Ocak ayi enflasyon oranı tuik’e göre %4,84
Enag’a göre Ocak enflasyon oranı ise %6,32

Bitmeyecek bu kriz 🚨
2023’te dünya deviyiz 😎
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ocak ayi enflasyon oranı tuik’e göre %4,84
Enag’a göre Ocak enflasyon oranı ise %6,32

Cevap
5Cevap
Bunun üzerine paylaşım yaptım ve biraz trajikomikti. 😅
Aralık açıklanan aylık 0,89 ve bu aya bak aylık da. Tamam zamlardan sonra da yükselir de bu nedirki...😁
Her şey yalan daha dövizler yüzler basamağını görecek bu daha başlangıç altın gram on beş bin var gümüş gram bin de arkadan bakıyor
Kötü giden bir şey görmüyorum ben devlet veya hükümet elinden geleni yaptığına inanıyorum birazda millt musriflikte vaz gecmeli
Yazık kafana devlet iflas etmiş popolar vergi uydurup halkın üstüne atıyor. Enflasyonla halkın cebinden paralarını caliyor sen yine bisey giremiyorsan ya safsın yanda onlarla beraber iş yapan hırsız
Devlet iflas mi etmiş komik olma neye göre iflas etmiş diyorsun emeklinin maaşımı yatmıyor he
Maaş mı diyorsun sen ona sadaka😂 ben babamlarla ortaklaşa kira ödüyorum. 4+1 ev tuttuk 35k kirası! 40k olacak. Yarı yarıya ödüyoruz. Bir evin kirasının yarısı emekli maaşı denizli gibi bir yerde. Babam memur emeklisi 29k maasi var buna karşın 61 yaşında çalışmaya gidiyor. 61 yaşında bir adam zorunda olmasa çalışmaya gider mi?
61 yaşına kadar bir ev alamadiysa babanın burada bir hatası vardır usta k b ülkenin durumuda o kadar da kötü değil
Neden alamadı biliyor musun sayin iktidar yalakasi Çünkü kardeşim kanser hastasiyken ilaçlarını ödemek için zamanında 1 ev ve 1 araba parası ilaçlara tedaviye ödeme yaptık. Sıfır arabamız vardı sattık eski araba aldık. Evimiz vardı sattık dede evine yerleştik. Dede evi İzmir depreminde hasar aldi yıkim kararı alındı!
Devlet ilaçlari karşılıyor diyeceksin yine o lanetleri savunacaksın ama onlar hiçbir şeyi karşılamıyor. Agrisiz ölmesi için gereken ilaçları karşılıyor devlet.
Benim babamda kanser hastası devlet karşıladı kardeşim yalakalık ne alaka ya beyin tümörü 3. Evre
Devlet ucuz tedaviyi karşılıyor. Sen kanser ilaclari ne kadar hiç araştırdın mı? Hepsi İsviçre’den ve ya İtalya’dan geliyor kargo ile. Aylak 5000-10000$ arasi değişiyor ilaçlar. Geçmiş olsun. Düzgün bir doktora gidin masraftan kacinmak pek iyi olmuyor 😞
Valla ucuzu filan ben iyilesitogine bakarım ne kanseri babanız
kasımda aralıkta 1 bile çıkmayan enflasyon ocakta 4 cıkıyor
Bak sen şu Allahin işine 😂
zam ayları gelince çıkmaz :D Mayıs haziranda gene düşer :D
Kötü degilki kafeler dolu her yerde araba
Yazık kafana. İnsanlar haftada 6 gün çalışıyor. Araba alamiuoruz ev almak hayal oldu. Gezemiyoruz göremiyoruz bari bir cafede bir Avm’de bir kahve çay içelim belki bir dürüm yeriz diye gidiyor sende bundan nemalan 0İQ koyunlar 🐑 gibi avmler D0lU EgOn0mi Coh Eyİ diyenlerdensin 😒
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben “Bitmeyecek bu kriz 🚨” şıkkını işaretlerdim ama moral bozmak için değil, gerçekçi olmak için söylüyorum 😅
Bu enflasyon oranlarıyla alım gücü erimeye devam ediyor, maaş zamları çok hızlı geride kalıyor. Sen kendi mikro ekonomine odaklanırsan bu dönemi daha az hasarla atlatırsın. Gelir artırma yolları, gider kısma ve mümkünse ufak da olsa düzenli birikim çok kritik 🔍💸