1 yılAsgari ücrete göre bakacaksak çok bile
Ama yüksek gelir seviyesine göre çerez parası o
Hem asgari ücret hem kira falan varsa eyvah eyvah zaten...
Bir çok kriter var yani
İmkanın varsa sen de çalışıp ev ekonomisine destek olabilirsin böylece daha rahat harcama yapabilirsin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Biz evlendikten sonra eşimin maaş kartı da bendeydi. Ben de eşime günlük kullanabileceği kadar harçlık verirdim. Bu günün parasıyla belki de haftada 1500-2000 kadar. Ama, bütün harcamaları ben yapardım. Taksitler, evin giderleri, kredi kartları falan. Kendisinde de kredi kartı vardı. Bir ihtiyacı olduğunda kartla alışveriş yapardı. Sen de bir kredi kartı al maaşının yattığı bankadan. Kartı kullan. Mecburen ödemek zorunda. Senin kocan tam bir cehalet ve ilkellik örneği. Kadının parayla işi neden olmasın. Kaldı ki bunun kadının parayla işinin olmamasıyla alakası yok. Neyi kimden sakınıyor. O senin kazancın. Sen bir akademisyensin. Kişisel bakım için ihtiyaçlarını karşılamak lazım. Kart kullan. Yine de söylenirse önüne boşanma dilekçesini koy. Kimseye mahkum değilsin. Ailenin yaptığı cahilce dayatmanın kurbanı olma.
00 Yorumla
1 yılEksik yazmışsınız. Öncelikle kocanızın ne kadar maaş aldığını bilmek gerekiyor. Eğer maaşı çok yüksek değilse verdiği para da ona göre normal :) Tabii bir de onun bir ay boyunca kendi özel harcamalarına bakın Ne kadar harcıyor..
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılMarket falan görüyorsanız ekstra durumlar için sadece gıda masrafları için verdiği meblağ mantıklı. Onun dışında daha fazlasını istiyorsan yetersiz tabi.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel bir soru! 2025’te market fiyatları ve temel ihtiyaçlar göz önüne alındığında, haftalık 1500 TL kişisel harcamalar için İzmir gibi büyük şehirde aslında pek de bol sayılmaz. Birkaç kez dışarıda kahve, biraz bakım ürünü, belki bir iki hobi derken hemen eriyor. Herkesin yaşam tarzı farklı tabii ama paaranın alım gücü gerçekten düştü. Biraz esneklik istiyorsan bütçeni eşinle şeffaf şekilde konuşmanda fayda var. Finansal özgüvenini asla kaybetme! 🙌
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yıl4 ay oldu evleneli ben mühendisim eşim veteriner öyle böyle cimri bi insan degil sevgililik sureclerimizde de cimriydi ama hep değişir dedim asla degismiyormus benden kıdemli çalıştığı için bir iki tik fazla kazanıyor fakat eli ne evin kirasini atmaya gidiyor ne faturalara ne de başka giderlere istiyor ku kazandığı parayı tamamen alsın koysun kenara. 4 ay oldu her ay evin kirası faturaları ben de.. konusu acilinca da hayat müşterek o zaman yarı yarıya ödeyelim der kimselere anlatamıyorum utanç verici sahiden
69 Yorumla- 1 yıl
Buna dur demelisin
Cevap sahibi1 yıl@Bettterböcek farkindayim ama asla para için karşıma alıp konuşabilecek bir karakter de değilim ben onun tam tersi paraya hiç önem vermezken tek kuruşu eksikse canı gider o derece gecelerce uyuyamaz.
- 1 yıl
Böyle biriyle niye evlendin ki? Belli etmiştir önceden
Cevap sahibi1 yıl@Bettterböcek gençlikte pek para pulun önemi yoktu yakisikliligina boyuna posuna baktım diyelim.. sonra devreye verdiğim emekler girdi emeklerime ihanet edemem derken konu buralara geldi:)
Cevap sahibi1 yıl@Ararat344 evet
- 1 yıl
ortak ödeyin. senin tüm paran ev masraflarına giderken o birikim yapıyor hem de bedavaya. yarın bir gün ayrılacak olsanız senin birikimin olmayacak. onun ise umrunda olmayacak. erkek dediğin elini taşın altına koyar. böyle olmamalı. lütfen kendini ezdirme veya kullandırtma.
1 yılŞaka mısın? kocan senin paranı alıyor ve üstüne bir de 1500 lira harçlık veriyor! Ne harçlık vermesine ayrı, maaşını vermene ayrı şaşkınım şu an da ablacım sen ne diye maaşını veriyorsun üstüne bir de 1500 lirayı da kabul mü ediyorsun ne güzel işin varmış paranı ayırsana kendine kendine bir birikim yapsana ailen çevrendeki arkadaşların hiç mi akıl vermiyor sana anlamıyorum yaa şu erkeklerin eline bakmayın artık ya
16 Yorumla- 1 yıl
Bide calisiyormu bu bayan. Ben de cevap olarak gir bı ise çalış yazmıştım. Hafif kalmış. Maaşınida veriyorsa neye şikayet ediyor. Aldığı harcliga dua etsin o zaman
- 1 yıl
@hiccgerekyok çalışıyor evette aldığı harçlığa niye dua edıyor kadının zaten bir geliri varmış yani benim anlamadıgım parasını kocasına vermesi ve üstüne 1500 lira verıyor cidden anlamıyorum ben
Soran1 yılBen vermedim kendisi el koydu bana söz hakkı bile vermedi
- 1 yıl
eşine tepkini koy derim 1500 lira ne dalga mı geçiyorsun benimle de maaşımı elimden alma hakkın yok de konuş yaa konuş susma sen böyle tepki vermedikçe o 1500 liradan da olursun ben sana söyleyeyim ne güzel işin var çalışıyormuşssun eşinle konuş maaşımı almana izin vermiyorum artık de gerekirse ailene anlat eşinin eline niye bakıyorsun o verdiği paranın bir kısmını ayır kenara sakla 100 lira bile koysan 5 6 ay da yine bir para yapar anladın mı izin verme maaşını almasına tepkini göster 10 yasında çocuk değilsiniz o da senin annen baban değil parana el koyamaz
- 1 yıl
Maaşına el koymuş söz hakkın yok. Sen o pozisyona gelebilmek için neleri feda ettin. Şimdi buna göz yumamazsin. Emeklerin bunun icinmiydi
- 1 yıl
O nasıl bir şey be? Bir de eğitim görevilisiyim demişsin yuh! Böyle evlilik mi olur? Bence anlatmadıgın başka bir şey var kimse kabul etmez bunu
Gizli Üye(18-24)1 yılBence o adamdan bir anca kurtul. Asıl sorun 1500 TL "harçlık" vermesi değil, senin parana el koyması. O kim de senin parana el koyuyor, üstüne bir de harçlık veriyor. Böyle bir hakkı asla yok. Senin yerine ben sinirlendim.
21 YorumlaBence yeterli bir para. Ancak paranıza el koyması yanlış. Cidden paranızı alamıyor musunuz yanı ikna hususundan bahsediyorum. İkna olmuyor mu eşiniz?
11 Yorumla
1 yılsana yaptıgı kısıtlamayı belgelendirebilirsen; örneğin wp konusmasında vesaira hakkını savunabilirsin. çok sıkntılı bir durumdasın. belki çevrene "dışarıya laf olmasın" diye veya güçlü durmak adına sorunlarından bahsetmiyor olabilirsin ama sen de bir bireysin ve evlilik iki kişinin ortak hareketiyle olur. senin olanı senden zorla almaya hakkı da yok.
01 Yorumla- 1 yıl
Neden böyle insanlar var yaa. Kadının kendi alın teriyle çalıştığı maaşa el koymak nedir, o senin eşin ya biraz vicdanı olmalı insanın. Bir de dalga geçer gibi ayda 1,5 veriyormuş. Kadın hem ev işi yapacak, hem de kendi maaşını alamayacak, ayda 6 bin lirayla kim birikim yapar? Kim kendisine bir şey alabilir? Ayyy... Kesin kendi parasını da koklatmıyordur pinti koca.
1 yılEğer ortak birikim yapmak için paranı almış olsaydı bu normal bir durum sayılabilirdi, ama sadece senin paranı alıp kendi parasını biriktiriyorsa ileride seni zor durumda bırakabilir.
00 YorumlaSen neden kendin çalışmıyorsun. Ekonomik özgürlügünü almıyorsun? Onun verecegi 3 kuruşa bakıyorsun?
03 Yorumla
Soran1 yılpsikoloji bölümünde araştırma görevlisiyim 65 bin maaş alıyorum. Maaşıma el koydu beyefendi. Evlendiğim güne lanet ediyorum.
Gizli Üye(36-45)1 yılYetmiyorsa sorun var demektir biz bazı zamanlar o parayla pazar alışverişi yapıyoruz hangi gezegende yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kişisel ihtiyaçlarınız değil kişisel isteklerinizin fazla olduğunun farkına varın.
02 Yorumla
Soran1 yılODTÜ psikoloji bölümünde araştırma görevlisiyim 65 bin maaş alıyorum. Maaşıma el koydu beyefendi. Evlendiğim güne lanet ediyorum.
Cevap sahibi1 yılBu boşanma nedeni biliyor musun? Yasal olarak öyle bir hakkı yok. Gerçekten sizi hangi dinamikler bir araya getirdi bilmiyorum ama belki d bu evlilik sürmeli mı düşünmek lazım.
Aylık 6 Bin lira eder bence gayet iyi. Çalışmadığım zaman 100 TL aylık zor görüyordum. Şükür etmelisin canım
00 Yorumla
1 yıl1.500 binmi ben bunu günde harcıyorum dalgamı geçiyor senle
04 Yorumla
Soran1 yılMillet karısına daha azını veriyor şükret diyor bir de
- 1 yıl
Sen safmısın banamı öyle geldi
Soran1 yılBenim ne suçum var
- 1 yıl
Bişe demiyonmu canın hiç bişe çekmiyormu
Ayda 6000 yapar gayet makul çok lüks takilmiyorsan
11 Yorumla
1 yılYeterli değil tabi ki. Ayda minimum 10000 harcanır kişisel harcamalar için..
01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılHarcamaniza bağlı ama bu zamanda biraz zor yeter
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 456 cevap paylaştı. Onu sen bileceksin ya
Biz nerden bileceezz
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,7b cevap paylaştı. Yeterli. Babam bin TL civarında harçlık veriyor, idare edebildiğim kadarını harcıyorum.
00 YorumlaYeter tabi napcan iki oje al pazardan bir allık kuaförde bir ağda bitti o kadar tırnak yüz bakımını evde yap maske al falan bir çikolata al moralini sıcak tut bitti
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbana da babam ayda 2k veriyor elbise bile alınmıyor çok üzgünüm
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYetmiyorsa çalışıp kazanacaksın. Kimse kimseyi beslemek zorunda değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKapitalist sistemin parçası olmada yeter ucu ucuna
00 YorumlaAsıl o maaşını getirecek ben ona harçlık vericem çok yanlış yapmışsın bence
01 YorumlaKarısına cimri olan erkek mi olur lan
120 Yorumla
Soran1 yılMillet karısına daha azını veriyor şükret diyor bir de
Soran1 yılŞantiyede güvenlik. Ben araştırma görevlisiyim.
Soran1 yılEvet
Soran1 yılEl koydu çünkü. Kadının parayla ne işi olur diyor.
Soran1 yılPek yok bugün
- 1 yıl
Vay güzel kardeşim verme kiz buna para falan
- 1 yıl
Ben olsam boşarım, böyle geri kafalı kocayi mi cekecegim bir omur imkanin varsa s... cek
Soran1 yılAile zoruyla evlendim. Yaşın geçiyor evde kalacaksın, senin yaşıtların çocuk yapmaya başladı falan dediler. Evde kalırsan aç kalırsın gibi sözler ettiler. Görücü usulü tanıştık. Ailemi susturmak için hızlıca evlenip geçtim. Böyle saçma bir ailem var maalesef.
- 1 yıl
Yani bacım ekonomik özgürlüğünü eline al boşa bu adamı böyle bir adamı daha nereye kadar çekebilirsin ki aileni susturmak için kendi hayatını zindan etme böyle mağara adamıyla boşa gitsin. Her şeyin çaresi bulunur evelallah. Küçük adımlarla kendi hayatını kur başka bir ev bul kendi ayaklarının üstüne durabilirsin ona bağlı değilsin aile konusunda da bir süre kızarlar sonra işler düzelir herhalde.
- 1 yıl
Haklısın, Allah kurtarsın ne diyelim başka. Umarım bir gün cesaret edip kendisini kurtarabilir
Para & Ekonomi konusunda 437 cevap paylaştı. kocan sabırlı adammış vesselam
028 Yorumla
Soran1 yıl1500 lira size yeter miydi
Soran1 yılTelefonumu değiştirmek için para biriktiriyorum aylardır yeterli para birikmedi. Her gün değil haftalık 1500 veriyor.
Soran1 yılODTÜ psikoloji bölümünde araştırma görevlisiyim 65 bin maaş alıyorum. Maaşıma el koydu beyefendi. Evlendiğim güne lanet ediyorum.
- 1 yıl
Neee
- 1 yıl
Nasıl maaşına el koyar ya çok saçma babam da koymak ister ben üste çıkıyorum illa
Soran1 yıl@sümeyye723 bu evde demokrasi yok, evin reisi benim diyor
- 1 yıl
Şikayet et parama el koyuyor diye sen seviyormusun onu
Soran1 yıl@sümeyye723 sevgi falan kalmadı aramızda. Her gün ona katlanmak zorunda kalıyorum.
- 1 yıl
O zaman boşan git kimseyi umursama kendini düşün ya da yapamiyorsan şikayet et bir şey yap kendine yazık olur bak
Soran1 yılParayı ailesine gönderiyor kardeşlerim sıkıntıda, ona destek olmak boynumun borcu diyor. Ailesini düşünüyor ama bana zulmediyor.
Soran1 yılKendi parası kendine zor yetiyor 22 alıyor
- 1 yıl
Kendi adam olaydida düzgün meslek edineydi az maaşlı olan yere girecegine
- 1 yıl
22 ne ya artık her yer en az 30 veriyor
Soran1 yıl@sümeyye723 lise mezunu olduğu için iş bulamıyor
- 1 yıl
Nerde yasiyorsun ki
Soran1 yıl@sümeyye723 Ankara
- 1 yıl
Açıktan bir bölüm okusun o da mı olmuyor
Soran1 yıl@sümeyye723 okumak boş iş diyor okumaz o
- 1 yıl
Ne yapmayı düşünüyorsun istersen başkasıyla kaç aksjnakzn
- 1 yıl
Boşan işte boşan
- 1 yıl
Senin maaşın da çok iyi sana yeter senden yüksek seviyede birini bulmalisin
Soran1 yıl@sümeyye723 boşanmak istiyorum ama ailem boşanırsan bizi unut evlatlıktan reddederiz diyor
- 1 yıl
O zaman aileni boş ver ve kendi mutluluğuna bak bosanacaksin ablacım başka çaresi yok senin maaşın da sana yetiyor kirada kalırsın ileride kendine düzgün biri bulursun en son ailen affeder korkma sakın kötü şeyler olur diye. Sadece yap gitsin bak onlara bağlı kalma ya yani anlamıyorum ekonomik özgürlüğün var daha ne olsun offf
- 1 yıl
Demekki sen parayı paylaşmak istememişsin. Belliki bu konuyu evlenmeden önce konuşmamışsınız. Yazık olmuş.
1 yılYetmez mi haftalık bu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYetmez bence sende kocana verme kaç sefer aklı başına gelsin
00 Yorumla
1 yılSen bence boşan bu heriften
00 Yorumla
1 yıl1500 TL bana verse dolabın içinden geçerim :)
00 Yorumla
1 yılAz veriyormuş da bunu güzelce konuşmanız lazım
03 Yorumla
Soran1 yılGüzel laftan anlamıyor ki. Bu evin reisi benim benim sözüm geçer diyor. Araştırma görevlisiyim 65 bin maaşım var ona el koydu bana kendi paramdan 1500 lirayı reva görüyor.
- 1 yıl
Çok saçma bir düşüncesi varmış. Mantık olarak daha fazla vermesi lazım
- 1 yıl
"İyi de paran kadar konuş " diyemedin mi sen bu adama?
Senin 65 000 TL maaşın olacak o 22 000 alacak ve evin reisi benim diyecek öyle mi?
Bu reislik neye göre belirleniyormuş ben anlamadım açıkçası?
Gizli Üye(18-24)1 yılOf hergün trol soru
01 Yorumla
Soran1 yılNe sorusu
Gizli Üye(25-29)1 yılFazla bile vermiş.
01 Yorumla
Soran1 yılNeden böyle söylüyorsunuz
Gizli Üye(36-45)1 yılŞikayetin varsa gir bir işe calis
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEmeklerini heba etmesine izin verme. O mu okuttu o mu çekti çilesini.
Gizli Üye(25-29)1 yılHiç yetmez nasıl yetsin nerden buldun bu adsmii
02 Yorumla
Soran1 yılAilem buldu maalesef
Cevap sahibi1 yılNeden onlara uydun
Gizli Üye(25-29)1 yılÇalışmayana çok bile
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu yalan soruyu sormaya usanmadin
Hahaah troll soru
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 436 cevap paylaştı.
1 yılYeter
01 Yorumla
Soran1 yılSiz hiç harcama yapmıyorsunuz sanırım
1 yılTabiki yeterli bana gore
06 Yorumla
Soran1 yılSiz hiç harcama yapmıyorsunuz sanırım
- 1 yıl
Gayetde yapıyorum
Soran1 yıl1500 liraya ne alabilirsiniz haftada 2 gün dışarı çıkınca bitiyor
- 1 yıl
Üüffff ego mu kasmaya geldın? ya da kadın mısın gerçekten! Heee hee aynen 2 gun dısarı cıkınca bıtıyor yetmiyorsa yetmıyordur arttırsın esın soyle ya da bır çılgınlık yap ve ıse gır mesela!!!
Soran1 yılŞantiyede güvenlik. Ben araştırma görevlisiyim. Maaşıma el koydu. Ben daha ne yapabilirim? Kocam 22 alıyor ben 65 alıyorum ama 1500 lirayı layık görüyor.
- 1 yıl
El koydu! Ayrıca da yanlıs seçimlerin bedeli iste bunlar..
1 yılayda 6 bin oluyo yeter yani
01 Yorumla
Soran1 yılTelefonumu değiştirmek için para biriktiriyorum aylardır yeterli para birikmedi
1 yılYetmezz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 907 cevap paylaştı.
1 yılAsla yetmez ne iş yapıyor ki eşiniz
00 Yorumla Yetersis
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok az ve saçma
00 Yorumla
1 yılYeterde artar
01 Yorumla
Soran1 yılNasıl yeter ki
1 yılDeğişir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!