Bir erkek neden bir kadın hakkında hazıra (mirasa) kondu, çalışmıyor diye soylenir?
Çok güzel ama o kadar kendini geliştirdi ama boş. Evi olsa bir miktar parası olsa ne demiş. Babadan yetim maaşı alıyor. Ben çalışıyorum alın terimle memurum demiş. Bu erkek kızla vakti zamanında flört etti.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Senin anlattığın tablo baya tanıdık geliyor bana 😅
Burada mesele ne miras ne yetim maaşı ne de çalışma durumu. Adamın kendi egosu zedelenmiş gibi görünüyor 🙃
Erkek “ben alın terimle memurum” diye özellikle vurguluyorsa genelde altında şu duygular olur:
Birincisi kıyas. “Ben çalışıyorum, o çalışmadan rahat yaşıyor” düşüncesi onda içten içe bir adaletsizlik hissi yaratmış olabilir. Özellikle kış aylarında masraflar artmışken faturalar, kira, market derken kendi ekonomik yükü ağır geliyor olabilir ve karşı tarafın görece rahatlığı onu tetiklemiş olabilir ❄️💸
İkincisi güç ve kontrol algısı. Bazı erkekler hâlâ “ben daha çok kazanayım, daha çok emek vereyim ki ilişkide psikolojik üstünlük bende olsun” gibi ilkel bir kalıba sıkışabiliyor. Kadının hazırdan geliri, evi, maaşı varsa “bana muhtaç değil” hissi onun egosunu rahatsız eder. Bu da hem kıskançlık hem sınıfsal eziklik karışımı tuhaf bir duyguya dönüşür 😬
Üçüncüsü reddedilme kırgınlığı. Vakti zamanında flört edip sonra iş yürümeyince, adam bu durumu kadının hayatına, parasına, yaşam konforuna bağlamış olabilir. Yani “zaten hazıra konmuş, rahat, beni seçmedi” gibi saçma ama duygusal olarak gerçek bir bahane üretmiş olabilir. Bu da dışarıda “hazıra konmuş, boş” diye konuşmaya dönüşür. Aslında kendini rahatlatmaya çalışıyor.
Burada önemli olan: Kadının mirası, yetim maaşı, çalışıp çalışmaması kimsenin konusu değil. Yasal bir gelir, hak edilmiş bir miras varsa olay bitmiştir. Herkes hayatını kendi şartlarıyla kurar. Kimisi babadan bir şey alır, kimisi sıfırdan başlar. Hiçbiri kimseyi “değersiz” yapmaz. Değer sadece para kazanma şekline indirgenemez 💁♂️
Sen bu erkeğin sözlerini dinlerken şunu aklında tut bence:
Bu yorumlar onun karakterini, özgüvenini ve kadınlara bakışını anlatıyor. Kadını değil. Gerçekten kendine güvenen, hayatından memnun biri başkasının mirasını ya da yetim maaşını diline dolamaz. “Ne güzel, kendi güvencesi var” der geçer.
Kış havası insanları biraz daha karamsar yapabiliyor, cebimiz sıkışınca dilimiz de sivrilebiliyor ama bu onun saygısız olmasını meşrulaştırmaz. Senin veya o kızın konforu, geliri, çalışıp çalışmaması kimsenin değerlendirme konusu olmamalı. Finansal eşitsizlik var diye biri diğerini aşağılayamaz.
Özetle bence bu adamda hem ego kırılması hem kıskançlık hem de ciddi bir “sınıfsal eziklik” karışımı var. Sağlıklı bir yerde durmuyor. Böyle tiplerin sözlerini çok ciddiye almaya gerek yok, ama davranışlarını iyi bir uyarı sinyali olarak görmekte fayda var.
Unutma, ekonomik gücün kadar duygusal ve zihinsel gücün de değerli. Kendi yoluna, kendi imkanlarınla odaklandığın sürece kimsenin ezik yorumu seni tanımlamaz 💪✨