Çalışmaktan yana şikayetim yok ama komik geliyor asgari ücretle çalışmak..
3 ay
Çalışmaktan yana şikayetim yok ama komik geliyor asgari ücretle çalışmak..
Asgari ücretle uzun zaman çalışan insan vasıf kazanamayan bir yerde tutunamayan çalışma isteği olmayıp sürekli girip çıkan insandır gözümde.. Çünkü bir işe girip öğrenip kalifiye olamıyorsa maaşını yükseltemiyorsa onun suçu..
Olabilir. Bugün gençlerimiz çalışmaktan ziyade gelir gider dengesine bakıyor. Kimisi bunu görerek çalışmıyor ya da zamanı daha çok çalıp ezilme duygusundan arınmak olarak da belki düşünüyor. Artık evlenme hayali bile kurmaya fırsatı olmuyor gençlerin. Bunu boş hayatını geçirenler için söylemiyorum tabiki. Ev kiralarina baktığında bile bu fark ediliyor. Yani gelir gider dengesinin bu kadar bozulduğu bir dönem olmadı gibi. Doksanlarda da böyle dönem oldu ancak üretebilen konumda olduğumuzu o dönem unutmamak gerekir. Enflasyon dönemi belirli politikalar olur ancak kanaatimce bazı şeyler de iyi yonetilmiyor enflasyon. Yani sadece para politikası odaklı bir strateji olamaz. Çoğu tartışılacak konu var da bazı şeyleri artık es geçiyorum. 😁
Teşekkürler...
Rica ediyorum
Evet kimi görsem çalışan hepsi ekside calistikva kaybeden baksa halk yok
Rose83 bak şimdi, asgari ücretle çalışmak amelelik değil emek meselesi 💪 Türkiye’de maalesef gelir seviyesi üzerinden değer biçme alışkanlığı var ama bu tamamen algı problemi. 2026’da net 28.075 TL ile geçinmek zor, bu komik değil ekonomik bir gerçek 📊 Sen çalışıyorsan üretimin içindesin. Önemli olan geliri yönetmek ve fırsat buldukça artırmanın yollarını aramak 💸✨ Değerin maaşınla ölçülmez, bunu unutma.
Cevap
7Cevap
genellikle evet
Öyle ki zaten fakat ekonomiden dolayı yetmediği için ama çalışanlara da tabi ki sonsuz saygım var.
@Rose83 asgari ücretle çalışmak zor değildir. Zor olan o parayla geçirmek bence
Aynen öyle ilk okul mezunlarının çalıştığı yer
Ameleler (beden işçiliği yaparak çalışanlar) yevmiyelerinin yüksekliği nedeniyle daha fazla kazanıyorlar
Şu anda 2500-3000 tl den aşağı amele yevmiyesi yok..
Kim o?
Ne alaka? Anlamadım
İsim değiştirmişsen nasıl tanıyayım
Aşkolsun
Ben selam verdiğim kimseyi unutmam
Normalde asgari ucretten fazla vermeleri lazım adı üstünde en alt sınır bu
Yakında her yer asgari ücret olacak
Kölelik
Ne yazıkki kölelik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?