Sosyal medya fenomeni ve ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, asgari ücret zammıyla alakalı çok tartışılacak beyanatta bulundu. Sizin fikriniz nedir?

Sosyal medya fenomeni ve ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, asgari ücret zammıyla alakalı çok tartışılacak beyanatta bulundu. Sizin fikriniz nedir?
Kendisini sevip sevmeme konusunda arafta kalmış biriyim. Çünkü çok garantici konuşuyor.
'' Euro yükselecek alım gücü düşecek görürsünüz benim dediğim olacak'' diyor. Diyor da bu zaten olacak, her zaman oluyor. '' Asgari ücrete zam gelecek insanlar sevinecek ama her şeye zam gelecek '' diyor. Arkadaşlar bunu hepimiz biliyoruz. Bize bilmediklerimizi söylemesi lazım. Ve kafamı en çok kurcalayan şey şu, devlet her akıllı adamı yanına alırken Özgür Demirtaş'ı neden yanına almıyor? Neden sürekli bilgisizlikle suçluyor. Yanlarında istemiyor? Ben şişirildiği kadar büyük biri olduğuna inanmıyorum.
Maaşa zam yapılması çözüm değil istedikleri kadar zam yapsınlar bir faydası olmuyor fiyatları süresiz sabitlesinler maaşa zam gelince fiyatlar yerin de kalmıyor ki maaşa yapılan zammın kat ve kat üstü zam oluyor verdikleri para işe yaramıyor.
Cevap
19Cevap
Bu öngörüleri yapmak basit ki hani zaten ülkemizde onlarca yıldır olan yaşadığımız durum. Hani ekonomi filan okumaya gerek bile yok bunun için.
e adam analizini yapıyor ona göre konuşuyor enflasyon hiç düşmediğine göre sıkıntı hep büyük olacak
Kesinlikle katılmıyorum çünkü zaten açlık sınırının altında
Haklı kicak yine muhtemelen son 400 günde 3 kez arttı asgari
Bir ekonomist olarak dinliyorum siyasi gorusleri ile ilgilenmiyorum ve ekonomi yazilarini seviyorum ve konuşmasini dinlemek harika.
Aslında bunu anlayabilmek için ekonomist olmaya gerek yok ülkenin hali belli euro dolar uçmuş durumda hedef 23 dediler hani süper güç oluyorduk :/) kısacası doğru demiş Özgür hocam
Bence biraz daha az sosyal medya kullansa daha inandırıcı olucak. Onun dışında doğru şeyleri söylüyor
Katılmak nedir abi? Einstein 'a katılıyor musunuz gibi bir soru. Sen ben kim köpeğiz de katılmıycaz hocaya
Kahvede okey oynayan dayıların öngörüsü > Ögür Demirtaş'ın öngörüsü
Açlık sınırı hiç aşılmadıki alta düşsün bi millet herşeyi hakediyor
Çok doğru tespitler yapıyor bence dikkat edilmesi gerekiyor
çok akıllı adam bencaa
Katılmamak mümkün mü mdmfx
Her zorlugun bor kolayi vardir biraz daha sabir
Daima hakikati konuşur...
Herkes akıl veriyor, kimse para vermiyor.
Açlık sınırının altında zaten hiç üstüne çıkmadı
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
selahattin demirtaş nasıl tweet atıyor
Adam gibi adamm haklıı kesinlikle
Evet 10 numara adam
Daha mantıklı geliyor adam samimi en azından
Hakli maleseffff
Serbest muhasebeci
Evet
Tabiki evet.
coguna evet
Katılmayan GAY
Haklı maalesef
ahahagaghaga
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Açlık sınırı ve asgari ücret yerine bence Özgür Hoca'nın son cümlede söylediklerine odaklanmak gerekir. Küçük hesaplar üzerinden konuşmanın bir anlamı yok. Açlık sınırını konuşuyoruz ancak esas önemli olan yoksulluk sınırı. Çünkü bugün yoksulluk sınırı 33 bin TL'nin üzerinde. Ama ülkemizde kaç kişi net olarak mu maaşı alabiliyor?
Bırakın sıradan bir çalışanı, müdür düzeyindeki insanlar bile yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. O nedenle asgari ücretin açlık sınırının altında ya da üstünde kalması tabi ki de önemli ancak büyük resme odaklandığımızda daha büyük sıkıntıların yaşandığı ve yaşanmaya devam edeceği ortada.
Çözüm nedir bunları herkes biliyor zaten
çözüm baştakinin gitmesi