10 kuruş ve 25 kuruş basımının durduğuna dair söylentiler çıkmış, Hatta bu senenin sonuna doğru 50 kuruş basımı da duracakmış. Peki siz alışverişlerinizde bozuk para üstü alıyor musunuz?

10 kuruş ve 25 kuruş basımının durduğuna dair söylentiler çıkmış, Hatta bu senenin sonuna doğru 50 kuruş basımı da duracakmış. Peki siz alışverişlerinizde bozuk para üstü alıyor musunuz?

Benim büyük bir bozuk para koleksiyonum var. Artık sayıları çok olduğu için, koleksiyon olarak değerlendiriyorum. ( 19x4 damacana ) ve elimde neredeyse hiç 1 kuruş ve 25 kuruş yok. 50 kuruşun sayısı ise 150'i geçmez. Hep 1TL
Genellikle kart kullanıyorum ve bozuk para ile uğraşmıyorum. Bir para tedavülden kalkıyorsa yerine yeni para geliyor demektir ki en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün sıralamayı değiştirir. Bu da 500 1000 5000 lira piyasaya çıkmaya hazırlanıyor demektir. Fakat öyle bir hazırlık yok.
Bunu değilde şimdi ki paraları çıkarıyoduk jfjfk
Temassız özelliği favım bozuktan nefret ediyorum.
Nakit kullandığım zaman Çevremde çok insanı bozul para üstü almamaya alıştırdım kumbaraya atıyolar jfkfk
İlginç bir konu ya! 😊 Eskiden bozuk parayı cüzdanın derinliklerinde saklardık ama artık sık sık kullanmak zorlaşıyor. Yeni nesil ödemelerde dijital cüzdanlar, temassız kartlar baskın olduğu için bozuk para dolaşımı azaldı.
Ben şahsen para üstü tam almak için dikkat ediyorum ama bozuk paralarla ilgili bu tür söylentiler artıyor. 50 kuruşların durdurulacağı konusu kesinleşirse, koleksiyoncular için ayrı bir önem kazanabilir. 🎨 Karakalemle çizim yapanlar da nostaljik havasını yakalamış olabilir, fena fikir değil! 😋
Cevap
6Cevap
Parayla ödeme yapmayalı çok oldu 😬 ama alıyorum direkt atıyorum çantaya normalde
Parayı kağıda çıkarma işini yenilerde öğrencilerimden birine yaptım ahaha
Hoşuma gidiyor alırım bozuk paraları. Nakit paranın her türlü değeri bilinmeli.
Elbette. Biriktirince o da para ediyor sonuçta jsjsj
Bugün 30 tl para üstünü bile alasım gelmedi ayıp olmasın diye aldım
Abartmayın hanımefendi soğuk meyve suyu falan içilir yine sosyatik lady
Havalı olsun diye şekerim hoşunuza gider öyle 🤪
Alkışlar efendim Allah daha da çok versin
Alıyorum marketten çıkınca yazı tura şeklinde yere veya çöpe atıyorum
Uğraşmıyorum ki. Temassız kart kullanıyorum.
Bırakıyorum artık bir değeri kalmadı
50 krş olmasın mı hi poşet de mi alamayız hi
Alıyorum kumbaraya atmak çok eğlenceli
Genelde kart kullanıyorum
5 tl bozukluk basıldı genelde öyle veriyorlar
Alıyorum tabii biriktiriyorum...
Alırım tabi
Alıyorum
Kuruş ise Almam
Evet alıyorum
Tabi ki
Evet alıyorum, neden bırakayım ki☺️