Eskiden erkekler maddi yetersizliği daha çok saklardı. Son zamanlarda ise bunu çok rahat dile getiren erkekler görüyoruz. Bu bir farkındalık mı, yoksa sorumluluktan kaçmanın yeni yolu mu? Sizce bu durum ilişkilerde nasıl karşılanmalı?
Sizce erkekler ‘param yok’ demeyi eskisine göre daha mı rahat söylüyor?
Pek Çok kişide para yok ve para istedikleri için artık para yok demeye alıştık ve bunun bu kadarda zor olmadığına alıştık. Servis grubundaki hayatımda hiç konuşmadığım birisi bana iki kere mesaj attı kardeşim 500 lira verir misin 1000 lira verir misin. Para istemeninde boku çıktı artık. Bi mesaj atıyorlar çok kolay bir şekilde istiyorlar. Ben asla sohbet etmediğim birisinden para isteyemem ve bir de o para isteyen kişi iddia oynuyordu ben işe gidip köpek gibi çalışacağım o benden borç para isteyecek ve o parayla kumar oynayacak ha s. ktirsin oradan Yok Para mara. Bak yazarken sinirlendim bile.
Senelerce eve bakmanın ve para kazanmanın sorumlulugunu sadece erkek üstlendi, bu yüzyıllardır böyle, Bunu layıkıyla yerine getiren ve getirmeyen arasında toplum ve ev halkı tarafından yeterlilikleri sorgulandı sürekli. Artık kadınların iş gücü arttıkça parayla olan ilişkiyi herkes çözdü, Bu yüzden de az para kazanmanın veya Para sıkıntısı çekmenin ayıplandığı Ve yetersiz görülmesi git gide azalıyor
Kadınlar da çalışıyor aynı zaman da hem evi hem çocukları idare ediyor. Ama konu bu değil. Konu az ya da çok para kazanmanız da değil. Konu erkeklerin param yok diye sıkça dile getirip kadına duyuruda bulunması. Önceden param yok kelimesi böyle kolay dile getirilmezdi.
Ülkenin %60 ı asgari ücret ile çalışıp asgari ücret ülkede açlık sınırının altındayken insanların para yok diye açıkça belirtmesi çok doğal Bu bir kabulleniştir Ekonomisi daha düzgün refahlı ülkelerde bunu söylese sen ne yapıyorsun parayı çalışmıyor musun sorumsuz musun diye sormak normaldir ama bizim coğrafyada statüde ülke için gayet normal
Bence bunun birkaç farklı boyutu var aslında. Modern çağda insanlar duygusal ve finansal açıdan daha açık ve şeffaf olmaya yöneliyor. “Param yok” demek bir zayıflık değil, gerçekçi bir farkındalık olabilir. Ama tabii, herkesin bu şeffaflığı nasıl karşıladığı ilişkideki dinamiklere bağlı. Açık olmak güzel, ama sorumluluktan kaçma bahanesine dönüşmemeli. Dengede olmak önemli! 😊
Ama hani erkekle biraz daha saklardı ya önceden. Erkeğin param yok demesi kadın olarak beni rahatsız ediyor. Yanlış anlaşılmasın parasının olmaması değil, sürekli olmadığını dile getirmesi…
Kadına param yok demek sıkıntı ya erkeğ küçük duruma düşürür diğerlerini bilmem de şahsen konuşuyorum dediğin gibi parası yoksa sorun yok yapacak bir şey yok
Ekonomiden dolayı herkesin durumu esitlendi sanırım.100 bin kazanan kişi de 30 liralık domatesten şikayetçi 22 bin kazanan da. O yüzden param yok demek çokta kötü gözükmüyor