Adalet kavramını bir düşünmek de gerekir. Adalet bir kere eşitlik değildir mutlak eşitlik hiç değildir..

Adalet kavramını bir düşünmek de gerekir. Adalet bir kere eşitlik değildir mutlak eşitlik hiç değildir..

Dünyanın derdi, adaletsizliği, kötülüğü bitmez...
Kendi hayatımızda kimsenin hakkına, hukuğuna girmeden, imkanlar ölçüsünde çevremize iyi örnek olup, ışık tutarak, koca denizde bir damla misali etki edebiliriz.
Yeterli cesaret ve maddi, manevi potansiyelimiz varsa da çok çalışıp, risk alıp, iyiliğe çok daha fazla katkıda bulunabiliriz.
Verdiğim tüm kararlarda adaleti elden bırakmayarak örnek olmaya çalışıyorum o kadar. Bunun ötesine geçmek yıkım getiriyor bu topraklarda.
Sindirilmiş değiliz belki ama, adaletsizliği sindirdik zaman içinde.
Adaleti senc ebiz mi sağlıyoeuz yoksa tanrı mı
Biz, şirazemiz kaymasa belki bir el atardı yaradan kim bilir.
Öyle düşünmüyorum ben, yaradanın kukla oynatır gibi yukarıdan baktığını istediğine müdahale edip isrediğini görmezden heldiğini sanmıyorum. Özellikle bu tarz konularda , adalet, eşitlik şu bu gibi
Görmezden gelmediğine eminim ama ilahi adalet dediğimiz kavramın neticelerini çoğu kez biz görmüyoruz veya sebep sonuç ilişkisiyle uzun zaman alıyor görmemiz veya bilmemiz.
Dünyada adaleti tesis edecek olan bizlerin bu kavramı kendi çıkarlarımzı doğrultusunda defalarca yıktığımız, görmezden geldiğimiz veya gerekli hassasiyeti göstermediğimiz ortada.
İlahi adalete inanıyorum.
Bahsetmeyerek Herkes adaletten bahsediyordu Ama hepsi de haklı olanı değil kendinden yana olanı adalet sanıyordu
Evet haklısın
Biz kimiz ki başa çıkalım. En fazla kendimiz hak hukuk adalet nedir onu bilip çevremizdeki insanlara ona göre davranırız o kadar. Ki herkes çevresini güzelleştirirse zamanla toplumda da ciddi değişiklikler görülür
Adalet kesinlikle eşitlik değil, daha çok “herkese hakkı olanın verilmesi” gibi 🤏 Ama dünyadaki adaletsizlikler insanın içini kemiriyor haklısın.
Bence önce şunu yapmak iyi geliyor: Kontrol edebildiğin alana odaklan. Çevrene, işine, ilişkilerine minik de olsa adil davranarak başlamak. Kışın bu kasvetli havasında bile, küçük iyilikler ciddi zincir etkisi yaratıyor. Dünyayı tek başına kurtaramazsın ama kendi alanında denge kurabilirsin 💫
Cevap
24Cevap
Herkes kendisi adaletli olsa dünyada adaletsizlik diye bir şey kalmazdı aslında. ya da adaletsizliğe seslerini çıkartsalardı..
Çıkamıyoruz Haber izleyemiyorum bazı haberleri okumadan geçmek istiyorum bu düzen beni sıktı, yordu görünenin arka yüzü var bir de biz onları da biliyoruz telefonda konuşamadıklarımız var yüzyüze oturunca ancak eleştiri yapabiliyoruz o denli
Ancak kendi küçük dünyamızda birşeyler yapabiliriz o da bizimle kısıtlı kalır. Üzgünüm ama dünya kötü bir yer hayat zor, insanlar acımasız. Adalet ancak güçlü olandan yana zayıfı eziyor.
Maalesef çıkamayaız sadece bşreysel olarak adil olabiliriz.
Idealist değilim adaletsizlik hep vardı aslında olması da gerekiyor. Bir kısmın rahatı için başkasının eziyet çekmesi zaruri.
Adalet kavramı iğne kendisine batınca aklına gelenlerle gündem olmaya layık görüldüğü sürece varlığı ile yokluğu aynı şeye hizmet edecektir.
Çıkamazsınız çünkü insanlar toplum olamaz birlik asla olamaz
Tanrı bile başa çıkamazken biz mi düşünecez bunu. Dünyadaki adalet diyorsunuz. Kanun yasa cezalar ile bir şekilde adalet sağlanabilse de insanların asıl beklediği şey ilahi adalet oluyor. Senin birisi canını yaktığı zaman önce devlete mı sığınırsın yoksa Allah'a mı?
Dünya iyi bir yer ama insanlar çok kötü bakınız Amerika'nın keşfi kızılderililer yapılanlar veya ülkemiz isgaldeyken bu vatanın insanlarına edilen ezileyetler Canilikler İsrail'in Filistin'e Çin'in Doğu Türkistana yaptıkları insanlar çok kötü
Dünyadaki Adeletsizlikler İle Başa Çıkmak Çok Zor maalesef.
Bunun önüne geçmek zor hatta imkansız herşeyin sıfırdan başlaması gerekiyor
Tek başıma ancak kendime ve yanımda olanlara yetebilirim.
Adalet sistemi herkesin kendi vicdanıdır. Vicdan aşılarım
Toplumsal olarak başa çıkılabilcek durumlarda tekil olarak yapılabilcek pek bir şey yok..
Çıkamazsın sadece esneyebilir ve en hafif zararla kendini kurtrabailir ve de insanlara bunu bildirebilirsin
Hakkımı savunurum baktım karşımdaki cahil mesafe koyup kafamı başka şeylerle meşgul edip İlahi adalete teslim ederim.
Adaletsizlik karşısında susmamak gerekiyor.. hakliyken hakkını kaybeden şerefini de kaybeder!!!
Naruto'daki pain karakterinin yaptığını yapacaksın, yıkıp geçeceksin başka çaresi yok
Evden işe giderken vicdanımı eve bırakıyorum
Ağır cezalar olmalıdır..
Adalet denklestirmektir.
Dünyayı bırakta ülkemizdeki adalet sağlansın ilk
Hiç bi şekilde, anca sıfırlanması lazım dünyanın
Biz adil olursak kafi
Oyumuzu akli basinda kullanarak.
İdam şart
Üzücü çok
Görmezden geliyorum
Hiçbir şekilde hayati akışına birakarak
Bu imkansız maalesef