Evet kağıt para verilmeli bozuk para çocuk avucuna sıkıştırılmış bozuk para gibi olmaz
Bozuk para da bahşiştir
Bahşiş vermiyorum ben
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Neredeyse pek çok Dünya ülkesinde bahşiş konusu standart bir noktaya oturmuştur ve hesabın yaklaşık %10'u kadarının verilmesi beklenir. Tabii bahşişi adeta hakaret kabul eden ve almayan ülkeler de yok değil ( Ör. Japonya )
Bizde henüz alan açısından da veren açısından da oturmuş bir sistem yok bu konuda. Kimisi servisten, kimisi de bahşişten şikayetçi...
Ben şahsen kolay kolay bahşiş vermeden geçmem ama illa kağıt para olmalı diye de kendimi strese sokmam. Elbette varsa kağıt 5 veya 10 tl. , hatta hesabın büyüklüğüne göre daha büyük bir banknot vermeyi tercih ederim ama eğer şartlar oluşmamışsa ve sadece madeni para varsa onu da vermekte bi sakınca görmem. :-)
Hayır işte onu vermemelisin ben kendim de bahşiş verilen bir sektörde yetiştim çıkarıp elime bozuk para verilmesi, cebime bozuk para konması çok rahatsız ediyordu beni. ben sana iki gündür ne anlatıyorum be adam.🤦🤷
Hiç vermemektense, bozuk olsa da o bahşişi vermek daha doğru bence. Damlaya damlaya göl olur yahu :-D
Gerçekten ismin gibi felaketsin biliyorsun dimi?🤨😂
Di :-D
😂😂🤷
Minimum 5 TL bahşiş veririm.
Eve gelen su, tüp için 5 TL.
Restoran'da yerine göre 20 TL ile 200 TL arası bahşiş veririm.
Bahşiş çalışana destek bize artı hizmet demektir.
Sende abartma 200 lira bahşiş ne nerde yaşıyorsun?
Yerine göre diye belirttim ya.
Oğlumun konserini izlemek için Antalya ya gitmiştim.
Konser saatine kadar çıkıp biraz atıştıralım dedik.
Bir mekana girdik.
6 kişi 5.800 TL hesap geldi.
Böyle yerlerde 200 TL gayet normal.
Nerede yaşadığım ile hiçbir alakası yok.
İzmir de yaşıyorum bahşişi Antalya'da veriyorum. 😊
Verdiğim yerler oluyor mesela berberde tıraş oluyorum orada çocuk varsa veririm bi 5lik ya da kafe tarzı yerlerde küçük çocuk görsem mutlaka veririm sevsinler.
Benim değilmi vermicem
Cevap
21Cevap
Genelde vermeye çalışıyorum.
Bahşiş verilecekse bence kağıt para verilmeli
Genel olarak aldığım hizmetin %80 ininde veririm bahşiş.
Duruma göre ciddi paralar verdiğimde oluyor.
Genel olarak abartma %80 baya uçuk bir rakam , makul bir rakamı vermen daha doğru.
Aldığım hizmetlerin yüzde %80i. Gelen hesapların değil.
Aldığım hizmete göre ve ödediğim fiyata göre değişir. Küver yazılan yerlerde vermem
Bence verilmeli insanlar emek veriyor sonuçta.
Birincisi verdiği hizmet karşılığında maaş alıyor ikincisi masabaşı bahşiş denilen kuver sistemi yazılıyor Üçüncüsü bana iyi hizmet etmediyse hak etmediyse neden vereyim
Bahsis vermiyorum ya oyle bi huyum yok vericek olursam da 2 3 lira bozukluk veya bi 5 lira veriyom
Para Paradır. Bir Garsonun Veyağı Bahşiş Alan Birinin Buna Takılacagını Sanmam
Anladım ama öyle düşünmüyorum. bahşiş alınan bir sektörde yetiştim çıkarıp eline 1 lira verilmesi biraz kötü hissettiriyor.
Bahşiş vermiyorum, Türkiye'de herşeyi abartıyorlar.
Ne gibi mesela?
Gerçekten mi ben 5 lira ya da 10 lira verebiliyorum teşekkür ederim diyorlar.
Kağıt para ya da bozuk para fark etmez veririm bazen vermem canım ne isterse o olur o esnada
Nerde oturup kime bahşiş verdiğine bağlı ben olsam bozuk para verilse söverim 🤣🤣
Çok güzel ayarlanıyor onlar da ha hesap bir geliyor 53,58 gibi hani bozukluk kalsın diye sanki
Walla ben vermkyorum 🤣🤣🤣 param anca bana yeter 🤣🤣
Bu ekonomide bahşiş vermem için lord olmam gerek heralde
Anladım kapıya bişey getirecek lükse sahipse insan bu sıcakta küçük bir miktar verilmeli bence
Vermiyorum çalışanlara da iyi davranmıyorum iyi davranınca siparişe önem vermiyorlar
Ve bununla övünür gibisin. çok garip.
Vermiyorum, öğrenciyim ben Tubi.
Sana her şey mübah mimar ol acısını çıkarırsın😂
bahşiş verdiğimde kağıt para kullanıyorum:)
Bozuk para çocuk avucuna sıkıştırılmış gibi oluyor doğru olanı yapıyorsun bence.
Mutlaka veririm, hesabın %10u kadar.
Tahmin ettiğim cevabı aldım senden , beni hiç şaşırtmıyorsun.💐
😄
Bozuk para biraz hakaret gibi sayılıyor artık
Kesinlikle katılıyorum bende bozuk para vermiyorum.
Bahşiş veriyorsan hakkını ver
Bahsise dikkat ederim beyaz bir amerikali gibi
Bahşiş verdim zaman kagit para veriyorum hep
Bahşiş vermem
Damlaya damlaya göl olur ayıp değil vermiyorum
Bana göre ayıp ya
Kağıt para daha iyi
Bahşiş vermiyorum.
herkes cimri çıktı ankete katılan :d
verırırım :D
asla vermem
Anladım , peki.