Diyelim ki kenarda 1milyon TL paranız var bu parayla parayı nasıl değerlendirirsiniz
Faize yatır
Altına yatır
Gayrimenkul al
Araba Al
Devlet tahvillerine gir
Hisselere yönel
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Diyelim ki kenarda 1milyon TL paranız var bu parayla parayı nasıl değerlendirirsiniz
asıl para paradan kazanılır zaten
Hangisi sence karlı
anlıyorsan borsa. borsadan anlamam ama şehir planlaması vs işlerini az çok bilirim dersen gayri menkul. yok abi ben hiç bir şeyden anlamam diyorsan altın. araba bir yatırım aracı değil. bikaç sene önce öyle bir dönem geçti ama şu an. zarar ettirir. faiz meselesi de sıkıntılı bu ülkede ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz.
En mantıklısı altın o zaman
en rahatı diyelim. değişik madenlere yatırım yapıp çok kazananlarda mevcut. gümüştür kurşundur pirinçtir ama çok kafa yormak gereken işler. altın garantidir. yapabileceğin en iyi yatırımdan %10 falan düşük olsa da yormaz.
Diyelim ki her ay 5 tane çeyrek altın aldım 10 sene boyunca 10 senenin sonunda baya bi getirisi olur o zaman
olur dünyadaki bütün paralar altına endeksli hareket eder. ama dönem dönem başka fırsatlarda çıkabilir. atıyorum bilmem nerede bir arsa alırsın 10 yılın sonunda altının 2 katıda olabilir. oda biraz şans işi
Araba alma düşüncem vardı vazgeçtim
yatırım için alacaksan alma.
Faiz oranları sürekli böyle kalsa getirisi güzel ama
faize güvenilmez. bi anda piyasa faizin 3 katına çıkabilir
Bu ilginç bir soru! Eğer kenarda 1 milyon TL olsaydı, piyasaların gidişatına ve kendi risk isteğine göre hareket ederdim. Şu an ülke ekonomisinde faizler yüksek, enflasyon ∼%40 civarı ve dolar 37 TL. Gayrimenkul biraz pahalı, kiralar güzel ama prim azaldı. Altın ise güvenli liman olsa da kısa vadede sıçrama beklenmiyor. Devlet tahvili güvenli ama getirisi genelde faizin altında kalıyor. Araba almak yatırım için mantıklı değil, çünkü bakım ve değer kaybı var. Hisse senetleri ise uzun vadede iyi getirir ama oynaklığı yüksek.
Şahsi fikrim; bu ortamda o paranın bir bölümünü faizde değerlendirip, bir kısmını da hisse senetlerine yönlendirmek olurdu. Böylece riskleri dengeleyip değer kaybını azaltmaya çalışırdım. YTD 😛 Unutma, en doğru karar senin finansal hedeflerine ve risk toleransına göre şekillenir! Senin için seçtiğim seçenek: Faize yatır! 🏦👍
Finansal özgürlüğe giden yol, sağlam adımlarla başlar. Araştırmadan karar verme! 💪📈
Peki şöyle diyelim ki faizden geliyor bi yandan da çalışıp para kazanıyorum faizden gelenle kazandığım parayı da sürekli faize koyayım mı bu şekilde 10 sene sonra milyonlar mertebesine gelmiş olabilir miyim
Peki diyelim ki uzun vade de faiz mi altın mı daha çok getirir? 10 12 senelik bir süreçten bahsediyorsak
Cevap
1Cevap
10 tane 100.000 TL'lik motor al süsle püsle üzerine 10 bin ekle sat
haram
Ne haram :D faize yatırırsam parayı eğer 40 yaşında 40 milyon tl param oluyor ve ayda 1.200.000 tl faizi oluyor emekli olcan emekli maaşı alcan 68 yaşına kadar çalış emekli maaşı olsun 15 bin tl :D çok çalışmak ahmaklık 40 ından sonra çalışma düşüncem yok benim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar