Şu an calışmıyorum. Calistigim donem oldu. Secim zamani atama da gelmedi maalesef. Ailemin evindeyim simdi. Birikmis param var. Bankadan aylik olarak para geliyor ordan. Ordan gelen ayligi evin masrafi icin kullanabilir miyim?
Bu konuda acele etmemin sebepleri var. Evlenmeden kendi evimi almak istiyorum. Cevremdeki kadinlar sıkıntı cektiler çünkü. Bu ulkede ya koca evi oluyor, ya baba evi. Kadinin kendi evi olamiyor. Misafir gözüyle bakılıyor ve bir olay oldugunda ilk gitmesi gereken kisi kadin olarak bakiliyor.
Teyzemin eşi kac defa evden kovdu, anneme bize geldi. Kapi orada dermis eski kocasi. Sonra boşandılar ama zorlandı sonra kendine, cocuklara ancak duzen kurdu, eve cıktı. Biraz bizde kaldi, biraz anneannemlerde. Boyle durumlarda kadin bir yere sığamıyor.
Baska bir kadin akrabamda da benzeri oldu. Erkekler acimadan kapi disari edebiliyorlar. Karisini kapi disari etmis. Cocuklar icerde anne anne diye aglarken bile acmamis. Erkeklerin gozleri cocuklarini bile gormuyor.
Akrabamda komsuya cikmis, komsu actirmis kapiyi zorla. Sonra agirina gitmiş tabi. Okumustu, atanamamisti ama gitti ozel de olsa,3 kr ta verseler calisti ayrıldı.
Adam evi de haliyle vermedi, burada oturun cocuklarimla demedi. Allah hayirli insanlarla karsilastirsin.
Bunlardan dolayi atanmadan evlenmek istemiyorum diyordum ama atamalar sıkıntıya girdi. Ne olur biter bilmiyorum.
Ev almak istiyorum. Hem yatirim olur kira geliri olur hemde bu durumlar olursa rahatca esyami alip kapiyi çarpıp gidebilecegim bir yerim olur. Ben esegi saglam kaziga baglayayim da. Bu evden ailemin de ilerdeki eşiminde haberi olmasin istiyorum.
Bankadaki miktarin getirisi yaklasik 8-9 bin tl kadar. Biraz daha para biriktirip ya da birkac ay daha calisarak 10 bine cikarabilirim sonra geri işten cikarim. Bu teminatla ev alabilir miyim?
Bu aylik geliri kira öder gibi kullanip ev sahibi olabilir miyim? Paranin hepsini verip ev alayim diyorum yetmiyor. Yani ahir gibi ev ediyor ederse. Ne yapayim sizce? Bu sekilde olur mu? Bana zaten krefi vermezlerde baska ne sekilde alabilirim? Bu sekilde kredi verirlerse o da olurda faizler cok yuksek.
Ya da kredi vermeden faizsiz ev firsatlari falan şeklinde seyler var dolandirmak degilse. Onlara mi girsem?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer