11 ayParasıyla ego satanlardan bahsediyorsaniz evet normal bir şey nefret etmeniz. Karakter önemli tabi ki de yalnız toplum cebinde parası olana bakar karakteri olana değil. Bmwsi olan adam itici gelsede ona bakarsın insanoglu karga ve maymuna benzer parlayan şeylere bakarız. sana üstü başı paspal ama karakteri düzgün efendi veya hanımefendi birini getirsem de konusmazsin. Diyeceksin ki daha düzgünu yok mu daha iyisi yok mu. bunu bilen biride eksik yönünü böyle telafi eder. Bende parayı on planda tutarım çünkü bu benim hayatım , ha illa birine caka satmıyorum tabi ki. Bir fakirden parayı onemsenmemesi beklenemez. adamin veya kadının ağzı kokuyor ama derdi para değil bunun psikolojisi bile normal değil. Hayatta yaşamak için net bir şekilde para elzemdir. Karaktere, yasa , başa , cinsiyete bakılmaksızın. Parasız birini bile bir müddet sevebilirsin. sonra yavaş yavaş rahatsız eder çevrendeki insanlar bir kahve icebiliyor ve sen içemiyorsan rahatsız eder.
114 Yorumla
Soran11 aybmwsi olan adama bakmam
sonradan görme gibi araba için kendini saticak birine mi benziyorum araba arabadır
milyon dolarlık daha fazlasıda olabilir o kadarını bilmiyorum adamın 3 tane fabrikası lüks sitesi var adamın bmwsi yok kardeşim böyle böbürlenerek yürüyen biride değil karısı 100 bin liralık çantası Yok senin dışarda gördüğün teyzelere benziyor yine gelinleri damatları yine aynı o kadar naif görgülü kadın hemşire çalışıyor kadın diğerleride çalışıyor adamin oğlu fabrikata işçi olarak çalıştırıyor babası
yine başka bir öğrenek dayım oda lüks arablari bilmem marka kıyafetleri yok
yengeminde
bu internet gördüğünüz gibi değil hayat normal insanlarız- 11 ay
Nadir kişiler bunlar hayatında daha fazla böyle insana denk gelirsen şükret
Soran11 ayailemdeki çoğu kişi öyle arkadaşlarım kuzenlerimde
bir tane akrabamız var sosyal medya fenomeni o çok zengin değil galerici 200 bin 300 bin takipçisi var soytarı biri işte bilmem marka tişörtler ayakkabılar boş geveze çene hayatı çözmüş gibi konuşmalar lüks araçlar onlardan zaten onun galerisinden- 11 ay
Yani cevrenin durumu iyi, aslında cevabı kendin de verdin. soyledigin insanlar doymuş kişiler. Aç ve eksiği olan kişiler kendini marka ile tatmin eder. Dediğimi anlatmak biraz ömrü boyunca porcheye binmiş birini Toyotoyi kartalı anlatmaya benzedi.
Soran11 ayo aşırı zengin dediğim adam Toyotaya biniyor hiç bir zaman Porcheye binmedi isterse biner ama ne gerek var kafasındalar ben çok marka seven çok logo seven insanlardan nefret ediyorum bununla övünen lerden daha fazla tiksiniyorum aaa bak benim Rolex saatim var bilerek göz sokmamlar
- 11 ay
O konuda haklısın, o zaman anla ki bunda bir eksik var. Markalari anlamıyorum da zaten adam 100 bin TL'lik telefon alıyor tek yaptığı şey nargilede poz vermek veya bir kızın. 100 bin TL'lik telefon alıp kafede poz vermesi. Ve orada yazdığım şey arabayla alakalı değildi.
Soran11 ayevet kesinlikle
Soran11 aybenim telefonum 5 bin TL 4yıl önce aldım
- 11 ay
Benimkide 3 bin TL, 2 sene önce aldım ve sanırım artık kol çıkarıyor. umarim istifa etmez.
Soran11 aybenimkin ses tuşu kırıldı ama halen düşmedi
Soran11 ayinşallah istifa etmez
- 11 ay
Dipteyiz desene 😂 bakalım nefesimiz nereye kadar dayanacak güzel sohbetti kendinize iyi bakın
Soran11 aykendinize iyi bakın düzgün beğendiler bulmak zor Allaha emanet
- 11 ay
Sağolun👍😊😎
En İyi Cevaplar
11 ayNormal bende nefret ederim öyle tiplerden
03 Yorumla
Soran11 aybende ama herkes soruyu yanlış anlamış fakirlere para kötü bir şey dediğimi zanediyorlar
- 11 ay
boş ver onlar öyle anlamak istediği için yanlış anlamışlar
- 11 ay
Teşekkür ederim
Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Mantıklı düşünen birini görmek mutlu etti
03 Yorumla
Soran11 aysonunda benim gibi düşünen beni yanlış anlamayan bir insan
Soran11 aykesinlikle
Hayır ben öyle innsalrdan değil ama yanlış yollardan para para diyen ve başka insnalra parasına madyatına göre muamele yapan kişilefrdn nefret ediyorum tabiki de emeğiyle düzgün doğru dürüst yollardan isterse sabahlara kadar çalışsın para için hatta saygı duyarım yeterki düzgün doğru yoldan olsun yoksa insanlrı sevip sevmememin bunla ilgisi yok ahlakıyla ilgisi var
01 Yorumla
Soran11 aytabiki ben paranız olmasın demedim ki para kötü bir şey demedim ki sürekli gösteriş peşinde koşanlardan sıkıldım bunaldım
Yapay Zeka Cevapladı
Sana katıldığım noktalar var aslında! Her şeyden önce, para önemli bir araç ama hayatın temel amacı olmamalı. 😊 Parayı tamamen karakterin önüne koymak sıkıcı ve tatsız olur. Zenginlik sadece cüzdanla da ölçülmez, bir insanın doluluğu, sevgisi, saygısı bence daha kıymetli. Kimi insanlar dünyayla barışık kalmayı paradan çok daha önce koyuyor. Biraz daha pozitif kalmaya çalış, senin değerlerin gerçekten kıymetli! 💪✨
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
Zengin olmak istemenin neresi kötü? Anlayamadım. Para para diye tutturan herkesten nefret ediyorum diyorsun ama bu zamanda parasız da hiç bir iş yürümüyor. Bazı kızlar fakir biri gelse istese ailenizden yüzüne bakmazsınız evin var mı? Araban var mı? Aylık gelirin ne kadar diye sormaktan çekinmez yüzleri kızarmaz maalesef bazı ailelerin , durum bu. Ekmek 15 TL 15.! Sen neyin nefretinden bahsediyorsun. İlk önce sağlık olmakla birlikte ikinci dileğim her zaman para para para para 💸💰💰 dışarı çıkacaksın para lazım çocukların ihtiyacı için para lazım tatile para lazım hastalansan sağlık pahalı yine para lazım. Maval okuma burada paradan nefret edilmez. Maneviyatı hallederiz ama parayı halledemiyoruz maalesef 🤷🤷🤷
212 Yorumla
Soran11 aykardeşim soruyu düzgün okuduğunu düşünmüyorum
Soran11 ayİlk önce oku dediğimi sonra konuş
Soran11 ayozman birinin sana pislik Fakir iyyy çekil git demesi hoşuna gidiyordur bu varoşlarlami ugrasicam
Soran11 ayben burada fakirlerden bahasetmedigimide söyledim Zengin ne derdi oluçak parayla sürekli param param var diyen birinden tiksiniyorum
Soran11 aysorduğum soruyla tamamen alakalı sürekli para para para diyen bir zengin seni adam yerine koyucagini zannetmen acı verici ben zenginlerden bahsediyorumda dedim
Soran11 ayyani burada parsı olmayan bir insan bile o kadar para para demez görgüsüzlük yapmaz babasının parasıyla
11 ayÇok güzel yazmışsın. Özellikle kendisinde olmayan her şeyi bir başkasınınkine çökerek zengin olma hayali kuranlarla doldu ortalık. Bu yüzdendir ki artık mutlu ilişkiler/evlilikler kalmadı. Ha böyle diyorsun ama belki imkanın olsa sen de aynı şeyi yapardın. Para tatlıdır, bulunca burun kıvırmaz kimse
12 Yorumla
Soran11 ayolmadığını. nerden biliyorsun türlü türlü dertle savaşıyorum bir gün bile para sayesinde yüzüm gülmedi ne benim ne annemin
- 11 ay
Işte genelde daha çok sorun yaşayanlar zengin olma hayali kuruyor ama sen yapmamışsın, güzel bir açıdan bakıyorsun
11 aySadece araba ve kıyafet mı para lazım başka şeylere de para gidiyor ev kirası ödüyor musun elektrik su bunlar da para ihtiyaçların için de para lazım sadece lüks şeyler için değil her şeyin fiyatı artıyor bu yüzden insanlar daha çok para istiyor
10 YorumlaZenginler para hesabı yapmaz
Zengin gibi görünmek isteyenler para hesabı yapar
Öyle bir derdi olmayıp da para kazanmanın zengin olmanın yolunu arayanlar genelde en kestirme yola ulaşmak için plan yapar ve buna sık maruz kalan sıkılabilir normaldir
Sahip olduğu şeylerin markasından aldığı şeylerden sürekli bahseden insan da zenginlikten değil görgüsüzlükten yapar
00 Yorumla
11 ayValla her şey bi yana şu markalar ve aşırı mantıksız pahalı olan herşeyin kaliteli oldugunu ben de düşünmüyorum açıkçası. Beyinsiz insanları kandırmaca hep. Onun dışında insan neyin yoklugunu cekerse dilinde onu döndürür işte insanımız boyle zavallı olmayıp kendisi icin bir adım atmaya calissa hersey hallolacak gibi.
00 YorumlaZenginin markayla işi maz ki dikkat et dünyaca ünlü markaların kurucuları sıradan bir sedan ya da bizim sokakta duran eski bir arabayq biner. Solmuş bir t-shirt giyerler. Çünkü zengin olduklarini kanıtlama gerekleri yok. Fakirin hevesi de çok olur takıntısı da. Bence insanlar marka takıntısından ne kadar uzaksa kendilerine o kadar iyilik ediyorlar
00 YorumlaOnu yapanların doğuda zengin gibi yaşasa da parası yoktur aslında ya borç almıştır ya kredi vs bu tipler cogaldi
ama aklını başına alan dogeu düzgün çalışan emek veren insanlar hemen olmasada hayatta ki bazı ideallerine kavuşurlar diye düşünüyorum
şahsen benim öyle
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayParan yoksa hiçsin.
2 3 senedir hayalimdeki bölüm için çabalıyorum, nasipte mi yok gerekli emeği vermiyor muyum orası meçhul. Abim ise 2 yıllık bir bölüm okudu ve 20-21 yaşlarında birikim yapmaya 60k maaş almaya başladı qllah daha çok versin gözüm yok kardeşim sonuçta ama evdeki ayrımı net görüyorum.
O yüzden para çok önemli arkadaşlar arasında aile arasında her şeyde para çok önemli, para kazanıyorum diye ise yaramaz yaftası yemek çok yorucu05 Yorumla
Cevap sahibi11 ayKazanmıyorum*
Soran11 ayçalış kazan ozman çalışmayana ekmek yok canım
Cevap sahibi11 ayElimden geleni yapmaya çalışıyorum
Soran11 ayinşallah kazanırsın canım
Cevap sahibi11 ayİnşallah
Parayı önemsemeyen kadınların kesin şu an parası yoktur. :) 2 cimri aç kalır , 2 savurgan aç kalır , 1 tutumlu 1 savurgan yaşar, / eger paradan bahsedenle bahsetmeyi sevmeyen olursa evlenir yaşar / diğer 2 seçenek açıktan öldürür.
00 YorumlaBu arada katılıyorum gerçekten hep zengin olacam muhabbetlerini cahil cuhela tipler yapıyor.
Zaten zeka olsaydı dile getirmeden kendi yolunu bulurdu hayal dünyasında yaşıyorlar.02 Yorumla
Soran11 ayyani kesinleşen
Soran11 aybir şey bu
Gizli Üye(18-24)11 ayİnsanların düşüncelerine saygı göstermeyi öğren. İster para ister ister aşk ister bilgi. Önemli olan senin ne istediğin. Sen nefret ediyorsun diye bu insanlar bitmeyecek.
21 Yorumla
Soran11 aysaygı haket ettiklerini düşünmüyorum dışardan fakirleri hor görüp böbürlenerek ben zenginim işte öyle param şöyle param var tiplerden nefret ediyorum
11 ayBazı insanlar parayla kendini ifade edip böyle var olabiliyor maalesef. Çünkü başka numaraları yok:) böyle insanlardan uzak durun. Bunu da çok kafanıza takmayın, sevgiler :)
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
11 ayNefret zahmetli bir duygudur.
Sevgiyi beraberinde getirdiği durumları da unutmamak gerekir.
Yanlış kişilerin olduğunu bilmem bana yetiyor.
Bu nedenle zahmet etmesinler.00 Yorumla Aynı ben para için ölüyor herkes babam yeni araba alıcak, bıktım şu paradan arabaymış evmiş, sade huzurlu bir yaşam olsun öncelik para olmamalı.
00 Yorumla
11 ayPara önemli canım emin ol bir kadının bir erkekten daha fazla paraya ihtiyacı var çünkü erkekler parasız kadın gördükleri an ustlerine kullanıyorlar kullanmak icin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 793 cevap paylaştı.
11 ayBoş yapmışşın mkkk fakir biriyle nah evlenirsin burada artislik yapıyon
11 Yorumla
Soran11 ayburada fakir lafı nerede geçiyor
Gizli Üye(18-24)11 ayTürkiyede bir çok insan kirasını ödemekte bile zorlanıyor maaşlar genellikle yetersiz ve düzgün beslenen kişi az keşke tek derdimiz o olsa nasıl bir çevren var anlamadım
19 Yorumla
Soran11 ayaç gözlü insanlar yüzünden olmasın o biz neden Kocaman eve 6 bin TL kiraya veriyoruz neden yan komşu 1+1 20 bin TL
Soran11 aynasıl beslenen az Türkiye'de herkes asegeri ücret almıyor üstünde alıyor
ben burada fakirlerden bahsetmedim
herkesin aşırı Zengin olma merakından bahsettim
Cevap sahibi11 ayahlak sorunu mu işçi sömürüsü mü sorun ne bilmiyorum gerçekten ama çocukların beslenme çantaları boşsa bence bi sorun var
Cevap sahibi11 ay30-40 bile aslında yeterince iyi değil
Cevap sahibi11 aybizde asgsri ücret alan insan oranı %44 avrupada bu oran %10 un altında
Soran11 ayişçi sömürüsü olduğunu düşünmüyorum kesinlikle çünkü çoğu fabrika sahibi işçisine vericek parayı zor kazanıyor büyük markalar dışında
sorun insanların ahlaksızlıklari herkes fiyatları artırıyor daha fazla para kazanma için
insanlar ne kadar yemek yediklerini bilmiyorum
ama tanıdığım biri var çocukken aç kalmış bu yüzden çok yemek yer ve asla doymaz
adı Yağmur oda sürekli aciz der
bilemiyorum 6 bin TL mutfak masraflari fazlasınıca yeterli geliyor bana
Soran11 ayçünkü ben bu gün sadece tavuk kanadı yedim 1 âdet ve tüm gün toktum
ne kadar yemek yemeye kendimi zorlasamda asla yemek yiyemiyorum
ama yağmur dediğim şahıs tüm dünyayı yer çünkü aç kalmaktan korkuyor
Cevap sahibi11 ayabla bence çevrende standart tipte insanlar doluymuş da bizi anlayamayacakmışsın gibi hissediyorum (fakirleri) kb ama yanıtların için teşekkür ederim 🌸
Soran11 ayşehirde yaşıyan aşırı fakir görmedim köyde yaşayanlar şehirde yaşıyanlardan daha kaliteli bir hayat yaşıyorlar
11 aySen para para diye tutturmuyor musun? Benim parayla işim olmaz diyorsan zaten yanılıyorsun. Yanılıyorsan neden insanları suçluyorsun?
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Normal olabilir ama günümüzde hele ki bu son zamanlarda iyi yaşayamama korkusu Allah korkusundan da geçeli çok oldu
00 Yorumla
11 ayhttps://www.youtube.com/embed/gpkYCr51k78Benden sana 🤣🤣🤣
00 Yorumla
11 ayKapaktaki kadın hulya avsara benzettim jsnsjzhhs
Önemseme bile onlari
05 Yorumla- 11 ay
Onlar zemgin olduğunu sanmıyorum
Sonradan görmeler parası varsa da
Soran11 ayyo gayet zenginler Dilan Polat örneği Sonradan görme olanlar öyle
- 11 ay
Spnradan görmeler öyle ya küçükken parası yoktur sonra babsının eline geçer veletleri de böyle gezer xmmsmdjxms
Soran11 aybilmiyorum o kadarını hep zenginlerdi aileleri öyle değil çocukları öyle yapılacak bir şey Yok
- 11 ay
Evde görülen terbiyedir çocuk
11 ayEkonomi kötü olduğu için hayatta kalmak için paraya tutunanlar maalesef haklısın.
01 Yorumla
Soran11 ayburada ekonomiden ve parası olmayan insanlardan bahsedilmiştir
Çevremi bu tarz insanlardan arındırıyorum, çevrem paracı değil benden dolayı.
01 Yorumla
Soran11 ayçok iyi yapıyorsunuz
11 ayArabın derken?
Katılıyorum paraya haddinden fazla değer veriliyor. Yaşamı devam ettirmek için bir araç sadece. Hayatın anlamı değil.00 YorumlaHarbiden bi çok insan para için yaşıyor hayatı tuhaf nefretlik
01 Yorumla
Soran11 aybak sabah kalkıyorsun güzelce sevdiklerinle kahvaltı ediyorsun spora gidiyorsun sonra ise gidiyorsun işten sonra eve yemeğe sonra geçe gezmesi arkadaşlarınla deniz manzaralı bir yerde kahve içip evine gelip yatıyorsun kışın tatile yazında tatile gidiyorsunuz
bu kadar huzur bu kadarcik sağlıklısı sevdiğin yanında ailen yanında
insanlar mutluluk şunu zanediyorlar zengin gozukcek işte son model bir Spor araç insanlara hava aticam
11 aypara insandan kurtulmanin yoludur. onu anlaman lazim.
014 Yorumla
Soran11 aykardeşim zenginim insanlar sana daha çok bulaşıyor huzur falanda yok huzur ailede her gün clublarda bilmem ne barlarda tatillerde falan değil zenginler sabahtan akşama kadar onlarda çalışıyor
- 11 ay
Sen zenginsen niye bulassinlar aradaki çizgiyi koruduktan sonra?
- 11 ay
farkisen calismaa ve birilerinin agzini koklamaya mecbursun. zenginsen bu derdin yok. bu yetmez mi parayi istemek icin bu mu mantiksiz.
Soran11 aykollama ozman git çiftçi ol git market aç git inşaat işçisi ol kim sana hakaret etmiş kim sana küfür etmiş soylermisin
dünyanın yüzde 1 bile senin dediğin gibi aşırı rahat bir hayat sürmüyor Elon dünyanın en zengin insanı çok mu rahat bir hayat sürüyor Hayır istediği işi yapıyor ve mutlu- 11 ay
para hersey degil ama paranin gucunude yadsima. yoksa dediklerinde haklisin. milyon dolarlik birinin fakir birinden mutsuz hissetmesi cok olasi.
Soran11 ayçok zenginsin senin bana ne katkın oluçak sıfır dünyada paran bile olsa söz hakkın yok bunu bil güç falan da değil insanların seni sevip saygı duyduğu önem verdiği bir insan olman gerekiyor
- 11 ay
cok yanlissin canisi cook :)
Soran11 aykime önem veriyorsun zengin diye söyler misin hangisine saygı duyuyorsun
- 11 ay
ben vermiyorum. toplum veriyor. hiyar toplulugu
Soran11 aybende vermiyorum o hıyar topluluğu umurunda olmasın onların bana saygı duyması beni şüphelendirir boş ne kadar gerzaklı insanlar varsa ünlüler soytarılar onlara hayranlık beslerler
- 11 ay
Ay bir de Elon musktan örnek vermiş. Çıldırıyorum ndnxnxnxn
Gitt biraz kulturlen ya. Zengin olduğunu zannetmiyorum. Fake atmış. - 11 ay
toplumdan kacmak icin para. bendeki gozdesi bu.
Soran11 aysen zenginleri ne zanediyorsun ne zanediyordum gerçekten herkesin aşırı mutlu olduğu bir hayat düşünmen kadar aptalca bir şey yok kimse mutlu değil amcamın çocuğu dowun sendromlu sürekli onunla uğraşıyorlar ne kadar deret keder cektiklerini biliyormusun
yine aynı şekilde halamın iki çocuğu lösemiydi aşırı zenginler tüm mal varlıklarıni çocuklarıma harcamaya hazır bekliyorlar
babamın kuzeni oda cok Zengindi
başında Tümer var bir gözünü kaybetti
para mutluluk getirmiyor pardan daha önemli şeyler var ben burada fakirlerden de bahsetmedim zengin olup kendini Fakir gören insanlar dan bahsettim marka takıntısı olan sürekli herşeyin en lüksünü isteyen doyumsuzlardan bahsettim
- 11 ay
haklisin.. bu konuda.
- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
11 ayParaya ihtiyacı olmayan ya iyi kazanan ya da aileden zengin olan bir hatun gibi konuşuyorsun 😂
00 Yorumla Bende sevmiyorum ve o tür insanların yanından hemen uzaklaşırım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayEski sevgilimin annesi maddi durumu öne sürerek engelledi kız benden ayrıldı, insanların her şeyi para olmuş lanet girsin
01 Yorumla
Soran11 ayevet
Gizli Üye(25-29)11 ayParasız huzur olmuyor knk bu dünyada paran varsa yüzüne bakarlar adam yerine koyarlar haklılar para para diye tutturanlar senden para isterlerse vermezsin olur biter
00 Yorumla
11 ayPara para diye demeyi sevmesem de hayatın 100.90 nı para dır yavrum
00 YorumlaParaya önem vermiyorum diyen kişiler muhtemelen parasızlık görmemiştir para yüzünden sıkıntıya girmemiştir yedikleri önünde yemedikleri arkasındadır sen bi parasız kal bak o zaman nasıl para para diyorsun
03 Yorumla
Soran11 ayparasız kalmadığımizi nereden çıkardın ozmanda para para diye tuturmuyorduk para gelip geçici sağlık huzur aile birliği önemli diyorduk
Gizli Üye(18-24)11 ayPara ile karakter ters orantiliymis gibi empoze etmeyin, dogru sekilde kazanilan cok para iyidir.
022 Yorumla
Soran11 ayparayı karakterden önce koyan insanlar var kendini satan
Cevap sahibi11 ayEvet onlar hem karaktersiz hemde fakir.
Birde iyi bir karakter iyi bir ozguven demek, iyi bir ozguven ise parayi çeker. Yani karakter demek para demek. Zenginlik demek, sosyal cevre , statu demek.
Soran11 aybuna katılıyorum karakter sahibi biri asla paradan bahsetmez sürekli kendini Zengin göstermeye de çalışmaz efendi gördüğün yerde Zengin olduğunuda anlamazsın
benim etrafımdakiler öyle adam gibi adam
Cevap sahibi11 aySenin etrafindakiler adam gibi adamsa sende asil bir hatunsundur o zaman. Boyle devam💫
Soran11 aybeni anladığın için teşekkürler çünkü herkes beni yanlış anladı para kötü bir şey demek istemedim
sürekli ailesinin babasının parasıyla övünen hava atmaya çalışan insanlardan bıktım sadece
Soran11 aysadece bir kız arkadaşıma örnek vereyim Fakir bir arkadaşımiz vardı tesseturlu bide benim babası baya zengin tesseturlu arkadaşım vardı babasının yük kamyonetleri vardı
işte o kız çok eski kıyafetler giyor diye onunla dalga geçiyordu hiç düşünmeden bu kızın belki parsı Yok belki babası hasta çalışacak durumları yok falan dedim kızda boş ver ya falan dedi utanmıyor mu bu kıyafetlere dolaşmaya dilenci gibi dedi
bende evime gidip kapalı olan bir kaç kıyafeti gidip gizlice o kıza vermiştim ben açık olduğum için çok kapalı kıyafetim yoktu olduğu kadarıyla vermiştim
ve o olaydan 4 yıl geçti kız hukuk okuyor bizim okulda bursluydu kıyafet zorluğu yoktu bizde o kız halen beni arayıp soruyor
Cevap sahibi11 aySenin yaptigin davranis cok iyi.
Birde bi soz var bilirsin, zor zamanlar guclu insanlar , guclu insanlar iyi zamanlar, iyi zamanlar ise gucsuz insan yaratir diye soz var. Burdaki gucsuz insan , senin tesetturlu arkadasini hor goren, farkindaligi gelismemis bir ergen oluyor. Yani bazi zenginler cocuklarini dolu yetistirir bazilari ise başiboş, iste başibos yetisende bu babasi zengin olan arkadasin. Yaw o ergen beyinli kizida aslinda kinamiyorum , ailesini kiniyorum biraz, gerci iş kişide bitiyor orasida ayri. Oyle kisilerle arkadasligini kes bitir. Para dedigin gelir gider , hersey gelir gider tekrar gelir veya gider. Cogu zenginde bu mentalitede vardir aslinda ama cocuk yetistirme konusunda cahiller ya.
Soran11 aybabası abisi dünyanın en iyi insanlar fakat kendisi öyle çahil olduğu için kendisi üniversite kazanmadı ama hor gördüğü arkadaş kazandı
gün gelir devran döner
konuşmuyorum zaten şahısla
Cevap sahibi11 ayBirde şu marka o marka dedikleri markalarin cogu populer kultur. Babam istese bana araba alır ev alir ama ben kac kere aç gezdim , elimdeki telefon 2.3 k lık telefon. İyi dayandi memnunum , fakat iphone alanlarin %99 u o telefonun guclu islemcisine yonelik bir kullanim saglamiyor mesela. Hepsi almak icin aliyor. Aslinda etrafina koyun diye suc atanlar az bi kendilerine baksa asıl koyunun kim oldugunu gorceklerde iste ah. Yaw hepsinde ayni telefon, ayni kiyafet ayni tarz , ayni sac stili, ayni moda. Hey allahim. Davranis kaliplari bile ayni olur mu ya. Zenginligi ile hava atanlar ise feodal koylulerdir zaten.1900 lu yillarda fabrikalasma ve sanayi kentlerinin cogalmasi kirsalda yasayan cahil ve dandik seylerden medet umacak kadar aciz insanlari doldurdular sehirlere sonra o insanlar ise cahillikten entellektuellige gecisi dogru sekilde yasayamadi ve populer kultur akimlarina cok kolay kapildilar. Mesela bir araba dusun icinde 500 beygirlik motor var cok klas bir goruntuye sahip, bir araba var motoru 50 beygir, ikiside ayni gozukuyor fakat biri "olmuş yani yetişmiş" digeri ise "özenmiş yani boyanmış" diyebiliriz. İste gercek zenginler ise feodal koylulerin (sehir merkezi nufusunun %80 i ) arasindaki temel farkta bu.
Anlatacak cok sey var ama neyse. Anlat anlat dur bunlara anlatarak vakit harcamakta bizim cahilligimiz olsun.
Cevap sahibi11 ayZaten babasi abisi iyi olur ama iste arada bi çuruk elma olur, o curuk elma butun sepeti çurutmesinde. Abisi saygili babasi efendidir. Aynı kalip cevremdede var.
Soran11 ayöyle benim telefonumda ucuz ve kırık
ama hiç uğraşmam insanlar beni beğensin şöyle böyle desin kime ne kanıtlamaya gerek var
Cevap sahibi11 ayBak 2 gun once basima geldi.
Kizdan daha varlikliyim ama gostermiyorum, kiz iphone 13 mu 15 mi ne benim gozume sokuyor , bana boyle hor bakiyor, kulakligimda kablolu zaten. Ama bile bile ben bu tiplere inat populer kulturun tam zitti yasiyorum. Beyni gelismemiski arkadas. Hayatta hicbirsey olan insan boyle olur.
Soran11 ayevet her ailede çürük vardır elbette
Soran11 ayböyle insanlar için zaten göstermemek gerekiyor fakir biride alır 15 13 bende kablosuz kulaklık kulanmiyorum sevmiyorum kablolu kullanıyorum
Cevap sahibi11 ayKablosuzlarin cogu kalitesiz, sesi gec verir, kalitesi dusuktur, ama disardan entel gozukur. Hey allahim ya, asiri cringe hepsi. Zaten 13 gibi modelleri gosteris meraklilari aliyor. Gerci artik pro modellerinide yurt disi aliyorlar daha ucuz diye.
Birde mesela yurt icinden iphone alacagim dedigim zaman yurtdisi alsana diyorlar daha ucuz, yani yurticinden telefon almak artik enayili gibi algilaniyor. Gelde anlat konus
Soran11 ayvalla iPhone hiç kullanmadım sevmiyorda ama hakkını yememek gerekir güzel fotoğraf çekiyor ama gidip iPhone falan almam sevmiyorum Samsung seviyorum
Cevap sahibi11 ayBu tercih meselesi tabiki ama fotograflari guzel işleyebiliyor , işlemcisinden dolayi, islemci çalisma prensibide kendine özgü zaten , iphone guzel telefon fakat populer kultur urunu oldu maalesef.
Soran11 ayherkesete var bence saçma diğer telefon markaları da para kazanmalı herkes tek tip
Cevap sahibi11 ayYeni dunya duzenide bunu istiyor , herkes tek tip olsun.
Soran11 ayolmiyacam isteyen istediğini olsun ne estetik yaptıracam be dolgu doğal kalicam
Cevap sahibi11 ayAynen oyle kal. Ben inat ettim bu sekilde.
Soran11 ayaynen aynen
Para & Ekonomi konusunda 374 cevap paylaştı. Senin kafada az insan var.
Doğrusu seninki halbuki.
00 Yorumlapara da önemli bazıları az para kazanıp lüks takılma derdinde olursa geçinemez tabi
00 Yorumla
11 ayTebrik ederim, bir şeyi öğrenmişsşn.
39 fırın daha ye de, gel tanışalım
00 YorumlaLafına bayıldım..
Markası değil işlevi önemli 👍
00 Yorumla
11 ayKendisinde olmayanı erkekte arayanlar bunlar geneld
00 Yorumla
11 ayduygularıma tercüman oldun 🤣 beyin yok ama paraları var
00 Yorumlacahil biri nasıl zengin olsun ayrıca zengin olmak istemek gayet doğal bir şey, parayla hava atma kısmına bende katılmıyorum ama zenginlik güzel şey
03 Yorumla
Soran11 ayzengin biri bahsettiğim kişi zaten sürekli para para para demesinden yoruldum kardeşim sussun
bir azıcık- 11 ay
Yakının mı
Soran11 ayyok bir arkadaşım
Gizli Üye(25-29)11 ayEskiden erkekler derdi... Şimdi kadınların %95 parayı din yapmışlar ağzından düşmüyor para kadınların. Dünya harbiden tersine dönüyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBu ahir hayatta din de para iman da …
🤷🏻♀️
00 Yorumla
11 ayHaklısın ama ben insanı ilişkiler yerine parayı tercih ederim şu ölümlü dünyada
Ask diye evlenip üç çocukla ortada bırakılan kadınları düşün mesela. Nafaka da alamıyor.
08 Yorumla
Soran11 aymeslek sahibi ol ozman
Soran11 aykim sana huzur evlilikte dedi
- 11 ay
Sence meslek sahibi olmasına rağmen üç çocukla tek başına bir kadın gecinebilir mi bu ekonomide?
- 11 ay
Hadi biz seni ergensin diye alttan alıyoruz. Toplum içinde bu düşüncelerini dile getirirsen komik duruma düşersin
Soran11 ayevet geçine bilir toplum cahil olduğu için ve aç gözlü olduğu için normaldir
fakirim diyip bir sürü dairesi arabası olan insanlar var gelip fakir edebiyatının yapıyorlar
meslek sahibi biri Fakir değildir
en kötü hastane temizlik personeli nöbetlere kalarak 70 bin lira kazanana bilir eğer sen 3 çocuğa 70 bin lira ile bakamıyorsan şehirden uzaklaşıp küçük ileclere gidiceksin
benim teyzem 3 çocuğuna baktı ne baba vardı babasının ailesi kuaför salonu açtı kurslara giti eğitimler aldı ilk okul mezunu olmasına rağmen
Soran11 aypara kazanmak isteyen kazanır
bakmıyorsan yurda vericeksin zengin olduktan sonra alicaksin
Koca aramaya cikmazsan- 11 ay
Hastane temizlik personeli nöbetlere kalıp 70 bin tl kazanamaz ya
Soran11 aykazanır
Önemli olan zengin olmak değil ekonomik olarak özgürlüğünü ele alabilmek yani modern kölelik altında boynunda tasma ile yaşamadan hür iradenle varolabilmek
00 YorumlaBazı noktalarda haklısın ama şu anda hayat akışı tamamen paraya bağlı her şey parayla dönüyorken para diye tutturmak fazla saçma değil bence
03 Yorumla
Soran11 aycanım benim senin paran varsa sürekli para para para dersen insanlar artık senden tiksinir
Soran11 ayyok sürekli dilinde olan bir insan
Öyle ama herkes sizin gibi düşünmüyor çünkü parayı bir statü göstergesi olarak görüyorlar ayrıca insanlarımız hava atmayı sever
01 Yorumla
Soran11 ayöyle mallesf
Para her şey bundan emin ol paran varsa herkesin herşeyin var bir ortamda paran konuşur sen değil bu acı ve gerçek
00 YorumlaZenginim kendime göre ama para umrumda değil mutlu olmak lazım para kolay halloluyor
04 Yorumla
Soran11 aypara sana ne katı söylermisin hastasın çok paran var tedaviside yok napicaksin marka giysiler üstünde olsa ne olur olmasa ne olur
Soran11 aysonunda benim gibi birisi bir sürü cahile bunu anlatmak çok zor
Para doye kafayi yiyenler cogunlukla kadinlar
01 Yorumla
Soran11 ayevet
11 ayBöyle düşünen var mıydı yaaa herkes 3 krş nasıl cebime girer onun telaşında
00 YorumlaSürekli para diyenden bende nefret ediyorum
10 Yorumla
11 ayParadan veya paranın bittiğinden bahsettikleri kadar mücadele etseler o parayı kazanacaklar zaten
00 Yorumla
11 ayNormal. Para her şey değil. Parayı düşünen de bizden değil snsbhshs
00 Yorumla
11 ayHerkesin dilinden para eksik olmuyor ama cepte eksik olmasın 😁
00 Yorumlaister zengin ol ister fakir akşam yatmadan önce S#ikiş yeter.
02 Yorumla- 11 ay
Akü seviyen yerlerde bile olmadığı verdiğin cevaptan anlaşılıyor rezil
arabın mı arabanın mı
12 Yorumla
Soran11 aydiyorum ki senin araban yok ama sen son model lüks araç istiyorsun ilk önce düşük seviyeli bir tane al sonrası gelir
11 ayNe diye taktinki sen
04 Yorumla
Soran11 aysürekli para para diyor piskoljimi bozdu
- 11 ay
Kim mesela
Soran11 ayliseden arkadaşlarım
- 11 ay
Gecmis gitmis boş ver si et
11 ayNefret değil de para da ihtiyaç sonuçta
01 Yorumla
Soran11 aysürekli yanımda para para diyen birinin ağzına tokatı çarparim
- Para & Ekonomi konusunda 416 cevap paylaştı.
11 ayBende sinir oluyorum her cümleden biri para
02 Yorumla
Soran11 ayaynen benimle aynı düşüncelere sahip olmanız beni yanlış anlamamaniz beni mutlu etti
- 11 ay
Evlenirsem odanın heryerine dış cepheye dolar desenli boya yapacam🤣
Para & Ekonomi konusunda 665 cevap paylaştı. Haklı isyanına imza atıyorum
01 Yorumla
Soran11 ayteşekkürler
- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem