Gizli Üye(18-24)4 ayGayet iyi. Ben de hayırlısı olursa bu yıl sonuna kadar 1 tane ev almayı düşünüyorum. Şu an için biraz daha kazanmam gerek (yatırım olarak) ve kazanırsam kaliteli bir eve geçerim. Şimdi acele karar verip dandik bir ev almak istemiyorum.
Yaşım da 22,511 Yorumla
Soran4 ayİnşallah alırsın
En İyi Cevaplar
4 ayTürkiyede insanların yanlızca %34 kendi evine sahip... Hani 1 tane evi bile yok %66 oranla... Bu %34 arasında 1 tane de olan var 100 tane de 500 tane de... Türkiye verginin adaletli alınmadığı ve Milli hasıla gelirnin %97 oranında kendi halkının verdiği vergilerden geçindiği memuruna okuluna ödeme yaptığı için... %66 oranında her türlü sömürülmek zorunda olan bir kitle var. Ben bu kitleden değilim bunu bildiğime göre çünkü çoğu bu ay sonunu bu hafta sonunu düşünüyor bankadan avans alsam borçlansam hafa sonu mangala gidebilsem... Aktif 4-5 bankaya borçlu gezen tanıyorum karısıyla boşanmış kızının kolay yola düştüğü intahar edern tanıyorum. Bu denli uçurum olan bir ülkede 2 ev 1 araba şahane. ülkelerin başında olduğu için ve aynı. Ben 25 bönüm bir yerde 5 dönüm bir yerde 2 arsa 1 evim var ama 8 yaşından beri öpülüyorum resmen. Alıcağım diye. Lakin evli değilim çok fazla kadınlarla muhabbetim var evlenmek çok tehlike hem maddi hem piskolojik.
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 408 cevap paylaştı.
4 ay26 yasimdayim 2 arabam bir motorum 3 arsam 1 adet kendi bir adet aileden kalma ev var
Hepsini kendim yaptım aileden kalan bir ev haric
İyi birikim seninki tebrik ederim
Bu arada kendimle ovunuyorum hava atiyorsun diyen varsa da essek gibi cakistim 14 yasimdan beri bir zahmet olsun17 Yorumla
Soran4 ayBabişmi yaptı
- 4 ay
Hayir bir tek ev ondan kaldı oda üstüme değil diger hepsini kendim yaptim
- 4 ay
Malı mülkü nereye götüreceksin?
Soran4 ayHelal olsun kardeşim harikadın
Soran4 ay@xgökkuşağıx geleceğimiz için yapıyoruz biyere götürmek değil rahat etmek için para dediğin gelir gider harcarsan bi dikili ağacın olmazsa bittin
- 4 ay
Teşekkürler
Emir almayi köle olmayi sevmiyorum
Bu yüzden kazandim hepsini
Simdi kafam rahat
27 bin tl asgari ucret alcaz diye 1 ay boyunca köleleik yapmamak icin anladin mi
Eskiden köleler is yapardi yemek verirlerdi ona o kadar
Simdi ise calisip aldigin parayla yemek bile yiyemiyorsun yetmiyor
Yani eski düzendeki bir köle senden daha zengindi sen o köleden daha aşağı konumdasin
Anlatabildim sanirim - 4 ay
Diyecek söz yok. Peki bunlari kendinizi övmek için mi anlatıyorsunuz?
4 ayYeter daha ne olsun benim evim bir yazlığım bir dağ evim bir de arabam var fazla bile ama araba dışındakilerin hepsi dededen kalma bu devirde ev araba almak zor
11 Yorumla
Soran4 ayDededen kalma olanları ben saymıyorum onlar da var tabi ama onları saymıyorum çünkü emeğimle yapmışım gibi düşünmüyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Birtanetek selam 😊
31 yaşında 2 ev 1 araba hedefini 34’e kadar planlamak bence gayet iyi ve disiplinli bir finansal yol haritası 👍 Hele ki evleri topraktan alman da güzel, doğru projeyse uzun vadede değerlenme potansiyeli yüksek olur 🏗️🏠
43 m² 1+1 küçük ama kira getirisi ve satılabilirliği açısından mantıklı olabilir, özellikle merkezi bir konumdaysa ya da üniversite / hastane / iş merkezi yakınındaysa 💼🎓
Ama şuna mutlaka bak:
Kira getirisi – kredi / aidat / vergi gibi giderler dengeli mi
Portföyünün hepsi gayrimenkule mi yoksa kenarda nakit + farklı yatırımın da var mı
Bu yaşta önemli olan sadece “kaç evim var” değil, aynı zamanda:
Borçluluk seviyen
Aylık nakit akışın
Acil durum birikimin
Sen şu anda çoğu yaşıtına göre gerçekten iyi bir seviyedesin, ama kendini başkalarıyla kıyaslamak yerine kendi hedeflerine bakmalısın 🙌 Uzun vadeli düşünmen, gelirini artırmaya ve kendini geliştirmeye devam etmen çok daha kritik 💪
Gayrimenkuller ağırlıklı birikim güzel ama zamanla biraz çeşitlendirme de düşün derim, tek sepete yüklenmemek için YTD 😛
Kısaca: Evet, bu yaş için gayet iyi bir birikim sayılır ama sen “yeterli mi” diye sorguluyorsan demek ki daha fazlasını hedefleyen bir yapın var. Bu da finansal başarı için en büyük avantajın 😉✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
134Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 4 ayyeterlidir evet
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. bence iyi canım. araba ne. kac para eder. ev kac para eder. bilmiyorum ama. gerci henüz bitmemiş. topraktan olan işler risklidir. iskan olcak tapuyu alcan o zaman tamam.
11 Yorumla
Soran4 ayKüçük evler ya :))
- Para & Ekonomi konusunda 621 cevap paylaştı.
u 4 ayHele ki kadınsan, mükemmel bir iş başarmışsın demektir. Benim de bir evim bir arabam var 🥹.. kendimizle gurur duyabiliriz..
22 Yorumla
Soran4 ay🥰🩵🩵
- 4 ay
🤍🪻
Sen 34’ünde, kendi emeğiyle iki yuva kurmuş, direksiyonuna hayatı oturtmuş bir kadının şiirisin… 🌹 43 metrekare değil o, azminin, inancının, alın terinin tapusu… Yeter mi diyorsun? Senin gibi bir yüreğe, dünya bile az kalır… 🌍💫 Sen harikasın, gurur duy kendinle…
02 Yorumla
Soran4 ayHahah sağol ya 🥺
- 4 ay
Gülüşün var ya sanki içimde yıllardır suskun kalan bir çocuğun sarılışı gibi bir teşekkür ediyorsun ama ben o kelimenin altına dünya kadar his koyuyorum çünkü sen öyle tarifsizsin ki sana iyi demek eksiklik sen olduğun yerde hayat güzelleşiyor sen susunca bile şiir başlıyor sen gülünce kalbim dua ediyor seninle konuşmak bir ömrün en sessiz mucizesi gibi iyi ki varsın iyi ki bir yerlerde bir kadın böyle güzel hissediyor ben buna hayranım ve bunu kor gibi yüreğimde taşıyorum
4 ayFarklı şeyler yazanlara aldırış etme! Yaşın önemi yok bence. Önemli olan ne istediğini bilmek ve o dogrultuda yürümek. Tebrikler ;)
11 Yorumla
Soran4 ay🩵
4 ay1ini bana verir misin
21 Yorumla- 4 ay
HbxddmhdnsjyJr
Bir kadının yapabileceğinin en iyisi. Harika yeterli
13 Yorumla- 4 ay
DAHA DA İYİSİ VAR NEDEN EN İYİSİ DEDİN BACIM
Soran4 ayTeşekkür ederim :)
Soran4 ay@Eliflwmdemiş bir kadına göre iyidir demek istemiş daha iyisi vardır tabii ki
4 ayAllah daha iyi etsin, mevkiler nasıl kira getiri potansiyeli nasıl deprem faktörü ne lokasyon olarak
12 Yorumla
Soran4 ay15-20k kirası işte Anadolu’dan aldım memleketten
- 4 ay
İyi Allah bereket versin inşallah
4 ayBu nasıl bir görgüsüzlük, bu nasıl terbiyesizlik ya? Hani amacının "malım var, zenginim" demek olduğunu bilmesem, ülke gerçeklerinden kopuk olduğunu düşünecektim ama değilsin biliyorum.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
4 ayBence Türkiye gibi bir yerde oldukça iyi bir birikim hatta senin bayağı başarılı olduğunu bile gösteriyor bence
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 5,6b cevap paylaştı. İyi çok güzel. Benim bir evim ve bir arabam var. Aile olarak biri köyde olmak üzere 2 evimiz ve bir arabamız daha var.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 435 cevap paylaştı. 43 m² 1+1 ev o nasıl evmiş öyle ama yine de hiç yoktan iyidir yatırımlık olarak tutar ilerde satarsın. Güzel. Kadın dediğin böyle yatırımcı olacak.
01 Yorumla
Soran4 aySatmam kiraya verırım
Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı. O sırada 80 yaşına gelmiş dedelerimin bir karış toprak için 35 kişiyle davalık olması sjdjdhd
10 YorumlaBunları ilgi çekmekten ziyade, gerçek olarak yazdıysanız heralde nazarın kapınıza uğramasını bekliyorsunuz, başka açıklaması olamaz ahah
İçtiğin suyu bile söylemiyceksin bu millete, yazık kafanıza13 Yorumla
Soran4 ayYanlış üslup doğru sözün katilidir.
Soran4 ayTamam sürün o zaman
4 ayMaşAllah diyelim nazar değmesin öncelikle, sen yeterli görüyorsan biz bir şey diyemeyiz
10 YorumlaHiç olmamasından iyidir. Birinde sen otur diğerlerini kiraya ver mis gibi ek gelir.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 688 cevap paylaştı. İyi yapmışsın. Allah daha da fazlasını nasip etsin. Kiracılarına insan gibi davran.
10 Yorumlaşu an şu varlık benim olsun dünyanın en zengin adamı gibi gezerim dışarda
10 Yorumla
4 ayHzhshahahahdjdhs abla iyi misin sen kocan almış kendin almış gibi davranıyorsun 😂
23 Yorumla
Soran4 ayKocam bana aldı canım
- 4 ay
Tapusu senin üstüneyse senindir
Soran4 ay
Tapusu benim üzerime evet bana alındı çünkü
43 M2 mi?
Ev mi denir buna bee?
Senş suçlamıyorum yanlış anlama.
Böyle evlerin yapılmasına müsaade edilmemeli.
01 Yorumla
Soran4 ayYok ayol o brüt… neti 36 metrekare
4 ayYeterli. Avrupa'da özellikle Fransa'da büyük bile sayılır 43 metrekare. Birikim yapman güzel bir şey asla insanlara güvenip onlara jestler yapıp paranı harcama çünkü ileride yalnız kalırsan durumunda yoksa ebenin eski donuyla gözyaşlarını silmek zorunda kalırsın..
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 727 cevap paylaştı.
s 4 ayBence iyi gayet ancak ev hanımı olup eşinin maaşı ile alınan şeye benim benim demen garip geldi. Boşanma durumunda yarısı senin çünkü
02 Yorumla
Soran4 ayBoşanmayı düşünmüyorum canım benim
- 4 ay
Allah ayırmasın elbette..
4 ay1 evde kendiniz otursanız diğer ev senin çalışma gereksinimini kaldırır ama yine kocişin köpek gibi çalışmak zorunda
02 Yorumla
Soran4 ayİki evi de kiraya vermeyi düşünüyorum biz zaten güzel bir evde villada yaşıyoruz
- 4 ay
öyleyse keyfinize bakın Allah daha fazlasını nasip etsin
4 ay2 kümese milyonlar verdi diye kimseyi övemem
115 Yorumla
Soran4 ay
Ben senin kadar zengin değilim benim bütçem bunlara Yetti kusura bakma kümes diye aşağılamana gerek yok herkes senin gibi çok zengin olmak zorunda değil:)- 4 ay
Aşkım aksine demekki zenginsin ki kümese bile milyonlar veriyorsun. Senin sorunun bence yatırım yapmayı bilmemek naçizane görüşüm
Soran4 ayTatlım aksine çok iyi bir yaturımcıyımdır ben asıl senin gibi büyük evi yatırım olarak almak isteyen amatör bak sana şöyle anlatayım 1+1 evden daha büyük bir ev alırsan yatırımlık almamış olursun çünkü daha büyük bir eve aile yerleşir ve aile kalıcı olarak yerleşir kalıcı olarak yerleşen biri seni zarara sokar mesela diyelim ki şu anda 20.000 TL kira veriyor seneye en fazla 22.000 TL verir hadi taş çatlasın 25.000 TL verir fakat seneye yeni bir kiracı girerse 30.000 TL verir 1 + 1 evlerde kalan insanlar genelde kalıcı olarak kalmıyor bu yüzden ben sürekli kiraya arttırabileceğim ve her yıl her üç yılda bir ya da farklı kiracılar alabileceğim bir evi tercih ettim.
Yani ben tek bir eve bu parayı verebilirdim
2. Olarak ise ben evi Trink para çıkarıp almadım borca girip aldım kredi ödeniyor şu anda mesela onu da şu şekilde sana anlatayım diyelim ki elinde 3 milyonun var bir daire buldun daire fiyatı 5 milyon daire3+1 o daireyi kredi çekip alamıyorsun çünkü bankalar sana faiz uyguluyor yani beş milyonluk eve 15 milyona almış oluyorsun sen bankadan hadi 2 milyon çekeyim de direkt evi alayım diyemezsin banka sana faiz uygulayacak sen 2 milyon çekersen bankaya 5 milyon ödemek zorundasın çünkü faizler çok yüksek.
15 milyonum biile olsa ben asla 3+1 alıp kendimi zarara sokmam onun yerine 15 milyon kadar 1+1 alırım
Bir de sana şöyle bir tavsiyede bulunayım yaşın çok küçük şu anda ama ileride eğer böyle bir şey yapmayı düşünürsen benim yaptığımı yap mesela diyelim ki 5 +1 dairen var kiracı o ay kırayı ödemedi ne yapacaksın o zaman yatırımcı olmanın ne anlamı kaldı fakat küçük küçük evlerin varsa bir kiracı ödemezse diğeri ödeyecek yine sana para gelecek yani lütfen 20 yaşında küçük bir kız çocuğu olarak bana akıl verme ben 35 yaşında kadınım- 4 ay
Ya tamam iyi hoş da bunlar fazla pragmatist ve otomasyon düşünceler. 48 metrekare eve verilen para bir kere hiç mantıklı değil yani kendi parasını çıkarması zaten her türlü çok uzun süreceğini niye o parayla daha büyük ev alamıyoruz ki. Ben bir kiracı olarak tek kişi bile çıksam 48 metrekare ev beni boğar ben bu evleri insanlık onuruna hakaret sayıyorum. Bu evler arttıkça daha büyük evlerin fiyati daha çok artıyor ve aileler bile bu kümesleri tutmak zorunda kalıyor. Bir de böyle düşünmek lazım. Kendimizin kalmak istemeyeceği evleri başkalarına da layık görmemeliyiz.
Soran4 ayBenim istediğim kiracı profili aile değilki tek yaşayan biri yani gelsin üç seneden fazla kalmasını isterim büyük eve yerleşen insanlar kolay taşınamıyor aileler vs.. vallahi sana bir şey söyliyim mi ben çok ama çok büyük bir evde doğdum dublexti… bir artı birle dubleks arasında benim için bir fark yok yani evin boyutu değil ki önemli olan ne kadar yer kapliyorsun evet genelde senin gibi düşünüyor insanlar ama ben öyle düşünmüyorum benim olsun gerekirse kümes olsun hiç fark etmiyor yani yarın bir gün yaşamak zorunda olsam yine aldığım evlerde yaşarım ailemden de ev kaldı ama benim aldığımın benim kendi yaptığımın tadı bambaşka oluyor
- 4 ay
Ne kadar çok ve değişen kiracı o kadar çok dert ya, dediğim gibi ben tek başıma çıksam bile istemem kümeste kalmak. Yani Allah muhtaç etmesin tabi. 48 metrekare eve kira vereceğime gider karavanda kalırım, konteynerde kalırım ama 1+0a 1+1e o yüksek paraları vermem. Veremem de zaten. :/ Hersey çok az çok küçük ve gereğinden fazla pahalı artık ve buna dur demek lazım çünkü bundan herkes zarar görüyor.
Soran4 ayAksine kalan kiracı derttir değişen kiracı dert değildir kalan kiracı seni tamamen zarara uğratır hiçbir yatırımcı senin soyledigini söylemez hiçbir gayrımenkuldan anlayan insan senin gibi düşünmez.. vallahi yeni bina sıfır bina ben kümes olarak görmüyorum hatta bir tanesini kendime ayıracağım diğerini kiraya vereceğim seneye de alacağım birkaç tane her sene en azından iki tane ev alacağım bu şekilde aynı binadan balkonu var denizi görüyor falan kümes falan çok sevimli ama bazı insanların senin gibi büyük ev takıntısı var tabi o farklı bir konu benim mesela öyle bir takıntım yok ben şu anda villada yaşıyorum deniz manzaralı bir villada üstelik fakat benim için aldığım ev daha güzel çünkü bana ait ben kira veriyorum buraya:)
- 4 ay
Tamam yatırımcılar benim dediğimi demeyebilir evet yatırımdan anladığın da belli ama insan faktörünü atlıyorsun yani fazla otomasyon mantığıyla düşünüyorsun. 1+1ler her şeye rağmen çok fazla pahalı ve piyasayı altüst ediyorlar. Ayrica gelen gideni aratabilir, evine zarar verebilir , başkasına verilemez hale bile getirebilir. Keza suriyrlilere afganlara daha fazla para için evini kiraya verenler bunun sonuçlarını acı biçimde tattı. Az olsun , öz olsun baş ağritmasin diyorum ben kendim de ona göre bir politika izlerim şahsen kendi ailemden öyle gördüm hiç de şikayetçi değiller. Hayırlı olsun.
Soran4 aySuriyeli’ye Afgan’a vermem zaten ya temiz bir öğrenciye veririm tek yaşayan bir kadına vrrırım zaten evde İstanbul’da değil öyle uçuk bir fiyat yok 15.000 TL
- 4 ay
Yürüttüğün her koşulda maaş kâr mantığının sonucları açısından örnekti sadece ve evet İstanbul'da olmamasina rağmen pahali :/ İstanbul'da olsa bile pahalı "kümes " sonuçta.
- 4 ay
Maks*
Soran4 ayTatlım o zaman sen kendine bir villa alırsın kümes almazsın kendine kendine çok güzel deniz manzaralı havuzu olan bir villa satın al
- 4 ay
Tamam ya kızma 👍
Soran4 ayNiye kizayim hayatım ben kümes almaya devam etmeyi düşünüyorum seneye de alacağım iki tane kümes ondan sonraki senelerde kümes alacağım yeni bina denizi gören harika küçücük minicik evler bir sürü kiracım olacak çok şanslı hissediyorum kendimi kızmak nedir
- 4 ay
Tamam
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Evler nerede, Esenyurt mu, Bebek mi? Sordukları sorular, insanların aynasıdır.
03 Yorumla
Soran4 ay
Kendi memleketimde Karadeniz’de
Soran4 ayÇok bir şey değil ya küçük evler ben yatırımlık kalıyoru
Siz küçük hanım sanırım başka işler yapıyorsunuz düzgün bir kazancın işi değil bu
05 Yorumla
Soran4 ayNe iş yapıyorum sence?
Soran4 ayHe öyle mi ne yapıyorum peki mesleğim ne sence benim
Soran4 ayTahmin et yawww
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
4 aySüper, Allah daha çok versin.
Peki bunun için ne kadarlık bir finansal birikim söz konusu oldu, geçen süre vs?
00 Yorumla
4 ayYeterli evet boşuna demiolar işte dünya kadar olcana fındık kadar olsun maşallah hazıra konmuş gibi olmuşsun bu yaşta
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 392 cevap paylaştı. Iyi bir sey de bi yerden sonra birikim yapip cok kasmayip yasamak gerek. Bnde arac da ev birikim de var. Artik yasamak gerekir
00 Yorumla
4 aySzi bu soruları milletle salga geçmek için mi soruyorsunuz, hava atmak için mi soruyorsunuz, sizin derdiniz ne?
00 Yorumla
4 ayGayet mükemmel hocam 28 yaş olacak 2 ev 3 araba ki alın teri ile alınıyorsa ve zekayla helal olarak önemli olan bu
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 ayBen de evlenirken hiç bir şeyim yoktu. Çok şükür Eşim ile kazandık çok şeyler yaptık. Seni de tebrik ederim
03 Yorumla- 4 ay
Bizde evlenirken hiç hirseyimiz yoktu şimdi çok şükür yine hiç bir şeyimiz yok
- 4 ay
Yanlış zaman yanlış iş yanlış çevre belki şans yüzüne gülmemiştir
- 4 ay
Şans nedir ki
Gizli Üye(25-29)4 ayBenimde 2 ev 1 dükkanım var birde bankada nakit rahmetli Babamın parasıyla tabii ki Allah rahmet eylesin. Yaşım 26
179 Yorumla
Soran4 ayBen babamın parasıyla olanları saymıyorum ha onları da sayarsam 5 daire :) ama evliliğim içerisinde yaptıklarım kendi emeğim
Cevap sahibi4 ayNasıl kendi emeğin yazmışsın ya kocamı aldı diye
Cevap sahibi4 ayKocam aldı dememiş miydin
Cevap sahibi4 ayBenim sadece oturduğum ev sadece 15 milyon evden eve fark var
Soran4 ayBen aile evlerini saymıyorum evet evlilik evlilik içerisinde yaptıklarım benim emeğim aynı evim 15 20 milyon
Cevap sahibi4 ayKocam aldı demişsin nerede senin neyin oluyor sen çalışıp alsan hani öyle ama kocan çalışıp almadı mı
Soran4 ayTatlım anlamamanda sorun mu var eşin bana hediye aldı eşim benim üzerime tapusunda benim adım yazan şeyler aldı bana hediye olarak
Cevap sahibi4 ayBir de rahmetli babamın oteli vardı babam inşaat tutmuyorsa inşaat mühendisi hem de otel sahibiydi rahmetli oradan payımı aldım ayrıca bankadaki nakit dediğim o bu dediğim iki ev bir dükkan bir de Tiguan arabam var onlar zaten hani otel dışındaki şeyler dediğim
Cevap sahibi4 ayHayır anlamam da bir sorun yok tamam işte senin emeğin olmuyor sana hediye almış nerede senin emeğin oluyor ben de onu diyorum
Soran4 ayBenim de dedemin üstünde 30 tane daire var saymıyorum bile umrumda değil annemin babamın oturduğu evi saymıyorum bile denize sıfır evde oturuyor ailem saymıyorum ama eşimin bana aldığı hediye benim evlilik için edindiğim mal varlığı baba parası yiyerek bir yerlere gelmek bana çok doğru gelmiyor
Cevap sahibi4 ayBak eşin sana hediye almış eşinle mi iyi oluyor seninle olmuyor ki nerede yanlış anlıyorum orasını anlamadım
Soran4 ayTatlım ben istediğim eve gittim kendim sectim gördüm beğendim aldım eşim bana hediye etti parasını ödedi tapu benim üzerime ailemden kalan evleri ben kendim seçmedim gidip görmedim aileden dedelerden kalma dededen kalma şey senin malın değil miras
Cevap sahibi4 ayBen de koca parasıyla gelmeyi doğru bulmuyorum senin babandan görmediğini ben babamdan gördüm bu benim için daha onur verici bir şey daha karakterli bir şey geliyor koca parasıyla övüncek kadar düşmedim senin gibi
Soran4 ayEşimin tapuya gidip benim üzerime tapusunu bana verdiği bir şey kimin malı olur tapusu bende benim üzerime kayıtlı ortak değil benim üzerime kayıtlı
Cevap sahibi4 ayMiras zaten ama çoğu kadının babasından görmediğini babasından görmeyip kocasından istediği talep ettiği şeyleri ben daha fazlasını ben şükürler olsun ki kendi öz babamdan gördüm Allah rahmet eylesin
Cevap sahibi4 ayBir de sen beni tanımıyorsun ki ben de mühendisim nereden biliyorsun zaten babam mühendisdi
Soran4 ayEvlilik içerisinde sümsük bir adamla evli olmak benim için onur kırıcı bir şey ben aileden kalan hiçbir şeyi evliliğime katmıyorum ailemden kalacak olan bir çöp tanesinin bile benim evliliğimle alakası yok eşim güçlü olmalı benim babamdan gördüklerini bilsen dudağın uçuklar bu arada ama katmıyorum ayrı eşim yapmalı bir şeyleri
Soran4 ayAma sen babandan kalanları kocanla birlikte yiyebilirsin o senin kararın:)
Cevap sahibi4 ayTamam da benim emeğim diyorsun senin emin değil ki sen çalıştın mı baba parasıyla bir yerlere gelmeyi doğru bulmuyorum diyorsun senin anlamannda da mantığında da sorun var sen çalışıp kendin kazandın sen çalışıp kendin mi kazandın da benim emeğim var diyorsun kendi çalışıp kazandığı şeyi kendi çalışıp kazandığın kazandığın parayla aldığın şey senin emin oluyor hediye senin emeğin olmuyor ki
Cevap sahibi4 ayBen kocamla yemem zaten öyle kocayı ne yapayım
Soran4 ayAyrıca babanın malının sana ait olması için babanın vefat etmiş olması gerekiyor basın sağ olsun tapusu babanın üzerinde olan hiçbir şeyde sana ait değil babanın malı
Cevap sahibi4 ayZaten benim evleneceğim adam benden üstün olmak zorunda bunda ben de öyle düşünüyorum ben ne münasebet babamın çalışıp kazandığı emeği olan parayı bir adamla yiyeyim ne münasebet hani buna kimsenin hakkı yok evet onur kırıcı bir şey zaten
Cevap sahibi4 ayMaalesef erken kaybettim sağ ol teşekkür ederim
Cevap sahibi4 ayÖyle işte erken kaybedince Allah rahmet eylesin erken mal paylaşımı oldu
Cevap sahibi4 ayEvet sonuçta adam kendi çalışıp kazanmış yani miras bırakmak zorunda değil kimse bir tek kendi Özbaba için söylemiyorum genel söylüyorum yani insanlar kendi çalışıp kazandıysa birine bırakıp bırakmamak tamamen öz iradesi ben böyle düşünüyorum kimse kimseye bir şey bırakmak zorunda değil
Soran4 ayVallahi benim kocamın benim ailemin malı ile alakası bile olamaz bunu kabul etmem ailemin mal varlığını katmıyorum bile keza yaşıyorum zaten ölmedi dedem henüz adamı ne zaman gömdük de mal varlığı bizim olsun ki evlilik içerisinde eşimle birlikte yaptığımız şeyler tabii ki de benim olacak kimin olacak dayımın mı olacak ayrı gayrı mı olur evlilik içerisinde kocamın nasıl olsun benim benim üstüme kayıtlı tapusu bende ailemden kalan şeylerde miras onlar ayrı onlar ailemizin malı değil asla babamın parasıyla geçinen bir kocaa sahip olmak istemem
Soran4 ayBasın sağ olsun o zaman tabii ki de onlar senin mal varlığın sana kalmış bir miras umarım gerçekten öyle bir adamla karşılaşmazsın çünkü Türkiye’deki erkeklerin %95 i o şekilde senin evin arabanın olduğunu bildikleri anda ailen için hiçbir yatırım yapmaz
Cevap sahibi4 ayYa ben de mesela şuna sinir oluyorum sırf hani benim durumum iyi diye hani böyle içim küçük tipler geliyor ya çok onur kırıcı bir şey yani ben isterim ki benden daha zengin olsun kocam hani kendi babamın emeğini yani bir kadın olarak Onurum var benim neden kendimle eşit veya aşağı olan biriyle babamın emeğini parasını emeğini yiyeyim ne münasebet Allah korusun bir de benim mal varlığım benim Tırnağın bile etmez yani her şey para değil şu hayatta her şey mal mülk değil benim değerimi tırnağını bile etmez ya Allah korusun yani
Cevap sahibi4 ayAynen öyle işte maalesef öyle ben de o yüzden bu yaşıma kadar bekarım yani abla ne yapayım sence sana bir soru kimseye söyleyim mi söylemiyim mi ben boş bulundum öyle gece yarısı yazdım öyle mesajla da olsa birine söylemiş oldum😂🙈 tanımıyor olsam da birine söylemiş oldum şimdi abla sen benden büyüksün sen dışarda söyliyim söylemiyim mi
Soran4 ay
Çok çok çok doğru düşünüyorsun bence ben arkandayım senin bir de sen böyle düşündüğün için sana paragöz falan damgası yapıştırırlar utanmadan tabii ki de böyle düşüneceksin sen bir kadınsın sonuçta yok kadın erkek eşit yok bilmem ne hikaye hepsi kimse senin mirasına dokunamaz vallahi ben de öyle düşünüyorum tamam eşim de bir şeyler yaptı şu anda miras kalsa tabii ki de aile malı olarak değerlendiririz yine ama eğer eşim hiçbir şey yapmamış olsaydı asla ama asla yani
Soran4 aySöyle mesaj at istersen
Cevap sahibi4 ayYa bunu bence ailesinden bir şey olmayıp da eşinden böyle neler neler isteyen paragöz demeleri lazım ya ben şimdi zenginim yani hani açık konuşmak gerekirse Türkiye şartlarına göre tabii ki de eşim benden daha zengin olmak zorunda ya hani bir kadınım benim Onurum var hani sonuçta genç bir kızım yani bir de bir de abla var ya sana şöyle söyliyim sen %95’i dedin ya söyledin %99’u diyecektin hatta %99.99 diyecektin
Cevap sahibi4 ayYa tabii ki de sonuçta hani ileride bu dediğin mallar sana kalacak tabii ki de paylaşılır bölüşülür hani o senden iyi niyetli olarak bir şey sakınmadıysa eve getirdiği parayı senden satmadıysa kötü niyetli olarak sen de ona sakınmazsın hani bu biri 3.05’i yok yani senden o kadar gelmiştir adamın elinde şu kadar imkan vardır eve onu getirmiştir ya burada mesele niyet önemli yani samimiyette önemli
Cevap sahibi4 ayBu arada kendi babamdan kalanları saymıyorum derken ama diğer taraftan da eşinin hediyesi olanları kendi emeğim demen de çok çelişki yani büyük bir çelişki ikisi de başkasından gelen bir varlık oluyor sonuçta özne değişiyor eylem değişmiyor ama keşke herkes benim gibi babadan görmüş olsa
Cevap sahibi4 ayİkisi arasında da çok büyük çelişki var çelişkili konuşuyorsun kendinde bir çelişkin mi var
Cevap sahibi4 aySonuçta sen çalışarak bir şey yapmamışsın bir mesleğin de yok ev hanımısın bir vasfın yok babadan olanları saymıyorsan kocandan geleni de saymayacaksın o zaman ben hiçbir şey yapmayıp oturup da hani koca parası yemeyi de doğru bulmuyorum bir mesleği olmayıp kadınların evde boş boş oturmasını da doğru bulmuyorum bana çok yanlış geliyor babamın parasını tabii ki de ben yiyecegim başkası mı yiyecek tabii ki de yerim benim hakkım keşke herkesin babası benim babam gibi olsa bu benim için en büyük onur
Cevap sahibi4 ayBen Çifte standartla tartışmam😂
Cevap sahibi4 ayİlke kişiden kişiye göre değişmez
Cevap sahibi4 aySen görgüsüz birisin
Cevap sahibi4 ayKesin altın bilezik takıp kolunda dolaşıyorsundur😂🤣
Cevap sahibi4 ayEşten geleni savunup babadan geleni küçümsemek aynı şeyi iki farklı ahlakla yapmak oluyor
Cevap sahibi4 aySen işten geldi geleni sayıyorsan ben babamdan geleni milyon kat fazla sayarım insan babasının babasından kalan şey onurudur iyi asıl en büyük ayıp babadan görmediğini kocandan istemek sen kocadan gelini sayıyorsan ben babamdan geleni ayla ile sayarım bunu da ben belirlerim kimse belirlemez
Cevap sahibi4 ayÖzne değişince ahlakta değişiyorsa burada bir tutarlılık yok bu bana çok kişiliksiz geliyor
Cevap sahibi4 ayTek katıldığım konu kocamın benden üstün olmazsa babamın emeğini başkasıyla yemem başka bir adamla yemem babamın parasını ama o verdigin istatistik falan da gözümü korkutmak için manipüle etmeye çalışmışsın ama seven erkek böyle şeylere bakmaz
Cevap sahibi4 ayBabamın parasını başkası mı yiyecek tabii ki ben yiyecegim o kadar babam çalışmış babam çalışmış babam kazanmışsa zaten benim hakkımdır buna kimse laf edemez millet kocasının parasını yiyorken ben babamdan gelen paraya laf laf ettirmem buna kimse laf edemez
Cevap sahibi4 ayAynı şeyi kendin yapınca onur başkası yaptığında ayıp diyorsan buna ilke değil Çifte standart denir
Cevap sahibi4 ayBabadan geleni saymıyorum diyorsun eşinden geleni emeğim diyorsun işten gelen emeğim sayıp babadan geleni yok saymak keyfe göre ölçü koymaktır
Cevap sahibi4 ayOnur kişiye göre eğilip bükülmez.
Cevap sahibi4 ayHediye karşı tarafın emeği senin alanın değil
Cevap sahibi4 ayEşinin çalışıp aldığı bir şeyi emeyim demek emeğin anlamını boşaltmak olur.
Cevap sahibi4 ayEmek çalışmakla olur hediye almakla değil.
Cevap sahibi4 ayBabamın emeği üzerinden bana ölçü koyabilecek bir konumda değilsin.
Cevap sahibi4 ayBabamdan kalan savunulacak değil saygı duyulacak bir mirastır.
Cevap sahibi4 ayBabamdan kalan şey başkalarının fikrine açılacak bir konu değil.
Cevap sahibi4 ayBabamdan kalan savunulacak değil saygı duyulacak bir sorumluluktur bu da herkesin fikir beyan edebileceği bir konu değildir.
Cevap sahibi4 ayOnur başkasının kazancını sahiplenmekle değil kendi sorumlulugunu taşımakla kurulur.
Cevap sahibi4 ayEşten gelen destek değerlidir Ama bunu üstünlük diye pazarlamak emeği sulandırır
Cevap sahibi4 ayDestek başka emek başka ikisini karıştırmak ölçüyü bozar
Cevap sahibi4 ayBu konular belli bir kavramsal altyapı gerektiriyor herkesin anlayacağı beklenemez
Cevap sahibi4 ayEzberle konuşmak başka yaşanmışlıkla konuşmak başka
Cevap sahibi4 ayHerkes her konuda fikir sahibi olmak zorunda değil
Cevap sahibi4 ayKavram konuşamayanlar genellikle etiketlemeye geçer🤣
Cevap sahibi4 ayAynı düzlemde konuşamayacağın çok açık
Cevap sahibi4 ayİlke kişiye göre esnemez esniyorsa bu ilke değildir. İlke özneye göre değişmez bu yüzden bu yaklaşımı ciddiye almıyorum.
Cevap sahibi4 ayOnur emeği inkar etmekle değil onu layıkıyla taşımakla olur
Cevap sahibi4 ayEmeği hazır gibi göstererek ilke kurulmaz
Cevap sahibi4 ayDestekle emeği karıştırınca anlatı zayıflıyo
Cevap sahibi4 ayBir hediyeyi emek diye pazarlamak bana doğru gelmiyor
Cevap sahibi4 ayOnur başkasından geleni sergilemekle değil taşınan sorumlulukla olur
Cevap sahibi4 ayBabamdan kalanlar benim için onur ve sorumluluk alanıdır.
Cevap sahibi4 ayBabamdan kalanlar benim için onurdur
Cevap sahibi4 ayBabamdan kalanlar benim için onurdur görmeyenler bilemez.
Cevap sahibi4 ayKeşke herkes onurunu başkasından gelen şeyle değil ailesinden aldığı değerle taşıyabilirse.
Cevap sahibi4 ayAktarılan değer geçicidir aileden gelen onur kalıcıdır.
Soran4 ayYa sen ne yazıyorsun Allah aşkına ya kafayı mı yedin bir sürü özlü söz yazmışsın😃
Cevap sahibi4 aysen elin adamının kocanın malına benim diyorsan Ben kendi öz Babamın malı tabii ki benim yerden göğe kadar hakkım sen elin adamının parasını yiyorsan Ben kendi öz be öz Babamın parasını tabii ki de yerim. Ben eşekten gelen lafa bakmam. Millet kocasının parasına benim param diyorsa elin adamının parasına benim param diyorsa benim babamın elden kazandığı para tabii ki de benim paramdır bunda yanlış bir şey yok bunda yanlış olduğunu iddia bile edemezsin ve düşünecek konumda biri değilsin sen evde boş boş oturcağına git bir işe yara. Tabi sen kim çalışmak kim çalışmaya kalksan sen iş bulamazsın ki seni kim işe alsın ki seni kim ne yapmış yapsın sen benim yardımcım bile olamazsın ben mühendisim sen kimsin ki Millet kocasının parasını yiyorsa ben Babamın parasını tabii ki yerim buna da kimse dil uzatmaya hakkı yok sen kocanın parasıyla Övünceğine git önce baban sana ne yaptı ona bak babandan gelene bak sen sen ilk önce babanın parasını ye eğer babandan parayı görmüş olsaydın kocanın parasıyla övünmedin baba evinde görmüş kadın kocadan gelen parayla övünmez sen babanın evinde para görmemişsin alt yapı eksikliğinden belli. Görgüsüzsün. Ayrıca övündüğün hava atmaya çalıştığın iki 1+1 ev toplasan benim sadece dükkanım kadar yapmıyor🤣
Cevap sahibi4 ayBabamdan kalanlar benim hakkım ve kalan her şeyi de hayatım boyunca sahip çıkacağım.
Cevap sahibi4 ayBen mühendisim sen kimsin ki boş vasıfsız bir ev hanımısın sen git mahallendekilere hava at görgüsüz.
Cevap sahibi4 ayBu arada kocanın Parasıyla aldığın evtapusu senin olsa da senin olmuş olmuyor yarısı eşinin oluyor kanunda evlenmeden önce olan her şey ve aileden gelen miras sadece kişinin bireyin kendisine ait olmuş oluyor evlendikten sonra alınan her şey ortak senin olmuyor git önce neyin ne olduğunu araştır cahil
- Para & Ekonomi konusunda 909 cevap paylaştı.
4 ayBereketli olsun Allah olmayanlarada nasip etsin 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayEv hanımıysan sen değil kocan almıştır. Ben aldım, benim evim, arabam diye hava atmadan önce kocanın değerini bilip onunla övün.
138 Yorumla- 4 ay
Aynen vallahi
Cevap sahibi4 ayGüncelleme olmasa bildiğin adamın emeğiyle sermayesiyle aldığı malları sahiplenip burada size hava atacak ya
Soran4 ayBenim benim üzerime
- 4 ay
Senin üzerine olsa ne olacak adamın parası ile kendi kazancın değil koca parası tatlım haha
Cevap sahibi4 ayBen de evimi arabamı eşimin üzerine yapabilirim ama bu durum malları benim aldığım gerçeğini değiştirmez. Gençler bile baba parasıyla araba alınca camına babam sağ olsun yazdırıyor 😅
Soran4 ay@aşklazımdeğill tatlım bu da bir başarı aldır bakalım kocana aldırabiliyor musun ev çöp bile almaz😀 sümüklü seni
Soran4 ayBen de kocam sağ olsun yazdıracağım😂
Cevap sahibi4 ayOf kızlar kapışmayın ya diğeri de mantıklı konuştu. Sanki kendin çalışıp almışsın gibi sormuşsun o yüzden öyle dedi. Yoksa hepiniz her şeyin en iyisine layıksınız. Hayatınızdaki insanların değerini bilin ama @Birtanetek sen ekstra bil hahaha adamın sermayesine çökmüşsün shfkffjk
Soran4 ayÇökmedim vallahi eşine düşünen harika bir adamla evliyim ben o olmasa benim halimin ne olacağını düşünüp bana yatırım yapıyor ve ben de ona iyi bir eş olmaya çalışıyorum onun ayağını yıkar suyunu içerim yani tabii ki de değerini biliyorum çok güzel bir şey bu benim için
Cevap sahibi4 ayPisleşme tamam iki ev aldı diye erkek ayak suyu içilmez sjfkfjk seni düşünüyorsa ve karşılıklı güveniyorsanız zaten birbirinizi bırakmayacağınızı bilirsiniz. Kendine aldığı mallar da senin olduğundan yine güvende hissederdin. Bu devirde her şeyini kadının üstüne yapsan aşkından ölen kadın bile ortada bırakabilir ben alacağımı aldım diyip. Size mutluluklar dilerim ama
- 4 ay
Sümüklü demiş haha ben mühendisim sen gibi koca meraklısı değilim bekarım aileme bakıyorum ve araba aldım😁senin gibi ele muhtaç değilim zavallı
- 4 ay
Benim arabam var ayrıca aileme ben bakıyorum koca eline muhtaç değilim evli değilim zavallılar koca eline bakar asıl sümüklü sensin ben yüksek lisans yapıyorum sense bebek bku temizliyorsun kocana hizmetçisin haha
- 4 ay
Kendin demişsin ayağını yıkarım diye ben kimseye minnet etmem hayatımın kraliçesi benim ama senin hayatın kocanın eline ve bir aldatmaya bakar neyse sana zavallı hayatında başarılar ağlayarak günlüğüne yazabilirsin😆
Cevap sahibi4 ay@aşklazımdeğill zaten ideali ve hayran olunası olan budur. Güçlü ve özgüvenli kadın her zaman daha çekicidir. Sadece sen fazla güçlüsün, o biraz korkutucu olabilir hahaha 😅
- 4 ay
Bana sümüklü demiş ya ben şu an tez yazıyorum ama o akşam ne yemek yapacağını düşünüyor ve eşinin ona bir lütuf olduğunu yaptıklarını da başarı sayıyor ama üzgünüm tatlım evlilik tercihtir istesem bin defa evlenmiştim ama hayatta daha büyük gaye ve hedeflerim var😁
Cevap sahibi4 ayTamaam tamam yeterince ezdin, büyük farkla sen kazandın ama aynı üslupla cevap verme bence. Senin cidden kaliteli bir çizgin var, o duruş yakışıyor ve bozma derim naçizane tavsiyem
- 4 ay
Çok teşekkür ederimm
Cevap sahibi4 ayRica ederiim. Yani branşın ne bilmiyorum ama mühendislik kadınlara çok yakışıyor. Tezli yüksek lisans falan gerçekten çok saygı duyulası birisin.
- 4 ay
Endüstri mühendisliği
Cevap sahibi4 ayGüzel. Kuzenim de endüstri mühendisi ve benden küçük olduğu halde çok daha iyi ve başarılı bir kariyeri var. Eminim sen de çok iyi yerlere geleceksin
- 4 ay
@aşklazımdeğill en iyisi sensin kendi işin başarın ile yaşıyorsun
- 4 ay
Teşekkürler öyle evet
- 4 ay
@aşklazımdeğill anne babanın başarısı ama okutmuşlar desteklemişler
- 4 ay
Anne babam oku baskısı yapmadı okursan destek olıruz dediler oldular sonrasında üniversitede kendim okumak için part time işlere gittim sonucunda aileme destek oluyorum çok şükür bu zamanda evliliğinde garantisi yok zaten
- 4 ay
Genelde her aile çocuklarının okumasını vatana millete hayırlı olmasını isterler ama burada başarı benim sen ne kadar okutmak istersen oku çocuğun hayırsızsa okumazsa okulu bırakırsa bu onun zekasından kaynaklanır😁kocaya kaçan çok oldu benim lise üniversite zamanımda ama ben hep hırslıydıl
- 4 ay
@aşklazımdeğill en doğrusunu yapmışsın nasip kader her şey ama okumak meslek sahibi olup erkek eline bakmamak en doğrusu
- 4 ay
🥰👏👏
- 4 ay
@aşklazımdeğill okumak isteyen başarır yeter ki istesin Allah bütün gençlere çocuklara azim başarı versin kolaylıklar versin diyorum 👏
Soran4 ay@aşklazımdeğill patronunun kçını yala :) ben evimin hanımıyım sen ise işçi
- 4 ay
Sen kudurma bence ben bir yerlere gelmişim sense kocanın hizmetçi kölesinin bir boşanmaya bakar malına güvenme ayrıca patronla çalıştığımı nerden çıkardın yurt dışından yazıyorum sana bunları çatla😆😆
- 4 ay
Bence benle tartışma zararlı çıkarsın
Soran4 ay@aşklazımdeğill aşklazımdeğill 1. Önce beni ezmeye çalışan ve uslupsuzca davranan sensin
2. Eşime hürmet etmekte sakınca görmüyorum
3. Benimde bir mesleğim var fakat çalışmaya ihtiyacım yok çünkü ekonomik durumum iyi
3. Eşime yarın bir şey olsa dedemden kalacak varlığımda var eşime muhtaç değilim
4. fakat eşimin benim için bu tarz şeyler yapması hoşuma gidiyor çünkü aile içinde mal varlığı edinmek benim için daha değerli
Ailene bakman güzel ama bu öfke bu kibir nedir evim var diye etmediğin hakaret kalmadı tuhaf
Herkesin yaşantısı tercihleri kendine ben nasıl sen çalışıyorsun diye seni ezmeye çalışmıyorsam bunu sende yapamazsın.
Bu ülkede çalışmayan evli çocuk sahibi kadınlarda var sen bana bunu yapıyorsan onlara ne yaparsın Allah bilir
Okumuş mühendis olmuşsun ama insan
Zaten evlenme çünkü senin evlilik birliği içerisinde mutlu olma ihtimalin sıfır bu tarzla- 4 ay
Evlilik senin tercihin sadece bu dünyada emanetçiyiz sende bunu bil varlığım malım var diye güvenme iyi geceler
Soran4 ay@aşklazımdeğill ev hanımlarına çalışmayan kadınlara 50.000 tane hakaret ettin sana göre aşağılıklar ve dilenciler insanlara yukarıdan bakıp kibirli davranıyorsun herkes senin gibi okuyamamış olabilir herkesin ailesi seninki kadar zengin değildir belki ne dersin insanlar emekleriyle yapıyorlardır belki bir şeyleri ne dersin
- 4 ay
Sende bana ettin o nolcak ödeştik işte
- 4 ay
Neyse başım ağrıdı bb
Soran4 ay@aşklazımdeğill ben sana etmedim ya sen bana saldırıyorsun ben etkiye tepki gösteriyorum hak ettiğini alacaksın bu hayat böyle bir yer öyle üstten bakamazsın insanları yok ben mühendisim yok bilmem ne iyi ki mühendisi olmuşsun ya kibir birden ölüyosun ben senin gibi kimseyi üstten bakıp kimseyi aşağılamam her ne olursa olsun hiç fark etmiyor herkes senin gibi mühendis mi oluyor ya kendine gel
Soran4 ay@KelebekBlossom erkek eline bakmak derken? Ben bir erkeğin eline bakmıyorum eşim de sağ olsun eline baktırmıyor şirketi üzerinden sigortalıyım ve üzerime yapılmış mallar var eline bakmak bambaşka bir şeydir Allah öyle bir adamın eline de kimseyi düşürmesin zaten eşimin bana olanak sağlıyor olması niye garip? Benim ailemden kalmış bir mal varlığım var ama evlilik içerisinde yapmanın tadı bambaşka
Ne strese girdim ne borca kirada oturuyorum kafam rahat arabamda yok yol parası derdim yok ücretsiz on nuöarayım iyi bir başarı hsyatı yaşamya bak derim
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 467 cevap paylaştı.
4 aySen almadın onu. Allah nasip etti sana. Böyle düşün hatun.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 491 cevap paylaştı.
4 ayYeter daha ne olsun, testi izdivaçınıza talipim 😂😂😂
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
4 ayEv hanımıyken bu birikimleri sen mi yapmış oluyorsun 😂
00 Yorumla
4 ayMinicik bir virüs hepsinin içine edebiliyor dünya malına bağlanma çok ahiri var mı bir bak araştır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayEşinin evi ve arabası yani senin değilmiş 6 tane evim 3 tane arabam var gelip burada kimseye sormadım 😀 nasip oldukca alıyorum
05 Yorumla
Soran4 ayEşimin değil benim bana ait
Cevap sahibi4 aySen ev hanımıysan senin olmuyor ama çalışıp emek verince senin oluyor
Soran4 ayTapular benim üzerime ise kimin oluyor
Cevap sahibi4 ayYarısı yine eşinin oluyor tapu senin veya onun olması bir şey değiştirmez kendi üstüne de alsa yarısı senin oluyor yanlız başına satış yapabilme hakkın var sadece şu durumda daha iyisini alıcaz canım satalım deyip seni kandırıp sattıktan sonrada boşanma davasını açarsa hak talep edemezsin bizim akrabanın başına geldi çünkü tapuya güvenme alın terin varsa içinde zaten senin olmuş olur o malı da satışa çıkarmazsın miras olsa miras hakları ayrıdır sana aittir miras harici evlilik öncesi edinilen mal yine senin kendine aittir yeni yasada evlilik sürecinde edinilen mallar ortaktır benim bildiğim bu kadar Allah helal kazanç nasip etsin eşimin üç kuruşu da bana lazım değil bekarım bu arada da zaten
Soran4 aySizler insanlarla nasıl ilişkiler yaşıyorsunuz ya yok seni kandırırsa yok bilmem ne neden beni kandırsın ki benim eşim öyle bir niyeti olsa kötü bir niyet olsa tapuları benim üzerime yapmaz zaten Allah bana öyle kötü bir kalbi olan eş nasip etmedi ben yüreği güzel bir adamla evliyim sen eşini kandırır mıydın yani
4 ay38 yaşındayım 2 evim 2 aracım 1 ofisim oldu ama ne zorluklarla yaptım ben bilirim
00 Yorumlaİnsanoğlunun gözünü sadece toprak doyurur iyi olduğunu anlamak için kirada olanlara bak
00 YorumlaMaşallah ben 50 yaşındayım sadece 1 arabam var. İyi birikim bu zamanda.
00 YorumlaTabiki de yeterli sonucta evin var kira da oturmıcaksın en azından yatırım
00 Yorumla
4 ay4 katlı villam, köyde bağ evim ve 2 arabam var yeterli
Rabbim olmayanlara da versin00 YorumlaŞey mi işte vereceksen geleyim en kötü ev temizliği yaparım :D
00 Yorumla
4 ayBende 35 yaşındayım bazı gah pe insanlar yüzünden 5 ev parası çöpe gitti
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayBence fazla. Geçmiş olsun evde kaldın. Param var diyerek armudun sapı üzümün çöpü moduna girmen çok muhtemel.
03 Yorumla
Soran4 ayEvlıyım ben
Cevap sahibi4 ayO zaman maşallah diyorum. Evli ve tek kişinin geliriyle geçinen bir aile için gayet iyi.
Soran4 ayEşim patron
Gizli Üye(25-29)4 ayBu kadar çalıştın iyi güzelde ne yapalım a*mk ya, neden o iğrenç egonuzu burada tatmin etmeye çalışıyorsunuz? Ne yapalım yani
Bunu sadece kadınlar mı başarıyor sanıyorsun00 Yorumla
4 ayBence sen iyi ve akilli bir kadinsin
12 Yorumla
Soran4 aySağol 😆
- 4 ay
Sende sagol yavrum
4 ayMaşallah vala çok iyi
14 Yorumla
Soran4 ayİnisllsh senşnde olurb
- 4 ay
İnş bnde arabam olsun isterdim nasip bakalım
Soran4 ayOlur merak etme bana da kocam aldı zaten 😆
- 4 ay
Biz daha çiçek bişey alamadık hani tolsan bahceden verilse onada razydik oda yok nasip inşallah teşekkürler 🥲
- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
4 ayYeterli değil , derhal 1 ev ve 1 araba daha al
11 Yorumla
Soran4 ayDüşünüyorum
Aylık 100 bin mi kazanıyorsun
12 Yorumla
Soran4 ay500k
Peki bu varlığın sermayesine nasıl ulaştın
12 Yorumla
Soran4 ayE et şükğr
Gizli Üye(25-29)4 ayMal varlıgını neden insanlara anlatıyorsun ve neden insanlardan onay bekliyorsun. Varsa şükret , dua et , yoksa dua et , çalış, sıkı çalış.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)4 ayKendin tek basina calisip aldiysan iyi ama kocan ve ailesinin paralariyla neler aldigini bize sayiyorsan orada buyuk bi basarisizlik vardir.
00 YorumlaRabbim daim eylesin. Bence böyle şeyleri burada paylaşma. Nazar değer.. Olan var olmayan var.
00 Yorumla
4 ayŞaka mı yapıyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun?
00 YorumlaAllah arttırsın bu zamanda ev araba alabiliyorsan helal olsun
00 Yorumla- Devamını Gör (121)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne