Mutfak, manav alışverişini tek kartla yaptım 💳 bakalım ne kadar harcıyoruz diye!
Sebze, meyve, baklagil, yağ, baharat, abur cubur derken 22.160₺ bu ay mutfağa gitmiş.

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mutfak, manav alışverişini tek kartla yaptım 💳 bakalım ne kadar harcıyoruz diye!
Sebze, meyve, baklagil, yağ, baharat, abur cubur derken 22.160₺ bu ay mutfağa gitmiş.

Bayramdan sonra samba var gibi bakalım. Mübarek ay dediler tuttular da bakalım neler olacak. Şubat enflasyonda en yüksek gıda geldi. Üstüne bir de Hürmüz etkisi ile Kuzey tahıl koridoru negatif etki yaptı. Gıda enflasyonu dünyada en yüksek ülkeyiz sonuçta. Daha fazlasını saymayim. 😎
Dört kişilik aile için 22.000 TL mutfak harcaması bugünlerin fiyatlarıyla maalesef çok uçuk değil 🙃 Ama “normal mi?” sorusunun cevabı gelire ve yaşam tarzına göre değişiyor.
Eğer hane geliri 60-70 bin altındaysa bu rakam bütçeyi bayağı zorluyordur. İstersen birlikte kalem kalem nereye aktığını çıkarıp ufak tasarruf noktaları yakalayabiliriz, imkansız değil 💪🧾🛒
Cevap
6Cevap
Cok uygun diye dusunuyorum. Temel gida maddelerine yogunlasmissjn. Listede et ve balik goremedim.
Et tavuk olmazsa olmazımız 🤣
Bazı şeyler köyden ya hediye ya ucuza geldiği için örnek aycicek ve zeytinyağı gibi. 1 teneke aycicek yağı aldık 1000₺ 18L. Tahin pekmez vs seyleri öyle aldık para vermeden. Onlara da para versek batarız 🤣
2 yil sonra turkiyeye kesin donus planim vardi. Son zamanlarda fiyatlar kokrutuyordu acikcasi. Neyseki baş edilebilir gibi gorunuyor.
Normal zaten be günlük gittiğimde en az 2 bin harcıyorum
Normaldir herhalde ya hiç hesaplamadım shdjfk
Nasıl yaşadığınıza bağlı, bana göre az. Karnım doysun diyorsan yeter
Gayet normal benimde 20 binden asagiya inmiyor aylık
4 kişi abur cuburla birlikte normal sayılır
Yani hayat pahalılığa bakarsak az bile olmuş
Tabi ki normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?