Sevgilim sanırım kumar bağımlısı ne yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba, Erkek arkadaşım sanırım kumar bağımlısı. Uzun süreli bi beraberliğimiz vardı. Bir süredir ayrıydık. Barışalı 6 ay oldu. Ayrı olduğumuz süre zarfında çok borç yaptığını söyledi. Sürekli borcu olurdu ama battığı olmamıştı. Ve hiçbir zaman zaten çok cömert bir adam değildi. Hep borcu olmasına yorardım. Neyse maddi sıkıntıları olduğu için hep destek olmaya çalıştım ona , ikimizde memuruz.5 ay önce, 400 bin tl kadar borcunu ailesi kapattı, onlara 25 bin olarak aylık geri ödeme sağlamaya çalışıyordu. Kalan 200-300 borcum var etrafa az az ödeyip kapatacağım eylüle kadar rahatlıcam diyordu. 3 Ay boyunca aylık 3-4-5 bin gönderim sağladım ki hiçbirini istemedim geri yarın birgün olduğunda paran istersen verirsin dedim. Sonucta hepimiz zor durumda kalabiliriz. Temmuz ayında da kredi çekmiştim telefon almak için o sıradada tanıdık bir telefoncudan telefon aldım ve eylul ayında ödeme sağlasan yeterli dedi bana. Erkek arkadaşımda , benden bu nakit parayı atmamı istedi ben sana eylül ayında öderim dedi Bende tamam dedim. Neyse sonra arkadaşlar bu çocuk sürekli iddia vs oynayan birisiydi. Geçen hafta hiç param kalmadı kupon yapacağım param yok maaşı beklemem gerekcek dedi. Bende ona eğer gerii yatıracaksan 2 bin atayım dedim. Atacağım dedi ve üç gün sonra da bana 1.500 olarak geri attı. Hani bende batırdı felan sandım üstelemedim. O aralar hata hasta oldum ilaçlarımı felan almaya gittik eczaneye 400 tl ilaç paramı bile ben ödedim elini cebine atmadı. Maddi sıkıntısı var diye böyle yaptığını duşundum. Neyse sonra yanımda dedeye girdiğini gördüm. İlk defa girmişti. Napıyosun dedim, gülerek “ bi max win gelse zenginiz” dedi :D tabi bende ışıklar yandı. Bir şekilde oynadığı siteden üyeliğine baktım ve sadece kumarda 1 haftada 10 bin yatırdığını ve onuda kaybettiğini gördüm. Aldım karsıma konuştum, kumar oynamanı istemiyorum o yüklü miktarda ki borcuda kumarda yaptın di mi dedim. Birazı kumar dedi. Bi ara oynadım bıraktım abartma ben iradeli bir adamım vs dedi…Niye bu kadar korktun attığın 2000 tl hariç o siteye parada atmadım dedi. Yalan konuşuyorsun gördüm 10 bin atmışsın dedim. Lafı eveledi geveledi…neyse cok uzatmayacağım arkadaşlar. Dün yanıma geldi ve çok battığını ailesine bile ödeme yapamadığını yarına kadar ödemesi gerektiğini, ne yapacağını bilemediğini söyledi. Birisi adıma kredi çekse 300 felan ay ay ona ödesem rahatlarım dedi. Bir kaç arkadasındanda kredi çekmesini istemiş. Yardımcı olmamışlar. Hatta Kredi kartım olsa altın alsam bozar nakite çeviririm dedi.( Bu arada benımde kolumda 3 ajda var kendim birikimimle yaptım bence isticektide isteyemedi) ben sana elimden gelen desteği yaptım artık inan yardım edemem benımde borçlarım var , ailenle konuş çözüme ulaştırmaya çalış, dedim. Biliyorum allah razı olsun yardım ettın evet dedi.. Sonra bende banada ödemen var telefoncu ister yakında dedim. Biliyorum dedi. Ama battım çıkamıyorum işin içinden dedi.(Bu arada altında arabası var, ailesiin 4 dairesi var , sevgilimde memur 7 ay önce felan babası ona kefil olarak ev kredisi çekmişti , benim ise babam hayatta değil bir annem kız kardesm var , arabam vs yok ) Bu konuşmadan sonra beni eve bıraktı ve tüm akşam soğuk konuştu. Bende ciddiyet, evlilik vs bekliyordum bu adamdan. Gördüğüm resim ise bu. Ne yapmalıyım?

Sevgilim sanırım kumar bağımlısı ne yapmalıyım?