Ablam 39 yaşında, iki çocuk annesi. Annemin evlendiği adamın kızı, yani aramızda kan bağı yok ama onu gerçekten çok severim. Küçük yaşlardan beri çalışıyor ama evlendiğinden beri maddi sıkıntı içinde.
Eniştem zamanında çok sorumsuzdu. İşe gidiyorum deyip gitmez, kumar oynar, borç alır ama ödemezdi. Fatura, kreş parası demeden her şeyi harcadı. Şimdi eskisi kadar değil ama huylu huyundan da vazgeçmez, hâlâ küçük yalanlar söyler.
Ablam benden defalarca borç istedi. Annemle sattığımız evin parasından 90.000 TL, sonra 70.000 TL verdim. Bir kısmını ödedi ama döngü hep aynıydı. Eniştem korsan taşımacılık yaparken yakalandı, ceza yedi, arabası bağlandı. Şu an arabasında 80.000 TL borç var, muayenesi bile yapılamıyor.
Kredilerin hepsi ablamın üstünde. Eşimden 10.000 TL aldı, hâlâ ödemedi. Anneme 200.000 TL borcu var ama güya taksitle ödeyecek. Herkesten borç istiyor, biri vermezse “millet halden anlamıyor” diye sitem ediyor. Bazen de sanki bu borçları biz yapmışız gibi davranıyor. Oysa herkes elinden geleni yaptı, hatta fazlasını verdi.
Küçük kızına şimdi annem bakıyor. 7.000 TL’ye anlaştılar ama onu bile düzenli ödemiyorlar. Genelde çocuğu anneme getiriyorlar, bazen annem onlara gidiyor. 55 yaşındaki kadına sabahın köründe kalkmak, 4. kata çıkmak düşüyor ama hâlâ tam bir memnuniyet yok.
Ablam hep şikayet ediyor sürekli bir yerlerden borç istiyor, arkadaş çevresine kadar herkese sormuş. Kim vermezse sitem ediyor. Ama bence kimse kenardaki parasını vermek zorunda değil. Biz de dahil, herkes zaten zor bela birikim yapıyor. Ben bunu söylediğimde de bana kızıyor. Ne zaman geri geleceği belli olmayan bir borcu kim neden versin bak verdik noldu ödeyemedi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Huy edinmiş boş ver, hayatlarını disipline etmelerini söyle, borç isterse bidaha
Yani şöyle annemin de yeminle bir sürü borcu var üstüne kadının ev parasının üstünden 200.000 tl si eksik ve ona göre az faiz alıyor ve bu kadın şu an kira ödüyor o gelen faizle.
Bir de lise son sınıfta okuyan erkek kardeşim var. Bu sene onun da sınavı var üniversiteye başlayacak..
yani annemi kardeşimi kimse düşünmüyor.
Ablam varsa yoksa kendini toparlamanın derdinde ama onlar ne yapsın.. emekli maaşıyla döndürmeye çalışıyorlar evlerini.
Mesela annem çocuk bakıyor para istedi ağzıyla annem ve haklı kadın. Ben 6 sene onların evinde kaldım. Kaldım da ne oldu değişen ne oldu ki hiçbir şey. Araba almalarına bile ben vesile oldum araba alırken bile ben kredi çektim onlara.. ee neye yaradı bak kapıdaki arabası çöp oldu. Satamıyor , binemiyor, muayeneye bile götüremiyor.
Tanlış anlama ama biraz utanmazlık bu kişinin ki. Karşısındakini zora sokuyorsa kendi rahatı için zaten bunun amacı kullanmak. Annenin ki büyük fedakarlık
Hepsi bu ablanın yüzünden mi bunların
Birilerine kızacağına şükretmeli ki etrafında yine iyi insanlar var. Oğlu ilkokula başladı ben götürdün getirdim annemi kardeşimi bıraktım onların yanına taşındım. Sonra kızı oldu 7 aylıkken de onu bıraktı çalışmaya devam etti. 3 yaşına da kadar kızına baktım öyle parasıyla falan da değil. Evinin işini gördüm, yemeklerini yaptım.. arada laflarını da yedim.
Sen fazla taviz verdiğin için o artık sizi zorunlu görüyor
Evlenirken bile kızıma bakacak o manipülasyonu yaptı bana aman kötü olmayalım diye ona bile tamam demiştim… ta ki eşimin de gözü geç de olsa açılana kadar.. eşim dedi ki Ece olmaz bak biz kabul ettik baştan ama olmaz dedi. Biz yeni bir yuva kuracağız sen dedi bu kız için sabahın köründe kalkacasın.. yeri gelecek yağmur çamur diyecek sen gel diyecek bende bak diyecek dedi. İstedğin gibi evini yönetemeyeceksin dedi.
Ve o zaman da evlenmemize 2 ay falan vardı. Ben tabii slk olduğum için nişanlıma kızıyordum ben bakarım ederim diye
Tabii bir şekilde bunu öğrendi kızdı laf yaptı bayağı neymiş erkenden neden söylememişiz. Erken söylesek de aynı tepkiyi vermeyecekti sanki..
Nişanlın haklı, bence sende artık bu tavizleri durdurmalısın.
Ablamın bu hale gelmesinin sorumlusu eniştem ama şu an ablam evet bizi de o bu hale getirdi.
O kadın sizi tamamen menfaat görüyor
Kendisi çözsün problemleri, enişteni düzeltsin önce, tüm herkes toplansa yine doyuramazsınız bunları, nasıl olsa geliyor borçta olsa
Ben bakmadım tabii ve şu an inanılmaz hafifim. Kızına baktığım dönem ml gibiydim. Sabah erkenden kalkardım. Ne uyuduğumu anlardım ne kahvaltımı anlardım. Sanki evlenmişim de çocuğum varmış gibiydi.. bir eşim eksikti o evde.
Oğlu için de aynı şeyleri yaptım okula götür getir her şeyiyle ilgilen.. okul kıyafetlerine varana kadar ben ütülerdim. Sabah kalkardım kahvaltısını hazırlardım. Beslenmesini hazırlardım. Okula bırakırdım gerekirse sınıfına çıkardım bir anne gibi.. ve daha 19 yaşındaydım o zamanlar..
Şimdi yakında 26 yaşında olacağım. Eşim gözümü açtığı için çok mutluyum. Şu an istediğim saatte yatıyorum istediğim saatte kalkıyorum. Çocuk sorumluluğu dene şey yok evimde. İstersem temizliğimi yapıyorum istemezsem yapmıyorum. Kendi kafama göre dışarı çıkabiliyorum.
Bak ben ablam için üzülüyorum yalan yok. Kimse bu kadarın hak etmez ama suçlusu biz değiliz. Sorun da burada başlıyor. Bak görmüyor musun nasıl da hayatında herkes onun için seferber olmuşuz fakat elde var yine 0. Kopan bacak misali görüyorum onlar kan kaybetmeye muhtaçlar. Eniştem çok geç anladı her şeyi..
ben eniştemi yaprak dökümü Şevket olarak adlandırıyorum. Bu kadar bahtsız bir insan olabilir.
Ablam aslında çok çalışkan kendi işini kimseye danışmadan yapabilen akıllı bir kadın ama ablamı çirkef , mutsuz, kendi mutsuzluğu ile etrafına da onu yayan , insanların mutluluğunu bile çekemeyen.. çocuklarına kendisinin bile bakmasına olanak tanınmayan bir kadına çevirdi. Borç istemek mesela ablamın önceden yapacağı bir şey değildi ki bu..
Hiç kaygılanma kendileri düşünsün
Ben vereyim borç ablana