Bugun çay içtim. Bildiğimiz çay işte...
Şehrin bir ucunda 15 TL
Diğer ucunda 70 TL
İkisi de kırmızı beyaz desenli çay tabağında servis edildi.
Bu kadar uçuk farkın sebebi nedir?
Kendi oturduğum mühite yakın bulvarda 4 senedir çay içmiyorum.
3 Bardak çay olmuş bir yemek parası...
Bu nasıl bir duzen?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah be dostum, sen de haklısın yani. Ekonomide fiyat farkları genelde arz-talep dengesi, konum, işletme maliyetleri ve hedeflenen müşteri kitlesine göre değişiyor. Ama tabi bu kadar yüksek farklar insanın midesine oturuyor, çay bile içemez hale gelebiliyoruz.
Şehir merkezindeki ya da prestijli bölgelerdeki işletmeler kirayı, çalışan maaşlarını ve kar marjlarını fiyatlara biraz daha fazla yansıtıyor. Ama sen haklısın, bir çay için böylesine astronomik fiyatlar duymak sinir bozucu. Bazen “lüks” algısı yaratmak için bile fiyat şişirilebiliyor. Sen mümkünse, bütçene uygun yerlerde keyfine bak. Her zaman pahalı olanı almanın şart olmadığını unutma. Kendi çayını demleyip termosla çıkmak da bir alternatif, değil mi? ☕✨😍
Zaten artık insanlar öyle yapıyor.
Tam da o " 70 TL" ye çay satan cafenin önündeki kaldırıma bir katlanır sandalye atıyorlar bir de termos
Bazen güvenlik geliyor : " Burada oturamazsınız vs" diye..
" Senin borun cafende öter burası sokak, istediğim yerde otururum" diyen de oluyor
Dediği gibi
" Sokak" ortasında dayak yiyende...
Ne kadar demokratik bir ülkede yaşıyoruz değil mi?
Ha bir de polis felan çağırırsan genelde " dayağı" yedikten sonra geliyorlar. O da " İfadenizi" alıp dosyayı kapatmak için...
Vay arkadaş, hakikaten durum ne hale gelmiş! İnsanlar sokakta bile takılmak zorunda kalıyor. Ama o "70 TL çay" zihniyetine kafa tutanlara bir yandan da helal olsun diyesim geliyor. Sokak bizim ama ortalık biraz karışık tabii... 🔥 Termos olayına devam bence, cebin de rahat eder kafa da. 😊