Mesela atiyorum tamamen aylik 20 k kazaniyorsan 200-300 bin tl lil bir araba hedefin olsun, gidip 2-3 milyonluk hedef koyma, araba hedefin olmayabilir ornek verdim tamamen.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılÇocuk yoksa borçlanma da yapmadıysanız bir on yıl dişinizi sıkmakla çok ciddi birikim yapmanız mümkün. Kiraların 25/30 civarında olduğu İstanbul’da 10K gayet uygun bir kira. Mutlaka bu söylediklerime itirazlar olacaktır ancak ben cevabı ata sözleri ile vereyim en baştan; işten artmaz dişten artar, ayağını yorganına göre uzat.
02 Yorumla- 1 yıl
Ayak büyümez ama yorgan kısalır.
- 1 yıl
Bu yorganı kısanda devlettir
Gizli Üye(18-24)1 yılkiraya çok gidiyor bizim kendi evimiz var kira ödeme sorunumuz yok yine de zor geçiniyoruz her gün işe gidiyorum zaten akbile para dayanmıyor arabayla bazen gidiyorum ama o trafikte çekilmiyor her yere geç kalıyorum valla bunaldım istanbuldan kimse geçinemiyor zor bir dönemdeyiz ne zaman bitecek bu çile hiçbir fikrim yok
00 YorumlaKeşke önce yazmayı öğrenseydiniz, biz derdinizi anlasaydık ve size yanıt verseydik!
Ayda 60 bin ile İstanbul'da geçinilmiyor mu (bu başlık)
Kira 25k eve hadi 10k gitse kendimizden kıssak köşeye 50 k ile birikim yapılır mı her ay. (bu ayda 50K birikim)
60K alıp 25+10 = 35K sabit gider yazıp, 50K biriktiriyorsunuz ve 60K ile İstanbul'da geçinmek mümkün mü diye soruyorsunuz?
WTF?
01 Yorumla
Soran1 yıl25 te benim kazancım onu ekledim sanıyorum ama eklememişim 60 eşimin kazancı ne bu sertlik arkadaşım. İnsanlık hali olabilir
1 yılSenin kiran gerçekten pahalıymış. Asgarî ücreti geçmiş. Ben de İstanbul'da yaşıyorum, Allah'tan bizimkisi o kadar değil. Bizim 60.000 TL girerse rahat geçiniriz. Oysa asgarî ücrete iş bulmaya razı haldeyim. İstanbul'da geçinilmiyor haklısın.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 597 cevap paylaştı.
1 yılİstanbul şartlarında biraz kaliteli ve rahat yaşamak için 85.000 TL yetmez. Ot gibi yaşamak istemiyorsan tabii... 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı olmuş 62.500 TL. Bu ülke vergi verenler için kölelikten başka bir şey vaadetmiyor.
00 Yorumla 3 bin kira veriyodum 8 bin oldu onuda vermicem 5 bin yatırıcam gtü yiyosa çıkarsın 25K kira vericek kadar hayatı boşlamadım gerekirse daha varoş bi semte taşınırım
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Tayyip bey bu ülkede sıradan ortalama gelirdeki insanların ev , araba.. vs sahibi olmalarını istemiyor. Senin gelirin ortalamanın üzerinde. Ya asgarî ücretliler ne yapsınlar?
00 YorumlaAyda 60k gelir
25k kira
10k ev masrafi
Geriye 25k kalir
Sen nasil aylik 50k biriktirecen?
Araba masrafi felan yoksa bence her ay enaz 10k bir kenara koyabilmelisiniz00 Yorumla
1 yılİstanbul’da 60 bin kolay kolay yetecek bir para değil. Ev sahibi olduğunda her ay +20,25k ile kapatırsınız. Sizlik bir şey yok. Durumu kötü olan insanlar size şükürsüz diyebilir.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBunun şükürle değil de yaşam kalitesini ne alakası var bugün bana 100.000 lira da yetmiyor bunu birine söylediğim zaman nasıl yetmez abi diyorlar Gel yap o zaman benim muhasebemi kardeşim
00 Yorumla
1 yılO kadar saçma sapan harcamalar yapıyorsınuz ki kredi kartlarınız hiç durmuyor harcamalarınız hiç durmuyor
17 Yorumla
Soran1 yılKredi kartı kullanmıyoruz ki
- 1 yıl
O zaman çok gereksiz harcamalarınız oluyor birde parada bereket yoksa ne kadar alırsan al yetmez
Soran1 yılHiç harama bulaşmayız vergilerimiz ödenir. Söylenmez ama her ay bir yardım yapılır. Kötüye hiç kullanmayız ki toplqm maaşın bğyük kısmını zaten kşraya veriyoruz ayda köşeye 50 bin atabiliyoruz.
- 1 yıl
Haram sizin aldıklarınız yedikleriniz de değil size para veren şirketlerle alakalı nasıl veriyorlarsa parayı artık
- 1 yıl
- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılYok sorun ülkede. Hayat pahalılığı cidden herkesi etkiliyor. Yüksek rakam gibi gözükse de aslında eskinin 8.500 TL kazancınız. Öyle algılamak lazım.
04 Yorumla
Soran1 yılAynen kesinlikle ben de öyle düşünüyorum.
- 1 yıl
Eskiden birçok şeyi alabiliyorken şimdi durum öyle değil yani. Ateş pahası. Yani emekliler ve asgari ücretliler nasıl geçinebiliyor, mucize. Hele hele İstanbul'da.
Soran1 yılÇok şey derim ama hiçbir şey diyemiyorum bu duruma
- 1 yıl
boş ver.
1 yılAyda 60 bin alırsam İstanbul da geçinebilirim.. <3
Küçük alışverişler mutluluk verir. :) Çünkü açılmamak gerekir ;)
00 Yorumla
1 yılHayat standartlarınızı düşürün Beşiktaş’ta değil de daha düşük kiralı semtlerde oturun yengeç dul olduğu halde 30 bin ile geçiniyor evide kira
00 Yorumla
1 yıl60 bin tl ile geçinemeyen hiç bir parayla geçinemez , 200 bin alsa yine geçinemez , çünkü yaşamını ona göre ayarlayacak.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSon zamlarla beraber 120k-125k alıyorum kirayı borçları vs çıkınca anda yarısını kenara atabiliyorum.
Bekar olmama rağmen ayda 60k anda yetiyor şu ekonomide.
Maalesef paramız pul oldu alım gücümüz de yerlerde…04 Yorumla- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun
Cevap sahibi1 yılDoktorum
Cevap sahibi1 yılBenim kira da var maalesef, aileme de destekte bulunmaya çalışıyorum
1 yılÖnce başka şehire taşınmaya bakıp ondan sonra tutumlu olmaya bakın İstanbul gider gibi parayı hop çekiyorr
00 Yorumlaİstanbul zor şehir umarım istediğiniz gibi geçinirsiniz
01 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler:)
- Para & Ekonomi konusunda 578 cevap paylaştı.
1 yılKnk güzel yazmışsın da biraz garip.
Asgari ücretle çalışıp çocuğu olanlar nasıl geçiniyor acaba.
Ben bekarım şahsen cidden merak ediyorum02 Yorumla
Soran1 yılKardeşim sorun geçinememek değil geçinmek için hak veriyorum. İnsanlar asgari ücretle geçiniyorlar. Biz de geçiniyoruz çok şükür. Asgari ücretle çalıştık zamanında ben değil de eşimde yani çalıştı sonra yavaş yavaş kendi şini açtı dokuz yaşında iş hayatına atıldı asgariyle çalışmaya tamah etmedi. Bu yüzden bir karşılığı olsun istiyoruz. Amaç geçinmek değil amaç daha da ilerlemek ama hep aynı yerimizde sayıyoruz.
- 1 yıl
Yazdıklarında haklısın, hayat pahalılığı yeni güne uyanmadan bir şeylerin fiyatı hep değişiyor. Bu düzen maalesef ki şuanlık böyle yapacak bir şey yok
K nasıl bir para birimi ne o sikkemi Afyon dinarımı nedir tam olarak 🤔
12 Yorumla- 1 yıl
25k , 25 bin yani
1 yılgelirin ne kadar fazla olursa giderinde o kadar olur
126 Yorumla- 1 yıl
ekonomi hakkında zerre bilgin yok sus o sebeple
- 1 yıl
tamam sensin
- 1 yıl
Elon muskın milyar dolarlık giderimi var
- 1 yıl
neden olmasın? oturduğu evde sen oturabilir misin? bindiği arabaya sen binebilir misin? ne kadar çok para kazanırsan o kadar çok harcarsın
ben hiç görmedim milyon dolarlık adamın küçük eski köhne bir evde oturduğunu - 1 yıl
Elon musk 10.000 dolarlik evde kaliyor
- 1 yıl
Aksine çoğu zengin gereksiz pahalı harcama yapmaz.
- 1 yıl
ben çoğunluğa bakarım topluma bakarım gördüklerimi söylüyorum akrabalarımdan gördüm zengin kuzenim var muğlada 2 yazlığı ve zeytin bahçeleri var memleketinde 2 evi var bindiği arabalar lüks arabalar çocukları kolejde okuyor sürekli ayağı büyüyen küçücük çocuğuna en marka terlik alıyor çocuk seneye giyemeden çöpe atıyorlar
çocuğun çeşit çeşit bebekleri oyuncakları var hepside yine zengin marka oyuncaklar yani bi asgari ücretlinin alacağı şeyler değil küçücük 4 yaşındaki çocuğun elinde ipad tablet var ablasında da aynı şekilde ve gittikleri kolej Türkiyenin en pahalı en prestijli okulu çocuk 4 yaşında ingilizce anlıyor ve konuşuyor ablası sular seller gibi ingilizce biliyor zaten şu an da almanca öğreniyormuş yapmadığı spor dalı yok
oturdukları evin kirası 50 bin tl ve geçenlerde şey dedi eşim yurtdışında çalışmasa ben kızları okutamazdım kolejlerde şu devirde geçinmek çok zor diyor şimdi küçüğüde koleje gönderince sıkıştık biraz diyor
sonuç olarak gelen para kadar giderin oluyor - 1 yıl
Onlar kendi paralarının sadece %10'nu yiyor sende paralarının tamamını harcıyorlar zannediyorsun.
- 1 yıl
yine yakın akrabam var adam cerrah zor geçiniyoruz diyor niye diyoruz kızını yurtdışında okutmakla uğraşıyor diğer yandan küçük çocuğuna özel öğretmenler tutmuş eve gelip ders anlatıyor öğretmenler ve her dersten e doktor aldığım para cepte durmuyor diyor haklı mı haklı
- 1 yıl
Bir zengin asla aylık gelirinin tamamına bir telefon almaz. Alırsa zaten çok sürmez zenginligi ha öyle aptallarda var
- 1 yıl
@Barmen_Nazik bak kardeşim benim burada demek istediğim gelen para ne kadar fazla ise harcamalarında o kadar çok oluyor
- 1 yıl
Önemli olan paranın kimde olduğu. Sen bir aptala ver 1 milyon dolar gider onu ankaradaki pavyonlarda yer.
- 1 yıl
ben demek istediğimi söyledim ister katılın ister katılmayın herkesin kendi yorumu iyi günler
- 1 yıl
(gelir ne kadar fazlaysa giderde o kadar çok oluyor)
- 1 yıl
Eee sonuç
- 1 yıl
Gider fazla olsa ne olacak
- 1 yıl
Zengin olan adam aylık kazancının %1 ile bile senden 10 kat daha iyi yaşar hayatı
- 1 yıl
konuyu kapattım fikrimi söyledim çekildim dahada konuşmak istemiyorum dedim iyi akşamlar
- 1 yıl
Senin hayalindeki telefon 1 aylık maaşın iken onun 1 günlük kazancıdır
- 1 yıl
Konusmak zorunda deilsini bu platformda bir siz yoksunuz nede olsa
- 1 yıl
Ama haklisiniz uzadi konu
- 1 yıl
Iyi aksamlar
1 yılBu matematiksel hesapta bile hata yaparken işiniz zor
00 Yorumla
1 yıl25 kira, 25 evin gideri kaldı 10. Olağanüstü durum yaşanmazsa sene sonunda 120 cepte.
00 Yorumla
1 yılEv kiraniz çok yüksek yoksa 60 normal bir para
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 326 cevap paylaştı. Geçinilmiyor, geçiriyorlar. Sorun bizde değil.
00 Yorumla
1 yılSorun sizde değil alım gücünde. İnsanı çalışmaktan bezdiren tam olarak bu.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen aile evinde yaşıyorum 55 kazanıyorum birikimimi yapabiliyorum ve çokta güzel bir yaşantım var. Ev geçindirme , evlenme derdine erkenden düştüğünüz için zorlanıyorsunuz siz.
00 Yorumla
1 yıl60 binle geçinilirya lüx yaşayamazsın ama geçinirsin
08 Yorumla- 1 yıl
Zor gecinir
- 1 yıl
Ayrica lüksten kastınız ne?
- 1 yıl
Mesela haftada 1-2 kez ailecek dışarda yemek yemekse. Bir hobi edinmek , bir kursa gitmek , ayda 2-3 kez Sinema ve Tiyatroya gitmekse. Bu lüks değil zaten normal olan bu.-3. katta yaşayıp 15 bin tl kira vermemek lüks değil.
- 1 yıl
Yok hayır haftada 1 yemek lux değil elbete sosyal bir insanı kastedim sosyal bir insan ayda 60 binle İstanbul'da gecinemez
- 1 yıl
Dışarıda yemek yemek lüks felan değil gayet normal ucuz bir aktivite. Sen Türkiye standartlarından bakarsan deodarant bile lüks.
- 1 yıl
Hatta pilav bile lüks
- 1 yıl
Allahın kumpiri 300 TL
1 yılGel abd 🇺🇸 ye gidelim başka türlü yürümez burada işler
05 Yorumla- 1 yıl
Beni götür kral
- 1 yıl
Ama yanlisligi vurulmayalim sinirdan giderken
- 1 yıl
Kardeş ciddiysen yaz bakalım ama beş parasız gidemezsin oraya ben sana sadece vize almanda yardımcı olurum boş konuşma yani Ben onu istiyorum 100.000 insan yazıp boş konuşuyor
- 1 yıl
Kanka önce meslek öğrenmem lazım yoksa homeless oluruk orada. Birde para ne kadar para.3-5 seneye arsalarımız satılırsa elime 10-15 milyon türk lirası geçer
- 1 yıl
Sen nasil yardimci olacakmışsın onu merak ettim
Ayda 200 k kazanıyorum genede zor geçen aylar var yani çok kafaya takma
04 Yorumla
1 yılaz çok demeyıp artırmaya bakıp bırıkım yapmakta fayda vardır damlaya damlaya göl olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen 30 c alıp 18 c kira veriyorum ve kalan para ile geçiniyorum. Mutfak ve faturalar sen niye gecinemiyirsun 60 k ile? Sukursuz zikirsiz
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHelal olacak bir durum yok. Şartlar ortada. Kimin kime üç kuruş faydası var. Olanla yetinmeye çalışacaksın. Ben istemem mi 70 / 80 k (!) maaş alıp orada burada tatil yapıp her isteğidimi yapayim
Gizli Üye(25-29)1 yılKocaeli deyim 30 bin TL alıyor eşim yetiyor çok şükür ihtiyaclarımızı alabiliyoruz. İstanbul cidden pahalı bir şehir.
112 Yorumla- 1 yıl
Gebze ya da darıcada yetmez ama dimi
Cevap sahibi1 yılValla bilmiyorum Gebze İstanbul a yakın oldugu için olabilir
- 1 yıl
Sen neresindesin ki Kocaeli'nde köyünde mi
Cevap sahibi1 yılİzmit
- 1 yıl
İzmit yaaa güzel mi izmit
Cevap sahibi1 yılGüzel güzel herşeyimiz var şükür sahil felam
- 1 yıl
Aaaa en güzeli :) işte misin sende evde mi
Cevap sahibi1 yılEvde
- 1 yıl
Hımmm ne güzel :) İzmit fuarına gelmiştim bir kere :) İzmit i tanıtsana bana yaa :) en güzel yeri neresi
Cevap sahibi1 yılValla her yeri güzel bence
- 1 yıl
Yoksun sana sorum vardı beee gelirsen ;)
- 1 yıl
Kültür elçisi ol İzmit in :) t@k! q yapsana :)
1 yılİstanbul da sadece yaşam kaliteni yükseltirsin bence artık birikime gerekte yok gelecek kaygısı yüzünden hayatı kaçırıyoruz maalesef 🙁
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen 60 bin alsam güzelce geçinirim ama işte burada şehirde önemli İstanbul baya pahalı
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen 20 ile geçiniyorum 7.5 kira kalanida eve kira artacak ama maasda artacak 60 bin ile geçiniyorum diyenin aklına şaşarım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAsgari ücretin ne kadar olduğu düşünülürse 60 k gayet iyi fakat herkes İstanbul'da yaşamak zorunda değil. Önce bunu anlamak lazım
00 Yorumla
1 yılSelam
Ben 16 yaşındayım babam aylık 20 bin alıyo annem de öyle ama babam para yetmediği için başka bir işle de çalışıyor. Ben kayseride yaşıyoruz 60 bin ile zor geçiriyoruz İstanbul'da daha zor
00 Yorumla
1 yılGeçinemezsiniz tabi birak istanbulu Tüm Türkiyede alt sinif 80k den baslar , orta sinif 150k , üst sınıf 400 k dan baslar aylık gelir olarak. Bu kaba hesabı avrupadaki yaşam standartları ve Türkiyedeki vergi oranına göre yaptım.
05 Yorumla- 1 yıl
Ya simdo abarttigimi söyleyenler olacak ben abartmiyorum devlet abartiyor. Sen avrupada 50 bin tl maaşla yani 1200 euro falan bu maaşla her 2 yılda bir ekonomik clasmanda kaliteli bir araba alabilirsin.10 bin euroluk bir araç Türkiyede vergilerle beraber 40 bin euro eder , birde galeriden alıyorsanız ekleyin 10 bin euro daha 50 bin euro eder.
- 1 yıl
Gıda konusunda Türkiyedeki gıda yönetmeliği cok kötü ve dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiyede artıyor , avrupada satılan Türk gıda ürünleri daha kaliteli ve daha ucuza geliyorken Türkiyede daha pahalı ve kalitesiz bunun nedeni gıda yönetmeliği bu konuda daha fazla bilgi icin gıda dedektifini takip edebilirsiniz
- 1 yıl
Mesela twister malı bir dondurma Türkiyede satılan versiyonunda ingilteredekine göre daha pahalı olup ve 13 kat daha az süt bulunuyormuş
- 1 yıl
Bizler hepimiz bir köleyiz
- 1 yıl
Ama kölelik ilk önce zihinde baslar ilk önce zihni kölelesir sonra kendisi
Gizli Üye(25-29)1 yılBence zor her sey pahalandikca kira da pahalaninca isler zorlasir. Sen zam alirsin ama aldigin zam orani yeni seylere yetismiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılO arada 30 binle Ankara 'da geçinmeye çalışan ben
15 Yorumla- 1 yıl
ben 18
Cevap sahibi1 yıl@Cekicicılgın06 kira ne kadar
- 1 yıl
kendı evım bekarı mm emekliyim eksırarada 15 bın kazanıyorum
Cevap sahibi1 yıl@Cekicicılgın06 yine çok gelirin var ve evin senin
- 1 yıl
öyle canım bıde kendıme ayıt atacım var öyle işte tek olunca çokta para harcayan deyılım
1 yılKanka babamın emeklisi benim asgari ücret ve ev kira olmadığı halde geçinemiyoruz. Faturalar 5 bine yakın geliyor sırf yarısı ona gıdıyor geri kalan mutfak yemek vs
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBöyle devletin böyle demokrasinin böyle yöneticilerin ta @mk
00 Yorumla
1 yılİnsanların para ve fiyat kalmadığı için bu kadar karmaşa olması gayet doğal ama İstanbul özelinde geçinmek doğal olarak zor.
10 Yorumla
1 yılNeden öyle dusunuyosun ailenle yasiyosqn para biriktirme bilirsin tek mi yasiyosunuz?
00 Yorumla
1 yılBı kira olmuş 30000 nasıl geçinsin insanlar bide rahat yaşamayı sevenler için
00 YorumlaEğer borcunuz yoksa, çok lüks yaşamıyorsanız altmış binlira yeterli...
00 Yorumla
1 yıl60 k deyip 75k hesabı yapmışsn bacım?
13 Yorumla- 1 yıl
En mantıklı yorum 😂
- 1 yıl
bi de 10 bin "hadi eve" dediği para var, etti sana 85 bin 😂😂😂
- 1 yıl
😂😂
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yıl60 bin kazanıp 50 bin nasıl atacaksın kenara
110 Yorumla- 1 yıl
Soruyu sorarken bile mantık kurallarının dışına çıkarak sormuş. Kira 25 k imiş. Bu k dedikleri nedir abi? Hangi dil bu? Ne ve konuşuyorlar?
- 1 yıl
Kuruş falan mı k dedikleri 🤔🤔
- 1 yıl
Yok anlamıyorum tabi K ile bin neden ifade edilir? 10 bin ₺ neden denilmez
- 1 yıl
Hmm anladım yılanın başı Tıktok demek. Kapatılsın o zaman Tıktok. Böyle saçma bir şeyi Z kuşağı nasıl kabul etti anlamış değilim
- 1 yıl
60 bin kazanıp 25 bin kiraya verip 10 bin yemeye ayırıp 50 bin kenara atıyormuş. bu kafayla o büyük hedefleri ne acaba 😂😂😂😂
- 1 yıl
Ülkedeki ikinci en büyük ekonomist😜 birincisi malum
Soran1 yılSakin olun 25 k de benim kazancım var 60 k eşimin kazancı
- 1 yıl
Daha ne soruyorsun o zaman o paraya devlet kurulur. Bol k ler
1 yılBu evde kaç kişi yaşıyor 6 dan az kişi deme sakın
119 Yorumla- 1 yıl
Niye suriyelimi bunlar
- 1 yıl
Hacı o kazanç baya baya fazla..
benim maaşımı bilsen 😂 ki bu maaşla gayette herşeye yetiyor.. tek yaşıyorum tek fark evim kira değil.. ki kirada olsaydı bu patayı kaznaıyor olsaydım her ay bana şu kadar kalırdı 50.000 ₺ - 1 yıl
100 bin aliyorsun ozaman sen
- 1 yıl
Knk yasadıgın ile göre cok degisiyor
- 1 yıl
yok kurban olduğum ne 100 ü engelli maaşıyla yaşıyorum aylık şuanki kazancım 6.500 ₺
eğer 60 bin kazansaydım evimde kira olsaydı 50 rahat birikir kalırdı demek istedim. - 1 yıl
Gelirin iyi çünkü tek yaşıyorsun , ve birde kendi evin var. Hiç dışarıda yemek yemeyip , bir sinemaya , tiyatroya gitmiyorsan , hiç bir gitar gibi yüzme gibi hobin yoksa , sigara , alkol bağımlılığın felanda yoksa bu devirde. Yaşarsın tabi valla helal olsun
- 1 yıl
Sigara alkol olmasinda zaten ama hic uğraşın da olmamazlık olmasın
- 1 yıl
6500 tl ile nasil geciniyorsun. Market ve Netflixmi tek giderin
- 1 yıl
6500 cok kötü
- 1 yıl
Ama kendi evin var en azindan
- 1 yıl
kankam bir nefes alda bende cevapliyim 😊
- 1 yıl
Bende sevinmistim bizim ülkede de 200 bin tl alan insanlar çok die yok ülke %2 lik kesim haric köle zaten
- 1 yıl
Kusura bakma ya😊
- 1 yıl
6500 ₺ evet belki görüntüde az.. fakat Bununla nelermi yapıyorum? extra olarak
Sinemaya gidiyorum
ama hergün gidilmez diyelim gittim gittiklerim 10 kişiyse 10 ununda hesabını ben ödersem tabiki kalmaz.
Kampa gidiyorum dost arkadaşlarla diyelim.. herkes bir şey temin etse karşılasa efsane olur.
fakat aman ben niye 40 yıldızlı yere 10 aylık maaşımı veriyim ki sadece uyumak için.. fuzuli.
Telefonumu değiştirmeyi iyi bir cihaz almayı severim.
fakat donanım önemliyken mesela 8 gb ram 128 hafızalı
hızlı bir cihaza 10-15 vermek varken neden sırf adı var diye
2 gb ram 32 hafuzası olan 60 bin TL lik APPLE veriyim?
cabımın istediği ne varsa teknolojik eğlencelik gezmelik yaptım yapıyorum ama enayi olmadan 😉
Çok afedersin enayi olmadıkça her par aherşeye yeter
enayi olursan 100 bin TL de yetmez doğru mu yanlış mı? - 1 yıl
Biraz oyle mesela türkiyede otele 50 bin vereceğine yunanistanda 6 bin verirsin.
- 1 yıl
hah ağzına sağlık.. bak bu mükemmel bir fikir.. ne gerek var 50 ye?
burada bu teklifi sunsna bana o 6 lığı seçerdim.. 50 enayilik 😂 - 1 yıl
Apple konusunda hak veriyorum. Alt tarafı bir telefon , telefonunu yenilemek aptallık değil ama 2 aylık maaşı 1 telefona vermek aptallık. Ya da 3 aylık maaşı bir otele. Zaten apple vergisiz fiyatı 20 bin tl falan . Türkiyr hem gelir eşitsizligi cok yogun hemde en çok vergiyi biz fakirler ve daha az fakir olanlar ödüyoruz. Büyük şirketler mesela trendyol 4 yıldır vergi ödememiş
- 1 yıl
Bu devirde normalden daha fazla dikkat ediceksen harcamalarına , enayiye para dayanmaz. Yoksa 1500 liraya elma sirkesi içirirler , 900 liraya lahmacun yedirirler. Istersen milyarlık adam ol. Paranı ihtiyatlı kullanmazsan fakirlik cekersin bollukta
- 1 yıl
Net 👏 net👏 net👏
Tüm mesele bu işte
adanlar soyguncuları zengin etmek için yetmiyor yetmiyor dediklerinin farkında değiller 😊
Bide kankam bak evin kaç metre olurs aolsun o evi gerekli ve gereksiz eşy akıyafetle doldurman 1 ömrünü almaz çok çok abartıyorum hani fuzulide olsa 1 yılını alır doldurmak abarttım biraz.
geri kalan eğlen ye iç keyfine bakken.. yettirmek istemiyorlarki. ille o maaş bitecek 😂 ulen bitirme niye bitirme ihtiyacı duyuyorki insnalar
İşte sorunda burada zaten şükür yok 😅😅
10 Yorumlaİstanbul'da gecinmek zor ya
10 YorumlaZaten geçinilmez ki şu zamanda
00 YorumlaGeçinilmez. Yaşarsın ama insan gibi değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBizim de o civarda gelirimiz var kiramiz o kadar yüksek değil geçinemiyoruz
00 Yorumla- Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Ayda 60 bin ile İstanbul'da geçinilmiyor mu yoksa biz mi geçinemiyoruz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler