Sevgilim olur kendisi ben de 27 yaşındayım evlilikten konu açıldı herhangi bir birikimim yok dedi ben de haliyle yaşımın getirdiği durumdan ötürü erken evlilik istiyorum ne yaptın dedim yedim içtim gezdim dedi
3 ay
Keşke yiyip içip Gelse ya yani ben sana şöyle bir şey söyleyeyim 35 36 yaşındayım bu saate kadar okudum çalıştım işte KYK borçları sağ sol Hani annem yok babam yok soruşturma bile geçiriyorum şu an ya ben daha bak Bir kere kız arkadaşım olmadı hiç şu an ofiste bir arkadaş var Eşinden boşanmış bir 10 sene önce 48 49 yaşlarında belki bir o Bakıyor bana bakarsa Onun dışında hiçbir kadın bakmıyor Çünkü param yok yani imkanım yok evim yok arabam yok bir de soruşturma geçiriyorum yani bir şey diyemiyorum ki kimseye. Mesela ben Amerika'da olsaydım işte Kanada'da olsaydım Rusya'da olsaydım yani bu yaşıma kadar bir kadını Doymuş olurdum ne bileyim Kız arkadaşım olurdu çocuğum olurdu eşim olurdu ya düşünsene yaşın 37 olmuş etrafındaki insanlar seni dalga geçiyor niye bir kadını kendini görmedin diye. Ben bazen merak ediyorum biliyor musun kadın bu kadar kıymetli mi ya bu kadar ulaşılmaz mı bu kadar anlamsız mı ya ya bilmiyorum ya ben bazen o kadar isteyeyim Arzum hasretim geliyor ki o böyle sarılmak o karnını öpmek o kadar çok istiyorum ki. Kim anlar ki beni deli mi? Büyük ihtimal ben bir kız açılsam desem ki seni istiyorum ağlasam ya da onun yüzünden intihar etsem abazan'da deyip çıkacak değil mi bu kadar zor yani lanet olsun kadın
benimde birikimim yoktu kız ayrılmak istedi daha ciddi bir ilişki aradığını söyleyerek.. öncelik meselesi, saygı duymak lazım böyle şeylere. benim olmamasının sebebi, tamam bi noktada bende paramı yiyordum ama, 2024 yılında 180 bin lira askerliğe para vermişim, altın alsam bugüne kadar 3 katı yapardı. araba aldım almayabilirdim o da 2x yapardı, çıktığım yerden maaşımı alamadım, borsadaki paramı kaybettim, bir süre borca girdim daha onu tam kapatmadan başka bir arabanın borcuna girdim. faiz bi yerden beklenmedik masraflar bir yerden derken, aydan ayı kovalıyorum şu an. bakarsan eğer ayda 60-70 bin liralık yatırım yapıyorum çokta keyfe keder yaşadığım söylenemez ama sonuca bakacak olursak benimde cebimde beş kuruşum yok. bu işler nakit meselesi. öyle cebinde nakiti olan çokta kimse tanımıyorum ben şahsen. herkesin borcu var gördüğüm kadarıyla.
Haklısın tabii bir şey diyemem
Bu hayat ikiye ayrılır. Dünya umrunda olanlar ve olmayanlar. Belli ki senin sevgilinin dünya umrunda değil. Bunu nerden biliyorum benim de dünya umrumda değil. Para pul karı kız evlilik umrumda değil. Tabi durum böyle olduğu için kimseyle sevgili olmuyorum. Çünkü keni b0ktan yaşam stilimi başkasına dayatmak istemem. Ama sen evlenicem diyorsun. Senin evleneceğin kişi bu kafadaysa uzaklaş. Ben eğer o zor ihtimal gerçekleşir de evlenirsem karımın her eşye sahip olmasını gördüğü her şeyi elde etmesini isterim sana bunu sağlayamıyorsa evlenme
Evlilik için birikim yapmaması normal. Evlilik erkeklere göre bir yer değil artık. 1900 lerin kültürü oldu evlenmek.
Kadınların geliceği çok karanlık. Yapay zeka kadınları inceliyip öğreniyor özellikle. İlerde robotik bir kopyalarını yapıp erkeklere satmak amaçlı ilerde. Sloganları ise "bir kadından daha ötesi" yaparlar. Hem zeki hem ititkar hem iş gören hem şikayet tirip kavga yok "kılçıksız" kadını üretirler.
(2 gün önce benle bir flört etti lan kadınları bitirir bu flört yetenekleri dehşet.)
Bu durum seni düşündürmüş gibi hissediyorum ve çok normal çünkü geleceğe dair plan yaparken karşındaki insanın da aynı ciddiyette olmasını istersin 💛 Ama bazen insanlar para biriktirme işine geç uyanabiliyor, özellikle de gezmeyi seven biriysa. Önemli olan şu andan sonra birlikte nasıl bir yol çizeceğiniz 🧭 Seni rahatlatacak net bir konuşma yapmayı düşündün mü?
Cevap
85Cevap
Sana şimdiden söyleyeyim ondan hayır gelmez, şimdi böyleyse evlendikten sonra daha beter olur huzursuzluk kavga ve şiddet pişman olursun, onunla konuş parası işi gücü yoksa nasıl düğün yapıp seninle evlenecek, ve bu olayın bahane olsun yol yakınken vaz geç ve arkana bile bakma
Ya işi gücü var var da birikim yapmadığını belirtti sadece işte o da bana dert yakınıyor param yok Düğün nasıl yapacağız ev eşyaları Mobilya falan diyor
eeee oda onun sorunu olsun artık, ev tutup içine eşya ile doldurmak bi dünya para, hadi bunu geçtim düğün salonu altın takı işleri daha da fazla, parası yoksa evlenme durumu da olmaz,
O yüzden kendi açından iyi düşün ve olaki derse senin adına kredi falan alalım ben öderim kesinlikle nayır yani hayatın borç ödemekle geçer, çünkü bu gibi olayları haberlerde arada bir görmüştüm
Ya yok ben o olaylara asla girmem şimdi diyor sen beni kesin kabul etmezsin falan ben de Dedim saçmalama Her şeyi Düğün yapmak falan değil
Umarım hakkında hayırlısı ne ise o olsun
Beyenfendi arkadaşımızı yorumunda kısmen haklı buluyorum; ama kısmen de haklı bulmuyorum. Evet bir birikim yapılması önemli. Bu olmadıysa ve bunu da açıkça söylediyse o zaman çiftimiz daha net konuşarak çözüm bulmalı derim. Üstelik para biriktirmemiş olmak suç değildir, bu adam evlendikten sonra aynı kafada gidecek diye bir kural yok. Şayet kız tarafı için para çok önemli birşeyse ve ikide bir "sen geçmişte niye para biriktirmedin" konuşması yapılırsa bu sefer adam kadından soğuyabilir.
@xgökkuşağıx kardeşim yaşın kaç bilmiyorum ama belliki olgun düşünmüyorsun, çünkü bunun çözüm bulunacak bir yanı yok ve ağaç yaşken eğilir misali bi insan neyse ilerde de o olur, yani şimdiye kadar birikim yapmasıyda bu saatten sonra da yapamaz ve bu bir suç, evlenmek kolay değil, ev kirala içini daya döşe düğün ve altın masrafları, yani sence bu kadar çok masraf hangi ara biriktirilip düğün yapılır söylermisin? veya bunlar olmadan nasıl evlenilir ki diyorsun evlendikten sonra?
bi insan bir şey yazarken ilerisini ve neler olabileceğini düşünerek yazması lazım
@Yaniyorum3131 Görüşlerinize katılmıyorum.
İlaveten adamın para biriktirmemiş olması suç değildir. İnsanlar evliliğin sadece maddiyatla ilgili bir konu olmadığını umarım anlarlar
Git o zaman evlen ne demek istediğimi anlarsın şimdi yaşınız genç ne demek istediğimi anlama durumunuz yok
@xgökkuşağıx sence parası olmayan neyle düğün yapıp altın alacak, hadi onu geçtim hangi parayla ev tutup dayayıp döşeyecek ama sende o kankan olacak kızda dediğimi anlayacak yaşta değilsiniz))
Ben senin dediklerini çok iyi anlıyorum, merak etme. Evlilik arefesinde nişan bozmuş birisiyim.
inanmayacaksın ama bizde biyolojik saat diye bişey yok, sizin gibi 30 yanaşmaya başlayınca hayatı evlilikten ibaret görmeye başlamıyoruz adam birikim yapacaktıysa bile niye evlenmek için yapsın kendi hayatı için yapmak varken? ne zamandır berabersiniz bilmiyorum ama adam daha tanışmadığı bir kadına evlilik hazırlığı yapmayı borçlu değil.
Evlilik için ısrarcı olan o ben değil hatta benden ayrıl 3-5 sene birikm yap başkasıyla evlen dedim problem değil bn düğün bile olsun demedim kendisi istiyor hem evlenmeyi hemde düğünü ben haklı olarak yaşım gelmiş evlenmek yuva kurmak istiyorum buna laf edemezsin
Var her 2 lafından biri seni nikahıma alayım diyor bnde yok diyorum
Senin için o kişi yaş olarak zengin değil. İlişki ömrün 10 yıl. O 35 e geldiğinde seni her yönden yetersiz görecek. Ve 20.25 arası kendine başka birini bulacak. Sen şimdi kabul etmeden de senin evleneceğin yaş gurubu 35 yaş üstü erkekler. Ne demek istediğimi de 40 yaşından Sonra anlayacaksın
Daha neler abartmayın.
Sen bu sozlerimi al ve sakla. 10 yıl sonra ağlayarak okumazsan bana hergun istedigini soyle
Üzgünüm ama benim sana söylediğim durum yaptığım işe nazaran sağlıkta danismanlik tecrübesiyle söylenen söz. Bende ki yasantisal dayanak ve cok sağlam.
Hayatına sicildiginda beni anlarsın. Şimdi sieee

Niye yapsin? 1 milyon tl bir evlilik icin ailenden görmedigin satafati 1 gün göstersin diye mii? Az biraz medeni almanlara benzesiniz. Gram talepleri yok ama erkege sok babam sok anasinin bippp tersden görüyorlar.
Mesela benim isteklerimi sormadan şimdi bana laf mı atıyorsun Ben zaten düğün istemeyen bir insanım bunu ona da söyledim Benim öyle Aman aman bir isteklerim de yok beni tanımadan etmeden beni suçlayamazsın sen haddinde yok senin

Genelleme yapiyorum. Ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Ailenizde görmediginiz beklentileri elin adamindan bekliyorsunuz.
Çok şükür ben ailemden her şeyi de gördüm merak etme sen Ben bir insanım Hani Gelinim Bunlara benim hakkım yok mu Ben demiyorum bana yat kat villa versin bir gelinlik bile giymeyeyim mi
Gelinsin hakkin=Adamin hayati boyunca stres ve sorunlarla bas etmesine neden olmak.
Az müslümanligin lideri olan Hz muhammedin sözlerini okuyun. Evliligi kolaylastirin o sirada türk kizi domal o... cocugu 250 gr altin 1 ev arsa araba her sey e sen ne veriyorsun?
Siz evinize yemek yiyenin lokmasını sayarsınız o derece düşman oldunuz artık kadından bir şey beklemek Ne demek o ya kadar Müslümanlıktan bahsediyorsun kadından ne bekliyorsun kadin zaten gelecek sana kadınlık yapacak yemeğini yapacak çamaşırını yapacak Ne yapacak artık saçma sapan uçkurunu gidecek yeri geldimi aldatacak değil mi işi ticarete dökmeyin bir eş alıyorsanız bakmak zorundasınız kimse sizin evinize aç kalmaya gelmiyor ya da sürünmeye gelmiyor
Bakmakla enayi olmasinin arasinda büyük daglar var. Biz sizin sigorta policeniz degiliz.
Komik bizde sizin dırdırınızı tantanizı çekecek insanlar değiliz senin gibi insanlarla bırak bir ömür bir dakika bile geçirmez Sizden ne koca olur ne bir şey olur iyi akşamlar
Aahahahahah güldürdün beni
Kral kültür farklı bi anlayamadınız karşılaştırdığınız milletlere bak!! baydı artık
Çok saçma bence bu sorumsuzluk şimdi böyle olan ileride de evlense de bir birikim sahibi olmaz bir insanın mutlaka birikimi olmalı hayat şartları zaten pahalı düğün borç harçla olacak iş değil insan borcun altından kalkamaz birikim olsa herşeyini daha rahat yapar.
Evlenmek gibi bir fikrin varsa Aşk sevgi falan bu işleri boşverican Ülke 90'lar 2000'ler deki gibi ekonomisi iyi değil artık iki evlenip ev bile düzemezsin önceden birikim yapmaya çok gerek yoktu faizler düşük olduğu için şimdi imkansız bu. Değiğim gibi evlenmek istiyorsan bide güzel biriysen parası olanı bul noşver aşkı sevgiyi onlar filmlerde olur anca.
Bende de pek birikim yok 400k hisse senedi annemde istediğinde bir kaç altın alip verdim toplasan 25-30 gram birazda hesapta fonda para var max 100k ya var ya yok.
Bu paraya evlenmek şu an imkansız bence. Kız tarafının istediği iviz zivira yetmez
Bu evlilik çok abartiliyor ya.. ben de 30 yaşındayım aile evinde kalıyorum. Zerre kaygim yok evleneyim de çocuğum olsun diye. Psikolojisi sağlıklı bir kadınla olsun 40 yaşında olsun kafasindayim.
Ekonomim iyi olsa da hemen evleneyim kaygim olmaz. Hayatta daha güzel şeyler de var
Akıllı çocuk dürüst konuşmuş, knka zaten asgari ücret alan bir insan ne kadar birikim yapabilir yani. zaten kazandıgı asgari ücret, gezdim dolaştım harcadım demiş napsın, asgari ücreti biriktirse ne olcak biriktirmese ne olcak. sanki çocuk ne kazanıyor. sanarsın 100k kazanıyorda harcamış gibi konuşma.
Erkekler -5. Kadinlar + 5 yaş gider o yaşlarda. Sen mesela 32 yasinda bir kadin gibi olgunsun. O ise 20 yasinda bir ergen kafasinda. O yuzden iliskide erkegin biraz yaşça buyuk olmasi iyidir derler. 5-10 yaş bence ideal olan yaş farki. Ama olmuş bi kere. Aşiksan eger ki. Yapacak bisey yok artik.
bu durum oldukça normal eigentlich, birçok erkeğin evlilik için birikim yapmaması normaldir. 25 yaşındaki bir erkeğin evlilik için birikim yapmaması normaldir. Çünkü bu yaş grubundaki birçok erkeğin öncelikli hedefi kariyerini ve kişisel gelişimini tamamlamaktır. Evlilik için birikim yapmak genellikle daha sonraki
Z kuşağı erkekleri çok tembel hatta kızları da yani bizler de öyleyiz herkes için geçerli degil ama diğer kuşaklara bakarsak cidden en tembel biz olabiliriz çok hayal kuruyoruz ama elde var sıfır eskiden yokluk var diyolardı simdi yokluğun yokluğunu yaşıyoruz
Parasız erkek s.. ktrsin gitsin!!!
Evlenmeye hakkı yok hem seni hamile bırakacak hemde Aptamil bebelak devam sütü alacak parası yok mkk böyle evlilikmi olur lan
O kadar değil canım herkes insan sonuçta
Acımayın bence hanfendi basın üstüne böceğin
😄
Ben de 27 yaşındayım. Bekarım. Buna rağmen rahat bir insan değilim. Gün gelecek bir erkeğe sırtımı yaslayacagim evet ama şimdiden birikim yapıyorum yinede nolur nolmaz
Aynen ben de ya ben bu heriflerdeki tembelliği rahatlığı anlamıyorum valla. Ben birkaç ay işsiz parasız kalamam herifler 30-40 parasız işsiz arabasız nasıl rahatlık bu sonra kızlar zor diyorlar.
Belki de evlenmek gibi bir hırsı yok hayatını yaşamak istiyodur ki en sağlıklısı da bu zaten. 25 te 27 de evlenmek zorunda olunan yaşlar değil.
E niye evlenmek için o kadar çırpınıyor 3-5 sene bekle dedim mesela yok dedi Çok fazla dedi
Anasını sktiniz evliliğin her şeyin en pahalısı en iyisi diye diye milyoner olmak lazım evlenmek için. Size yatırım yapan erkeğin ciğerini skeyim.
Ulan düğün istemeyen benim zaten neyin kavgasını yapiyosn sen bana
Adama bak ya sanki ne istemisim düğün nişan bile istemedim bi isteme olsn dedim o kdr
Niye ağlıyorsun bu kdr evleniyorum tabikide en iyisini isticem sürünmeye mi gidiyorum
Dayyoosnuda kendim alırım zaten merak etme
Oldu canım bir hayatımız var Onuda sürünerek geçinelim neymiş aşkmış ay yesinler aşkınızı önce saygı sevgi Güven Anladın mı
Sadakat
Cok şükür ev arabam var lütfen kendinize bakın kadınlara saygıyla yaklasin paramızı yiyor kafasından da çıkın siz Allah katında eş alıyorsunuz
Ula evlenipte aç mı kalalım anasını stm ya derdiniz nedir sizin amacınız ne
İyi yapıyosun kız 1 kg altın da iste hakkındır
O zaman onunla konuşma. Ben de geleceğime yatırım yapmak istiyorum ama bu sadece evlilik için geçerli değil. Evlenmezsem başka şeyler de kullanacağım birikimimi. Ben de yeni birisiyle tanışırken bunlara dikkat ediyorum.
Tamam öyle evlenin. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Doğmamış çocuğu, olmamış geleceği düşünmeyi bırakın artık. Böyle böyle, hayatı yaşamayı bilmiyorsunuz. Yiyin için gezin.
Tamam şöyle o zaman sıfır birikimle sıfırdan ev nasıl dizilir eşyaları almaya kalksan 1 milyonu bulur ömrümüz boyunca taksit nasıl ödicez memur maaşıyla
Çok garanticisin. Çocuğa yazık etme bari. Bırak hayatını yaşasın. Git kendine birikimi olan birini bul sevmeden evlen ne diyim. Boşuna sizlere demiyorlar paraya bakıyonuz diye. Atalarının hiçbir şeyi yoktu, senin gibiler için mi hayatta kaldılar?
Paraya bakıyoruz tabikide neye bakalım ona bakma şuna bakma neye bakalım tam olarak? Bir kere evleniyorum ömür billah borç ödeyerek mi geçireyim? Biraz mantıklı bakın olaylara yazık etmeymis içkiye verecek parası var hadi benimle evlen ama benim birikimim yok eşya nasl alicam demesini biliyor ama
Bende 25 yaşımdayım aynısı yaptım ne yani evlenmek için illa 2.3 m TL harcamak mı lazım biraz borçları kapatsın düzgün bir işe girsin sende çalış bitti ha sen onun yedigii paraları ben ödemem diyorsan s. g diyip yoluna bak hayat kısa kararına al ve yoluna bak geç kalma hayatında keşke olmasın bence bro
Ya sabır ya selamet bakın ben zaten düğün istemediğimi ona belirttim çok zorlanırsan 3-5 sene bekle birikimini yap Ondan sonra dedim yok diyor beklemek istemiyorum diyor kendi kendisinde dert yakınıyor Düğün nasıl yapacagm Mobilya nasıl alınacak gibisinden kendisi memur zaten Ben bir şey söylemiyorum hem diyor sana nikah kıymak istiyorum hem de diyor ki birikimim yok Ne istediğini Kendisi de bilmiyor galiba
K. b ama senden geçmişte kuzum gibi yaşamışın şimdi prenses olmak istiyorsun maalesef gerçekler can yakar senle onla bunla yat sonra seni seven adam en ufak şeyde kırıl bencil degil misin sence sen
Şimdi sana bir ton laf ederdim de bana yakışmıyor beni tanımadan benim namusuma nasıl kirli dersin ! Bunlardan benim geçmişte yatıp kalktığımı mi anladın ulan bu yaşıma kadar bırak cinsel ilişki yaşamayı dudaktan öpüşmüs insan bile değilim sen hayırdır sen niye günahımı alıyorsun kendime hiç olmadığım kadar güveniyorum hangi teste sokarlarsa soksunlar ailemin başını eğecek herhangi bir hata yapmadım öyle yaklaşanida hayatımdan çıkardım en son ne zaman bi erkekle görüştün dersen 1 sene olmuştur her neyse haddini bil insanları tanımadan kirli düşüncelerine katma bir daha!
25 yaşında olup evlilik için hiç birikim yapmamış olması olabilir; herkes aynı şartlarda büyümez. Ama “yedim, içtim, gezdim” demesi, bugüne kadar geleceği pek planlamadığını gösterir. Evlilik ise sorumluluk ve plan gerektirir. Eğer bundan sonra ciddi şekilde bir hedef koyup birikim yapmaya başlıyorsa sorun değildir; fakat hâlâ aynı rahatlıkta düşünüyorsa evlilik konusunda sizin beklentileriniz uyuşmayabilir.
sadece yaşadığı ana odaklanan, geleceği düşünmeyen biriyle evlenmekte pek uygun olmaz. konu sadece evlilik değil, her ihtimali düşünüp kendisi adına birikimi olmalıydı en azından.
Geçmişi maddi konularda bir kere sorgulayabilirsiniz, fakat ikinci defa sorgulamaya kalkıştığınızda "ben sana söylemiştim" diyebilir.
Bu kadar doğru ki yani ne diyeceğimi bilemedim şu an
Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Belliki birbirinizi seviyorsunuz. Orta bir yol bulup bu işi zorlaştırmadan evlenmeye bakın derim. Maddi konularda geçmişini öğrenebildiğiniz gibi öğrenin ama bunu sorgu memuru gibi davranarak yapmayın. Parasının az olması veya olmaması suç değil. Geçmişinde savurganlık yapmış olabilir; fakat bu durum bundan sonra da böyle olur anlamına gelmiyor. Karşınızdaki insanı bugünkü ve bundan sonraki mevcut haliyle sevmeye bakın, o da sizi bugünkü ve bundan sonraki mevcut halinizle sevmeye çalışsın. Dün dünde kalmıştır ve geçmiş zaman çöplüktedir. Çöplüğü karıştırmamaya bakın. Yoksa insan isterse geçmişle ilgili karıştıracak çok şey bulabilir.
Ya mevzu Birbirini sevmek değil Tamamen mantık yönünden bakıyorum ben kendisi evlenmenin derdine düşmüş e Bekle 3-5 sene dedim topla kendine yok dedi Çok fazla zaman olur dedi
Karar sizin
Ben bu tür bir durumun farklı versiyonunu yaşadım. Eski nişanlım "senin daha fazla para olmalıydı" deyip durdu. Dahası konu aileme bile geldi, ailemin benden habersiz gizli bir hesabı olabileceğini dahi söyledi. Yani benim bilgim olmadan onlar para biriktirmiş olabilir anlamında konuştu. Ben o sırada nişanlıydım, ertesi gün başka konuların da etkisiyle nişanı bozma kararı verdim.
Demem o ki, bu konular hassas konular.
İsteyen insan çok cüzi masraflarla da evlenir. En basitinden mevcut eşyalarınızı kullanırsınız, ayrı eve çıkmayıverirsiniz, nişan, düğün, kına gibi şeyler yapmazsınız, mehirde yormayacak şekilde uygun bir talepte bulanabilirsiniz, nikahı yapıp evlenebilirsiniz
"Çok cüzi masraflarla da" derken olması gerekenden daha az masraf demiyorum, temel düzeyde olması gereken masrafların haricindeki masraflar için diyorum "çok cüzi masraflarla da" sözünü.
Aile evinde yaşıyor kendi evi yok mobilya nasıl alacağız diye de dert yakınan biriydi ben dedim ona ben düğün falan istemiyorum diye o dedi ben napicam falan her neyse ya
Konuşa konuşa çözülür bu işler, konuşmadan olmaz. Ancak yaşım geldi evlenmem lazım diye düşünüyorsan o zaman bu konuyu daha önceki yıllarda düşünmen gerekirdi.
Yok kariyer yapacağım yok okul okuyacağım diye evliliği ertelediyseniz adamı darlamaya hakkınız yok. Konuşa konuşa çözüm bulmanız lazım.
Birini bulamadığım için evlenemedim bnden cinsellik istedikleri için anlasamadim .
Sen bulamadıysan ailen bulabilirdi. Genelde kız anneleri direkt konuya girmeden oğlan annelerine laf çaktırarak konuşur.
Daha detaylı konuşmak istersen özelden yazabilirsin.
7.5 yıl yemeden içmeden harcamadan birikim yaptım. Çabalarımın boşa olduğunu gördüm. Şimdilerde sadece günlük yaşıyorum
@demir5222 bir gün darda kalırsam diye (kefen parası) olarak saklıyorum.
Peki sen ne yaptın derler? Tüm sorumluluğu erkeğe yıkmak nedir ya, evlenmek isteyen kendini hazırlar ona göre.
Ben kanser hastası kardeşimle ailemle ilgilendim is bulamadım çalışamadım çalışsamda dürüstlüğümden ötürü işten atıldım o peki? 4 5 senedir memur olarak çalışıyor sadece yiyip içip gezmiş buna lafım yok evlenmek için ısrarcı olanda o bn düğün altın o bu şu istemiyorum dedim eşyayı bile nasıl alicaz dedi bn bir kadınım bir kere evleniyorum sürünmeye gitmiyorum.
Eminimki sanal kumar oynuyor çünkü Z kuşağı çok tembel herkes çalışmadan herseyin sahibi olmak istiyor. İnsanın çalışıp kazanmasından daha lezzetli hiç bir şey yok
Hayatında birisi yoksa ya da gönğl ilişkilerine inancını kaybetmişse benim gibi evlenmek için neden para biriktirsin ki boş dükkana kira mı ödesin
Peki madem öyle düşünüyorsa Niye benimle evlenmek için can atıyor Ben ona Bekle diyorum 3-5 sene bekle yap yatırımını sonra evlen yok diyor Çok fazla diyor
Böyle bir durum varsa ya aşırı canım ya da seni oyalıyor kendini boş yere kullandırma
Bilmiyorum ben ona Zaten başından söyledim Benim yaşım bu 1-2 sene 3 sene birini tanımak istemiyorum Ben max 6 ay içerisinde evlenmek istiyorum dedim O da bana dedi ki yok 1 yıl tanımak lazım Geçen de diyor ki sen iste ben geleyim seni hemen isteyeyim sonra da diyor ki ya benim birikimim yok diyor Nasıl düğün falan yapacağız Nasıl Mobilya alacağız ben anlamıyorum öyle gel git bir insan
Bence kafası karışmış destek olup olumlama yolunu dene baktın hala aynı ilk başta dediğimin sağlamasını yapmış olursun yani seni oyalıyordur
Mecbur konuşacağım bu konuyu ne istiyor bilmem lazım Kendisine güveniyor mu daha 25 yaşında ne küçük ne de çok büyük
Kesinlikle öyle
Saçmalık. Öğrenci halimle ben bile (evlilik için olmasa bile) bir birikim yapıyorsam o yaştaki birinin de yapması lazım gibi geliyor.
Vallahi aşkım sadece dedi ki yedim içtim gezdim yani birikim yapmadım Şimdi dert yakalıyor Düğün nasıl yapacağız Param yok mobilyaları falan filan ben de zaten düğün istemediğimi belirttim
Ya bu düğün istememe meselesi Zaten bende hep vardı hiç istemiyorum yani onun yerine başkası olsa yine istemezdim beni yoracak şey çünkü Anladın mı Ben sade Nikahtan yanayım ha Belki onun tarafı ister onu bilemem Bir yandan da diyor ki mobilyalar falan filan e Bekle diyorum 3 -5 Sene yok diyor fazla diyor anlamadım yani ben de ya ben tamamen mantıksal bakıyorum aslında biliyor musun
Gülüm Valla bilmiyorum ben ona Zaten başından söyledim Benim yaşım bu 1-2 sene 3 sene birini tanımak istemiyorum Ben max 6 ay içerisinde evlenmek istiyorum dedim O da bana dedi ki yok 1 yıl tanımak için Geçen de diyor ki sen iste ben geleyim seni hemen isteyeyim sonra da diyor ki ya benim birikimim yok diyor Nasıl düğün falan yapacağız Nasıl Mobilya alacağız ben anlamıyorum öyle gel git bir insan
Ben biraz mantıksal bakıyorum Evet sevgi zaten yerini saygıya ve güvene geçime bırakacağı için Ben ona bakıyorum ilk etapta bakalım onunla bir konuşayım net bir şekilde Teşekkür ederim canım benim dinlediğin için Çok sağ ol
Yani bu kişilerin tercihine kalmıştır daha geç evlenmek istiyordur evlenmek istemiyordur kendine harcıyordur bu gayet normal olan bir şey
Tabii ki de normal, erkek adam dediğin evlilik için birikim yapmaz, gelecek için yatırım yapar. Aksini inkar eden de kadındır..
Kendini düşünmeyen birini bir ömür mü düşüneceksin? Yol yakınken vazgeç. Ama imkanım kısıtlı birikim yapamadım dese. Hadi anlayış gösterebilirdin. Ama eline az para geçen yeğenim bile birikim yapıyor telefon almak için.
Yapmadığın şey yoksa sorun değil ama bu kadar boş geçinmek evlilik için hazır olmak demek değil.
Valla bana göre çalışan herkes birikim yapmalı. Hiç sevmiyorum çalışıpta birikim yapmayan d. ngozları
Evlenmeye niyeti yoksa niye birikim yapsın en doğrusunu yapmış
Ya evlilik için ısrarcı zaten beni niye kimse anlamıyor
buraya kadar diyip ayrılman gerekiyordu buraya yazmadan önce
İnsanlar beni suçluyor burdaki yorumları okuyana kdr ayrılma taraftarı bile değildim işi varsa tamam diyordum geçen bile içmeye gitti adam içme dememe rağmen adam evliliğe takmış biri bn bekle diyorum seni zorlamasin yok diyor kimse beni dinlemeden beni suçluyor
yani suçlamaları muhtemelen gelecek düşünmeyen bir adamla hala beraber olduğundandır genelde kadınların bu konulara daha takık olurlar ama bilemiyorum
Hayir sen birikim yaptın mı yapmak zorunda mı gbi
adam yapmıyorsa kadın niye gelir yapsın ki adam yapacak yapamasa bile çabalar ilişkisi için kadın da ona bakarak hareket eder gerçekten seviyorsa kadın da bunu görür çabalar
Ya önceki hayatında ben yoktum bitik halde tanıştım onunla piskilojisi iyi değildi pek sevgilisi de olmamıştı çok kişiyle konuşmuş ama olmamış baya bi sevgi eksikliği yaşıyordu benimle tanıştı evlilik düşündü sonra dedi işte herhangi bir birikim yok sen beni kabul etmezsin dedim problem değil düğün istemiyorum altın istemem eşyayı da nasıl alcaz dedi artık yavaş yavaş falan iste
En iyisini yapmış bu yaşlar bir daha mı gelecek? :d
O zaman evlilik diye zırlamasin onu bunu nasıl yapcam nasıl alcam diye ağlamasın beklesin 30una kdr sonra birini bulup evlensin
Niye benim hakkim değil mi evlenip yuva kurmak? Cinsel ilişki yaşamadım belki artik istiyorum helalinden insanları yadirgamayi bırakın artık ki sana mesajlarını atabilirim her iki kelimesinden evlilik diyen ve reddeden kişi kim diye
Bu yaşta yedim içtim gezdim diyorsa evlendiği zaman sana değer vermez
Yani dedi yani Ben de bir şey diyemedim kendi hayatı sonuçta
O zaman herkes kendi yoluna bakmadım Çünkü televizyon ile planları olmayan bir insan yol için uygun kişi değildir aynı zamanda çok kendi hayatı diye bana kötü bir hayat Yaşatmaya hakkı yok bence çok birikim yok nöbete Sen baba evinde güzel bir hayat yaşarken benimle evlendikten sonra kötü bir hayat yaşamayı hak etmiyorsun
Ya şöyle ben o kadar umursayan bir insan değilim aslında hani rızkı veren Allah'tır diyorum her zaman ama şimdi evlilik muhabbeti açıp da benim hiçbir birikimim yok demesi mobilyaya eşyaları düğün masraflarını falan araya katması bilmiyorum kafamı çok karıştırdı üç beş sene Bekle diyorum Madem öyleyse Hayır diyor Çok uzun Ben o kadar bekleyemem falan diyor
Yeme içme olabilir ama illa ki her maaşta 3-5 bişey kenara atması gerekirdi sonuçta rızkı veren allahtır ama düğünü yapan damattır herşeye rızkı veren allahtır demek yanlıştır o yüzden seninde mantıklı düşünmen gerek sevgi aşk güzeldir ama elektik su kira ödemeleri para ile oluyor aşk ile değil
Hiç böyle düşünmedim işi gücü olması yeterlidir diye zannettim bilmiyorum kafam çok karışık kendisinin de buna canı çok sıkılıyor bilemedim yani
Ama o da bir insan böyle yapmak ne kadar doğru ki
Ya böyle de deyince çok mantıklı geliyor işin içinde olduğum için mi dışarıdan bir şey göremiyorum galiba sadece Şöyle bakıyorum işi varsa tamam evlenirim yani harbiden yani o borçları düşünemiyorum yani sıfırdan ev dizmek
Bak sen eşini seviyorsun tamam mı oda seni seviyor güven saygı Sadakat %100 tamam mı bunu geçiyorum
Siz evlendiniz düğün yapıldı eşyalar alındı ev tutuldu sana altınlar falan da alındı sende çalışıyorsun eşinden çalışıyor ikinizde 50bin tl alıyorsunuz toplamda 100bin tl geliyor eve bunun en kötü
30bin kiraya gider
En kötü 10bin de faturalar desen
30bin de alınan eşyaların taksidi desen
Kalan 30bin tl ile de mutfak masrafı yapılacak birikim olacak kişisel masraf olacak gezme olacak özel günler olacak çocuk olunca ona bakım eşyaları mama kıyafetler ister istemez araba varsa ona masraf olacak bunlara yetmeyince evlilik artık evlilikten çıkacak ve yemekten önce veya sonra kavga çıkacak bu yüzden sonra herkese evlilik kötü diyeceksin
Ya sen ne yaptın böyle abo E ne olacak böyle anlamadım ki Ben şimdi yine konuşuyorum bununla diyor ki ben sana nikah kıymak istiyorum ya diyorum Senin söylediklerin uyuşmuyor birbirine Sen ne istiyorsun dedim
Ben sana dışarıdan mantıklı bir gözde mantıklı bir kararla Bunların hepsini söylüyorum ama örnek veriyorum evleneceğin kişinin birikimi olmuş olsaydı ve evlendiğin zaman bu biri kimle sana altın almış olsaydı veya evin mobilyalarını dizmiş olsaydı En azından taksit ödeyeceğim para senin cebine kalmış olurdu Sen yine hala ona deli gibi aşıksan onu seviyorsan o olmadan bir hayat düşünemiyorsan Buyur yaşa benim burada yorum yapmam hiçbir şeyi değiştirmeyecek insanlar evlendiği zaman balayına gidecek veya bolluk ve güzellik içinde yaşarken 3 sene 5 sene güzellik içinde yaşarken sen evlendikten sonra belki bir aylığına balayına gideceksin ve düğüne takılan takılardan dolayı bir sene rahat yaşayacaksın ama bir senenin sonunda sen de borç ödemeye başlayacaksın
Çevrendeki arkadaşların ya da tanımadığın insanlar evlendiği zaman istediği zaman çalış istediğin zaman çalışmaz Çünkü eşinin birikimi vardır veya eşi ona rahat bir hayat sunmuştur Ama sen sevmediğin işi veya ortamını beğenmediğin bir işe sırf Kredi borçların veya düğün borçların olduğu için mecburen çalışacaksın
Bu kadar mı kötü Gerçekten ya yani böyle mi olacak okurken bile korktum yani Ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum Kendisi de vazgeçmiyor
Burada bütün karar ve gelecek kaygısı senin elinde bunları düşün taşın sonuçta hayat senin hayatın ve evleneceğin kişiysen seçiyorsun ama mantıksal düşündüğünüz zaman kendini güzel bir hayat seçebilmek için sana mantık evliliği yaptığımı ama mantıklı bir evlilik yapman gerekir karşıdaki insan seni seviyor sana değer veriyor sana aşık evet ama evi yok ya da yüksek gelirli bir işi yok bunlar da göz önünde bulundurman gerekiyor
Sürekli seni istiyorum deyip duruyor yine aynı şeyleri söyledim birikimim yok diyorsun onu bunu diyorsun onunla alakalı tek bir şey söylemiyor sadece seni istiyorum diyor
Tamam işte bak benim dediğim kapıya çıkıyor bu kişi sadece günübirlik yaşayan hayatı toz pembe gören Gelecekle alakalı planları olmayan ve aynı zamanda karşısındaki insana sevgi saygı vermek yerine bunları hissettirmesini bilmeyen birisi bu kişi zaten evlenilecek birisi olsaydı seni istiyorum demek yerine Hangi rengi seviyorsun ev dekorasyonunda niye önem verirsin düğünü ekonomik yapsak sorun olur mu bu tarz konuları konuşur da seninle
Hiç bununla alakalı bir şey demiyor sadece senin nikahıma almak istiyorum seni istiyorum bu kadar yani birikimj yok Nasıl bir yol izleyeceğine dair hiçbir şey söylemiyor
Ben söyleyeceklerimi söyledim ben tamamen mantıksal ve gelecek odaklı yorumlar yaptım sana karşı hata yapmanı istemem Çünkü günümüzde ekonomisine kadar kötü Bunu sen de biliyorsun Her şeyin Fiyatı çok aşırı derecede yüksek her ne kadar yüksek maaş bile alsan yine de sıkıntılar problemler sorunlar seni asla bırakmaz hem başta söyledim Yine söylüyorum aşk sevgi saygı Sadakat Bunlar karın doyurmaz ama evlilik için ne gerekli olan şeyler de vardır Hem duygusal vardır Hem de gerçeklik vardır Sen şu anda duygusalla aşırı derecede önem veriyorsun ama önem verdiğin kadar evlendikten sonra ne kadar yanlış yaptığını anlayacaksın bana şunu söyleyebilirsin sen evlendin ayrıldın ya da evlisin O yüzden o Bunları biliyorsun diyebilirsin Ama ben Evlenmeden hiçbir şekilde çevremdeki arkadaşlarından biliyorum hepsini o yüzden hata yapmanı istemem Hele ki Yaptığın hatanın karşılığı olarak eşinden boşanırsan ve dul birisi olursan o zaman çevrendeki erkek sayısı Bir günde 100'den fazla olur ve hepsi seni bir obje olarak görür o zaman da erkeklere asla güvenmezsin ve yaptığın hatalar sonucu hayata küsersin ve bu yüzden de uzun bir süre boyunca tek yaşamak zorunda kalırsın Çünkü gören sorunu yaşarsın
Anlıyorum... peki ben nasıl bir adam bulabilirim
Kaldırdım yazabilirsin
O kadar yorum arasında sadece senin yorumun bana çok güzel geldi çok güzel açıklamışsın ya üstelik hesap kitap bile yapmışsın gelir gider tablosu bile çizmişsin ama biz kızlar bunları görmüyoruz ve duygusal davranıyoruz bundan kaybediyoruz dimi
@BayanRahibee34 kesinlikle bundan kaybediyorsun tabiki de ilişkiden ve akışta duygularına sadece %35pay ver geri kalan her şey mantık ve bşr sonraki günün hedefi olsun
Mesela asgari ücretli birisi ile evlensem iyi ve kötü yönlerini söyler misin bide ev kira değil
@BayanRahibee34 tabiki de söylerim
30bin alsa 5bin mutfak 5bin faturalar desen yeter 6 ayda bir giyim desen 5binde oradı kaldı 15 bin onunla da kısmen ihtiyaçlar giderilir evlilik olur mu olur gibi ama devamlılık olur olmaz çünkü enflasyon her gün artıyor bu yüzden de evlensen bile bi yerden sonra hafif sorun çıkar
Erken evlilik istiyorsan niye 27 yaşına kadar bekleyip 25 yaşındaki birini yargılıyorsun o zaman?
Ben isteyerek mi bekledim benim kardeşim vefat etti onun acısını hafifletmek için ne savaşlar verdim senin haberin var mı ben o psikoloji ile evliliği düşünecek haldemiydim
2 3sene oldu
Maaşı iyi değilse çok da haksız sayılmaz ya maaşlar anca gün kurtarıyordu zaten mesleğin ilk zamanları
evlilik için asla para biriktirmem. Evliliğe yetecek kadar biriktirmiş olmama rağmen bunu söylüyorum aklı selim biriyle 100k dan fazla evlilik masrafı yapacak değilim
100 k'ya anca beyaz eşya alırsın
@BubiiBubii tek yaşıyorum tüm eşyalarım var benim evliliğin kendisine ait masraflardan bahsettim ben düğündür takıdır vs
Sizle evlenmek yerine kendime 0 km araba aldım en iyisi
evlilik için olmasa bile geleceği için birikim yapması lazım tabi imkanı varsa
25 yaşında evlenmeyi düşünmediği için birikim yapmamıştır. Gayet normâl
Normal değil eğer sevgin sadakatin varsa böyle kendiliğinden düşünüp yapmalıydı birikimini
25 yaşında ne ara çalışıp birikim yapacak işe başlama yaşı 23-25
Ben bu yaşımda gelecek için bazı kızlardan vazgeçtim
İnsnalar ne kadar tuhaf
Amaç ne olursa olsun her zaman birikim yapılmalı hayatın ne getireceği belli olmaz.
Ya umursamaz savurgan biridir veya güvendiği maddi birşeyleri vardır.
Ailesi ne veriyorsa artık. O yaşta bu tarz düşünceler zor biraz.
Yarını düşünmeyen, günü yaşayan birisi. O yüzden dikkat et
Bu ekonomide birikim yapabilene helal zaten ama senle evlilik düşünüyorsa yavstan yapmaya başlamalı
Herkes 125 bin kazanmıyor işte sabah 10 akşam 7 hafta da 6 gün 35-40 alıyor genelde insanlar
Işte sistem ayrı toplum ayrı tiksinc
Yedim, içtim gezdim diyor da sen onu ciddiye alma arkadaşlarla dışarı çıksa 1 yemek 3 bira, atıştırmalık vs söylese bine yakın gidiyor. Evlilik için para biriktirilebilecek bir devirde değiliz maalesef. Aman aman gezmese bile gündelik basit ihtiyaçlara bile çok gidiyor. Senin de yaşın genç. Evlilik için bir kaç yıl bekleyebilirsiniz. Birlikte bir şeylerden kısıp birikim yaparsınız.
Bir de üniversiteden 22sinde mezun olduysa e haliyle ilk maaşlarını gezmeye eğlenmeye harcayacak. Birikim yapamaz ki
Doğru olanı yapmış hayatını yaşayarak çünkü 25'te evlenmiş olacağım gibi bir hedefi olmadı bariz.
Bu devirde zaten beklentiye girmek zor. Benden tavsiye sorumsuz birine benziyor iyi dusun
düzenli bir işi varken normal değil. ilişkisi de varken birikim yapmaması biraz düşündürücü
İşi stabilse her zaman birikim yapabilir. 25-35 arası gayet genç , normal.
Olabilir herkesin hayattan beklentisi farklı.
Düğün yapmayın sizde o bile dehşet kar. Evde yavaş yavaş dizilir. 25 yaşında benimde 5 kuruş birikimim yoktu 30 dada yoktu
Ben on yasinda bile parami biriktirirdim yapi meselesi sanırım
Herhangi bir birikimi yoksa evlenmesinde kardeşim böyle şey mi olur
Olabilir..
Paraları ne yaptın diye sorgulamaya hakkın yok..
Ben de umudu kestiğim için birikim yapmadım. Yani daha çay içememişken evlilik çok uzak geliyor bana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?