Polis devlet kamera hiçbir şey yok ve eminsiniz. Eğer alırsanız sizin olacak.
Neden alırsınız? Neden almazsınız veya?
Alırdım tabi
Almam çünkü...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Polis devlet kamera hiçbir şey yok ve eminsiniz. Eğer alırsanız sizin olacak.
Neden alırsınız? Neden almazsınız veya?
Almam çünkü Allah görüyor. Ya yetkililere haber veririm.(Sahibinin başına bir iş gelmiş olabilir. Ya da çalıntı, cinayet vs. yapanlar oraya gizlemiş olabilir. Sonradan almak için...)
Ya da alirim bir eldiven vs. ile yetkililere teslim ederim.
Allah her zaman görüyor. Haram para hiç kimseyi mutlu etmez kardeşim. Paranın içine karıştırırsan kendi Paranı bile mundar edersin.
Bu devirde senin gibi dürüst insan kalmadı ki pek
Sana ait olmayan hiç bir şeye göz dikme!
Vardır olmasa dünya dönmez. Siz alır mıydınız peki?
Ama senin gibi pek kalmadı diyom
Eskiden almazdım. Ama bu dünyada yapılan milyon tane adaletsizliği haksızlığı emekçinin hakkını vermeyenleri kötü ekonomileri, halk açken sarayda keyif catanlari gördükçe alırım ben galiba
Alırsın yani. O birazda neden kaynaklanırmiş biliyor musun? Annen sana hamile iken yahut gençliğinde eli uzun ise yahut baban gençliğinde ya da senin dogmanı beklerken harama ellerini uzatirsalar sende uzatirsin. Çok dikkat ederlerse sen de onlar gibi olursun.
Fatih Sultan Mehmet devrinde ismini Vefa semtine verilen Ebul Vefa yaşarmış. Bunun oğlu milletin kırbalarını (deriden yapılan su testisi demek) Yuvarlak bir tahta parçasına çivi saplayip delermiş. Gelen gidenin... Ama kimse Allah dostu Ebul Vefaya oglunu şikayet edemezlermis. Artik biri dayanamamış. Sikayet etmiş. Senin oğlun böyle bi zarar verse millete ne yapardın?
Ailem harama çok dikkat eden çok dürüst insanlar. Peki ya bizi mahveden ayda 500 dolara köle etmiş bu sistemle nasıl başa çıkacağız
Son Soruma ne cevap verirsin? Oğlun çok zarar yapmış milletin malına Ebul Vefanın oglu gibi... Ne yapardın? Nasıl davranirdin ona?
Ağzına sçardm onun
Ebul Vefa ise ne yapmış biliyor musun? Ben ne yaptimda bu çocuk böyle oldu diye günlerce çocukluğunda itibaren bütün hayatını gözden geçirmiş.(Çocuguna hiç bir şey dememiş hiç.) Sonra kendisinde hiç bir şey bulamayınca, hanımına gitmiş. Ben hayatimi gözden geçirdim. Hic haram yemedim. Hanım sende gözden geçir bu çocuk neden böyle oldu bulalım demişler. Kadında hayatını düşüne düşüne gözden gecirmis o da bulamamış. Ve son dakika aklına hamile iken yaptığı bir şey gelmiş. Komsuya oturmaya gitmiş. Hamile iken söylemeye çok çekinmiş canım çekti diyememiş. Masanin üzerindeki meyveleri. O da ev sahibi içeriye girdiğinde. O görmeden elindeki iğneyi meyveye saplayan saplayan suyunu emdim demiş. Ebul Vefa Hz. derhal o kadından helallik işte demiş. Karisi gitmiş helallik istemiş. Cocuk hiç uyarilmadigi halde anında düzelmiş.
Hemen insanın aklına birçok şey gelir, değil mi? 😄 Ama etik açıdan düşünürsek almamak bence daha doğru olur. Çünkü bu paranın nereden geldiği, kime ait olduğu, yasallığı gibi birçok kritik soru var. Beni tanırsan bilirsin, dürüstlük her şeyden önemli! Ayrıca para sana rahatlık getirse bile huzuru getirmez. İçin rahat olmayabilir, değil mi? 💭
Benim seçimim: "Almam çünkü..." Etik önemli! 👌
Cevap
3Cevap
Senin değilse elleme prensibini benimsiyorum.
alırım çünkü ben buldum
Arar polise haber veririm
Alırım ama parayı gariban insanlara dağıtırım
alırım tabii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?