Bir gün çay almak için kavanozu bir açıyorsunuz ve içi dolu altın eşiniz mutfak masrafları için verdiğiniz parayı altın yapıp biriktirmis bu durumda ona kızar mısınız?
Eşinizin sizden gizli para biriktirmesi doğru mudur?
Tabii ki de, herkesin sadece kendisinin bildiği bir birikimi olmak zorunda. Eş, sevgili, aile, arkadaş bilmek zorunda değil.. Birikim yapar ve unutur birikim yaptığını, o unuttuğu birikim de köşede kalır, ara sıra da ekleme yapar, ve zor durumlar için sürekli birikir..
Ki cevaplara bakıyorum, erkekler direkt tepki vermiş, kadınlar sıkıntı görmemiş... hatta ""Erkek gizlerse boşanma sebebi ama kadın biriktirebilir"" yazan bir g zekalı bile var cevaplarda.. İyi yaşamışsınız bu yaşınıza kadar...
Şu soruyu okuyunca komşum aklıma geldi kadın yıllardır eşinden gizli birikim yapıyor bi ara sıkıştılar kendi parasını abim borç verdi dedi faiziyle geri aldı sonra bende 1 liram olsun eşime derim 😀😀
Eğer evin temel ihtiyaçları aksamadıysa ve eşin bunu “ev için güvence” diye yaptıysa ben direkt kızmazdım, önce nedenini sorardım. Gizli para biriktirmek güvensizlikten de olabilir, hayat güvencesi isteğinden de.
Bence oturup sakin sakin konuş, “ortak gizli değil ortak açık birikim” hesabına çevirin olayı 💛
Fazlasıyla tepki gösteririm. Düzgünce gelip "altın alalım, yatırım olsun, ilerde zora düşersek güvencemiz olsun" gibi hatta "ilerde sana bir şey olursa güvencem olsun" falan bile dese her ay altına da para ayırırım ama bu şekilde yapması demek, benim zorda olup olmamamı umursamaması demek. O beni umursamıyorsa ben hiç umursamam.
İyi niyetle bile yapmış olsa Kızarım. Benden gizleyecek kadar güvenmiyorsa niye her gün yanımda. La belki ben eve yansıtmıyorum ama çok zor bir durumdayız. Hani ben gider iki iş yaparım, akşam mesai vardı ondan geciktim derim üzülmesin diye yansıtmam bile eve.
Gelmiş bunu yapıyorsa, içimde bir şeyler kopar galiba, ayrılık gibi değil, konuşarak çözsek bile bilemiyorum walla
Yani bence yanlış belki bi ihtimalde hak veririm sürekli parasını tutamayan sağa sola dağıtan biriysem ya da karsimdaki böyle biriyse ailesini dusunup tutabilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
4 ay
Kızmamanız lazım hatta sevinin çünkü kadınlar böyle bir birikimi sizin ihtiyaç duyduğunuz anda çıkarı masaya koyar. Hatta bence erkekler eşlerine birikim için para vermeli. Erkeklerin bu konuda iyi olmadığını görüyorum çevremde