Selamm,
Güvensizlik ve korku gibi düşünceler yetersizlikten geliyor.. Bunun farkındayım ama böyle olmadığı halde cimri olanları aklım almıyor :D aydınlatın beni sdfgh

Selamm,
Güvensizlik ve korku gibi düşünceler yetersizlikten geliyor.. Bunun farkındayım ama böyle olmadığı halde cimri olanları aklım almıyor :D aydınlatın beni sdfgh

Neden olur içten gelen bişey var yemez denir onlara. Zaten fakirin gönlü zengin olur diye boşuna dememişler. benim bir akraba var bir çantaya 10 bin verir sırf marka taksın diye 200 tllik bir kitap alacaktım kartım olmadığı için sadece sipariş vermesini istedim parayı elden vericem. Kartım dolu dedi. Düşün işte zengin takılanların zihniyetini.
Bunu şu açıdan yorumluyorum, bence madde madde uzar gider bile , kimi cimrilik karşıya karşı sevgi beslememesinden , kimi cimrilik param gider korkusundan , kimi cimrilik birikim açısından, kimi cimrilik karşıya da ki paraya değer olmamasından , genelde ne önemli madde karşıya olan duyguya ve gelecek birikime bakar.) Bana göre bence hoş değil. Yani yerin altına para ile gitmiyoruz ya 'ye iç harca ohh miss ' 😂
Ruhu fakir problems mdmgmg
Doru sdfhg
Cimrilik kişinin hamurunda var bence.
Kaybetme veya azalma korkusu değildir tetikleyen, paylaşmama dürtüsünden geliyor olabilir.
Allah kimisine yemeyi nasip etmiyor, hiç gereği yok öyle paranın.
Var öyle tipler, damada biriktirenler
Ben de :D
Teşekkür ederim
Cimrilik çoğu zaman tek bir sebep değil aslında bir karışım 😄 Korku var, güvensizlik var, kontrol manyaklığı var, öğrenilmiş aile kalıpları var, bazen de “para = değerim” inancı var 🧠💸
Bazıları gerçekten fakirlik görmüş oluyor, bazıları da hiç yokluk görmemiş ama “kaybedersem ben de değer kaybederim” diye düşünüyor. Yani konu sadece maddi değil epey duygusal 😉
Cevap
8Cevap
bencillik olabilir.
yahu neyi anlamıyosun ki adamın malı kıymetli demek ki yeterince değerli görmediği şeylere gitmesini istemiyor.
İnsanların neyi karşı cimri olduğu da önemli bazı insanlar kendine çok cimridir başkalarına eli açık bazıları da insanlara karşı cimri olsa da kendi ailesine cömerttir yani cimrilik kavramı sandığımız gibi bir şey değil
Bazı insanlarda hastalıktır sürekli daha fazla kazanmak ister
İşte insanlar bunu düşünemiyor Çünkü paraya tapan insanlar hiçbir zaman senin söylediğin gibi düşünmüyor hep daha fazla kazanayım benden daha az gitsin ama bilmiyor ki bugün dünyadan gidecek ve kendine hiçbir şey kalmayacak
Ya yok yapabilirsin ama şöyle söyleyeyim israf etme olay bundan ibaret Eğer çok sıkıntı yaşıyorsan bir uzmana danışman ve fikir Alman senin için faydalı olur muhakkak bir sebebi vardır
Yanii karakter meselesi biraz aile yapısı falan filaaaaan ben boğalıyorum shsjdjdjfk
İkisinden dolayı olabilir temel sebebi kaygılanmadır. Daha önce yoksulluk görmüşse kaygıları artıp pinti olmuş olabilir.
Parayı sevmeden kaynaklı ceplerinde akrep var mübarek
Korku değil, kıtlık dönemlerinden gelen alışkanlık."
"Kısa ve net.
Hesabı tutturamamak, az kazanmak aslında buda bir nevi korkunun işareti..
Korku tabi bir de zorluk çektiyse o kişi korkması gayet normal
canımsın olmak bunun hiçbir açıklaması yok benim kocam cimrilik yaptığında onunla çok kavga ediyoruz ve onu odasına kitliyorum sonra hediye olarak bir şeyler alıyor affediyorum ama cimriliği bırakmasına yardım etmeye çalışıyorum
Parasız kalırsam korkusu bencesi
Of ne bileyim hiç öyle param olmadı öyle de dertlerim olmadı hahs
Cömert ruhlu olmak cesaret ister
Yetiştiriliş tarzı gibi geliyor bana
Hepsi vardır karışık.
Eldeki malı kaybetmek istememe😅
Kıtlık bilinci ile alakalı bir durum bu.
Fukara ruhluluktan
Huy tamamen biterse korkusu da olabilir
Güvensizlikten olur
Bence korku
Karaktersizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?