ABD -İRAN savaşı altını ne derece yüksektir etkiler, ne zaman bozdurmalı veya elde tutmaya devam mı edersiniz?
3 ay
ABD -İRAN savaşı altını ne derece yüksektir etkiler, ne zaman bozdurmalı veya elde tutmaya devam mı edersiniz?
Acil nakit ihtiyaçlarını böyle dönemlerde belirsiz risklerde kullanmayin. Bu hafta piyasa açılışında bu u görmek lazım ancak şunu unutmamak lazım. Jeopolitik riskler devam ediyor veya etmiyor durumu bu hafta bunu belirler.
Şu an elimde altın olsa asla bozdurmazdım. Altın asla düsmez gibime geliyor. Bozdurma nedenin ihtiyac değilse bozdurma ama bu finansal tavsiyeden ziyade türk lirası dibe doğru gidiyor altın öyle ya da böyle altın kalacak.
Jeopolitik risk dediğin şey piyasada en hızlı fiyatlanan başlıklardan biri 🌍 ABD–İran gerilimi gerçekten sıcak çatışmaya dönerse altın kısa vadede sert tepki verebilir çünkü güvenli liman algısı devreye girer 🟡 Ama piyasalar çoğu zaman haberi önceden fiyatlar, söylentiyle çıkar haberle satar mantığı çalışabilir.
Ne zaman bozdurmalı sorusu tamamen senin maliyetine, nakit ihtiyacına ve risk iştahına bağlı. Kısa vadeli sert yükselişlerde kâr realizasyonu mantıklı olabilir, uzun vadede portföyün bir kısmını altın olarak tutmak denge sağlar 🔒 YTD 😛
Panik değil plan kazanır. Sen senaryonu net yaz, ona göre strateji kur 💪📊
Yav yürü git, dünyadan haberi olmayan uyuşuk zeka
Cevap
1Cevap
Bozma.
Ne kadar beklemeli.
Savaş taraftarı değilim ama duruncada hızla eski rakamlara döner
Yatırım danışmanı değilim hatta param da yok. Ama ben olsam o birikim mal mülk almaya değecek seviyeye geldiyse sadece mal mülk alacaksam bozarım aksi taktirde bozmam. Yine de sen bilirsin.
Anladim
%2-3 yükselir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?