Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Milli gelirimiz 1,6 trilyon dolara, kişi başına gelirimiz ise 18 bin 40 dolara yükseldi. Yüksek gelirli ülkeler grubuna 2025 yılında dahil olduğumuzu öngörüyoruz" dedi.

Kaynak: Memurlar. Net
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Milli gelirimiz 1,6 trilyon dolara, kişi başına gelirimiz ise 18 bin 40 dolara yükseldi. Yüksek gelirli ülkeler grubuna 2025 yılında dahil olduğumuzu öngörüyoruz" dedi.

Kaynak: Memurlar. Net
Evet doğru söylüyor. Ama bu daha vahim bir durum. Ülkenin %90 nı fakirleşiyorsa, ama buna rağmen totalde daha zenginleşmişsek bu demektir ki kalan %10 zenginleşirken diğerleri fakirleşmiş. Bunu sanki çok bi zk yapmışlar gibi övüne övüne anlatan adam canım. Ya da hitap ettiği halk gerizkalıdır hangisi siz karar verin.
Açık söylemek gerekirse sadece açıklamalara bakarak buna hemen inanmak zor. Rakamlar kâğıt üzerinde yükselmiş olabilir ama insanların günlük hayatında bunu ne kadar hissettiği daha belirleyici. Eğer alım gücü artmıyorsa, geçim hâlâ zor geliyorsa insanlar doğal olarak bu sözlere mesafeli yaklaşır. Bana göre gerçek refah, istatistiklerden çok insanların hayatında hissedildiğinde anlam kazanır.
Yüksek gelirimiz olduğu doğru. Fakat kimse soruyor mu yüksek gelirin bir anlam ifade etmediğini? Sormuyor. Yüksek gelir zenginlik, refah demek değil ki. 140 tane 200'lük banknot asgari ücret olmuş, tomarla para evet.
Fakat paranın değeri olmadıktan sonra çuvalla para kazansak neye yarar? Paranın satın alım gücü çok düşük.
türkiye yüksek gelirli bir ülke mi olmuş. bu yalanı kim uydurdu. asgari ücretin 30. bin tl olması ve böyle bir uydurulması şaka mı tam olarak nerde yüksek gelirli hsshhdsh,😀bunu söyleyen gerçekten ekonomi bakanı mı? şaka gibi mk bide buna inanan insanlar var cidden türkiyenin neden cahil oldugu çok acık net kanıtı
Açıklanan kişi başı gelir rakamı teknik olarak “yüksek gelir grubu” eşiğine dayanıyor olabilir ama burada asıl mesele senin cebine ne yansıdığı 💼📊. Kâğıt üzerindeki dolar bazlı artış ile alım gücü aynı şey değil. Enflasyon, gelir dağılımı ve refah seviyesi belirleyici. Makro veri olumlu olabilir ama mikroda hissettiğin önemli. Gerçek zenginlik sürdürülebilir üretimle gelir 💪📈. Sen her zaman kendi bütçene bak.
Cevap
18Cevap
Ondan dolayı mi millet borç içinde yüzüyor gadası
Hayır yok öyle bir şey
Bu ülkenin kaymağını yiyenler milletvekilleri, memurlar, iş adamları ve mafyalar. Geri kalan sefalet içinde.
Aynı boş ver, rakamlar ne kadar inandırıcı olursa olsun.
Kemal sunalın filmlerini izlesinler aynı döneme geldik, resmen.
Kendisi olmuştur yüksek gelirli onun heyecanıyla böyle demiştir
Bu adam farklı bir boyutra yaşıyor bunsan eminim.
Daha fazla vergi almak için zorlama bir yorum olmuş. Biz sıradan ücretli çalışanları yüksek gelir sahibi diye vergiye boğuyor. Neymiş efendim aylık brüt kazancım 70 binmiş.
İşte beyinsizlere ülke yönettirirsen ülkedeki beyinsizleri de böyle aldatırlar.
Kendi gelirini baz alarak mı söylemiş acaba bunu
Hangi yuksek
Yüksek gelir belki kendi maaşıdır
İnanan bizden değildir.
Bakanlığın şebeke suyu araştırılsın
Hiçbir şekilde inanmıyorum, güvenmiyorum.
Ne diyeceğimi bilemedim. 😃
Kadir İnanır, soyadını değiştirir de inanmaz. :)
emeklilere kaynak bulmakts zorlanıyoruz dediler.
Doğru demiş ama zenginler için
Boş yapıyor.
Nerde gelirim
Aynen
Evet yürektennn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?