+1 yılHangi siyasi görüşe sahipsiniz beni ilgilendirmiyor, yurt dışına çıkıp diğer ülkeleri görmediyseniz şu an yaşadığımız dünya ile ilgili çok bir şey bilmiyorsunuz, zaten dizi seyretmekten ülkelerin gelişmelerini takip edemiyorsunuz eminim, evet diğer ülkeler özellikle adam yerine koymadıklarımız, örneğin pakistan, güney afrika cumhuriyeti , hindistan, romanya, daha aklıma gelmeyenler.. hepsi de aldı başını gitti, bu eğitim anlayışıyla, din merkezli siyasetle, kendini geliştirmek yerine kendini kandırarak yaşamayı tercih eden bir halk kitlesiyle iyi şeyler olmasını beklemek cahillik olur, o da zaten bu ülkede bolca var..
92 Yorumla- +1 yıl
bende yurtdışında bulundum. küçümsediğimiz romanya'dan gelen insanlar kesinlikle eğitim olarak türk öğrencilerden daha kaliteli.
- +1 yıl
@isimsizüye20 abartmıyorum Romanya buradan en az 30 sene ilerde.
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsan olanın katlanamayacağı çilelerle boğuşuruz. Tv programları da bizi uyutmak ve acımıza morfin etkisi yapmak için alabildiğine dangalakk programlar geliştirir. Mesela karı koca çiftler tv ye çıkar. Sunucu gelir adama ''Nasıl kaldırabilecek misin?'' diye sorar. Adam düşünür ''Kendime güveniyorum kaldırabilirim'' der. ORtaya bir yatak koyarlar. Herkes adamın yatağı kaldıracağını zannederken bir zneci gelir ve adamın karısını yatağaatar. Hunharca becerirken zorla adama izlettirirler. Eğer en ufak bir tepki vermezse büyük ödülü kazanıp milyarder olacaktır falan :)
01 Yorumla- +1 yıl
Hatta programın adı gavatttstar alaturka olabilir :D
+1 yılÜretimimiz yok buna bağlı olarak ihracaat yok tekrar üretime başlasak ki çok zor pazarda yerleri sağlam rakiplerimiz var ve bu yarışa girmemiz pek kolay olmayacak. Ekonomik durumumuz çok kötü devletin tek kaynağı vergiler oldu haliyle sürekli zamlar var. Verginin vergisini ödeyen bir milletiz daha ne diyebilirim ki.
655 Yorumla- +1 yıl
Ya böyle cahil insanların bir halt biliyormuş gibi konuşmaları olmasa bu sitede neye güleceğiz 😂 Tam bir ezik yorumu
- +1 yıl
Tamam, sensin.
- +1 yıl
Bak kadın madem bilgin yok madem bilgi fakirisin yorum yapma bari. Üretim yokmuş lafa bak 😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Evet yok bunu görmemek için kör olmak lazım. Ne üretiyoruz? Ne satıyoruz? Hayali ithalat yapmakta dönem modası bu sıralar zaten. Milletten çalıp kendi refahlarını sağlıyorlar sadece sizin gibi insanlar da tükürdüklerini yalamamak adına herşeyi görmezden gelmeye devam ediyor ancak.
- +1 yıl
Bu ülkede üretim sorunu diye bir şey yoktur kadın. Sadece pazarlama kalitesi anlamında sorun yaşıyoruz dersen sana hak veririm ama Türkiye de üretim yok demek tamamen balondur.
- +1 yıl
Senin görüşün saygı duyarım. Tartışmak istemiyorum. Çünkü bir yere varamayacağız ikimizin de görüşleri kesin ve katı.
- +1 yıl
Ben sana 10 dakika içinde üretim anlamında seviyemizi ve üretim yok dediğin göstergeleri dolu dolu yazabilirim. Sen ne yazarsın? Sırf İktidar karşıtlığı için halk dilinde üretim yok, işsizlik var vergi çok vs bunlar değil mi? Tartışma da mantık ve realist duruş kazanır.
- +1 yıl
Peki yaz bende sana üretimden fazla dış bağımlılık hakkın da yazayım mantık ve gerçekçilik kazansın o zaman
- +1 yıl
Bak lafı çeviriyorsun üretim yok lafını gizleyip üretimden çok satın alma var deme çizgisine geldin
- +1 yıl
Devletin geliri sadece vergiden oluşmaz. Devletin aldığı paylar vardır.
- +1 yıl
- +1 yıl
Tamam üretim bazında yaz sen o zaman gerçekten çok merak ediyorum.
- +1 yıl
Sadece 2018 de ikinci çeyreğinde ilk sanayi üretimi verileri aylık bazda yüzde 0,9 ve önceki yılın ayın dönemine göre yüzde 6,2 arttı. Şimdi üretim yok diyorsan bu durumu açıkla bakalım. İlaveten üretim yok dediğin Türkiye AK Parti döneminde büyüme yüzdeleri i %5 min. Seviyeye çıkarmıştır. Hadi realite bu sen balonlara bunu yık bakalım bekliyoruz 😀
- +1 yıl
Döner sermayeli işletmelerin tahsilâtlarından aktarım yapılır mesela
- +1 yıl
Bunu bilmiyordum. @şairrommeoo
- +1 yıl
- +1 yıl
Hastaneler mesela@Be_smart
- +1 yıl
@Zoey123 dengeyi bulmak lazim.. üretim yok, ihracat yok demek yalan.. devletin tek geliri vergi demek zaten cehalet, ama uretimin şu sektörlerde artması lazım, ARGE nin gelişmesi lazım demek ayrı.. bu arada ARGE konusunda özel sektör de kabahatli, üniversiteleri teknolojik gelişme değil bol makale peşinde... bir sürü faktör var konuşulacak.. her şey mükemmel değil, ama feci de değil... Tübitak proje desteklerinin dini projeyi tercih etmesi gibi bir istatistik yok.. özelleştirme ise devletin hantal yapısından kurtulmak icin, bu hükümet ile başlamadı...
- +1 yıl
@AfanOfİntelligence Öğrendiğine göre boş ezberleri bir daha kullanamazsın herhalde 😀
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Düzeltiyorum, devletin tek geliri vergi kaldı demek cehalet.. bence de. Beni duzeltecegine ezbere verdiğin falsolari say.. ciddi bir cehalet içindesin, bir kaç köşe yazısı, gazete manşeti.. o kadar.. ezbere üretim yok, ihracat yok.. tabiii.. Türkiye'ye uzaylı gibi bakarsanız olacağı bu
- +1 yıl
@şairrommeoo üretim yoK demedim de, hastane yi görünce aklıma geldi. Bölge hastanesi olayı çıktı bide dünyanın en aptal olayı hepsi ekonomik anlamda zarardan başka biley değil koyun gibi yüzlerce insanı kilometrelerce yürütüp getirdikleri yer şehrin diğer ucu insanları özel hastanede kazıklanmaya zorluyorlar. mesela belediyelerin yenileme adı altında yılda bir kaç kez yol ve kaldırımları kırıp yeniden yapması, Fazla gösterilen maaliyet ve az kullanılmış taşların şirketlere satılması.. ufak tefek gözüken şeyler bunlar fakat kar tıpundan çığ a dönüşüyor.
- +1 yıl
NE konu açmışım arkadaş millet birbirini parçaladı :))
- +1 yıl
Hangi kurum gelirini aktarmiyor da gelir düşüyor? Yahu kurumlar mı değişti ülkede, senin dediğin kurum geliri devlette sadece döner sermaye ile olur... onda değişen bir şey yok, bilanço da verginin oranı ne zaman daha az oldu? İnsanlar kazanır, tüketir, satar, devlet bu gelirler ile ayakta durur.. kurum geliri ne yahu
- +1 yıl
Evet yok üretim bitmek üzere kapatılan fabrikalar, çiftçilerin hayvancıların zamlar yüzünden işlerini bırakmaları. Tarım ülkesi olan Türkiye nerdeyse tüm bakliyat ürünlerini ithal ediyor bu normal mi geliyor size cidden?
- +1 yıl
@Be_smart Kurum geliri bu oluyor. Çeşitli kanunlarla hem özerk kamu kurumlarının hem de devletle imtiyaz, lisans gibi hukuki yollarla bağlantılı bulunan özel sektör kuruluşlarına ilişkin çeşitli mevzuat metinlerinde ya hasılat ya da kar üzerinden belirli bir oranda paranın devlete aktarılması
- +1 yıl
Zarar eden fabrikadan alınan gelir neydi de biz kaçırdık? Sen daha neden bahsettiğini tam bilmiyorsun, gören de sanacak ki devletin yüzlerce fabrikası vardı, bir gelir vardı bir gelir vardı.. cosuyoduk.. halbuki durmadan fabrika zarari ve kit lerde dolgun maaş alanlari besliyorduk, hep birlikte... cehaletin demogojisi çekilmiyor
- +1 yıl
Kusura bakmada sen gözlerini gerçekten kapatmışsın.
- +1 yıl
- +1 yıl
Hayır koşulsuz bir kabulliyetim yok beyefendi. Ben zaten parti sempatizanı değilim. Hiç bir partiyi desteklemiyorum. Ben sadece gördüğüm duyduğum olaylar hakkında kendi görüşümü ifade ediyorum.
- +1 yıl
Karşıt görüşler illaki olucaktır. Kimse sizinle aynı düşünceyi paylaşmak zorunda değil herkesin doğrusu kendine beyefendi. Ama hakaret etmeden seviyeli bir biçimde benimle tartıştığımız için çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
@AfanOfİntelligence Ülke politikaları senin Google dan bakıp yazdığın rahatlıkla icra edilmez. Tarım da kısmen atıyorum buğdayı ithal edilmişse bu bir hata değil bir seçimdir. Yani yine atıyorum 2018 de misal 5 milyarlık buğday ürettiysek 1 milyarlık da ithal etmişse buna yanlış demek saçmalıktır. Bu bir dolaylı ekonomi yönetimi modelidir. Anlatabildim?
- +1 yıl
@şairrommeoo ben sizin anlatmak istediklerinizi anlıyorum. Ama ülke ekonomisi çalkantılı bir haldeyken ürünün üretimi olmayan bir ülkeden ihracaat yapmakta neyin nesi oluyor anlayamıyorum. Fuzuli harcamalar ve sırf gösteriş için.
- +1 yıl
@AfanOfİntelligence İşte bu kısmi ithal etme tam da fuzuli dediğin durumdan uzak durmak için yapılır. Tarım üretiminde şartlar çok hızlı değişkenlerden oluşur. Yılın ilk 3 ayında üretim yapmak ve kendi ihtiyacını alıp kalanı ihraç etmek mantıklı iken misal 10. Ayda aynı ürünü dışarıdan ithal etmek ülke için daha karlıdır.
- +1 yıl
Sen ciddisin dimi? Üretim olmuyor üreten değerinde satamıyor malını bu yüzden vazgeçiyor. şu an ki hükümet sadece yandaşlarını zengin etmekle meşgul ben halkın refahta olduğunu düşünmüyorum ve bunu görüyorum. Umarım en kısa sürede siz de görürsünüz. Bu konu sabaha kadar uzar bitmez dediğim gibi ben düşüncemde kararlıyım sizde kendi düşünceniz de kararlısınız. Ve ikimiz de birbirimize karşı tarafın haklı olduğunu düşündüremeyeceğiz. Hakaret etmeden benimle bu konuyu tartıştığımız için çok teşekkür ederim. Umarım herşey daha iyi yönde ilerler.
- +1 yıl
@AfanOfİntelligence Gerçekten bağnazlık yapıp anlamamak için diretmenin en iyi örneğini sergiledin resmen. Biraz geniş pencereden bakmayı öğrenmelisin.
- +1 yıl
@şairrommeoo kes lan traşı. ne üretiyorsun lan saysana bana kalemleri?
geçen sene 3 liraya aldığın şeyi simdi 12 litaya alıyorsun mal herif.
ne üretiyorsun sen? hani lan uçak üretceklerdi araba üretceklerdi. hayatını yalan. kendinizle birlikte tüm ülkeyi bitiriyorsunuz. israile istese bu kadar yapamazdı, Yunanistan istese yapamazdı. gülüyorlar lan size dışarıda, çık git vizesiz ülkenin birisine de sokakta jalka sor Türkiyeyi sonra otur kıçının üstüne. mal herif. - +1 yıl
@Magicboys Soda iç amca soda iç iyi gelir 😂😂
- +1 yıl
@Magicboys Soda amca sodaaaaaaa 😂😂😂😂😂
- +1 yıl
@Magicboys Hahahahahha nasıl koyuyor nasıl 😂😂😂😂😂 Amcaaa gökten kemik yağardı ona göre 😂😂
Bana kalırsa afrin gibi kurtarılmakta olan bölgeleri onarmak için destek amaçlı yapılan zamlardır cBelki Suriye Toprakları ile Türkiye’yi birleştirip Türkiye sınırlarını genişletirler o zaman durum daha iyi olur yani umudumuz ve temennimiz bu yönde
23 Yorumla- +1 yıl
İşte büyük resmi gören bir hanım kızımız
- +1 yıl
tabi tabi yedirirler adama suriye topraklarını. enayiydi ya dünya ülkeleri.. sen bir kere natoya baglısın. nato müttefikinin toprağını alamazsın oyarlar adamı.
hele senin tayyibin adım atamaz. Rusya ne yaptı? sıkıyorsa kaldır uçaklarını dedi. kaldırabildi mi? bu iş uçağı düşürün emrini ben verdim demeye benzemez gülüm. millet vekili bile seçtirmediler adamı, niye sıkıyorsa seçtirsinler davut güloğlunuz. allahın malı. biatt ettikleriniz de boğulun. sanki akp den önce müslüman değildiniz. öyle ya ümüğünüzü sıkıyordu müslümansınız diye. Allah belaları - +1 yıl
onlarda bekliyodu zaten gelsede türkiye suriyeye yerleşse diye, amerika ile rusya boşuna kafa kafaya geliyo zaten sonuçta bize katılacak o topraklar, biraz tarih okuyun 100 sene önce seni sırtından vuran adama sırtınızı dönecek kadar aptal olmayın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
Aslında güzel şeyler oluyor ama ne yazık ki kendi milletimiz bu güzellikleri bozuyor.
Örneğin mobilya sektöründen verecek olursam.
Çocukluğumda gençliğimde hatırlıyorum. Bir müşterimizin evine ahşap döner merdiven kurmaya gitmiştik. Biz aylarca uğraştık o merdiveni yapmak için değeri yanlış hatırlamıyorsam 3 000 000 lira civarıydı. Aynı eve mutfak kurmaya başka bir ekip geldi mutfak yurt dışından ithal gelmişti değeri 15 000 000 L idi. Mutfağın parası gözümüzün önünde döviz ile peşin ödendi. Biz ise paramızı aylar sonra aldık. Kaldıki işimizde kusur olmamasına yaptığımız işten dolayı takdir ve teşekkür almamıza rağmen. Burdaki güzel olan şu; artık yurt dışına mutfak yapıp gönderir seviyeye geldik.
Çirkinliği ise; sanatkarın ve el emeğinin değerini bilmeyişimiz, ithal ürün merakı.
Şimdi bu aralar bizim malzeme tedarikçilerimiz sevindirici şeyler yapıyorlar. Yapıyorlar ama kendi memleketinin üretimini de sekteye uğratanlar ama art niyetli ama bilmeden.
Tedarikçilerimiz yurt dışına mobilya ham maddesi ihraç ediyorlar. Üstelik Çin e malzemenin kalitelisini ihraç ediyorlar bu çok güzel birşey.
Çirkinliği ise;Yerli üreticiye ülkemizdeki malın büyük bir kısmını üretilmiş ve üretilecek ham maddenin %40-60 ının yurtdışına ihraç edildiği söylenip, 2.3. sınıf malları yerli üreticiye dövizdeki yükselişi de bahane ederek , 2 katı fiyatlara artırması sonucu şu an boş oturan çok esnafımız var.
Çevremizde yurt dışına ihraç yapan çoğu firma halen devam ediyor ihracata ama onların patron larıda daha dün renoya, tofaşa binerken bir anda porsche cipe biniyorlar. Binsinler ama bir yandan gurur verici bir yandan tiksindirici. Ha yanlış anlaşılmasın tiksindirici olan bir anda sınıf atlaması değil. Ona sınıf atlatanları ezmesi yani çalışanlarını ve fason üretim yaptırdığı üreticileri ezmesi. Dövizin yükselişini bahane edip, yarı fiyatına ister çalış ister çalışma demesi. Kendisi yaptığı sözleşmeyi yarıya indirip indirmediği bilinmez. DAHA ÇOK YAZMAK İSTERDİMDE 2000 HARFA AZ KALDI:)01 YorumlaÇok yanlış polıtıkalar ve genel global krızden bızde nasıbımızı aldık. PIyasada cıddı lıkıte krızi var. ÜRetıme değil tuketıme dayalı bır toplumuz. Hükümet bunu bu şekılde yürümeyecegının farkına gec vardı ve 2 tekerı patlattık. Dıbe vurmaya yakınız dibe vurmadan yukselıse çıkamayız. Bence pıyasaların oturması en az 3-4 yıl. Fakat türkıye yapısı geregı hızlı ıvme alan bir ulke 10 yılı bılmem fakat İktidarda aklı başında tecrubelı kısılerın aktıf rol alması ıle 15-20 yıl ıcınde avrupada ılk 3 e gırebılırız cok rahat bu tamamen ulke kaynaklarını ve ınsana yapılacak yatırımla doğru orantılıdır
00 Yorumla
+1 yılKöleler daha da fazla köleleştirilir..
Zenginleri daha da zenginleştirir..121 Yorumla- +1 yıl
İşçiler de işlerine pek fazla sarılmıyorlar ama malesef
+1 yılKendi milletinin dibini bile siyiran bir kafa nereye kadar surecek ki vergi de vergi kendi milletini essek yerine koyup itibar icin beton yiginina basmak suudi arabistan isi...
Sehit annesine haciz gelip copten yemek ariyorsa skeyim oyle itibari.10 YorumlaMülteciler operasyonlar para babalarının sözünü dinlemediğimiz için bizi sıkıştırmaları ve üretmemizin az olduğu gelen zamlarla da iyice azaldığı bir gerçek. Lakin her kışın sonunda bir bahar olacağına inanıyorum. Bu baharı kim getirecek şimdikiler mi onu bilemem. Siyasete girersem ailivriye gidebilirim.
00 Yorumla
+1 yıl3. bir seçeneği bırakmadın.
AYNI OLACAZ
16 yıl önce ne haldeydik?
şimdi bir kaç şeyler değişti.
Şimdi halimiz aşağı yukarı aynı değil mi?
10 yıl sonra yine bir kaç şeyler değişecek ama halimiz yine aşağı yukarı aynı olacak.
Ekonomi bir zaman iyi gitmişti, şimdi kötüye gidiyor ama uzun bir zamana bakarsak ortalamaya göre hep belli bir dengedeyiz, işte bu dengenin etrafında devam dolaşacaz00 YorumlaEkonomi varmı'da iyi veya kötü diye tartışıyorsunuz? Üretim yok herşey ithal ediliyor. Basit bir poşete bile para veriyorsunuz artık para olmadığından akepe sokaklara bayraklama bile yaptıramıyor artık :) Satacak kurum kuruluş kalmamış ülkede
https://www.youtube.com/watch?v=UMRqLBpl0ns
hala ehonomi eyi eyi
ehonomi eyimi? bak cevabı aşağıda ;02 Yorumla- +1 yıl
Hanımefendi bunlar tasarruf hamleleri bakıyorumda poşete 25 kuruş vermek zorunuza gitti galiba.
+1 yılKim ne derse desin bu karamsar y'ese kapılan kişiler zamanı gelince dillerini yutacaklar. Bakıyorumda iki abd saldırdı diye hemen keyfiniz bozuluveldi yiyip içip yatacaksınız yok öyle. Bu ekonomik sıkıntılara rağmen ülke ekonomisi iyiye gidiyor sabredin İnşAllah bu ferahlamayı 10 yıl içinde sağlayacağız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer sey cok pahalı, calisma saatleri asiri fazla, ulkenin ekonomisi kotu durumda, ama hicbir zaman Turkiyenin ekonomisi iyi olmadi. Her zaman kotu durumdaydi Turkiye. Su an Turkiyeyi her acidan iyi bir duruma sokacak hicbir parti yok. Chp desen erkek dusmani feminist parti, hdp yine ayni, akp ve mhp de radikal feminist partiler. Her parti erkek dusmanı.
10 YorumlaEkonomi severiz bu tür paylasimlari sıklıkla görmek dilegiyle ☺
12 Yorumla- +1 yıl
Di mi yani milletin sevişme mubabbetinden bıktık :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılElbette ki daha iyi olucaz
Önce üzerimizdeki şu ezikliği ve kompleksi atalım da...
Sürekli olumsuz konuşup milletin içini şişiren şu tiplerden fenalık geldi.
Manda yönetimine razı gibiler43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu eksileyenler de manda yönetimine razı olanlar demek ki 😂
- +1 yıl
manda yönetimine razı? zaten ülkendeki pek çok kurum özelleştirilmiş. zaten mandadasın yani uyandırayım.
+1 yılOn sene sonrayı görmek çokta zor değil. Eğer bilime, teknolojiye tarıma hayvancılığa önem vermeyip asfalta beton yığınlarına önem verirsek bizden hiçbir şey olmaz. Adamlar robot üretip onları çalıştırıyor. Marsa araba yapmışlar onu gönderiyorlar biz halen...
21 Yorumlazirveye ilerliyor diyen mallar. üretim yok üretim. ne içiyorsunuz lan siz. hoşaf mı? deve sidiğimi? belli ki sizde hazırcı üretmeyenlerdensiniz. hazıra dağ dayanmaz. bir gram ekonomiden anlasa idiniz böyle salakca bir cevap vermezdiniz.
23 Yorumla- +1 yıl
Yurt dışında yaşıyorum, ne kadar uzman ve tarafsız ekonomi kaynak varsa, yıllardır TRyi övüyordu. Sadece son yıllarda sıkıntılar çıkmıştı.
- +1 yıl
@SonDakika94 kardeşim üretim 9 kalem malınız var.
trakyada 400 dönüm yerim vardı geçen sene sattım adamlar ektirmiyor kota var diyor.
sattım ukraynada toprak aldım. yine ekim yapıyorum develete satıyorum iyi bir paraya ve Tükiye ukraynadan alıyor buğday... günahtır o kadar insan var çiftçi, hadi ben paçayı kurtardım adamlar yemeye ekmek bulamıyor. açın gözünüzü batıyorsunuz vallahi. benim umurum değil siz düşünün. - +1 yıl
Orası çok kötü tabii ağabey. Bir açıklama yapsalar bare. Kapitalizm dezavantajları işte, halbuki sosyalist falan değilm...
- Gündem konusunda 599 cevap paylaştı.
+1 yılEhonomimiz çoh çoh eyi gardaşım. Kılışlaroğlu pgg lılarla elele geziyor ama ehonomimiz çoh eyi darbede atlet tıkadık tanglara hüloğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ
30 Yorumla
+1 yılDevletin ihtacatını artırması artırmasa bile kısa vadede kendine yetecek üretimi artırarak yerli üretim kampanyalarıyla reklamlarıyla ithalatı azaltması gerek. İşte o zaman ekonomi alanında kendimizi gösterebiliriz dünya karşısında.
10 YorumlaVallahi durumlar Şu an çok zor, cok değil bundan 2.3 sene evvel cebimde 400 liradan aşağı para olmazdı Şu an ise yoklari oynuyorum. Nasıl olacak bilmiyorum
20 Yorumla
+1 yılBelli olmaz. Aşağı yukarı aynı kalır diye sanıyorum ama. 90larda gibi bir kriz de çıkabilir büyük ihtimalle, ama ekonominin batması falan saçma. Genel olarak öyle diyemeyiz.
00 Yorumlaekonomi açık ve net bir şekilde y... ğı yemiş durumda 2023 ten önceki son düzlükte ülkenin a... koyucaklar son golü 2023 te atıp ekonomik krizin tavanına çıkıcaz görürsünüz.
20 Yorumla
+1 yılBen 10 sene sonra var olan bir türkiye göremiyorum. Insallah düşündüğüm gibi olmaz ne diyim
20 Yorumla
+1 yılHer şey iyi olacak İnşaAllah
Rabbim bizim yanımızda20 Yorumla
+1 yılKızlar Soruyor'a göre düşünürsen olmaz ama sonuçta Kızlar Soruyor'daki çoğu kişi muhalif. KizlarSoruyor Türkiye değildir. Kızlar Soruyor'daki kaç kişi oy kullanacak durumda veya oy kullanıyor?
00 YorumlaHayatımda 2018 senesi kadar çok çalışıp 2018 senesi kadar da beş parasız kaldığımı hatırlamıyorum hiçbir tarihte :(
00 YorumlaÇünkü insanlar mal. Annem de ülke batıyo diyo ama akp veriyo.
10 Yorumla
+1 yılAllah borcu harci olana yardim etsin cok zor durumdayiz
10 Yorumla
+1 yılBu ülkede sokakta kalan pek insan yok yurtdışında sokakta kalan tonlarca bilmem anlatabildim mi evlat
10 YorumlaBu iktidar, yandaşlarını zengin etti, gerisi fakir. Adamın cebin de iPhone var, cüzdanı boş
10 Yorumla
+1 yılBatıyoruz ama bunlar daha hiiç inşallah daha da kötü olur hak etti bu koyunlar çoban lazım dediler başımıza aldılar çobanın bastonunu 😉
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeni dünya düzeninden
Yeni ipek yolundan
Yeni enerji rotasından
Açıkçası dünyadan haberi olmayanlar batıyoruz derler.
Cahillik zor zanaat.20 Yorumlaaynen conwaynen tayyip seçim sistemini de bozdu ayarını bozduğu kantar sizide tartar görüşürüz
00 Yorumla- Gündem konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılburda bile %65 kötü çıktı martta seçim var %75 iyi çıkacak o zaman konuşurum
00 Yorumla
+1 yıl10 sene sonra g. ötte bir parca don elde kuru ekmek yari ac yari tok geziyor olacaz
20 Yorumla
+1 yılDünyadaki yerimiz 15 yıl önce de aşağı yukarı aynıydı muhtemelen 15 yıl sonra da aynı olur
00 Yorumla- Gündem konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılKatma değerli mal ve hizmet üretimi artarsa iyiye gider, yapamazsak yerimizde sayarız.
00 Yorumla
+1 yılBayrağımız dalgalanıo ona şükür
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüzel ülkemin ağzına sicti daha ne olacak batacak
60 YorumlaEkonomi berbat durumda.
60 Yorumla
+1 yılBittik batıyoruz. Kaçabilen kaçsın
20 Yorumla50 kuruş var mı 🔫🗡🔪
00 Yorumla
+1 yılBatıyoruz maalesef.
80 Yorumla
+1 yılKötü günleri atlattık sıra daha kötülerinde
30 Yorumlagemı yavaş yavaş su alıyor kaptan durum bu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 sene sonra türkiye diye birşey kalmayacak.
20 YorumlaGündem konusunda 4,2b cevap paylaştı. Daha kotuye gider
00 Yorumla
+1 yılİyi gidiyor bence sorun yok
10 YorumlaGülü seven dikenine katlanır
11 Yorumla
+1 yılGünden güne daha iyiye gittiğimizi düşünüyorum
01 Yorumla- +1 yıl
bende. 1000 yıla ulaşırız hedefimize.
Bunu benim cocuklar belirliycek
00 Yorumla
+1 yılKötüye gider
54 Yorumla- +1 yıl