Çaresizim. Sevgilimin kumar bağımlılığı?

Herkese merhaba. İşin içinden cikamadigim için buraya üye olup sormak istedim. Yardımlarıniza ihtiyacım var. Boğuluyorum.. Erkek arkadaşımla 7 senelik iliskimiz var. Bugune dek hiçbir konuda sorun yaşamadık. 7 yılın 6 buçuk yılı masal gibiydi diyebilirim. Çok seviyoruz birbirimizi. Bu detayı vermememin sebebi ortada ciddi bir ilişki ve gerçek bir sevgi var, bunu anlatmak. Ama son 6 aydir hayatımızın, bu güzel masalin en orta yerine kumar denen illet çöktü. Kara bulutlarla kaplandı her yanimiz. Kumar bağımlılığı ile mücadele ediyor yaklaşık 5-6 aydır. Başlaması daha öncesine dayanıyordur ama ben ogreneli 5-6 ay oluyor diyeyim. Borç batağına girince bizlere söyleme kararı almış olacak ki cikmazdaydi anlattığında. Ailesi kapattı borcunu. 150 bin kadar. Ailesi borcu kapatınca ben her şey bitti gitti sanmistim, bir daha önünden geçmez sanmıştım. Devam etti. Bağımlı olduğunu ve bunun bir hastalık olduğunu söyledi ve son 2 aydır tedavi görüyor. Hem psikyatri hem psikolog. Kendini oynanan ortamlardan kopardı, tuşlu tele gecti vs. Elinden ne geliyorsa yapiyor. Ama gel gelelim ki aynı madde bağımlilari gibi oynamak isteyip oynayamadiginda yoksunluk krizi yaşıyor. O kadar öfkeli birine dönüşuyor ki ben artık onu taniyamiyorum. Bu 5-6 ayda yiprandigimi hissediyorum. Davranışları değişti resmen bambaşka biri oldu. Kumar bir insanı bitirebilirmis ben bunu gördüm. Sadece kişiyi değil çevresini de aynı şekilde. Ailesi de ben de perisaniz. Sizlere sorum şu ki, benim desteğime ihtiyacı olduğunu söylüyor, psikyatrlar da destek önemli diyorlar. Biz çocukluktan beri beraberiz onu yüz üstü bırakıp gitmek istemiyorum ama kendimi de çok kotu hissediyorum. Bu bağımlılık gecer mi? Sorun sadece bağımlılık da değil psikolojisi alt üst oldu, mahvediyor bizi de kendini de.. o kadar depresif ve mutsuz oluyor ki bazen. Bana bir akıl verin ne olur, biz 2024te düğün planlıyorduk. Her şey bir anda tepetaklak oldu

Çaresizim. Sevgilimin kumar bağımlılığı?