Merhaba,
Şimdi bu olay kesinlikle insanlığın varlığının ana sebeplerinden birisidir.
Dolayısı ile öcü gözü ile bakılmaması gerekiyor. Ancak mümkün olduğunca gizli tutulması ciddi anlamda önem arz ediyor fikrimce. Ölü yumurtalıkların dokularla beraber dışarı atılması mucizevi bir olay olsa bile, ciddi anlamda rahatsız edici bir olaydır ayrıca.
Hani hepimiz lavaboya gider hafif veya ağır işimizi görür çıkarız ve dünyadaki herkesin bunu yaptığını da biliriz ya, onun gibi regl olmak da herkesin bildiği ama mümkün olduğunca anlatılmaması gereken bir olaydır fikrimce.
Erkeklerde bu gibi doğal bir biyolojik süreç olmasa bile, çok ciddi psikolojik gerginlik ve dizginleme gerektiren durumlar oluyor. Bu problemler ile başa çıkamayanlara abaza, çıkabilenlere ise erkek deniyor benim gözümde.
Kıssadan hisse helada olanlar nasıl yersiz anlatılmamalı, erkeklerin problemleri nasıl kendi çözmesi gerekiyorsa, kadınlar da regl konusunu mümkün kadar az açmalıdır fikrimce. Çünkü gerçekten rahatsız edici bir durum.
Işıkla kal...32 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTamamen ataerkil yapıdan kaynaklı. Regl, kadının yenilenme sürecinde gösterdiği doğal bir reaksiyondur. Bu reaksiyon, kadının cinsel organından gerçekleştiği ve ''namus'' kavramının topyekûn kadının cinsel organına atfedildiği için Türk toplumunda ayıp ve kirli olarak karşılanmaktadır. Türk Dil Kurumunun ''kirli'' kelimesine ''regl olmuş kadın'' deme sebebi de budur. Oysa bu, TDK'nin değil, Türk toplumunun bir yansımasıdır. Zira TDK, bir kelime toplumda nasıl kullanılıyorsa o şekilde ele almak zorundadır.
Namus hatta namus cinayetleri de İslam'la birlikte gelen ve Kürtlerde yaygın görünen kavramlar değildir. Namus kavramı, Eski Türklerden bu yana vardır ve İslam öncesi Türklerde de namusa oldukça önem verilirdi.
Dolayısıyla yüzlerce yıl devam eden bu anlayış sebebiyle cinsel organ üzerinden reaksiyon gösteren bu doğal sürecin ayıp karşılanması çok da şaşırılacak bir durum değildir. Ancak erkek cinsel organı üzerinde aynı hassasiyetle davranılmıyor, bilâkis bebekken çıplak fotoğrafları çekip cinsel organa yapılan ''sünnet'' adı altındaki ufak bir cerrahî operasyon bile kutlamalarla duyurulabiliyor.00 Yorumla
Türkiye'de regl ayıp değil, kişi regl olduğunda dile getirebilir. Ama bunu sürekli dile getirmek ise saçmalıktır. Regl adı altında trip atmak, insanlara ters davranmak, yok ben bugün regl oldum bunları yapamam gibi sözler ayıptan ziyade acizliktir.
Özellikle son yıllarda regliyim de regliyim diye konuşup duranlar oluyor. İnsanlık tarihinin başlangıcından beri kadınlar regl oluyor zaten. Bunu yere göğe sığdırmanın bir anlamı yoktur. Sancısı çoktur ben regliyim ağrım yok bu işi yapamam, konuşamam, gelemem, edemem gibi kibar bir şekilde söylemek yerine. Ben regliyim lan anlayış diyen kadınlar yüzünden çok muhabbetine dahil olmuyorum.00 Yorumla
Selamlar,
Hayatın bir döngüsü olan bir fiziksel olay neden ayıp olsun ki? Bu bilenecek ve öğrenilecek bir konu. Kadınlar regl olur ve olmaya devam edecekler. Bu sadece bizim gibi bağnaz ülkelerde acayip bir konu gibi görülüyor. Avrupa insanlar yollar otomat kokuyorlar kadınlar pedlere rahat ulaşabilsin diye.00 Yorumla
Kızlar Ne Diyor
+1 yılTürkiye de değil sadece...
Dünyanın pek çok yerinde bu şekilde görülüyor.
Hatta pek çok ülkede adet olan bir odaya kapatılıyor.- Kadının dokunduğu kap kacağa dokunulmuyor
- Kadının olduğu evde mayanın tutmadığına inanıyorlar
- Şarabın bozulduğunu söylüyorlar (Fransızlar..)
- Adet olan kadınlar beraber olanın lanetleneceğini vs
Söylüyorlar. Yani cahilllik ülkemize özgü değil. Dünya cahillerle dolu.
1 Akıllı varsa 100 Cahil var. Bununla savaşmak çok zor.
Ülkemizde adet konusunda bilincin artması için yapılabilecek şeyler- Görev kadınlara düşüyor
- Adet olduğunda saklama gereksinimine girmiyoruz
- Halam geldi vs demek yerine adet oldum diyebiliyoruz.
- Toplum içinde sesimizi yükseltiyoruz
Böyle , böyle yıkacağız umarım.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao🦇🍀
https://www.youtube.com/embed/lWSwxSTXS4E
Ayıp değil tamamen doğal ve sağlık göstergesi bir etmen lakin reglı dahi öcü olarak görecek kadar sığ zihniyetli insanlar var.Bu konuyla ilgili benzer düşüncelerimi paylaştığım bir yazım vardı benim düşüncelerim bu şekilde.
20 Yorumla
+1 yılErkeklerin pipisi kesildi diye düğün yapılıyorsa bizim her ay sağlığımız için olan bi olay hiçte ayıp değil. Gururla neresi olursa olsun fark etmez pedimi de alırım bu çekinilecek ayıp bi şey değil
50 Yorumla
+1 yılYobazların olduğu bir ülkede yaşadığımız için, yıl 2021 ve biz hala reglin ayıp olup olmadığını tartışıyoruz maalesef.
50 Yorumla
+1 yılAldığım kotex pedi alnıma para gibi yapıştırarak gezebilirim. O derece doğal karşılanmalı. Çünkü doğal olan bir şey.
526 Yorumla- +1 yıl
Yılın görüşü ve özgüvenli kadın ödülü verilemeli
- +1 yıl
Tamam verilesin
- +1 yıl
Ödülünü teslim etmek adına sahneye davet ediyoruz
- +1 yıl
💃Geliyoruummm
- +1 yıl
Konuşma hazırladın mı
- +1 yıl
Evet metnim yanımda
- +1 yıl
Seni dinliyoruz yılın kadını😂
- +1 yıl
Kıymetli konuklar kıymetli kadınlar ve beyler öncelikle beni rahatta dinlemenizi sizlerden istirham ederim. Ay bi saniye halam geldi sanırım geliyorum ben hemen
- +1 yıl
Halan nerden nasıl alaka😂
Odamı kotex ci😂 - +1 yıl
Anlamadı
- +1 yıl
Jahahahshahahahaaua
- +1 yıl
Yok o molpedci hahajahahaa
- +1 yıl
Girmedi mi daha menopoza o ya😂
- +1 yıl
Eski molpedcilerden kim kaldı sanıyorsun sen 😂😂
- +1 yıl
Saygı duyuyorum elbette çıtır hatun ayarında sevişirse hiiiiç şaşırmam😂
- +1 yıl
Menopazla sevişmek bağlantılı değil ama yinede sen bilirsin pipicik 💋
- +1 yıl
Menopoza girmediyse eğer halen diyorum o enerji doludur yani😂
- +1 yıl
Eski molpedcilerden derken sen ne anladın canım sen konuyu çok yanlış anlıyorsun ya 😂😂
- +1 yıl
Napcaz senle biz
- +1 yıl
Eskiyse eğer çoktan kurudu halanın elmas madeni 😂
- +1 yıl
"Halam geldi " derken konu hala olan hala değil yalnız senin beyin kıvrımlarını biraz mıncıklayım gel aşko tıkanmış biraz 😂😂
- +1 yıl
Wuhhh ben neler neler anlamşm😂
- +1 yıl
Şaşırmıyorum canım yha bu saatlerde normal beynin bu yönde çalışmasının 😂😂
- +1 yıl
Yok valla 31 çekmiyorm😂
- +1 yıl
Ihığğ Teşekkürlerr
- +1 yıl
Çekmiyorm dedim tiksindin çekiyorm desem neler olucak neler 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyıp olduğunu düşünen kişiler çok az çoğu 50 yaş üstü.
Siz mahrem ile ayıbı kafanızda kombinlediğiniz için yanlış algıya düşüyorsunuz. Çoğu kişi ayıp, pis, kirli gibi düşünmek yerine benim mahremimi "herkes benim dönemini bilmek zorunda değil" diye düşünüyor.11 Yorumla- +1 yıl
aynen bende böyle düşünüyorum ayıp mahrem yani o yüzden bu benim özelim
+1 yılBu soruya ''Ayıp'' olarak oy veren kadınlar ya ''fosil'' ya da ''troll'' başka açıklaması olamaz.
30 Yorumla
+1 yılKendi zihniyetleri ayıp oldukları için öyle düşünmeleri çok normal
30 Yorumla
+1 yılBu soru bile ülkenin ne kadar vahim durumda olduğunu açıklıyor. Ortadoğu kültürünü umarım bir gün aşar daha normal/medeni bir hale geliriz ✌️
10 Yorumlasağlıklı bir insanda olan doğal bir olay o olmassa sorun, ayıbı yok günahı yok
20 YorumlaAyıp değil doğal bir şey, ayrıca biz yapmıyoruz bunu yaradanın bize bir lütufu bu.
20 Yorumla
+1 yılRegli igrenc bulan bi erkegin beynini.. bunu ogrendigim an sogurum
10 Yorumla
+1 yılerkekler biliyor diye kadınlar olmasın mı? gerçi toplumda kadının neyi günah sayılmıyor ki, herşeyi günah gülüşü de günah, sesi de her şeyi günah.
00 Yorumla
+1 yılmahrem olduğu için ola bilir mi o zaman rabbim bizi böyle yarattı diyip çıplak gezelim olur mu mantık işi mi
00 YorumlaAyıp diyenler kesin erkeklerin sünnet yapılmasınıda normal görüyordur
40 Yorumla
+1 yılOrtaokulda regl tanıtımı yapılırken sadece kızlara yaptıkları için erkeklere öcü olarak gözüküyor
30 Yorumla
+1 yılMillet olarak maalesef dünyanın en az kütüphanesi olan ülkeler sıralamasın da olan başarımızdan dolayı, temel neden bu.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçevremde öyle insanlar yok, derste bile hoca bize reglle ilgili tavsiye verirken erkekler başını eğdi diye kızdı utanılıcak bişey mi var diye
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen regl gününde çok sancı ve mide bulantısı oluyor 3 gün yataktan çıkamıyorum ayakta durmaya halim olmuyor gözlerim kararıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Ağa beeee bugün de senin için yaktım
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyıp değil ama regl olduğunu duyurmaya gerek yok ya da pedi sallaya sallaya gezmeye gerek yok yanii
00 Yorumla
+1 yılPedi siyah poşete koyan zihniyetler var hâlâ
32 Yorumla- +1 yıl
+1 yılDoğal bir şey aslında da yobaz kafalar çok.
20 YorumlaYobaz oldukları için.
20 Yorumla
+1 yılErkeklerın ve toplumun cahıllıgınden kaynaklı
10 Yorumla
+1 yılsen öyle görüyorsan bilmem kimsenin öyle gördüğü yok
11 YorumlaBizi yaratan böyle yaratti buna ayıp diyen yaratana karşı cikar bence cook sacma
10 Yorumla- Özel Günler & Hijyen konusunda 754 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiyede her şey öcü gibi görülüyor
10 Yorumla
+1 yılEvet regl insan yiyor . Korkanlar dikkat etsin onları mideye indirir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCahillerle uğraşmak zordur bilmez misin
20 YorumlaCidden çok saçma. Tabi ki değil.
10 Yorumla- Daha fazla (9)
Erkekler Ne Diyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyıp olarak görülmüyor. Kadınlar, bu konudan ajitasyon kategorisi üretmeye çalışıyor.
İleride de iş hayatında kafa tatili yapmak için kullanacaklar.
İşlerine geldi mi “doğal ve günlük yaşamın bir süreci” işlerine geldi mi “ooofff çok hastayım. Görmüyor musun kanıyorum gerizakalı, nasıl çalışayım”
Kadın kimliğinin de modern metropollerde gösterildiği kadar bir mağduriyeti yok. Hatta mağdur olan kesimlerden ürettikleri fırsatlarla avantajları bile çok fazla.
Ama artık bu kadın ajitasyonu için doğallaşmış bir strateji. Eğer bir kimlik üzerine, mağduriyeti yapıştırırsan, o kimlik mağdur olmadığı yerde ekstra avantajlar elde eder.00 YorumlaRegl ayip degil, gunah degil. Ayip olan bunu uluorta dillendirmek. Mahrem sonucta. Erkeklerin hozune sokmanin manasi yok. Bunun disinda zaten kimse bisey demiyor. Son zamanlarda buna takildi erkek dusmanlari. Erkeklerin bisey dedigi yok algilari birakin. Ayni sekilde penisle alakali bi durjm olsa kadinlarin yaninda konusulsa erkege sapik dersiniz. Hersey her yerde konusulmaz. Edep, adap diye bisey var.
00 Yorumla
+1 yılÖyle olduğunu düşünmüyorum...
İki zeka yoksunu var diye tüm ülke Öyle demek değildir.
Onlar slksa ülkenin geri kalanının ne suçu var :)10 YorumlaKan tutuyor sanırım tüm ülkeyi aslında muhteşem bişi düşünsene bişiler parçalanıp yenileniyor
10 Yorumla- Özel Günler & Hijyen konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'de hangi gerçek, gerçek gibi görülüyor ki... Cehaletin ülkesi haline geldi burası.
10 Yorumla
+1 yılİğrenç bir şey midem bulanır.. Bizim işyerinde çalışanların çoğu kadın.. Ve regl olduklarında afedersiniz çok kötü kokar
00 Yorumlaregl oldunu soylerse bı kadın tuw ıstegıw gıder kadınlar aralarında konussun awa bız duywayalıw ıstek wıstek kalwıyor walla
00 Yorumla
+1 yılKızlarımızda hala utangac olduğu için reglim demeye sıkılıyor bu
Bu durumu ama hem cinsleri ve biz erkeklerde yaratıyor tabiki00 YorumlaUlu orta konuşmanın da gereği yok ama ayıp bir şey de değil artık insanların buna normal tepki vermesi gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılÇünkü burası Türkiye. Kapalı kutu zihniyetsizlik var. Regl doğal bir kadın döngüsüdür. Bunu mevsim olarak görebiliriz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılayıp mı? metabolik bişey ne ayıbı yahu 😂 saçmalıyor öyle düşünen her kim ise
10 Yorumla
+1 yılBence doğal , ama doğal olmakla birlikte , bunlar her yerde açık açık konuşulmaması gereken konular.
00 YorumlaAyıp tabii her şeyi niye söylemek zorunda mısınız anlamıyorum ki mahremiyet diye bir şey varrrrrrrrrrrrrrr
00 Yorumla
+1 yılAllahın yarattıgını ayıplayan, aşagılayan ve dalga geçen dinden çıkar.
00 Yorumla
+1 yılNefes almak ne kadar doğalsa regl olmak ped kullanmakta o kadar normal bir şey.
00 YorumlaSanırım Türkiye’de kadınların yaşaması bile saçma geliyor çoğu erkeğe 😂 aklını yemiş bizim insanımız
10 Yorumla
+1 yılUtanç verici olan heryerde rahat rahat konuşulabilmesi bence.
00 YorumlaEvet ayıp kimsenin umrunda değil. Erkekler erekte olunca söylüyor mu hayır..
00 YorumlaHalkımız maalesef ki okullarda böyle durumların ayıp olmadığının eğitimini almadığı dolayısıyla böyle şeylerin ayıp gördükleri doğrudur, devlet sosyal farkındalık oluşturup şu saçma konuyu bile bitirebilir.
00 YorumlaKesinlikle kotu bisey degil ama bir erkege agzina s*carm dediginde ooo totosunu gorecegim offff filan diye tribe girecek insanimiz oldugu icin maalesef kadinlar ozel gunlerini saklamak zorunda kaliyorlar.
00 YorumlaNe ayıp olacak erkeklerin de o tarz bir ağrısı sızısı olabilirdi.
00 Yorumla
+1 yılO bahsettiğin yobazlar yüzünden bugün dolar 10 ₺ oldu zaten.
10 Yorumla
+1 yılDaha çok 70 jenerasyonu ve öncesinde var sonrasında yok bu durum
10 Yorumla
+1 yılNeye ocu gibi davraniolar anlamis drgilim gayet doğal bisey
00 YorumlaKimse ne öcü nede ayıp görüyor yinede gözümüze sokmaniza gerek var mı
00 YorumlaBunu kimse yadirgamiyor ama ben bunu bilmek zorundamıyım hayır banane, bizene senin regl'inden
10 Yorumla
+1 yılNormal bir şey bunu biraz da kadınlar abartıyor ben çok az kız gördüm bunu rahatça ifade edebilen
00 Yorumla
+1 yılaslında öcü gibi görmuyoruz ama gözümüzede sokmanıza gerek yok. D
00 YorumlaRegl diyince kulaklarını tıkayıp tövbe diyenler falan var çevremde. Dinde günahmış öyle söylemek, bu insanlar canım harbi diyorum.
02 Yorumla
+1 yılGeri kafalı toplum düşünüyor sadece
10 Yorumla- Daha fazla (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım