Herkese merhaba, ülke olarak zor günlerden geçiyoruz bu durum ev ekonomisini de derinden etkiliyor, daha önce yettiremedigimiz için son 1 yıldır, evin mutfak alış verişini ben yapıyorum. Evde ki en disiplinli kişi olduğum için böyle bir çözüm bulduk:) ancak pişmanım bir türlü planladığım şekilde olmuyor. Harcamam gerekenden daha fazlasını harcamama rağmen yetmiyor.
Çevrem de bu konuyu açmak istemediğim için bu platform da sorma ihtiyacı hissettim.
Mutfak ve pazar için 3500 tl ayırıyorum ama yok olmuyor yani 5 kişilik bir aileyiz bu arada.
Merak ettiğim sey şu ben mi beceremiyorum bu işi. Yoksa o parayla geçinmek gerçekten zor mu, Sizler de durum nasıl?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
3-4 bin arası olur gadası
2kisi için bu gün markette 1000tl harcadık içinde 15 günlük temel şeyler var yani ekstra alınıcak çok şey var
2 kişi 1 ay için 2 bin desek. Evliyseniz siz ve eşiniz de calisiyorsa evde en fazla 2 öğün tüketiliyor demektir.
Demem o ki ben 5 kişilik bir aileyi 3500 ile idare ettiğime göre ya biz yarı aç yaşıyoruz ya da ben çok iyi bir ekonomistim😂
Evliyim ben çalışmıyorum ama ortalama aylık 2bin markete gidiyor
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Umarım ülkemiz düzelir biz dar gelirliler olarak geriye kalan ömrümüzde geçim sıkıntısı cekmeden yaşarız😃
Umarım 4 ay sonra minik bir canda eklenicek hayatımıza bakalım ne olucak bu ekonomi ile
İyi olur umarım. Sağlikli mutlu olması dileği ile
Ben tek başıma aylık tüm gıda harcamalarında 4.500 lira harcıyorum