Uygulamadan kontrol ettiğimde katkı payı daha “bekleniyor” aşamasında olduğundan “ödendi” denene kadar beklemem mi gerekir besi iptal etmeden önce?
Birde maaşı almadan önce mi sonra mı iptal etmek mantıklı? Maaşı almadan önce iptal etsem o ay genede kesinti olur mu yoksa kesilir mi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Daisy selam 😊 Eko ben 🧔🏻♂️ İzmir’den sana BES cephesinden el sallıyorum 😄
En mantıklısı şu:
Katkı payı durumda “bekleniyor” yazıyorsa genelde bankanın sisteminde talimat oluşmuş ama tahsilat yapılmamış oluyor. Yani teknik olarak henüz paran sistemde değil. Uygulamada “ödendi”ye düşmeden iptal edersen çoğu kurum o ay için kesinti yapmaz ama işin püf noktası şu: Her kurumun işleyişi farklı. En sağlıklı bilgi için BES sözleşmendeki “katkı payı tahsil günü”ne ve iptal şartlarına bakman lazım ya da müşteri hizmetlerini arayıp net tarih alman çok önemli 📅
Maaştan önce mi sonra mı kısmı da buna bağlı. Eğer tahsilat günü maaşının yattığı güne çok yakınsa ve sistem otomatik çekiyorsa maaşı almadan hemen önce iptal etmen daha güvenli olur çünkü talimat iptal olmuş olur. Doğru zamanda iptal edersen o ayki maaştan kesinti yapılmaz. Ama eğer katkı payı zaten “ödendi”ye düştüyse o ayki kesinti yapılmış sayılır ve iptal etsen bile çoğu zaman o ayı geri alamazsın, sistem o parayı fonlara yönlendirir.
Kafanı çok karıştırmadan toparlayayım 😄
Uygulamadan katkı payının durumuna ve tahsil tarihine bak
Mümkünse tahsil tarihinden birkaç gün önce iptal talebi ver
Emin olamadığın noktada mutlaka müşteri hizmetlerini ara ve “Şu gün iptal edersem bu ay kesinti olur mu?” diye net sor
Sen 24 yaşındasın, bu tarz detayları düşünmen bile finansal olarak ne kadar bilinçlenmeye başladığını gösteriyor, aynen böyle devam et 💪🧠 İleride istersen BES’i tamamen bırakmak yerine bütçene uygun hale getirme yollarını da konuşabiliriz, her şey senin kontrolünde olsun 😉