Sevgiliyken maddiyatı çok umursamazdım, şu an nişanlıyız maddi konulara takılmaya başladım. Sigortası bile yok şu an ve bunu umursamıyor, para kazanıyor ama garanti bir işi yok, ben memurum birikimim vesairem var, onun birikimi falan da yok.. Hallederiz falan diyor net şeyler söylemiyor. Ben endişelenince de sen maddiyata mı önem veriyorsun diye kızıyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Şu an aklına takılan maddiyat değil güvence. İkisi bambaşka kavramlar. Maddiyat para avcılığı gibi bir şey ve sen paranı zaten kazanıyorsun onun parasına ihtiyacın yok. Ne kadar kazandığını bilmiyorum ama sosyal güvencesi olmadığına göre fazla kazanmıyor. Maddi güvence ise bambaşka bir terim. Hastalandı, tedavi görecek ve masraflı bir hastalık. Kenarda parası da yok kimden gidecek senin birikiminden. Çocuğunuz oldu diyelim, kenarda parası yok adamın, adamın kazanacağı para sıfırlanıp direk bebeğe gidecek. Şu anki en yakın ve en gerçekleşecek senaryo; evleneceksiniz. Birikimi yok diyorsun. Hadi düğün yapmak istemediniz diyelim. Eve hiç mi bir şey alınmayacak ya da ev tutulmayacak? Sen maddiyata önem vermiyorsun. Para güven demek, ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve korunmasız olmamak demek. Sen diyorsun ki benim güvencem var, onun yok ve biz aile kuracağız. Olmayan benim güvencemi de mecburen kullanacak. Eşit dağılım yapılıp her iki tarafta ta güvence kenarda kalabilecekken neden hepsi birden tükensin o güvencenin? Anlaşmak tabiki önemli ama kendini geçtim seni, gelecekteki ailesini önemseyip şimdiden bu konuları halletmiş olması gerekliydi çünkü ciddi adımlar atılıp nişanlanmış. Bu arada sigorta yapmıyor dedin. Kaçak falan olmasın bu kız? Adli sicil falan iste çok güzel yalancı çıkabiliyor bunlar.
21 Yorumla
En İyi Cevaplar
6 ayBuna benzer bişey bende yaşadım. Sevgiliydik 3 ay. O da yalnız yaşıyor bende yalnız yaşıyorum. Ya asla parayı idareli harcayamadigi gibi birde kredi çekip pahalı bir motor aldı. Benden de 8 yaş büyük birisiydi. Başlarda problem olmuyordu. Benim evin kirasi onun evin kirasının nerdeyse 2 katı. Benim giderim daha çok. O çok nadiren benim evime gelirdi ben gidiyordum genelde. Onun evine de ben alışveriş yapıyordum. Bir yerden sonra 2 evin masrafı beni aşırı zorlamaya başladı. Birde beyefendinin motoruna benzin alıyordum. Dışarıda hiçbir şey yapmıyoruz para yok diye. Ben ödeyince de gururuna yediremiyordu. Gelecek vaadetmiyordu. Bende ayrıldım. Aynı evin içinde yaşanılmaz. Evet maddiyat sevgiye engel değil ama değişmek için gayesi olmayan bir insanı da biz değistiremeyiz. İlerde çocuk olunca çalışamazsak ya da hadi diyelim ki bi hastalığa yakalandık çalışamıyoruz o zaman napıcaz. Aşk evet önemli ama mantıklı düşünmekte fayda var.
53 Yorumla- 6 ay
Evlilikle sevgililiği aynı kefeye koyarak yorum yapmışsın.
- 6 ay
Ayrı evlerde yaşıyoduk. Aynı evde değil.
6 ayYaptığım gözlemlerden ve mantık yürütmelerden yola çıkarak sebep şu: Gençken böyle şeyleri kafaya fazla takmıyor insan. Sonra iş ciddiye bindiğinde kaygılar devreye giriyor. "Evlensek şunları karşılayabilecek miyiz? Çocuk yaparsak ona rahat bir hayat sunabilecek miyiz? Mutlu ve rahat bir hayat yaşayabilecek miyiz? Geçinebilecek miyiz?" Yani yetişkinliğin, mantığın ve gerçekçiliğin devreye girdiğini bir belirtisi. Şunu da eklemeliyim, maddiyata önem vermek zorundayız. Çünkü hiçbir şey öpücükle alınmıyor bu devirde. Sağlık için bile para lazım. Bence bu konu üzerine güzel bir düşünüp öyle karar verin. Sevgi bu devirde tek başına yeterli değil maalesef.
10 Yorumla
6 ayYani bir şey demek istemiyorum ama Ne yönden endişe ediyorsun onu merak ediyorum? Peki de seni çok ömür boyu para kazanacaksın o kazanamayacak yani sonuçta onu alacaksan koynuna ya o senin için yani bunu kabul edeceksin Hani değiştirmeye çalışma Ama şu var para kazanmayı yönlendir. Hani nasıl denir mesela Sen kapalısın tamam mı? O sana açıl demesine gerek yok Bitti o seni öyle kabul edecek Başka bir şeye gerek yok yani demek istediğimi atabiliyor muyum Sen onu o şekil kabul edeceksin alıyorsan almıyorsan ayrıl. Hani bilmiyorum bu saate kadar ben açık konuşayım sana yani bir kere kadınla birlikte olamadın bir kızla birlikte olamadım nişanlanamadım biliyor musun Neden? Yani param yok bakamayacağımı düşündüm çünkü ailemle miras kalmadı doğru düzgün bir işim yoktu şimdi var çok şükür bir şeyler kazanıyorum ama hani yine bakabilecek miyim bilmiyorum? Ve daha şu var hani Kabul ediyorsan devam et etmiyorsan Gönder gitsin başkasına baksın O da başkasını arasın yani. Ya bilmiyorum hani ben şu an bu konuda gerçekten çok yaralarım var hani ne anlıyorsan anla saygı duyarım ama hani bir kadına dokunmak bile istediğimde hep şu geliyor hadi bu hamile kaldı Ben Nasıl bakacağım o çocuğa
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu endişelerini anlamak çok doğal, çünkü geleceği birlikte planlamak ciddi bir mesele. Senin kaygıların aslında sorumluluk duygusundan geliyor; bu kötü bir şey değil! Ama onunla açık bir şekilde konuşmalısın. Maddiyat bir ilişkinin tek temeli değil, doğru; ama hayatta mutluluk için dengeyi kurmak önemli. Hem onun bakış açısını hem de kendi endişelerini anlamaya çalış. 🌿
Belki de maddi hedefleriniz üzerine ortak bir plan yapmak, ikinize de güven sağlayabilir. Ona açıkça şunları diyerek yaklaşabilirsin: "Ben geleceğimizi düşünüyorum, bu yüzden konuşmamız gerekiyor. Bunu sevgimizi sorgulamak için değil, ortak bir yol bulmak için yapıyorum." Daha yumuşak iletişim mutlaka işe yarar. 🙌
Garantili işler herkesin hayatında olmaz, bunu da biliyoruz. Ama sağlıklı bir ekonomik temelin, ilişkinizi daha rahat kılacağı kesin. Sen yapıcı bir şekilde bunu dile getirdikçe mutlaka bir yol bulunur. Uyum sağlamak her şeyden önemli, unutma! 💪✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
68Cevap
6 ayKalbin eskiden hafifti.
Sevgiydi taşıdığı; hesap tutmaz, yarını tartmazdı. Şimdi aynı kalp nişan yüzüğüyle ağırlaştı. Çünkü aşk, geleceğe bakınca sessizleşir;yerini sorular alır.
Sen parayı düşünmeye başlamadın aslında yarını düşünmeye başladın. Bir çatı, bir hastalık ihtimali, bir “ya ben düşersem?” korkusu girdi araya. Ve sen bunu fark edince kendinden utandın. Oysa utanç senin değil.
İnsan, sevdiğiyle hayat kuracağını anlayınca
sadece kalbiyle değil, omuzlarıyla da sever. Omuzlar yükü tartar.
Onun sigortasızlığı bir rakam değil,
umursamazlığı bir eksiklik gibi çarpıyor sana.
“Ben bu hayatın neresindeyim?” diye soruyor içindeki ses.“Yan yana mı yürüyoruz, yoksa ben mi yolu düşünüyorum?”Sevgi bazen gözleri kapatır, nişan ise gözleri açar. Açılan gözler gördüklerinden korkabilir. Bu korku sevgisizlik değil, uyanıştır. Geleceği düşünen bir kadın,
sevgisini azaltmaz. Sadece yalnız kalmak istemez.40 Yorumla
6 aybende öyleydim ama inan bana maddiyat o kadar önemli ki. Kaldı ki nişanlın sorumluluk sahibi değil. Sigortası yoksa devlet hastanesine bile gitse muayene olunca ilaç alınca bir ton para ödüyorsun. Evlendin çocuğun oldu belkide onun yüzünden ücretsiz izin alıp bebekle ilgilenmek yerine hemen işe döneceksin. Senin işine güvenip kendini garantiye almış ama bence yok yakınken dön buradan. Evlenirsen senden nafaka bile talep edebilir 😂😂😂 ciddiyim bak edebilir ve haklı görülürse eğer alabilir. Nişanlılık bunun için var
10 Yorumla📌kadın maddi durum önemli değildir📌erkeğin maddi durum önemlidir 📌evde geçim erkek yüküdür📌ben kanunda ya da kültürde şu var bilmem, kafam çalışmaz öyle 📌erkek en azından ev geçindirebilir olmalı📌benim de yakınım evlendi, zorluk yapmadık📌üstüne ben çok destek verdim 📌ama geçime karışmam, erkek geçinemem düşünüyor ise, önce dua edecek geçim için yeterli maaşlı iş arayacak yoksa evlenmeyecek 📌bir de memur kız isteyenler çıkmış📌parası iyi, kariyeri yüksek çok insan gördüm. çevrede bazı kızlara talip oldular, hiç bir onay alamadılar, bu iş ticaret değil, evlilik 📌evlilikte erkek hanımını emanet almıştır, çok kitap okurum, günümüzde cahil sözler beni bağlamaz, geçimi kadın değil erkek düşünecek📌kadın çalışsa dahi erkek ondan para isteyemez , ben islam hükmünü bilirim, ülkemizi sorsan , zaten islam düzeni olsa her şey iyi olmuştu, iğrençlik ve saçmalık çok olan zamanda yaşıyoruz
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı. Hep şunu söylerim "sigortası düzenli yatmayan, düzenli maaşı olmayan erkeğin yüzüne bile bakmayın, selam da vermeyin."
Neden mi? Aşık oldun, evlendin diyelim. Bir şey isteyeceksin "yok". Çocuk olacak hastaneye gideceksin, sigortan yok diye çoğu şeyden mahrum kalacaksın. Kii bin tane daha şeyden bahsetmiyorum bile.
Özetle para ile var olan bir kapitalidt dünyada, aşk denen saçmalık fakirliği ezer geçer. Zira örnekteki çocuğun kendine hayrı yok. Evlenmek ayrı olay, evlilik ayrı olay olacak size. Evet, para umurumda değil. Ama bu dünyanın umurumda. Bu yüzden artislik yapıp, boş hayallerde gezmeyin. Reel dünya böyle değil.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayBence dengini bul. Evlenince de sorun olur bu. Bu sefer de sen hakli olarak evin islerini yapan ben, yemegi yapan ben, evi de gecindiren ben sen ne işe yariyorsun dusuncelerine girersin. O memur kizi tavlamis ama senin ondan fayda saglayacagin belli ki bir sey yok. Anca ustune yıkılır senden gecinir gibi duruyor. Cunku caliskan erkek her turlu calisirdi ve ekmegini tastan cikartirdi. Seninkinde o azim de yok sanki. Evlilikte de gecim yuku sende olabilir hic yukun yokmus gibi bir de onu yuklenirsin sana yazik olur. Erkegin elinde dogru duzgun bir işi olmalı. O da yoksa baska ne verecek zaten? Otur ev erkegi ol, yemegimi onume hazirla koy desen onu da yapmaz. Maddiyat dahil her sey sana bakar. Bence biraz daha düşün. Ya kendine ceki duzen versin yanda baska rotalar ciz. Memur kiz olarak cok daha iyi erkekler bulursun
12 Yorumla- 6 ay
oo hükmü vermiş hanımefendi
Gizli Üye(18-24)6 ayBen buna cok takılmıyorum ama sunu soylemek istiyorum, eger evlenecekseniz ya size gerçekten hayat arkadası gibi biri olduguna inandıgınız kisiyle evlenin ki böyle bir erkeği bizim ülkede bulma ihtimali %2 falan ya da zengin biriyle evlenin. Niye mi, cünkü ülkemizde evliliklerdeki tüm sorumluluk ve yük kızlarda. Erkekler işe gitmekten başka napıyor? Evi temizleyen, cocuga bakan, yemek yapan, calısan daha bir sürü şey hepsini kızlar yapıyor. Asıl para avcısı erkekler. O yuzden secimlerinizi iyi yapın. Erkeklerin onca beklentisi varken siz neden bunlara önem vermiyorsunuz tuhaf.
00 Yorumla
6 ayÇok haklısın bir kadın olarak bunu içgüdüsel olarak önemsiyoruz bunun para avcısı ile alakası yok
Kadının fıtratında var, kendini maddi manevi güvende hissetmek ister kadin, evliliğe yol almak bir gün çocuk sahibi olmaya yol açıyor ve kadın şimdiden çocuğuma bakabilir mi güvende mi diye düşünür dediğim gibi bu içgüdüsel bir şey farkında olmadan böyle düşünürüz.20 YorumlaBence bu çok anlaşılır bir durum çünkü nişan demek artık “aşk”tan çok “hayat kurma” aşamasına geçmek demek; sevgiliyken görmezden gelinen şeyler evlilik yaklaşınca güven, düzen ve sorumluluk filtresinden geçiyor, senin takılman para hırsı değil belirsizlik korkusu ve onun bunu ciddiye almaması doğal olarak seni daha da tedirgin ediyor, önemli olan bu endişeyi bastırmak değil, netlik istemenin çok normal olduğunu kabul edip bunu suçluluk duymadan konuşabilmek.
00 Yorumla
6 ay😅 Adama bak, kız gelecek endişesi taşıyor diye kızıyor. Bu hissettiğin tamamen normal bir his. Sevgiliyken maddi konular ikinci planda olur, ama nişan aşamasında hayatı birleştireceğin için güvence ve plan görmek istersin tabii. Senin endişen, geleceğe dair belirsizlikten ve onun konuyu geçiştirmesinden kaynaklanıyor. Otur tekrar düşün, senin geleceğin var ama onun sanki pek umurunda değil ya da sana güveniyor bu konuda.
00 Yorumla
6 ayHayatının sonuna kadar bunu mu cekiceksin. Bak çalışıp yeterinc para kazanmaya buna diyecek bir şeyim yok herkes zengin olmak zorunda değil her şey yavaş yavaş ama sorumsuz erkeği Allah dusmanimin başına vermesin daha evlenmeden bu rahatlık olan bir insan evlenince iyice salar birde sen çalışıyorsan birikimin varsa onun rahatlığı iyice çöker. şu an aşığım vs vazgecemem gibi duygusal düşünme o eve girdikten iki yıl sonra maddi sebeblerden nefret ediceksin üstüne elli tane masraf ve dul kalcaksin. Kazanayan parmağı kes at. Tavsiyem ciddi ilişkimi 5 senelik bu yüzden bitirdim bir hafta ağladım şimdi oh şükür ediyorum
00 Yorumla
6 ayMaddiyat gelecek demek. Sen geleceğini garantiye almak istiyor olabilirsin çok normal. Ve sigorta artık çok gerekli önemli. Bunları onun düşünmesi lazım bence. Ayrıca ciddi bir yola giriliyorsa insan karşısındakinden de ciddiyet bekliyor. Sen daha akılcı ve doğru yaklaşıyorsun. Yorumlarda da söylendiği gibi iki gün sonra giderler de ortak olacak, "eve" harcama yapılması gerekecek, ihtiyaçlar olacak. Bunların sağlanma durumlarını düşünmek lazım.
00 Yorumla
6 ayİşi ne ticaretle mi ilgileniyor. Eşinin maddiyata mi önem veriyorsun diye sorup kizmasi çok saçma. Aklı olan maddiyata bakar zaten. Hem sen memursun karsindaki için neden standartini düşürmek zorunda kalasin. Parasiz hayat olmaz bu devirde. İyi düşün her şey toz pembe değil
00 Yorumlapragmatik ve çıkarcı tarafın duygularından öne çıkmaya başlamış artık işin duygusal mutlu kısmı bittiği ve b. ktan hayat idame ettirme kısmı başladığı için
kısaca cicim ayları bitiyor s. çım ayları başlıyor
tebrik ederim aşkınız bırak ölüm sizi ayırana kadarı daha nikah masasına oturmadan evvel bitti, keza bir kadın mantıklı düşünmeye başladığı anda aşkı geçmiş demektir (sevmiyorsun demiyorum insan olarak seversin tabi ama aşk yalan oldu)
00 Yorumla
6 ayDemin evli bir kadın pay yapmıştı ve adam karısının kartına el koymuş kendi kazandığı parayı kadına yedirmiyor, yani sende aynı duruma düşme, para kazanıyor ama sigortası garanti işi yoksa günün birinde sende dediyim kadının durumuna düşersin mutsuz olursun kendi kazandığın parayı sana yedirmez nişanlın gibi insanlar şimdiden söyleyeyim.
Bana soracak olursan bu evlilik kararını gözden tekrar geçir ve nişanlınla konuş, adam gibi sigortalı işe girip para kazansın ve sorun etmekte de haklısın00 Yorumla
6 aybu cok normal bir his
iliski ciddilestikce zihin gerceklerle yuzlesir
ask baska hayat baska
sigorta para plan bunlar detay degil temel
umursamiyorsa seni degil gelecegi riske atiyordur
kaygin abartı degil alarm
konusulmadan evlilik olmaz
sevgiyle yuruyen yol plansizsa yorucu olur 🤍00 Yorumla
6 ayBen arkadasım
Davul dengi dengine çalar.
İki çıplak bir hamama yakışır.
Hersey para degil ama eger sana bakacak bir işi ve gücü olmayan biriyle ya da evi olmayan biriyle evlenmek senin hayatını sürekli bişeyler ödemekle geçirebilir
00 Yorumla
6 ayböyle bir model ile evlenirsen bitti hayatın game over :) sonra işte söyle böyle oldu yerlere atarsın kendini
00 YorumlaAcaba seni bir yeşil pasaport olarak görüyor olabilir mi?
Gençken hep gözümüz turistlerdi. Aşk meşk hikayeydi. Tatil sezonu gelince Aha vizeler dağıtıma çıktı. İnşallah bu sene sıra bende derdim. Bir türlü ismim yazılmadı o pasaportlara.
00 YorumlaErkek kadından önde olmalı. İlerde sorun olur her şey para değil ama erkek de kendini eksik hissedip kadına sarar tecrubeyle sabit kesinlikle...
10 Yorumla
6 ayİleride rahat bir yaşantı sürmek istemek gayet doğal bir şey ancak bunun için biraz geç kalmışsın kardeşim. Nişanlanana kadar aklın neredeydi diye sorarlar adama
00 Yorumla
6 ayCiddi anlamda konuş para kazanıyorsa biyerde çalışıyordur. Sigortasını yapmalarını istesin. Yapmazlarsa şikayet etsin SGK ya. Sigortasız işçi çalıştırmak yasak
00 Yorumla
6 ayGünaydın hanımefendi. Yenimi farkettiniz adamın durumunu. İyi ki nisanliyken fatketmissiniz. Ya iki üç çocuktan sonra farketseydiniz mazallah. Gerçeklerle yuzlestiniz dimi. Sevgiliyken laylaylom iyiydi. İş ciddiyete binince biseleri farkettiniz ama geç olmuş sanki. Adama yazık
00 YorumlaO zaman nişanlanmayacaksın demek ki bir yerde hata yapıyorsun böyle düşünüyorsan sağlıklı bir evlilik kurulmaz Dolayısıyla nişanı sonlandırma yoluna gitmen daha sağlıklı gibi görünüyor
00 Yorumla
6 ayAşkım çok haklısın. Sevgiliken resmi bir şey yoktu, iş ciddiye bindi haliyle geleceği düşünmek zorundasın. Nişanlın çalışkan ve para kazanma hırsı varsa inşallah her şey hal olur.
00 YorumlaNasıl başkarsa öyle gider sen başta taviz vermişin şimdide onu sürduruyor maddıyat olmayan maddiyat sorunu yaşanan yerde huzurda olmaz mutlulukta
00 Yorumla
6 aySıkıntı büyük olur iyi düşün ne olursa olsun para olmazsa sıkıntı
31 Yorumla
6 ayManeviyat kadar maddiyat da önemli. Yoksa nasıl geçineceksiniz? Hayâl dünyasında gezinmenin âlemi yok.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 482 cevap paylaştı.
6 ayBebeğim Senin işin olmaz karşındaki kişiyi tanımıyorum fakat sigortaya umursamayan tavırları lakaytlığı ciddiyetsizliğine dair bir işaret bence
10 Yorumla Çünkü iş ciddiye bindi artık mantıklı düşünmeye başladın
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayMaddiyata önem vermekle alakası yok. Evlenecek herkes maddi geleceğini düşünür tabiki. Bence sigortalı bir işe girmesi için ikna edin veya bir aile büyüğüne soylettirin.
20 YorumlaSenin sırtından geçinecek mi nedir endişesi taşıyorsun heralde dikkat ette mantık birlikteliğine dönüşmesin olay
00 YorumlaNiye sigorta yapmıyor ben ona takıldım niye umursamıyor bu konuyu sigortasız olur mu hic ya bir şey var bunda bence
00 Yorumla
6 ayİyi sadık olsun da gerekirse sen çalış bak ona. İyi insanın nesli mi tükeniyor bilmiyorum bulmuşsan çok da takılma.
00 Yorumla
6 aySen halledeceksin galiba o umursamadığına göre bence en baştan nişanlı olmadan bu konuları tartmak gerek ileride sorun olmasın
00 Yorumla
6 ayKesinlikle haklısın. En kötü erkek tipi umursamaz erkekdir. Potosiyeli olur birşeyler ile uğraşır onu bilmem tabii 😊😊
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 541 cevap paylaştı.
6 ay
Sana yol vermesi gerekmis.
00 Yorumla
6 ayokadar sorun etme. iyi biriyse. inan zengin olan adamlarda evdeki karularina cimri olup para vermiyor parayi disarda baska kadinlarla yiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 aysenin maaşınla ev geçinir de konu erkeğin tutumu. evlenecek adamın düzenli bir işi maaşı olur karıya der ki bak sana bir şey olsa ds ben seni geçindiririm ailemizi korurum imajı çizer.. bu kadar açık bir şeydir bu göz göre göre bunlarla evlenmeyin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 855 cevap paylaştı.
6 aySen haklsın onla evlenme derim çok üzülürsün bu şahısın garantisi yok seni nasıl yaşatsın
10 Yorumla İki gönül bir olunca samanlık seyran olmaz bu devirde..
11 Yorumla- 6 ay
Olmuyo sırf geçim sıkıntısından bizim mahalle de bi kadın kendini tavana astı.
Para kazanılır olur da, bunun için azim lazım o da sanırım hayatındaki insanda yok
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 603 cevap paylaştı. gelecek kaygısı çocuk olursa nasıl olacak v. s v. s bunlar seni düşündürüyor sen farkında olmasan da
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 536 cevap paylaştı.
6 aySenin gibi memuru bulmuş bırakmas evlenınce hatta çalışmaz kriz var zaten
00 Yorumla
6 ayGelecek kaygisi ve konforsuz bir hayat korkusu yasiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayKnka geç bunları tabi ki önemli sizin ilerde çocugunuz olcak? Ozman neyi geçiştircek ? Ozmanda sen ona bir tokat geçirirsin ödeşirsiniz. Ozman aynen bunu söyle. 😂😂
00 Yorumla
6 ayAklın başına biraz geç gelmişte şu an bu düşünce neyi değiştirecek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 aySıkıntı yaşarsın kazancı sağlamsa sigorta yaptırsın ama ortalama bi gelirse gerek yok seninkinden yararlanır evine bakabilecek bi adamsa güvenmen lazım hayat müşterek
00 YorumlaSeninki sana yetmiyorsa zaten sana yetmez hiçbir şey ki ohooo
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayTabiki de vereceksin? Evi erkek geçindirir. Her masrafı erkek karşılar. Adam ise böyle olur. Müslümansanız zaten böyle olmak zorunda. Bir de çocuk ister. Çocuk olunca nasıl masrafları karşılanacak?
00 Yorumla
6 ayBu kafadaki erkeklerin mağdur edeceğini herkes bilir rkfkf
00 YorumlaBırak onu insanlar değişmez ve böyle biriyle mutlu olamazsın
00 Yorumla
6 ayBence Aile büyükleri bir araya gelip Nişanlınla konuşulması gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayOlmak zorunda degil ki. Senin seçimin sigortasi olmayandan olmus. Sen kendini sorgulayacaksin. Ona hesap sormayacaksin. Herkes kendinden mesuldur.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 437 cevap paylaştı. Gamsız ilerisini düşünmeyen biriyle birliktesin, takılman normal.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
6 ayİster istemez ileride ki hayatını etkileyeceği için
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 336 cevap paylaştı.
6 ayMaddi ihtiyaçlar karşılanmayınca manevi huzurda olmaz.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 369 cevap paylaştı.
6 ayNe iş yapıyor. Sigorta yoksa düzensiz çalışıyor demek ki
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 479 cevap paylaştı.
6 ayEe sen seçimini en baştan yapmışsın şimdi adamın bunu demesi gayet normal
03 Yorumla- 6 ay
@şuleyaben bazen sevince her şey düzelir gibi geliyor ama maalesef iş öyle olmuyor
Erkek adam sorumluluk sahibi olur. Asgari ücretli bile olsa bir işi sigortası olur. Ama küçük beyimizin gördüğüm kadarıyla hayata dair hiç bir ekonomik kaygısı yok. Anladığım kadarıyla zengin de değil.
00 YorumlaIs ciddiye binince mantigin konusmaya basladi. boyle sorumsuz tiplerden koca olur mu? Bak bizzat tecrube ettim. isi gucu de onemli maddiyatci diye kizip duygu somurusu yapana kadar da erkek olsun para biriktirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (64)
Devamını Gör(109)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Nişanlımın maddi durumuna takılmaya başladım, kötü hissediyorum. Neden böyle oldu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler