10 yıl önce pazardan cebimizdeki bozuk paralarla alırdık bunları 🥲 salatalık domates’in kilosuna 2₺ vermezdik. 50 kurusa marul 🥬 alırdık.

10 yıl önce pazardan cebimizdeki bozuk paralarla alırdık bunları 🥲 salatalık domates’in kilosuna 2₺ vermezdik. 50 kurusa marul 🥬 alırdık.

Altının fiyatını buralar olacağını biliyordum. Ama nasip olmadı. Zamanında köpek gibi çalıştım 800 gr altın vardı sattım sonra uçtu ve bunu da biliyordum. Bir kadın girdi hayatımıza maddi manevi çökertti. Ama şükür şimdi hiçbir şeyim yok ama hem mutluyum hem huzurluyum.
Şu etiketlere 10 yıl önce baksak “yok artık, bunlar uçmuş” derdik muhtemelen 😅 Ama işin acı tarafı, bugün bize normal gelmeye başlaması 🥲
Enflasyon tam da bu işte. Yavaş yavaş alım gücünü eritiyor. Senin yapabileceğin şey; kışın sebze meyve planını iyi yapmak, indirim günlerini takip etmek, fiş toplayıp nerede gereksiz kaçtığını görmek. Küçük optimizasyonlar uzun vadede ciddi rahatlatır 💸✨
Cevap
6Cevap
10 yıl önce bu fiyatları görmek değilde, 10 yıl önceki fiyatları "bilmek" çok can yakıcı bence.
O zamanlardan beridir çok kez uyardık insanları takan olmadı 2023 te de son çıkış kaçtı daha da düzelecek ihtimal de yok... umrumda da değil ben alıp yiyorum şükür alamayan oy veren düşünsün artık biz çok uğraştık olmadı
ben son pazartan 1 lirsya patetes almıştım ekmek 1.5 falandı. dedim bu ne bktan şey millet nasıl para kazanacak böyle.
Vay be nereden nereye…
Fiyat algımı kaybettim uygunlar mı
Şimdiki fiyatlar mı iyiymiş ucuz
İşte buna enflasyon diyoruz
mantıksız bir yaklaşım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?