+1 yılBunu ortaya koyan da mal, CHP'li olduğu için şaşırtmamıştır.
2009 yılında asgari ücret 690 TL idi.
2020 yılında asgari ücret 4250 TL.
Aradaki farkı oranlarsak %615 yapar. Yani kısaca 6 kartlık bir artış var maaşta.
Şu an Dost yoğurdun 3 kg olanı 20 TL. O zamanlarda 5 TL imiş. Fark kaç? 4 kat.
Keza diğer gıda ürünlerinde de aynı.Asıl sorun bu değil!
Bunu bu man kafalar idrak edemiyor. Asıl sorun, olduğumuz yerde sayıp geriye doğru gitmemiz. Bu fiyat kıyaslamalarına bakarsak alım gücü noktasında ev ve arabayı saymazsak pek fark olmuyor zaten.
Asıl mesele TL'nin değer kaybetmesi. TL değer kaybetmeden gayri safi milli hasılanın artması gerekirdi. İhracat/ithalat dengesinin ihracat lehine gelişmesi gerekirdi.
Gelişmek budur. Ancak şu tablo hiçbir şey ifade etmiyor. Zaten hükûmete muhalefet eden man kafalar azıcık akıllı olsalardı 20 yılda bir adamı indirmek için bu kadar uğraşmak zorunda kalmazlardı, üstelik dünyanın en kolay işi muhalefet iken.
Dolayısıyla bu kafalar AKP'nin geriye bıraktığı enkazı düzeltmeyecekler, ben daha kötüye gideceğini bile düşünüyorum.
Bu ülkenin siyasetinden de insanından da nefret ediyorum!!!23 Yorumla- +1 yıl
Kaldı ki, TL'nin sürekli dalgalanması yatırımcıların da elini eteğini ülkeden çekmesine neden oluyor. Ülke, Erdoğan'ın malıymış gibi yönetiliyor. Hiçbir kurum bağımsız değil. Sadece mülteci sorunu bu tablodaki enflasyondan çok daha kritiktir Türkiye'nin istikbali için.
- +1 yıl
Sayın ütü masası, söylediklerine katılmıyorum. 1. İstatistiklere göre Ak Parti döneminde ülke ileri gitmiş. 2. Refah seviyesi son 3 yılda gerilemiş olsa bile, Ak Parti iktidarı boyunca ortalamada 3 kat artmış. 3. Son yıllardaki ekonomik darboğazın nedenlerine gerçekçi açıdan yaklaşmamışsın. 4. Enkaz olarak ifade ettiğin ülkenin uzun vadeli yatırımlarını incelememişsin. 5. Küresel ekonomik tablolara hiç bakmamışsın. 6. Küresel ölçekte Türkiye'nin açılımlarına ve bunun nedenlerine, ülkeye olacak getirilerine hiç bakmamışsın... 7. Senin de yazdığın gibi, dünyanın en kolay işi muhalefet etmektir. Ancak garip bir şekilde bu akıma kendin de kapılmışsın... Tavsiyem, verilerini sosyal medyanın mahalle karılarından değil, doğru kaynaklardan elde etmendir...
Basit bir örnekleme yapayım. Uşak, Zafer Havaalanı mevzusu... Türkiye de cumhuriyet tarihi boyunca yapılan havalimanı sayısı 26. Son 20 yılda Ak Partinin yaptığı havalimanı sayısı 31. Yani 80 yıllık yönetimi katlayıp geçmiş. Hepsi faal ve kazanç elde ederken 31 havalimanından 1 tanesi zarar ediyorsa bunu bütünsel olarak başarısızlık olarak görmek haksızlık olur. Daha kötüsü ise, bu havalimanının ne amaçla yapıldığına bakmadan üstünkörü siyaset yapmak amacıyla eleştirilerin yapılması. Zafer Havalimanı sadece sivil değil, stratejik olarak askeri amaçlı da kullanılabilecek şekilde yapıldı.. Yani muhtemel savaş anında yedektir. Böyle bakarsak tüm askeri havaalanlarını kapatalım, hep zarar ediyor mantığına gideriz. Yine bu havaalanı ile ilgili olarak, devlet Afyon ve Uşak bölgesi için uzun vadeli olarak, Termal ve sağlık turizmi bölgesi yapmayı hedefledi. Yani bölge tüm dünya için önemli bir sağlık merkezi olacak. Bu amaçla bölgede özel sektöre ait birçok otel yapıldı ve yapımı devam ediyor. Ancak yatırımlar henüz tamamlanmadı ve son yıllardaki ekonomik sorunlar nedeniyle ertelendi. Ama iptal edilmedi. Dolayısı ile bu proje gerçekleştiğinde bu havaalanı da kara geçmiş olacak... - +1 yıl
Bu örneği şu nedenle verdim. İnsanlar konun detayını bilmiyor ve öğrenme zahmetine de katlanmıyor... Düşünmeyi ise hiç istemiyor... Ama bol bol sosyal medyadan duydukları saçma sapan ifadeler ile muhalefet yaparak zeki olduklarını vurgulamaya çalışıyor. Kendi beyinlerini bile copy-past kullanan bir zihniyet ile etki altında kalırsanız, doğru- yanlışı tamamen karıştırırsınız.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye' deki krizin nedeni dünyadaki gelişmeler diyorlar. Dünyanın Türkiye' ye etkisi 20 puan. Gerisi Türkiye' ye ait bir enflasyon. Venezuela' nın 2022 ilk 4 ay enflasyon Türkiye' den düşük. Türkiye enflasyonda batık ve Dünyanın en kötü ekonomisi olarak gösterilen Venezuela' yı geçti. 195 ülke arasında en yüksek 6' ıncı enflasyon Türkiye' de. Savaştaki Ukrayna ve Rusya' da daha düşük enflasyon var. Ak Parti Genel Başkanı Zam Adama ve Vergi Adama dönüştü. Mercedes' in ürettiği bir araçtan daha yüksek geliri Türkiye Cumhuriyeti hükumeti elde ediyor. Bu şartlar altında nasıl ucuz olabilir ki? 10 yıla göre fark çok Türkiye GSMH' si 10 yıldır geriye gidiyor veya yerinde sayıyor zaten.
20 Yorumla
+1 yılÜlkede en büyük sorunlardan birisi bu
Gıdadaki aşırı pahalılaşma
İnsanların alım gücü maaşlara
göre çok düşük Allah yardım etsin
Yani yogurt süt gibi kolay ulaşılabilecek gıdaları bile stagflasyon yaşıyarak elde edemiycek hala geldik
Buna sebep olan herkesi Allaha havale ediyor bir an önce gercekten bu duruma bir çözüm üreticek yönetim kadrosunu görmek istiyorum21 Yorumla- +1 yıl
Eig için tesekkurler
+1 yılArtık düşünmüyorum alıştık galiba hatta 2 saat zam gelmeyince merak ediyoruz acaba çalmayımı bıraktılar..
19 Yorumla- +1 yıl
Hahhaahh dimi dimi. Ne oldu acaba. Daha kötü birsey mi gelecek diye.. hep Bi merak hali 😂😂😂
- +1 yıl
Aynen en azından zamın ne olduğunu biliyoruz bünye kaldırıyor artık 😅
- +1 yıl
Hahahha bunun aynısını bir arkadaş daha demisti. 😅😅
- +1 yıl
Aklın yolu bir olurmuş 😅
- +1 yıl
Hahaahha evet. Şu zamlar hayatımız da bizi levent kırca yaptı ya. Ciddi konulara güler olduk..😊
- +1 yıl
Birde şey vardı Müjde vermeler biri buna yalvarsın artık müjde filan vermesin 😅
- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Çok teşekkürler maviş 🌺
- +1 yıl
Rica ederim.😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılŞaka gibi
10 Yorumla Gündem konusunda 465 cevap paylaştı. Cumartesi ve Pazar günü hava güzel olduğu için biraz gezeyim dedim..
Harcadığım para minimum 1500TL..
1 saat İstanbul çi Boğaz Turu 60 TL..
İstanbul Büyük Ada vapur bilet ücreti 32TL..
Büyuk Ada içinde gezi akbil ücreti 25TL..
Dondurma 25TL.
Su 4TL..
Adalarda balık restoran yemek ücreti.. 283TL
İstanbul/Eminönü ekmek arası balık 40TL..
Ada da gezerken kendime el örgüsü bir çanta beğenip aldım.. 300TL..
Ve dahası var..
Millet asgâri ücretle nasıl geçiniyor anlamış değilim..😊10 Yorumla
+1 yıl2009 yılında kriz ülkemizi teğet geçti diyordu Erdoğan demekki doğru diyormus ekonomi o zmaan da kötü idi hep kötü iyi ben muhalefetten ekonomi hiç iyi diye duymadım ben muhalefet iktidarda iken askeri ücret 98 dolardı şimdi hesaplamadim ama şu ekomominin kötü gidisatina rağmen 2001 den iyi durumdayız en kötü halimiz böyle ise o kötü durumdan bu adamlar çıkardı bizi bunca deneyim ile yine bu adamlar kurtaracaktır
10 YorumlaZ kuşağı bilmez ama eskiden patatesi soğanı şekeri unu çuvalla alıyorduk yağıda büyük teneke kabında alıyorduk şimdi ise 1 kg alamıyoruz bu herşeyin özeti zaten
14 Yorumla- +1 yıl
Dedemler çok yapardı. 🙂
- +1 yıl
Hahaah o zamanlar ama sorun varmış. Sıra varmış bir ürün için günlerce bekleme varmis. Eskiden.
Her şeyin fiyatı uçmuş durumda Ayçiçek yağına bak ya 12,45 TL. Şimdi 20 katı
21 Yorumla- +1 yıl
Uzdu gerçekten...
+1 yılSon dönemdeki artışları düşününce;
-“Acaba pandemi olmasaydı bu kadar kötü olurmuyduk” “Savaşlar olmasa ne halde olurduk” diye düşünmekteyim…12 Yorumla- +1 yıl
Bunlar pandemi altında yapılan oyunlar. Olurdu ama bu kadar hızlı olmazdı bence...
- +1 yıl
Haklısın kesinlikle katılıyorum sana. Küresel bir kriz nihayetinde, dünyada oluşan bir enflasyon var ve bizim gibi orta ölçekli, gelişmekte olan ülkeleri 10 misli etkiliyor.
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Hırsız partiye oy verenlere sopayla dalasim geliyor.
Hala istikrar diyorlar. U*l*an neyin istikrari zk kafali angut 20 yıldır ulkenin **nasini zktiler tecavüzün istikrarını mi savunuyorsun sen fetocu biatci vatan haini.10 Yorumla
+1 yılYani bir mesajda haberde CHP veya AKP geçiyorsa okumaya bile değer bulmuyorum..
11 Yorumla- +1 yıl
Bu parti olarak bakma. Olan duruma bak. Alim gücü düşüyor. Sozde asgari ücret çıkıyor..
+1 yılŞimdilik susuyorum yeri ve zamanı gelince konuşacağım...
12 Yorumla- +1 yıl
Eminim bundan 😊
- +1 yıl
:) ;)
+1 yılBişi düşünmüyoruz yoksa içeri atıyorlar..
Dayilarda hala telefon sorsun15 Yorumla- +1 yıl
Ağzını açarsan gidersin. Sonuçta bir millet vekili degilsin ki. Dokunulmazlığın olsun...
- +1 yıl
Türkiye artık tüketici toplumu hal durum böyle olunca biz daha çok ah vah ederiz
- +1 yıl
Evet. Ama üretici de nasıl üretecek elektrik mazot malum. Şu fiyatları yine bunlara göre iyi ama. Üretici ürünü ucuza vermektense üretmem daha iyi diyor. Sonuçta ilaçlama bilmem ne. Yetmiyor kimseye para...
- +1 yıl
Konu yalnızca bu değil ki abi özelleştirmek adı altında sattılar. Kendi yandaşları kazansın diye üretim kotasını düşürdüler. Bugün baktığın zaman dünyada en verimli Toprağa sahip Ülker arasında ilk 3te olan biz , tahıl ithal ettik ya tahıl tahıl
İnsanların dilinde bir bizim zamanimizda tüp kuyruğu vardı kafası var. O zaman dolar ne kadardı? Etin sütun fiyatı ne kadardı? İnsanlar artık doymak için yiyor beslenmiyor.
Hayatta kalmak için çalışıyor birikim yapamıyor - +1 yıl
Ülkeler'
10 yıl değil 2 3 ay önceye gitsek bile net farkı görürüz. Ne de olsa akp ne de olsa Cumhurbaşkanlığı sistemi. Seçin ucuracagiz dediler dedikleri günden bu yana geriye doğru uçuyoruz.
20 Yorumla
+1 yılEskiden asgari ücret yine yetmiyordu belki ama en azından ay sonunu birkaç gün bekleyerek getirebiliyorlardı. Şimdi ise asgari ücretin neredeyse hepsi sadece kiraya gidiyor.
25 Yorumla- +1 yıl
Siz asgari ücrete mi çalışıyorsunuz
- +1 yıl
Hayır çok şükür
- +1 yıl
Sevindim diyeceğim sizin adınıza ama bu ülkede 100 binde alınsa yetmez valla hayat zor TL değersiz
- +1 yıl
6 sıfır atılmıştı ama galiba 7 olarak geri dönecek bu gidişle 🤷🏻♂️
- +1 yıl
😁😁😁😁
+1 yılEnflasyon canavarını bir kez serbest bırakırsan artık fiyat artışı durmaz. Bugün gelinen nokta bile ileride size ucuz gelecek. Her sene daha çok artacak fiyatlar.
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar şimdiki gelirle o dönemi kıyaslıyorlar ama o dönem de asgari ücret 4200 ya da 2300 değildi. Fiyatlar artması sıkıntı değil, önemli olan şu ki, fiyatlarla birlikte maaşlar artmıyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Ya evet ama şu yorumlara baktığın zmana da. Herkes fiyat olarak bakıyor. Ama sorun su ki. O zamanın parası kiymetliydi. Şimdiki paranın değeri 0
- +1 yıl
Kazanç yok ve enflasyon çok yüksek ondan
- +1 yıl
Evet. Ama bakış açıları sadece fiyat olarak bakmışlar. Her yönden düşünmek lazım. TL ortada yok. 10 tl 10 krs gibi
- +1 yıl
RTE c. başkanı olduğunda dolar 2.15 idi. Şimdi 14.6
Normal yani. Sabit kur olsaydı 20 kez devalüasyon olmuş olurdu 8 yılda.
Bu ekonominin iyiye gittiğini gösteriyor. Benim dayı oğlu sarayda hademe olarak çalışıyo ordan biliyorum. Erdoğan söylemiş buna 2023 de suriyeyi geride bırakarak ekonomide zirveye oturacaz
10 Yorumla
+1 yılÇok ıyı cok guzelde CHP nin yönetteğı yılların 10 yıllık enflasyonu hesap etsinde görelim CHP millertvekılı dayıma hesap açettım de bunun 10 katı fazla kızdı kovdu beni ofisinden
10 YorumlaÜrün aynı ürün, coğrafya zaten üretim için bulunmaz kaftan ama fiyatlar ateş pahası. Artık milletçe masaya oturup biseylerin artısını eksisini düşünüp ona göre sandığa gitmek lazım
11 Yorumla
+1 yılBiraz önce marketten geldim 10 liraya süt bile alınamıyor artık rezalet 5 ve 10tlyi piyasadan kaldırsak kimse yokluğunu farketmez
26 Yorumla- +1 yıl
Ya 2014 yılında bile 5₺ marketten kardeşim ve ben dondurma cips içecek çok rahat alırdık şimdi bir dondurma 5₺ zaten o da en ucuzu magnum 10₺
- +1 yıl
Valla biraz önce 20tlye 2 dondurma anca alabildik
- +1 yıl
Getirden alın biz 6-7 tane dondurma almıştık 40₺ ye
- +1 yıl
En ucuzu kovalamak zorundayız her zaman yazık bize
- +1 yıl
Dimi yaaaa of :///
- +1 yıl
Ben de öyleyim. Ama bu kötü bir şey değil en ucuzunu almak ekonomi iyi olsa da yaparız sanırım
Fiyatların günün şartlarına ayak uydurduğunu düşünüyorum biz on yıl önceki biz miyiz değiştik fiyatların da illaki hakkı vardır buna. ☺️
10 Yorumla
+1 yıl10 yıl önceyle sonrayı kıyaslamak saçma. Geçen seneye kadar her şey düzeyli şekilde ilerliyordu. Bu sene çok aşırı yükseldi. Bununda yine en büyük kabahatlısı yine biziz.
115 Yorumla- +1 yıl
orada gübre mazot mu var?
- +1 yıl
Görmüyoz mu delinin biri suya bi taş atıyo. 10 deli çıkaramıyor. Biri diyor ki yağ pahalanıcak herkes hurra yağa ertesi gün 130 a satılan ya 100 e düşüyor
- +1 yıl
Düşmez dayıoğlu. İnsanımızda para hırsı ve açlık olduğu sürece düşmez
- +1 yıl
Şuanda süt çiftçiden altı liraya alınıyor. Komisyoncu 2 lira kazanıyor. Süt fabrikası 3 lira kazanıyor. Mazot gübre elektrik fiyatları düşse bile sütü çiftçiden 5 liraya alırlar. 3 lira komisyoncu 5 lira fabrika kazanır.
- +1 yıl
Türkiyede ne zaman gördün zamlanan şeyin ucuzladığını
- +1 yıl
Geçen sene.90 kuruşla 1.20 arası kazanan petrolcüler şu an 4.25 ile 5.5 tl arası para kazanıyor litre başına. Başımıza baştan sonra küçükten büyüğe kim varsa ve de başımıza ne geliyorsa hepsi daha çok para kazanma hırsından.
- +1 yıl
He dayıoğlu hee
- +1 yıl
Bunun kabahatlisi halk değil emin ol. Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerindeki fiyatlarında aynı olduğunu, bugün Çaykur' un çaya %40' in üstünde zam yaptığını hatırlatırım. Bunun sorumlusu işi bilmeyenin görmediği iç gümrüklerdir. Yani bu başlık altında toplayabiliriz.
O zaman alınan ücretle şimdikinin ücreti aynı değil ancak genele vurursak her sene alım gücümüz düşüyor bu bir gerçek.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYarım kg domates yarım kg patates 70₺ düşünecek bir şey kalmadı kendi elleriyle yaptılar bunları.
15 Yorumla- +1 yıl
@Melro ahahhahaa
Cevap sahibi+1 yıl😂😂
- +1 yıl
@Melro hahaah bir pakete 20 tl zam geldi. Biz değiştirdik fiyatları bugün 😅😅
+1 yılAa aa ne güzel fiyatlar düşmüş İşte 😮 ben uzun süredir alışveriş yapmıyorum demek ki politikalar başarılı olmuş diyebiliriz 😮😮😮
10 Yorumla- Gündem konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yıl2023 yılında yetkiyi vereceğiz abimize her şey çok güzel olacak.
20 Yorumla Aklıma hep aynı şarkı geliyor nereden nereye, nereden nereye
10 Yorumla
+1 yılSeri bir şekilde batıyoruz. Fakirleşiyoruz ve kimse nedense tepki göstermiyor…
10 YorumlaZamanında çok düşündüm bir faydasını görmedim
Düşünmüyorum10 YorumlaZamlar gelsin.. Türkiyede zam gelmeyen bir şey söyleyin
10 YorumlaÜretim yok normal yani. herkes memur olup bi poposunu kurtarmak istiyor. Kimse risk alamıyor vs
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıldegismeyen tek sey hukumetin her gun yeni zam aciklamasi :)))))
ekonomi profosoruuuuu reissss :)10 Yorumla Bu ülkeyi bu hale getirenler utansın Allahından bulsunlar
10 Yorumla
+1 yılÖlsek bile nekrofilinin teki çıkıp bizi bulur bahtımız kapalı
10 Yorumla- Gündem konusunda 989 cevap paylaştı.
+1 yılSözün bittiği yer... Avrupa'da da enflasyon var diyecek olanlar az ötede oynasın.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSonra çalınca neden calıyosınux dşye rezil etmeye kalkalar ama kımse yıllarca ulkeyı soyan o malum kısıye ses cıkaramıyor
31 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız. Birsey diyemiyorum.🙄
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar olsun goca bülüklü reis. Bunu göremeyen ak sığırlarında yedi sülalesini ….
212 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu ülkeye hak bu. Vur reis daha sert vur rahme sok aleti
- +1 yıl
Akpliler halinden memnun bir de aww
Cevap sahibi+1 yıl@kuchisabishiii amip’le aralarında bir kaç harf var olur o kadar. Adamın donunun delikleri 259 metreden sayılıyor ve herşeyin harika olduğunu anlatmaya çalılıyor ☺️
- +1 yıl
HAHAHAHAHAHAHAHA
- +1 yıl
Ağzında dişleri yamuk yaptıracak parası yok hala memnunlar 😁 o dişler çürük birde sklasllxox
Cevap sahibi+1 yıl@kuchisabishiii oda reis agızlarına verecek bunların reisin bülüğü incinmesin diye yaptırmıyorlardır
- +1 yıl
Geçen bir şey gördüm. Birisi sormuş. Reisi hanımınızla beraber yatakta yakalasanız oy verir misiniz diye 55 yaş üstü yazmış hep. Evet evet veririz diye
- +1 yıl
Utandım mk
- +1 yıl
Yolda el ele bir kızla erkeği görseler ayıplarlar böyle ahlaksızca şeye evet diyorlar yazıkkkk yav
Cevap sahibi+1 yılMalum reis eskiden direk arkalı önlü çalışıyordu şimdi salık salmış ahaliye kusturmalı boşnak saksosu yapacakmış o yüzden amip’lerde dişler maazallah alete dokunurda reisi incitiriz diye öyle kalmış
Cevap sahibi+1 yıl@kuchisabishiii canım bu dünyada reis olmak varmış )) ben bi arkadaşıma dedim ki ak partide Ankara'da Aktif siyasetin içinde bi sonraki gelenler bu halkı bilinçli bşr seçemen bilinçli bir halk yapmak için şunu şunu uzun vadeli devlet politikası olarak belirleyip insanların bilinç seviyesini yükseltmeli dedim adamın cevabı : bu kadar canım adam elimde varken niye bilinç düzeylerini yükselteyim. Adamlara ne yaparsan okey bırak kullanalım
- +1 yıl
HAHASPFIWJDJSJCKC
Belli dönemler oluyor böyle şeyler Kızlar Bir Adım Öne
10 Yorumla
+1 yılOzaman asgari ücret 666₺ idi ama. Alım gücünü hesaplarsak daha iyiymiş. Şimdi tek bunlarla bitmiyor ki sadece yağ 150₺ rahat 1.000 tutuyor. Kiralar almış başını gitmiş. Alım gücü kesinlikle çok düşük
10 YorumlaGündem konusunda 521 cevap paylaştı. evt hepimiz farkındayız , 20 sene sonranın flyatlarını şimdiden yaşıyoruz
10 Yorumla
+1 yılBir fişte görmüştüm on yıl önce tereyağı üç liraymış...
00 YorumlaEmeği geçen herkesi Allah bildiği gibi yapsın
12 Yorumla- +1 yıl
Amin amin😂😂
Gündem konusunda 557 cevap paylaştı. 10 yilda 30 yil geri gittik
11 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum.. çok haklısınız..
+1 yılDüşünmüyorum kredi kartı cırt cırt 🤣
118 Yorumla- +1 yıl
Ödeme günü de cırt cırt 😂😂
- +1 yıl
Onu hesaptan yapıyorum parayı hiç görmeden hiç olmamış gibi 🤣🤣
- +1 yıl
Hahaha o da güzel taktikmis 😅😅
- +1 yıl
🤣 Yanımda olmayan benim değildir
- +1 yıl
Hahahha o da güzel. Offf yorumlar yordu iyi geldi ya. 😂😂😂
- +1 yıl
🤣🤣 Yanlış oldu ama dokunamadığım benim değildir desem daha doğru olurmuş 🤣
- +1 yıl
Hahaah peki. Ben anladim ne demek istediğini 😂😂
- +1 yıl
🤣🤣 Sen anladıysan kesin yanlış anlamışsındır onu demek istemedim
- +1 yıl
Ahhahhah tammm beee. Ne halin varsa gör aaaa😂😂😂
- +1 yıl
🤣🤣 Vayy hemen çirkeflik ne. Halin varsa gçr demek 🤣 birde beddua etseydin
- +1 yıl
Hahhah yok ona dilim varmadı 😂😂😂
Napim arada çirkef olmak gerek.. millet ciddi ciddi yorum yapmış. Biz oooo🤣🤣 - +1 yıl
Bende çok ciddiydim halbuki 🤣🤣 ama olamıyorum huyum kurusun
- +1 yıl
Hahha birsey değil beni de bozuyorsun.. Ne güzel önemli birsey sormusum ahh ahh😂😂
- +1 yıl
🤣🤣Şeytana uyma sen akıllı bişeye benziyorsun
- +1 yıl
Akıl mı kaldı yaa. 😅
- +1 yıl
Dibinde kalan ile idare et 🤣 fazlası zarar
- +1 yıl
Ekmek banarim artık 😂😂😂
- +1 yıl
🤣🤣 Sünentle ziyan olmasın
Fiyatlar değişirken biz hâlâ yerimiz de sayıyoruz.
13 Yorumla- +1 yıl
Çok haklisin kuzum. Sorma. Hersey farklı ama. İnsanların alim gücü dusuyor. Ve yatırım yapmayı bırak yarını dusunur oldular..
- +1 yıl
😊
+1 yılYorumsuzum göruyorsunuz :D
12 Yorumla- +1 yıl
Göremiyorum. Yorum atsana 😂😂
- +1 yıl
Fotoğrafta belli her şey :D
+1 yılArtık nasıl toparlanıcaz Allah bilir
11 Yorumla- +1 yıl
Gercekten hiç bir fikrim yok. Saka gibi olanlar..
Eskiden yağ, tüp , şeker sırası vardı yeğenim.
ehonomi çoh iyi20 YorumlaYol yabdılar hüloğğ 🙂
20 Yorumla
+1 yılRezalet bir durum...
33 Yorumla- +1 yıl
Sonumuzu düşünemiyorum...
- +1 yıl
Bende düşünemiyorum, Zenginler çok daha zenginleşirken Fakirler de çok daha fakirleşecek işte yıllardır böyle.
- +1 yıl
Dışarıda hiç bir yerde Ev, Araba yatırım olarak kullanılman en fazla paranı korursun Türkiye'de ev alıyorsun 2-3 sene sonra fiyatı 2-3 katlanıyor.
+1 yıldüşününce ölesim geliyor
10 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu gidişle daha da kötü olacak.
10 Yorumla
+1 yılGözlerini üzmene değmez
10 Yorumla
+1 yılMustehak bu halka her şey 😎😊
10 YorumlaHayat çok pahalı, fiyat algım bozuldu
10 YorumlaHak ettik
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılTek kelime battık
10 Yorumla - Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSağlam uçmuş
10 Yorumla
+1 yılOlan bize oluyor.
10 Yorumla
+1 yılHiç bir şey
10 YorumlaEvet maalesef
10 Yorumla
+1 yılVay be :(
10 Yorumla- Devamını Gör (2)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?