Evdeki ayrımsızlığın nedeni nedir Nasıl bir destek almam gerekir ve bu destek için maddi imkanları nereden nasıl Bulmam gerekir?

Arkadaşlar bugün uyanır uyanmaz çok kötü bir şeyle karşılaştım 19 yaşındaki kız kız kardeşim kredi kartı çıkartmış Tabii bu olayı falan bilmediği için bizimkilere söylemiş Bizimkiler de sanıyor ki işte gideceksin alışveriş yapacaksın ama bunu 3 ay 4 ay sonra ödeyeceksin gibi bir eski kafalılık var Bunlar da gidiyor 50 bin lira yapıyor limiti ben de duydum Benim 18 yaşında dedim telefonum bile yoktu 19 yaşında dedim Bilgisayarım tabletim bile yoktu her şeyi ben telefonumu da kendime aldım Tabletimi de kendimi aldım bilgisayarıma da kendime aldım Kulaklığımı da kendime aldım powerbeykim de kendime aldım ama bunların Hiçbirinde kredi kartı kullanmadım Ben kendim çalıştım Siz askere ücretle çalışan bir kişi olarak nasıl bu kadar alabiliyorsunuz yapabiliyorsunuz Onlar dedi ki sen karışma peki dedim Benim neden 18 yaşında 19 yaşında hiç kartım olmadı neden şu an 27 yaşında evde sefillikk çekip ve yiyeceğim ne edeceğim deyip iki gün üç gün boyunca aç kalan ben. şimdi çocuk 19 yaşında olunca 50.000 lira limit koymuşsunuz O ne hala dedim tartışma çıktı Sen karışma o zamanlarda böyle bir şeyler yoktu zamlar yeni gelişiyor yeni şeyler çıkınca Tabii ki de alacağım Sen 27 yaşındasın git çalış kendine aldığın gibi yine kendine alırsın dedim Gerek yok ben o eve bu yaşımı kadar araba borcu bile getirmemiştim kaza için ödeme bile getirmemişim hepsini sağ olsun çevremden Eve gelmeden halletmişim ama gelgelelim mi Sen 27 yaşındasın çalışıp kendini aldığın gibi yine kendin yapabilirsin Ha kardeşinin Geçen gün parası çalınmış O yüzden kart çıkarttık ya sanki kart alınmayacak nasıl bir mantıksızlık bu İşin kötü tarafı çalışmıyorum ve etrafımda ne bu olayı anlatacak kadar güvendiğim bir insansın ne de dışarı çıkıp oturup bir bankta Benimle sohbet edecek hiç arkadaşım yok ve Koskoca İzmir'de Kimseye güvenemiyorum nasıl geçecek nasıl Atlatacağım bilmiyorum
Evdeki ayrımsızlığın nedeni nedir Nasıl bir destek almam gerekir ve bu destek için maddi imkanları nereden nasıl Bulmam gerekir?