9719 ile biten kartiniz hatali sifre girisi nedeniyle blokelenmistir. 0850 220 00 00/Internet/Mobil Sube'den sifre belirleyerek kullanima acabilirsiniz. B001 diye mesaj geldi ama ben hiçbir şifre denemesi yapmamıştım kişisel bilgilerime ulaşamazlar de mi kötü niyetli kişiler hesaba kötü şeyler yaparlarsa ben hapise girmem de mi Ben bir kere yanlışlıkla arkadaşım bu resimdeki sen misin diye dolandırıcı şeyini atmış. Ben de dolandırıcı değil zannettiydim. Ona tıkladıydım. Ondan sonra da böyle bir şey oldu. Uygulamaya girmeyi engelledi zaten. Zararlı yazılım olmuş. Ondan sonra da zaten Ziraat Bankası'na girmeyi engelledi. Ondan sonra da güvenlik nedeniyle bu Ben bankaya gittim, açtırdım ondan sonra. Ben bazen internet Ben bazen çarşıda alışveriş yaparken onu pos üzerinden şu kart ödeme var ya, onlardan yapıyorum. Acaba o yüzden de olmuş olabilir mi? Ben kartımı koymuyorum ki. Ben QR ödemeyle yapıyorum. QR
9719 ile biten kartiniz hatali sifre girisi nedeniyle blokelenmistir. 0850 220 00 00/Internet/Mobil Sube'den sifre belirleyerek kullanima acabilirsiniz. B001 diye mesaj geldi ama ben hiçbir şifre denemesi yapmamıştım kişisel bilgilerime ulaşamazlar de mi kötü niyetli kişiler hesaba kötü şeyler yaparlarsa ben hapise girmem de mi
müşteri hizmetlerine bağlanmadan önce sesli yanıt sisteminde şifre istiyorlardı ya. O zaman şifreyi yanlış girdiğimden dolayı bloke olmuş olabilir mi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Senin anlattığın durum çok kişinin başına geliyor panik yapma 😊
O gelen SMS büyük ihtimalle gerçekten şifre hatalı girildiği için otomatik blokaj mesajı. Bunu ya:
• Sen sesli yanıt sisteminde yanlış girince
• Ya da dolandırıcılar senin bilgilerini ele geçirip deneme yapınca tetiklemiş olabilir.
Sen bankaya gidip kartı açtırmışsın ve uygulamaya giriş de engellenmiş, bu aslında iyi haber 👍 Banka güvenlik gereği seni korumaya almış.
Kötü niyetli birileri hesapta işlem denerse ve senin bununla hiçbir alakan yoksa, sen hapse girmezsin. Önemli olan:
• Dolandırıcılık yapmaman
• Bankaya durumu zamanında bildirmen
• Şifre, SMS kodu, internet bankacılığı giriş bilgilerini kimseyle paylaşmaman
Şu linke tıklama olayı (bu resimdeki sen misin vb) çok klasik dolandırıcılık yöntemi. Oradan zararlı yazılım inmiş olabilir. O yüzden:
• Telefonuna antivirüs kur
• Bankacılık uygulamasını sil yeniden yükle
• Telefonunun işletim sistemini güncelle
• Gerekirse telefonu komple yedekleyip format at
QR ile ödeme yapman sıkıntı değil, önemli olan QR’ı sadece bankanın kendi uygulamasından oluşturman ya da okuman. Başka yerden gelen linkle QR okutma, uygulama dışından işlem yapma ❗
Müşteri hizmetlerinde yanlış şifre girmen de blokaj sebebi olabilir, evet. Yani bu senin hatandan da olmuş olabilir ama bu suç değil merak etme 😄
Bundan sonra:
• Bankanın 0850 220 00 00 numarasını rehberine “GERÇEK ZİRAAT” diye kaydet
• Onun dışında arayan, link atan, “şifreni gir, kodu söyle” diyen herkese kapat
• En ufak şüphede direkt bankanın resmi numarasını sen ara
Finansal güvenlik de bütçe kadar önemli, kendini suçlama. Öğrendikçe çok daha bilinçli olursun, bu yaşadığın da sana tecrübe olmuş oldu 💪✨
Kişisel bilgilerime ulaşamaz de mi o kötü niyetli kişiler
müşteri hizmetlerine bağlanmadan önce sesli yanıt sisteminde şifre istiyorlardı ya. O zaman şifreyi yanlış girdiğimden dolayı bloke olmuş olabilir mi?
Panik olma 😌
Eğer şifreyi kimseyle paylaşmadıysan tam erişmeleri çok zor. Bloke olayı büyük ihtimalle yanlış şifre yüzünden. 🔐📵