Kirada oturuyorum ev almak istiyorum ama param anca bodrum kata yetiyor bodrum katı ev almak mantıklı mı?
Bodrum falan demeden al. Ev evdir.
Bodrum kat alma.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kirada oturuyorum ev almak istiyorum ama param anca bodrum kata yetiyor bodrum katı ev almak mantıklı mı?
Bilemem ancak en azından bir alt kata kadar beklemelisin. Çok yükselir mi ev fiyatları dersen bu ancak bir böyle krizlerde yükselir ev fiyatları yani bujdan sonra gayrimenkul piyasasından o kadar bir şey beklemiyorum ancak büyük bir deprem yine dediğim gibi olağandışı olaylar tetikler fiyatları. Biraz daha biriktirmen iyi olur. Yine de sen bilirsin ve karışmam buna.
Umarım paran şu an altındadır. Aslında almak mantıklı ama satmak istediğin zaman satabileceğin bir yerse al yok satılmayacaksa alma. Git kredi çek normal kattan bir ev al. Kiraya ödeyeceğin parayı krediye ödersin.
Bodrum katlar hep rutubet oluyor yani sana sürekli masraf çıkartır. Ya da masraf yapmazsan nemli ve sağlıksız bir evin olur ve hatta sağlığından olursun. Turkiyede bodrum katları ev yapıyorlar ve buna gerçekten kızıyorum. Kendin için normal bir evde yaşa!
Biraz daha biriktirip güzel bir yer al bodrum kat diye küçümsemiyorum asla ama orada her şey zor oluyor temizlik ayrı dert eşyaların çürümesi ayrı dert hastalıktan kurtulamıyor insan o yüzden para biriktirmeye devam et bence ya da arsa falan alabilirsin
Bu sorunda şunu göz önüne almalısın: Bodrum kat evler genellikle daha hesaplı oluyor ama nem, gün ışığı azlığı ve ileride satarken zorluk yaşamak gibi dezavantajlar var. Eğer ilerde daha kolay satmak veya oturmak istersen, üst katların tercih edildiğini bilmelisin. Dilerim ileride seçeneklerin artar! Kendi hayat tarzına ve beklentine göre en doğrusunu seçersin. Anket için sana kendi deneyim ve gözlemlerimle “Bodrum kat alma” daha mantıklı geliyor 🏡✨ YTD 😛
Cevap
42Cevap
Bodrum falan deme al
Bodrum kati aldigin yerin altyapisi iyiyse sel sorunu yoksa alabilirsin.. Ileride yine para biriktirip orayi satar daha iyisini alirsin. kira vermekten iyidir kafan da rahat olur. bir de yangin durumunda cikabilecegin bir yer var mi yoksa yangina dair tum onlemini almalisin
Biraz daha biriktir. En azından giriş kat olsun. Bodrum kat; güneş açısından fakirdir ve evin güneş alması çok önemli. Hem rahatın, hem sağlığın, hem psikolojin için.. Aynı zamanda deprem açısından da riskli. Direkt çökme halinde altta kalacak, en altta. (Allah korusun). Bodrum katı olan binalar genelde eski ve eski binaların yıkılma ihtimali de yüksek. Evden çıkmanı isteyebilirler, mağdur olursun. Bodrum kat ev manzara açısından da büyük dezavantaj. Biriktir biraz daha.
Yaş Aralığın doğru mu bilmiyorum ama sorunu ciddiye alıp cevap vereceğim cebindeki Para neye yetiyorsa hiç öncesini sonrasını düşünmeden bir an önce ev al zamanla biraz daha üzerine ekler evi değiştirir yenisini alır Elindekini satarsın fiyatları gittikçe maalesef artıyor Çok dengesiz bir zamandayız imkanın varsa ve mülkün de yoksa bir an önce ev al derim
Bugün alacağın ev 800 bın olsa 1 sene sonra 1 m ve değer kata kata gider emlak zarar ettirmez bende 2 ev var 3. Cuyu alıcam başka bir ilden toki konutlarından 750 ye ve 5 bın kıra getırsın sıkıntı yok maksat para degerını korusun kapişş
800 binliraya kümes bile vermiyorlar şaka mısıniz?
Sahıbınden e bak bence ya kafanı kaldır araştır şu an Kilis Malatya Edirne toki ler de 1+1 evler 600-850 arası. Bursa zorlarsan bazı semtleri Gemlik vs 2+1 30 yıllık bina doğalgazlı 1.100 cıvarı. Mal alacaksan yatırım yapacaksan uyanık ol gözünü aç pıyasaya bak kızlar soruyora degıl
Kilis Malatya Edirne'de oturduğumu kim söyledi
Sahibinden'e bakıyorum senin aklına da ihtiyacım yok
Sen bu kafayla bırsey alamazsın sana otur demedim ayrıca
Seni ilgilendirmez
İran İsrail savaşı basladigina göre ülkeye İran'dan mülteci gelebilir bu da ev fiyatları daha da artacak demek de olabilir... bence iyi kötü evin olsun
Bak sana akıl vermiş gibi olmuyum eyer paran bodrum kata yetiyorsa al.. Nerde yaşadıgını bilmediğimden körlemesine yorum yaptım
En üst katta kirada oturuyorum
Ama para yerinde arır :(
İstanbul Eyüpte 1+1 Amerikan mutfak yüksek giriş satılık evim var. Senin için uygunsa satlık ve emlak komisyonu vs yok sahibiyim Kat ittifakı var.
bodrum kat çok da mantıklı değil , mümkünse para biriktirip orta katlardan almanızı tavsiye ediyorum , en üst kat ve bodrum kat ucuz olur , çünkü dertleri bitmez
Bence alabilirsin neticede ev evdir ama özellikle nem gibi falan durumlara karşı yalıtımını iyi yaptırman gerekiyor Bir de kiraya vereceksen iyi kötü bir gelir olur
Ev fiyatları artmaya devam edecek. Mahalle konum iyiyse yokuş değilse ve sel riski yoksa alınır. Komşular da iyi olursa mükemmel olur
Bodrum önermem eğer gelir kaynağın devam ediyorsa bekle ama yok işten çıktım falan diyorsan hemen al
Altın al üzerine ekleme yap biraz daha düzgün ev al yarın daha iyisini alıyım dediğinde kötü evi satmakta zor olur.
Gider sorunu yaşaman kaçınılmaz. Biraz biriktir
Yani kirada oturmaktan iyidir. İlerde satar üzerine koyar yükseltebilirsin. Bence al.
Acele etme. Uygun fiyata al. Para alırken kazanılır.
hayır alma kredi çek kira öder gibi öde birikmişini üstüne koy düzgün bir ev al
Paranın erimemesi için her toprak yatırımı kardır
Şu baskininda vs sıkıntı olabilir danışmak lazım bu konuda uzman kisiye
Al bence ilerde ancak bu şekilde daha iyisini alırsın herşeyin fiyati uçtu
Al ilerde kira verme zaten maaş her sene artıyor bı iki sene SONRA daha iyisin alırsın.
Eğer konforlu ise bodrum kat bile fena olmaz
Bence al, bir zaman sonra para biriktirip daha iyisini de alırsın
Bence paran varsa al zamanında yanına kâr olarak kalır en azından
İmkan varsa biriktir al yoksa bodrum kat güzel
Şimdi alabiliyorsan al sora onu satar üstüne biraz koyar daha iyisini alırsın
Biraz daha biriktirip giriş kat almaya çalış bence 🏡
İlerde daha büyük olsun istiyosan alma ama yok başımı sokacak bi evim olsun istiyosan al
Sürekli ya su basar ya lagım tasar
Almayın derim
Bodrum falan demeden al. Ev evdir.
Mantıklı tabi kirada sürünmektense bodrum modrum deme al bi ev otur
Şimdilik al ileriye doğru daha iyisini alırsın inşallah en azından paran ziyan olmaz
Bodrum katını al sen bir ora sana uğurlu gelecek. Daha güzel evin olacak.
Günümüzde her şeyin fiyatı artıyor imkan dahilinde kendine uygun bir ev al daha sonra tekrardan biriktirdiğin para daha iyi bir eve yükseltirsin.
Az daha kirada dur para biriktir bi şekilde.
Ara kat her zaman iyidir. En alt iyi olmaz.
Bodrum kat alma rutubeti bitmez kış aylarında su basma olasılığı yüksek
Lavabo WC banyo giderleri tıkanıyor
Bütçeniz neyse o bölge dışında uzak yerlere bakın bence
Hayır en azından 2. 3. Kat al kadın biraz üst katlarda oturmalı tehlikeli olur 1. Kat bile
Yorumları okudum alma. Hasta olursun rutubet küf. Olmaz biraz daha biriktir
Bugün almazsan yarın onu da alamazsın
Mantıklı. Al ve kiraya ver..
Kendi evin iyidir al guzum
Bodrum kattan uzak dur.
Deprem bölgesi Türkiye.
En azından kiradan kurtulhrusun
Aslında alabilirsin hiç yoktan iyidir
Bodrum sadece zarardır
#Hükümdar
Çok zor karar ama biraz daha biriktir bence
Bu gün almazsan yarın hiç alamazsın.