Hangisi? Karar verelim

Maddiyat
Aşk
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisi? Karar verelim

Bu soru gerçekten derin ve kişisel bir soru. Hem maddiyatın hem de aşkın hayatımızda çok önemli yerleri var, ama hangi birinin daha önemli olduğu, gerçekten hayatın hangi aşamasında ve ne tür bir yaşam tarzı istediğine bağlı.
### **Maddiyatın Önemi:**
* **Temel İhtiyaçlar:** Maddiyat, yaşamın temelini oluşturur. Sağlık, barınma, yemek gibi temel ihtiyaçlar için maddi kaynaklar gerekir. Ayrıca, finansal güvence ve huzur, stresin azalmasına yardımcı olabilir.
* **Gelecek Güvencesi:** Maddiyat, bir nevi geleceğe yatırım yapma imkânı sağlar. Birikim yapmak, sigorta, emeklilik gibi şeyler gelecekteki belirsizliklere karşı güvence sağlar.
* **Özgürlük ve Bağımsızlık:** Maddi olarak güçlü olmak, kişisel bağımsızlık ve özgürlük anlamına gelir. Hayatın çeşitli alanlarında daha fazla seçenek sunar.
* **Kariyer ve Hedefler:** İnsanlar çoğu zaman kariyerlerini, kişisel gelişimlerini ve hayallerini maddiyat üzerinden şekillendirir. Maddi kaynaklar, farklı deneyimler ve fırsatlar için bir araç olabilir.
### **Aşkın Önemi:**
* **Duygusal Tatmin:** Aşk, insanın en derin duygusal ihtiyaçlarını karşılar. Sevgi, bağlılık, güven gibi duygusal tatminler, insanların hayatta en çok aradığı şeylerden biridir. Aşk, hayata anlam katar ve zor zamanlarda insanı ayakta tutabilir.
* **Paylaşılan Huzur:** İyi bir ilişki, kişinin ruhsal ve duygusal sağlığı üzerinde çok olumlu bir etki yapabilir. Birini sevmek ve sevilmek, huzur ve mutluluk kaynağı olabilir.
* **Hayatın Yoldaşı:** Aşk, sadece romantik değil, aynı zamanda yaşamda bir yol arkadaşı olma anlamına gelir. Zorlukları birlikte aşmak, hayatta daha anlamlı bir yolculuk yapmanızı sağlar.
* **Kişisel Büyüme:** Aşk ilişkileri, kişisel büyümeye ve gelişmeye yardımcı olabilir. Birini sevmek ve ona değer vermek, öz farkındalığı artırabilir.
### **Hangisi Daha Önemli?**
Aslında bu, tamamen **kişisel tercihlere** ve **hayatın dönemine** bağlı. Birçok kişi için **denge** çok önemlidir. Maddiyatla aşk arasında bir denge kurmak, hayatı daha tatmin edici hale getirebilir.
* **Hayatın Başlangıcı ve Kariyer:** Gençken ve kariyerinin başında olan biri için maddiyat, genellikle daha ön planda olabilir. Çünkü kişisel güvence, kariyer, eğitim gibi faktörler o dönemde daha fazla öncelik taşıyabilir. Aşk da önemli olabilir ama belki ilk başta bireysel hedeflere odaklanma daha mantıklı olabilir.
* **Bir İlişkinin Olgunlaşması:** Aşk zamanla daha değerli hale gelir çünkü insanlar daha olgunlaşıp duygusal ihtiyaçlarını daha derinden hisseder. Ancak, aşkı yaşarken geçim sıkıntısı gibi maddi sorunlarla uğraşmak da zorlayıcı olabilir.
### **Dengeyi Bulmak:**
* **Maddiyat ve aşk bir arada olabilir.** Birçok insan için, sevdiği kişiyle birlikte mutlu olabilmek, sadece duygusal değil, aynı zamanda maddi anlamda da güven içinde olmak ister. Aşkınızı yaşarken finansal güvenceyi de sağlamak, hayatı daha kolay hale getirebilir.
### **Kişisel Düşünceniz:**
* Maddiyatla aşk arasındaki dengeyi nasıl kurarsınız? Hangisi şu anda hayatınızda daha fazla öncelik taşıyor?
Bir yapay zeka cevabı
neden
Yapay cevaba ihtiyacım olsaydı yapay zekaya sorardim
bunun kesin bir cevabı yok aslında. Maddiyat olmadan aşk ilerlemiyor en azından evlilik ilerlemiyor. Çünkü maddi geçim olmayınca insan para kaygısına düşüyor, para kaygısına düşünce strese giriyor, strese girince de evde kavga gürültü eksik olmuyor. Bu yüzden elbette maddiyat önemli ancak aç gözlülük, her şeyin fazlasını ve en iyisini istemek, her durumu maddiyata bağlamak ise maddiyat sayılmaz. Bu yüzden geçimi sağlayacak kadar maddiyat aşkta önemlidir diye düşünüyorum. Atsözünün de dediği gibi "varlık seviştirir, yokluk dövüştürür."
İkisi de önemli ancak maddiyata önem veren kişi aşka önem vermez. Aşka önem veren kişi maddiyata önem verebilir. Nasıl yani? dersen. Aşık olan birisi karşı tarafın her zaman iyiliğini ister. Bu iyiliği bu dünyada maddiyat karşılıyorsa maddiyata da önem vermelidir ki aşık olduğu kişiye iyiliği için çaba göstersin. Maddiyata önem veren kişinin aşkla işi olmaz. Basar parayı alır karıyı :D
Ben para diyorum her zaman. Paran olmasın bakalım kimse sana bakıyor mu. Aşkı da mumla ararsın paran yoksa. Kimse aşk deyip de kendini kandırmasın.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Bu tür soruların yanıtı kişisel olabilir ama senin bakış açına bağlı! Maddiyat, yaşam kalitemizi belirler ve finansal güvence sağlar. Aşk ise duygusal tatmin ve mutluluk getirir. İkisinin dengesi önemlidir. Hayatında hangi değerin daha önemli olduğunu belirlemek senin elinde! 💖💰✨
Cevap
58Cevap
Maddiyatsîz bir aşk yıpratmaya mahkūmdur. Parasız kaldığınız da sevgilinize/eşinize destek olun ama eş/sevgili de bundan cesaret alıp hep parasız kalmasın. Biraz çabalasın. Hayatını değiştirmeye çalışsın. Geçinebilmek için, sağlık için, çocuklar için her zaman para gerekli. İnsan parasız da sevebilir ama para yoksa huzur yok maalesef.
Vakti zamanında parasız biri olarak evleneceğim kadinin başkası ile evlenmesini sadece duyunca kendime oturup küfür etmiş biri olarak dostum para derim. Şimdi belki de çocuğu bile vardır. O yüzden neden evlenmiyorsun dediklerinde senin evliyken yaptığın herseyi bekarken de yapabiliyorum. Evlenmenin ne gereği kaldı deyince susuyorlar?
Iyyy 1.70 boyu olan da kendine erkek demesin diyen kızlar 1.70 boyunda geliri yüksek erkek görünce 1.70 boy onlara 1.90 olarak görünüyor 😂 çevremde çok gördüm böyle. Sorunun cevabı kezbanlara göre maddiyat , aklı başında bir kadın için ise %70 aşk %30 maddi.
En iki uç örneği bi arada sormak ?
Neden ?
Az önce bi yorum yazdım ekranı kapatınca silindi ama yine yazim
Önemli olan iki insanın arasındaki duyguların karşılıklı ve samimi olmasıdır
Para araçtır amaç hâline geldiği zaman denge bozulur
Peki insan hiç sevmediği bi insanla sadece parası fazla diye evlenebilir mi yaşayabilir mi 🤔
Tabii ki hayır
İnsan karşılıklı duygusal hisleri olduğu insanla biaraya gelebilir
Aşk mı paramı dersek iki uç degeri teraziye koymuş oluruz
Ben kendimden örnek verim sevmediğim biriyle yanyana bile gelemem
Benim için karşımdaki insana olan hislerim önemlidir
İsterse coook güzel olsun bu beni hit etkilemez
Ona baktığımda kalbimde kasırgalar kopmalı
Kalbim yerinden çıkıp çarşıda 3-5 tur atıp öyle gelmeli
Ama bi dediğim şeyleri yaşamayalı cok zaman oldu
Böyle bi duyguyu bidaha yaşıyabilcemmi buda meçhul?
Benim için önemli ona duygulardır
Ne kadar güzel dedin
Dökülen bu cümleyi kalbim yazdıda ondan
🤗🤗
Maddiyat gelir gider hep değişir ve mutluluk sebebi değildir. Ama doğru kişi ile yaşanan aşk hem maddi hem manevi şifadır.
Para yoksa hiç bir şey yok parasız aşık olabilirsin ama devamında ki her şey için para şart maalesef nefret ettiğim ama çok haklı bir söz var iki çıplak bir hamama yakışır.
Dürüst olacağım ikisini de seçmem gidip bir tanesi seçip kendimi kandırmayacağım herkes gibi çünkü bu İkiside gerekli ihtiyaç arasından seçim yapmam keyfe keder değil bu seçim yapayım üzgünüm
Para para paraaa. Param bitince ben bile kendimi sevmiyorum😅 sevmem diyemem ama önemi yok da değil.
Maddiyat bı yerde lazım. Ama 40. vin giren bı evde sevgi varsa bu şekilde yürür. 100. Bin giren bir evde yoksa ne yapsan boş
önemli olan aşktır
çünkü aşk varsa umut vardır umudu olan bir insan hayata tutunur yaşamak için sebebi olur
Aşk maddi şeyler bir türlü kazanılır ama aşk bulunmaz
Şu yaşımda bu soruya hala aşk diyebiliyorum
@saskinomayra
Maddiyat yoksa aşkta sekste biter
Önce sağlık sonra para kandırmayalım ne kendimizi nede başkasını
Sen çalışma ev kira kocan 22 bin alsın bakalım aşk kalırmı
Aç ayı oynamaz sema değil akşam...
Yemek bile vermez kimse
Bir soru vardı burada parasız erkeği kim sever bir kişi annesi demiş diğeri yemin ediyor vallahi anneside sevmez diye doğru
@Çapkınkurt34 zaman zaman ekonomik açıdan çok zor dönemlerden geçtik. zengin arasıyla fakir karısıyla oynar diye bir söz vardır bilir misin :))) neyse başkasının sorusunda çok muhabbet etmek istemem zira sorana bildirim gidiyor, rahatsızlık vermeyelim. derin bir muhabbet bu. ama özünde şunu diyeyim ve bitireyim...
ben potansiyeli yüksek bir kadınım. zekiyim. meslek sahibiyim. tabii ki gerek zeka gerekse sosyoekonomik ve kültürel açıdan kendime denk birini seçtim. ama eşimi seçtiğim dönemde ikimiz de öğrenciydik ve işçi memur çocuğu idik ve beş parasızdık. burs alır ortak yerdik. ailemizden harçlık alır ortak yerdik. çalışır para kazanırdık (o günde 15-20 km yol yürür kuryelik yapardı) ortak yerdik. az bulur az yerdik çok bulur çok yerdik. aşk ile evlendik. zamanla dişimizi tırnağımıza taktık pek çok hastalıktan, pek çok maddi sınavdan geçtik, geçiyoruz... şimdi beni tanımadan vay 22.000 vay bilmem ne muhabbeti yakışmadı sana. yahu yetişmiş bir avukatım ben. tabii ki belli bir birikimim ve hayat standardım var. ama bunu belli bir düzeyde ifade edemem. sadece para çok çok önemli ama sevmediğim bir adamı sırf zengin diye yanıma yanaştırmazdım. özü budur dediklerimin.
tekrar ifade edeyim, bu başlık altında daha fazla sorana bildirim gitmesin, bu muhabbeti burada kesiyorum
Aşk bir araba, maddiyat ise akü.
Aküsüz arabanın bir anlamı yok. Ancak vurdurarak çalıştırırsın.
Maddiyat kazanır bu yarışta. Aşk gelip geçici bir şey.
maddiyat varsa aşkta var meşkteee bu zmnda bence
Tabiki maddiyat her şey döner dolaşır maddiyata dönüşür
Benim için önemli olan aşk.. maddiyat geçinebileceğimiz kadar olsa yeterli.
Maddiyat önemli aşk ruhsal ve duygusal olarak iyi gelir aşk ilişkisinde içine maddiyat girer
Maddiyat olmadan aşk oluyormu sorusuna cevap verirsek sonuç ortaya çıkar
Para para para gerisi boş paran olsun da bak ne aşklar bulur senş🤣
Samimiyet, saygı, anlaşılmak anlamak gibi. Daha uzatmaya üşendim 😅
maddiyat cok cok önemli en önemlisi saglıktan sonra
Maddiyat kolay aşk olsun gerisi geliyor sevgiyle net
Aslında aşk daha önemli ancak gelecek için maddiyat çok önemlidir
Para kazanılır ama ask kazanılmaz o yuzden ask
Bu zamanda akli olan Maddiyat der
Sadece Aşk doyurmaz maalesef
Bence Aşk, Maddiyat olsaydı zenginler aldatmazdı en çok onlar aldatıyorlar, hem kadını hemde erkeği...
Bence erkekler aşka bakıyor ama maddiyet şu devirde biraz fazla önemli yanında seninle simit yiyebilecek biri olduktan sonra o erkeğe heryer cennet de olur
Şu an işim yok param yok rahatım yok nasıl aşık olayım artık aşık olmakta lüks işi insan hayat kaygısından aşkı düşünemez ki aşk yaşamak bile zengin adam işi olmuş
Şu zamanda aşkın kazandırdığı bir şey yok o yüzden maddiyat
Önceden aşk derdimde artık aşk karın doyurmuyor
Önemli olan sadık olmak, arkasından iş çevirmemek. Saygı ve sadakat olduktan sonra kimse aç kalmaz. Para önemli ama her şey para değil. Para kazanılır yeter ki adam sadık olsun veya kadın. Hemcinslerim içinde geçerli. Tabi çoğu peynir olmuş ama olsun
İkisi aynı anda olsun
Aşk elbette önemli maddiyat olmadı mı yüzüne bakan çok az kız var
Erkek olduğum için aşk tabi ki ama kızların tercihi nedir bilemem
Maddiyat önemli aşkta önemli ama maddiyat yoksa aşkta olmuyor artık
Babadan zengin değilsen 30lara 40lara kadar parayı bulman çok zor. Buna hazır olan kızlar ilişkiye başlasın
bu soruya para demeyenin parası vardır
🤣🤣🙈
her şey para değil ki
İkiside önemli, tek sadece aşk karın doyurmaz.
Maddiyat yoksa , aşk da biter🙄🙄
Maddiyat tabi aşk kendi başına bişeye yaramaz
Aşk tabiki de parasız aşk da olmuyor.
İkiside orantılı olabilir
Madiyat yoksa aşkta olmaz
Para. Varsa yancikta oynar
artık maddiyat
Maddiyat Maddiyat Maddiyat
Parasız adam gereksiz adam
Maddiyat olmazsa aşkta olmaz
Oyh bu minnoş sen misin kız 💖
Maddiyat. Aşkın gelip geçici olduğu bir gerçek.
Aşktan uzak maddiyatın ne değeri var ki!
Maddiyat biraz daha önemli
Her ikisi de önemli
Parasız erkeği kimse sevmez
İkiside ossun yaa😂😅
Maddiyat aşkı güçlendirir. ❤️
Aşk varken maddiyatı getirmez ama inanın maddiyat aşkı getirir...
Maddiyat her şey para
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?