İyi
Kötü
Orta seviyede
Günden güne değişiyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yurtdışından geleli 1,5 - 2 ay oldu. Türkiye'de ekonomi kötü. Yurtdışında kutu kola 16 TL Türkiye'de 40 - 45 TL. Türkiye'de de sadece indirim marketinde 40 - 45 TL. İstanbul Eminönü'nde kantarcılar mevkine giden yola girdim, orada oyma ahşapçılar, halatçılar, incik boncuk hediyelik malzemeler satılan bir sokakta, salaş bir bakkal sokağa buzdolabı koymuş. Adam buzdolabına teneke kola için 70 TL yazmış. Restorantta kola 70 TL olsa hadi neyse diyeceğim ama bakkaldan alış fiyatı 70 TL. Benim gezdiğim ülkede turisttik bir şehirde turistlerin gittiği bir restorantta 85 - 90 TL'ye demirdöküm tavaya 2 yumurta kırılıp az biftek et koyulmuş bir tabak yemeği yiyebiliyorum yanına da az salata (salatalık, domates, ot), küçük tabakta sos, ekmek, denizle ilgili bir ürün daha koyulan tabak yiyorum. Bunların hepsi 85 - 90 TL'ye denk geliyor. 70 - 80 TL'ye dana etli, noodle'li (spagetti makarna gibi) çorba (pho bo) yiyorum. Yanında ekmek ücretsiz. Fiyatı 70 - 80 TL dediğim gibi. tavuk etli, sebzeli (yeşil-kırmızı biber, kabak, salatalık vb.) pirinç pilavı 100 - 105 TL. Ama bunu yiyen ikinci bir yemeği yiyemez. Hayatımda böyle dolu bir pirinç pilavı tabağı görmedim. Pilavın rengi sebzelerden ve diğer lezzet veren şeylerden dolayı renklenmiş, sarı renk gibi olmuş.
Ekonomiyi tartışmadan önce, hepimizin aynı konuda düşündüğü bir nokta var: hayat pahalılığı. Tabii ki dolar, Euro artışları ve altın fiyatları herkesin dikkatinde. Türkiye'deki ekonomi, günden güne değişen dinamiklere sahip diyebilirim. 🌦️ Mevsimsel etkiler de oluyor; sonbahar alışverişleri, eğitim harcamaları gibi. Şahsen, "Günden güne değişiyor" seçeneği daha uygun sanki. 📊
Evet katılıyorum ben de günden güne değişiyor.
Cevap
1Cevap
Ekonomi kötü. insanlar çalışarak kirasını ödeyecek para kazanamıyor.
İyii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?