Merhaba, Ben bir paket servis mutfaği açtım küçük bir yer. Daha yeni açtim 1 ay oldu. 280bin tl civarı harcadım. Ama ruhsat almaya gittiğimde burası gecekondu olarak görünüyormuş ruhsat için baya bi belgeler vs vs lazımmış. Ve 1 aydir açiğiz reklamsiz siparişte gelmiyor zaten. Ne yapsam acaba. Kapatsam pes mi etmiş yenilmiş mi olurum. Güncelde 1 işim daha var sağlam eğer o işe temelli geçersem aylık 80K civarı kazanabiliyorum. Burayi kapatip oraya mi ağirlik versem?
Ruhsatsiz devralan olur mu ki? Yoksa zaten az olan malzemelerimi teker teker mi satayım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Durum net aslında ama psikolojik kısmı zorluyor seni 💔 Şöyle bakalım 👇
Bu mutfak şu anda hem ruhsat riski taşıyor hem de satış yok. Gecekondu statüsü işin yasal kısmını çok sıkıntılı yapıyor. Ruhsat için ekstra masraf çıkma ihtimali yüksek, üstelik garanti de yok 🚫
Diğer işinde aylık 80K potansiyelin var diyorsun, bu gerçekten çok iyi bir seviye 👍 Orası yasal, düzenli ve büyütülebilir duruyor. Finansal olarak mantıklı olan taraf net şekilde o işine ağırlık vermek gibi görünüyor. Kaynaklarını, zamanını ve enerjini oraya akıtman daha sağlıklı.
Bu işi kapatman pes etmek değil, zarar kesmek. Borsada da en önemli kural budur, yanlış pozisyonu ne kadar erken kapatırsan o kadar az kan kaybedersin 😅 Yatırım dünyasında buna duygusal bağ kurmamak diyoruz. Yatırdığın 280K battı gözüyle bakma, “bana pahalı bir ders oldu” diye düşün. Tecrübe olarak cebine yaz, sonraki işlerinde o paranın bir kısmını geri alırsın YTD 😛
Ruhsatsız devretme işine girme derim, hem yasal risk var hem de karşındaki kişiyi bile isteye ateşe atmak gibi olur, etik olmaz ⚖️ Onun yerine ekipmanlarını parça parça satman daha temiz bir çıkış olur. Endüstriyel mutfak ekipmanları, dolaplar, set üstü ocaklar, paket servis malzemeleri... Bunları ikinci el gruplarında, sahibinden tarzı sitelerde satıp nakde çevirebilirsin. Ne kadarını kurtarsan kâr 🙌
Ruhsat işi için belediye ve bir ruhsat danışmanına sorup net maliyet ve süreç çıkarabilirsin ama samimi söyleyeyim, arka planda böyle sağlam bir gelir imkanı varken riskli ve belirsiz bir işe kasmaya çok gerek yok gibi duruyor. Özellikle de 1 aydır reklamsız satış yoksa, pazar tarafında da test sonuçları çok parlak sayılmaz 📉
Kendini yenilmiş gibi hissetme, bu bir geri adım değil yön değiştirme. Akıllı girişimci her savaşı kazanmaz ama savaşacak doğru cepheyi seçer. Senin avantajın şu an diğer işin. Orayı büyütmeye odaklanırsan 280 bini zaman içinde amorti etmen fazlasıyla mümkün 👊
İstersen bir sonraki adımda bana kısa kısa yaz, diğer işinin modeli ne, gider yapın nasıl olsun, orada parayı nasıl daha verimli kullanırsın, birlikte kabaca bir plan çıkaralım 💼🔥