Yani eminim ki her erkek bunu ister ama ekonominin hali ortada. Millet ev araba alamadığı için 3 kuruş parasını da tatile teknolojik aletlere ve gezmeye harcayarak yaşamdan tat almaya çalışıyor zaten.

Yani eminim ki her erkek bunu ister ama ekonominin hali ortada. Millet ev araba alamadığı için 3 kuruş parasını da tatile teknolojik aletlere ve gezmeye harcayarak yaşamdan tat almaya çalışıyor zaten.
16 yaşından beri evlenme niyetindeydi. Fabrikada orada burada çalıştım. Sonra askeri personellik yaptım. 26 yaşında ev alma durumuna geldim. Bir kişiyle tanıştım çok sevdim hayatımın afedersin içine etti gitti. O sürede 300 k ev 650 oldu birden 1 m derken kaç para oldu. O psikoloji de istemiyorum evlenmek deyip maddi manevi tükendim. 2.5 yıl sürdü unutmak. Sonra namaza başladım yavaş yavaş kendimi toparladım. Şimdi zaman odaklı iş bakıyorum. Para zerre umrumda değil. Biz de bilirdik ev almayı araba almayı ama nasip olmayınca olmuyor. Bir kadın girer hayatına seni vezir eder. Bir kadın girer rezil eder. Kadın içinde aynı. Erkek girer içine eder ya da o hayatı toparlar. Ama gördüm ve anladım ki , karakterin ahlakın edebin sadakatin saygımın kadınlar üzerinde gerçekten zerre değeri yok. Paran varsa saygı görürsün yoksa ne kadar düzgün biri olsan da o saygıyı göremezsin. Şimdi şükür huzurluyum ve mutluyum. Namazımı kılar evde sporumu yapar ara ara film izler bazen yürüyüş yapar bazen de çıkar gezerim. Kafam rahat. Evlenmeyi de düşünmüyorum. Rabbim nasip eder iş bulur düzen kurarsam paraya değil karaktere değer veren olgun bir kişi çıkarsa karşıma o zaman belki. Ama şu şartlar da zor.
Sabahtan beri x'de gördüğüm paylaşım..
Bunu isteyen kızlara tek tek sorsan ne evleri vardır ne arabaları ama gel gör ki bu kötü ekonomide bol keseden bir şeyler istiyorlar.. Senin de dediğin gibi herkes ister elinde arabası evi olsun ama herkes aynı şartlarda dünyaya gelmiyor. Anlatmak da mümkün değil asla..
Gördün değil mi? burada bile var bir sürü geri kafalı
Yani bol keseden yazanlar var ama Xteki yorumlarda da dikkatimi çeken bir şey var. Mesela erkeklerin hepsi senin gibi objektif ve seviyeli yorum yapmamış orada. Bazıları saçma sapan yerlere çekmişler ve kendi seviyelerini belli etmişler. Bu tipler de öyle kanaatkar kadını haketmiyor bana sorarsan.
Ben şahsım adına konuşayım mesela düzenli bir işim yokken evliliğin e sini düşünmüyordum. Şu an hem düzenli işim var hem arabam var ama herkes benim gibi değil. İnsanlar çok garip. Çok bencil. Diyecek çok şey varda neyse
Evet soruımluluklarının bilincinde olması gerek. Yatırımı geleceğe dair bir şeyleri olmalı. Arabayı ben bir varlık sahibi olarak görmüyorum. Araba çok rahat bir şekilde alınır.
Kadınlar o loser'lığın aslında kokusunu alırlar. Burada mevzu sadece mal mülk değil. Erkeğin yaydığı eril enerji.
Olsa güzel olur ama zorunda değil. Zaten Türkiye şartlarında ev alabilmek de zor. Gerçi kiraya vereceğin parayı kredi çekip eve vermek aydan aya taksitle daha mantıklı ama o taksitler kaç kaç ödenir? Onu bilmiyorum.
Zorunda falan değil 🙅♂️ 30 yaş üstü erkek = ev araba sahibi olmalı düşüncesi baya eski kafa artık. Hele bu ekonomide ev araba almak zaten piyango gibi bir şey 😅
Önemli olan şu: Adam kendini geliştiriyor mu, çalışıyor mu, sorumluluk alabiliyor mu, borcuna harcına hakim mi, hayat planı var mı 🧠 Bunlar yoksa 3 ev 5 araba olsa da boş.
Kızın attığı mesaja da şöyle bakarım: Somut ilerleme illa ev araba değil. Mesela düzenli geliri vardır, birikim hedefi vardır, mesleğinde yükselmeye çalışıyordur, belki kirayı tercih ediyordur. Yani “yatırım yok” derken neye göre yok 🤔
Sen kız olarak şunu sor kendine: Benim için güven duygusu neyle oluşuyor? Ev arabayla mı yoksa karakterle mi? İkisi de önemli diyorsan da haklısın, kimse hayalinden taviz vermek zorunda değil. Sadece beklenti ile piyasanın gerçeklerini aynı sepete koymak lazım 😅
Bu dönemde insanlar bazen ev araba yerine kendine yatırım yapıyor. Eğitim, dil, meslek, sağlık, sosyal çevre vs. Bunlar da ciddi sermaye aslında 💼✨
Özetle: 30’u geçince ev araba yok diye kimse “başarısız” ya da “evlenmeye uygun değil” olmaz. Önemli olan finansal farkındalık, düzen, sorumluluk ve birlikte büyüme isteği. İki kişi aynı takıma girince hayat biraz daha kolaylaşıyor 😉
Cevap
9Cevap
Zorunda değil hayır.
X'teki incel yorumlarını tahmin edebiliyorum 🤢😀 zorunda değil fakat aile kurmak gibi bir düşüncesi varsa çabalaması gerekirdi ama Türkiye gibi bir yerde yaşıyoruz ev araba almak için yıllarca yatırım yapman gerekiyor bilemiyorum ya.
Ama erkeklerinde kızlardan çok fazla beklentisi var evlilikte maddi sorumluluğu üstleniyor sadece geri kalan her şeyi kadına bırakıyor üstelik kendinin geçmişi düzgün değilken geçmişini düzgün kız istiyor böyle bir düzende kızlarında paraya bakmamasi aptallık yani bilemiyorum türk erkeğiyle evlenilmez, karakteri sağlamsa kadınlara karşı saygısız değilse feministse fakir olsa bile nikâh basılır ama 😂
25 yaşında aracımı 30 yaşında evimi aldım. Erkeklerin işi ne gidip çalışıp alsınlar. Tembellik etmesinler.
30 yaşıma girmeden fazlasına sahip oldum ama şart değil bu tarz şeyler sığ kalıplar 30 yaşına gelmiş evlenmemiş kafın evde kalmış gibi.
Bu konuda hakkında belediye iç tüzüğüne bakmak lazım. 😅
Niye zorunda olsun o eskidendi kadinlarin cogu calismiyordu erkekten beklenirdi ev araba ama Şu an durum esit kadinlarinda ev arabasi olmak zorunda ya da iki taraf icin zorunluluk olamaz
Bir süredir sorularını görüyorum. Cidden günümüz kızlardan ayrısın. Gerek düşünce gerek zekan ile. Doğru tespit için tebrikler
Sağol reis
Reis birini hatırlatıyor başka bir şey desen daha iyi. Rica ederim dostum. Bu arada pp ve nick süper 👍
Tamam kral
Bi de dm neden açık senin rahatsız eden olmuyo mu
Önceden kapalıydı aslında. Ama benim dikkatimi bir şey çekti. Kızların dm kutuları hep dolu olur diyorlardı. Normalde instagramda bunu görmüyorum. Burada açayım bakayım ne olacak dedim. Baktım gerçekten herkes DMye geliyor. Aralarında özelden yardım almak için soru soranlar da var. Burada açtığım sorulara özel cevap vermek isteyenler de var. Öylesine selam yazanlar da var onlara cevap vermiyorum genelde. Siteyi genel olarak gırgır olsun diye kullanıyorum ama yardım arayana da ciddi cevap veririm tabi.
Anladım evet doğru dusunmussunuz. Az önce affedin bir kasar sorusu gördüm. Cidden sizin gibi insanlar az. Şunu yazmış konuştuğu çocuk fabrikada işçi asgari alıyor diye laf saymış. Yani yazık gerçekten ne mal olduğunu belli etmez insan.
Daha paralı birini haketseydi işçi olan çocuk ona yaklaşmaya cesaret edemezdi öyle değil mi? Demek ki dengi o. Neyine atar gider yapıyor anlamadım. Ha istemiyorsa da helalleşip çıksın işin içinden gelip buralarda bunu yazıp çocuğu rencide etmeye hakkı yok.
Dedim ya kasarin teki yazık. Para için her şeyini veren tipler bunlar
Sen bunlara bakıp canını sıkma sakın. Kendini inşaa etmeye bak.
Benim durum farklı okumuş işsizim ben zaten. Teşekkür ederim sağolun
Yalnız değilsin merak etme. Ama senin durumundaki insanların en büyük handikapı sadece eğitim aldığı alana sıkışmaları. Bunu yapmayın. Bilgilerinizi farklı bir alana entegre ederek öne çıkmaya çalışın.
Farklı alana kaydım da ülkede referans ve tecrübe belge eksikliği gibi faktörlere takılıyorsun :)
Evet networku öğrenciyken oluşturmak lazım
Öğretmenlikte network ise yaramıyor pek :)
Anı yaşar yer içerim ben
Türkiye'de Böyle Bir Algı Var maalesef.
Yesss
Bi zahmet Olsun
Tabii ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?