Parayı sevmek suç mu? Niye herkes bu gerçeği inkar edip kınıyor?

Herkes parayı önemsemediğini ifade ediyor ve öyleymiş gibi rollere giriyor ve paradan bahsedenleri kınıyor. Işyerinde mesai parası isteyince kınıyorlar , hakkını arayınca kınıyorlar, paralı görevleri başkasına verip parasız görevleri senden istiyorlar. Sen itiraz edip tartişinca da "her şey para mı? Sen parayı çok önemsiyorsun. Bu kadar paraya odaklı olma" diyorlar. Valla ben bu işyerine sadece para için geliyorum para olmasın 1 dk bile gelmem, sizin has yüzünüze hasret değilim.

Sevgili flört evlilik konularında da öyle. Seni evlilik amaçlı biriyle tanıştıracaklar, "Evi var mı? Ne iş yapıyor?" diyorsun, hemen kınanıyorsun. Neymiş hemen ev bark sorulur muymuş, her şey para değilmiş, anlaşabilmek önemliymiş... vs vs" yahu ben parası varsa diğer hiçbişeye bakmıycam demiyorum ki, benim hayat standardımı düşürmeyecek rahat yaşatabilecek biriyse tanimaya değer. Yoksa hiç tanışmaya bile gerek yok. Zaten tanışsak sevsek birbirimizi yine maddi sıkıntılar yüzünden yürümez yani. Ben gerçekçi olup dürüst davranınca da herkes beni kınıyor.

Ama kendi kızı , kızkardeşi falan evlenecek olsa ilkin damadın maddi durumunu öğrenmeye çalışır çünkü kendi kızının ya da kardeşinin yokluk sefalet sıkıntı çekmesini istemez. Ama yine de etrafa "Para önemli değil" pozu çekmeye devam ederler.

Para önemli kardeşim niye inkar edoyorsunuz. Hayat para üstüne dönüyor. Düşersen önce Allah sonra paran sana yardım eder. Kimse yardim etmez herkes sırtını döner. Öyle değil mi? Dürüst olun yahu biraz.

Niye bu kadar iki yüzlüsünüz?

Parayı sevmek suç mu? Niye herkes bu gerçeği inkar edip kınıyor?
Cevapla