İyilik karşılığında iyilik bekleyen arkadaş muhattap kesilmeli mi?

Sizden daha güçlü ortam konusundada sizden daha geniş çevresi kavgan oluyor geliyor mevzuna geliyor senin için bıçaklı kavgaya girmeyi bile göze alıyor eyvallah ama karşılığında zor durumda maddi iyilik bekliyor eyvallah sende yapıyorsun hadi 3-4 defa yapıyorsun en son yapmıyorsun oda diyor ben dostlarımın kavgasına gidiyorum bıçaklamayı ceza yemeyi hapse girmeye kadar göze alıyorum ama onlar benim zor zamanında parası varken bana sırtını döndğler sizce bu arkadaşlık artık çıkara mı dönmüş ikincisi ben ona 4-5 defa yardım ettim geride almadım lafı olmadı ama beni ondan uzaklaştıran şey benim mevzuma geldiysen geldin eyvallah ben seni zorla çağırmadım karşılığında sana dünyaları verecen demedim sen bana iyilik yaptın bende sana iyilik yaptım ama sen benim kendimden ödün verip araba motor bişiler aşmama engel olursan para biriktirmeme başarılı olmama engel olursan bende sana yolu veririm haksız mıyım bu konuda benim 3-4 mevzuma gelmiş eyvallah benden hibe para istiyor geri ödeyecek durumda değilim diyor geçen başka birinden aldığı 5.000 lirayı verdiğini gözlerimle verdiğimi görünce anladım zaten geri veremiycek durumda olmak ile iyilik yaptığı için geri vermek istememek çok farklı şeyler

İyilik karşılığında iyilik bekleyen arkadaş muhattap kesilmeli mi?