Maaşım daha yüksek olduğu için eşim ev ve çocuk ihtiyaçlarını karşılarken maddi destek olmuyor?

Eşim maalesef eyt ile emekli oldu ve bu sırada şu an 1bucuk yaşında olan kızımız dünyaya geldi. Ben İngiliz filolojisi bitirdim ve öğretmenik yaptım 12 yıl. Pandemi sonrası sektör değiştirdim ve global bir şirkette operasyon yöneticisi olarak yaklaşık 5 yıldır evden çalışıyorum. Objektifligimi tamamen kaybettiğimi düşünüyorum ilişkimize ve hayatımiza karşı çünkü maalesef eşim ondan fazla maaş aldığım için ne evin ne de çocuğumuzun masraflarına destek olmuyor. Bugun bir mama bile 600 TL den az değil ve sadece 800gr , 1 hafta gitmiyor yerine göre. Bez, hastalıklar, kıyafet , oyuncak, gezdirme gibi kalemlerin hiçbiri de parasiz olmuyor, evin faturaları, yeme içme malzemeleri, temizlik vs. hepimizin standart ve temel ihtiyaçları.(Kira artik ödemiyorum sağolsun babam dairesini bana verdi, öncesinde onu da tek ödüyordum) . 5 yıllık evliliğimizin başlarında (ilk 2 yıl) evet ben daha çok alıyorum ve bu aramızda sorun oluşturmasın diye maaşımı alır almaz onun hesabına yatiriyordum ve harcamaları ortak kredi kartindan yapıyorduk ( bendeki ek kartti) Ancak zamanla şunu fark ettim evin kirasını, alışverişini ve faturalarını ödememe rağmen benim ve onun kredi kartı borcu başa baş gidiyordu, aslında çoğu zaman benimkinden de fazla sürekli asgarisini ödediği için. Annesine para verdiğini biliyordum ancak cüzi olduğunu söylüyordu. Bir ara yeni bir eve taşındıktan sonra mutfakta masaya ve mikrodalga fırına ihtiyacım oldu. Ve ben ne masayı ne de fırını yaklaşık 2 sene alamadım. Çünkü her defasında paramız yok alamayiz diyordu. Fırın ve masa toplamda o zamanın fiyatı 4-5bin TL tutuyordu ve benim o zamanki maaşım 23 bin TL idi onun maaşı da ekleyince aylık 35 bin TL kadar para giriyor haneye ancak asla bişey anlamıyordum. Hamileyken hormonların da etkisi ile bütçemi ayırdım bir günde. Kartını iade ettim borcunu ödeyip ve maaşımı kendimde tutmaya başladım. İhtiyaçlarımi da aldım. Ancak bu çözüm durumu kotulestirdi ve elektrik su doğalgaz hariç hiçbir şeyi ödemedi. Cok detaylı yazıp sıkmış olabilirim, daha önce dike getiremedim hiç , biriken çok şey var konu akıyor. Sonuc olarak şu an ben evde çalışıyorum diye çocuğun yemek alt değiştirme uyuma düzeni yine benim üzerimde. Ek olarak temizlik yemek alışveriş ihtiyaçlarin maddi manevi karşılanması üzerimde. Cok yorgun, öfkeli ve mutsuzum. Ayrılmayı düşünüyorum ve en kısa zamanda olması gerektiğini düşünüyorum. Kizim çok küçük ve babasına düşkün. Onları ayırmak istemiyorum, ben boşanmış anne baba evladiyim babasız büyüdüm 30 yaşımdan sonra babamla görüşmeye başladım. Zor süreçler. Kızım da aynı eksikliği hissettin istemiyorum. Ama aynı zamanda annesiyle süreli alay eden, goy goy yaparak para kazandığını düşünen, başkalarının yanında bu da kadın olacak ev işi yemek yapacak çocuk bakacak diyen, sürekli çocuk annesiz büyüyor aynı evin içinde diyerek hemen hergun beni üzen bir baba ile büyümesini de kaldıramıyorum. Babası annesine saygı duymayan kızım benim gibi yanlış tercih yapacak diye ödüm kopuyor.

Maaşım daha yüksek olduğu için eşim ev ve çocuk ihtiyaçlarını karşılarken maddi destek olmuyor?