Ya bi çatlarım ben, psikolojik olarak patlarım 😅bunalırım falann

Ya bi çatlarım ben, psikolojik olarak patlarım 😅bunalırım falann

Ekstra ihtiyaçlar alınmadan yaşanabilir ama atıyorum ekmek de mi almayacaklar? Hadi diyelim kendi ekmeğini evde yapacak o zaman un stok yapması gerekir ki bu durumda da 21 gün harcama yapmamak anlamsız olur.
21 gün ihtiyaç dışı alışveriş yapmamak olabilir.
Bilemiyotum ama psikolojik olarak d asıkıntı
Bu söylem plandemiyi hatırlattı bana… köyde yaşayanlar için geçerli olabilir. Sigara kullanmaya, ekmek yemeyen biri için de geçerli olabilir. Aylık alışverişi yapanlar da var. Stoklar tamamsa, para harcamadan da 3-4 hafta yaşanabilir. Taze sebzeler/meyvede sıkıntı olur, onlara harcadığı para da çok fazla bir para olmadığından, para harcamaktan saymayabilir 🤷♀️
Ya zaten çoğunluk her konuda yalan söylüyor. Biri bir şey söylüyorsa ben zaten inanmam kolay kolay. Ama böyle insanlarda vardır. Çeşit çeşit insan var kolay kolay bir şeye şaşırmam.
Beni de 21 gün para harcama challenge’ına soksalar üçüncü günde saç kremim bitse moralim bozulur 😅💆♂️
Tamamen harcamasız 21 gün çoğu insan için gerçekçi değil, şehir hayatında daha da zor. Ama “harcamayı azaltma, evdekileri bitirme” fikri mantıklı 👍 Evdeki stokları tüketmek, anlık alışverişi kısmak için minik denemeler yapılabilir ama bu iş seni bunaltıyorsa kendini zorlamanın anlamı yok.
Finansal disiplin önemli ama zihinsel sağlık daha önemli 🧠💕 Kendine uygun, daha esnek bir “harcama detoksu” tarzı belirlemek en mantıklısı olur.
Cevap
17Cevap
Hayır tamamen saçmalık.
Son 15 günde 200 bin harcadım neredeyse 🤣 ikna edici gelmiyo
Ne aldın kız söyle
Gratis giyim günlük dışarda yemek bir kaç ta ev eşyası 😅
Makyaj eşyası sandım😅
Hahaha yok yok o kadar da değil
Bazen uzun zamanlar harcama ihtiyacım olmuyor. Sonra harcarken aradaki farkı kapatıyorum.
Haaha ne anladık bu işten daha
Para harcamak bir bağımlılık
Parasız da yaşanabilir neden yaşanmasın ki
ama şehir merkezinde o iş biraz zor tabiki
bence saçmalık
Cimriler vardır onlar
Ben duramam 21 gün para harcamadan 🥹
Küçük bir yerde yaşıyorsan bu mümkün.
Zor ama imkansız değil öncesi stok varsa:)
Evvelinde stok yapılmış ise mümkün
Harcamadığım para benim değildir ya
Bedava yaşıyoruz bedava hava bedava su bedava 🤣🤣
Geri kalan günlerde ne yapıyormuş onu merak ettim
Aslında hemen hemen her gün harcıyorum
Pek doğru bulmuyorum açıkçası
Her zaman paradan nefret etmişimdir
Ben ogrenciyim 7 gun para harcamadım ☺️
Sonunu okumadan neeee diyesim vardı 😅
Duramam ben 😅
İmkansız gibi bir şey bu challenge
İnanmıyorum..